DIY

Φτιάξτε μόνοι σας ένα μοντέρνο ρολόι τοίχου – 3 πρωτότυπες ιδέες DIY

μοντέρνος-τοίχος-ρολόγια-diy-ιδέες-κουζίνα-διακόσμηση-ελκυστικός

Άχνετε για ένα μοντέρνο, πρωτότυπο ρολόι τοίχου, αλλά δεν μπορείτε πραγματικά να βρείτε ένα κατάλληλο σχέδιο που να σας ελκύει; Αν σας αρέσει να κάνετε χειροτεχνίες, μπορείτε εύκολα να το αποκτήσετε μοντέρνο ρολόι τοίχου Κάντο μόνος σου. Υπάρχει άπειρος αριθμός διαφορετικών ιδεών. Σε αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τρεις οδηγίες τις οποίες μπορείτε εύκολα να ακολουθήσετε χωρίς να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Μπορείτε εύκολα να σχεδιάσετε τα ρολόγια ένα ελεύθερο απόγευμα ή το Σαββατοκύριακο. Εάν έχετε παιδιά, είναι φυσικά ευπρόσδεκτο να τα συμπεριλάβετε. Έτσι όλοι θα διασκεδάσουν με αυτό το έργο DIY και αργότερα θα επιδείξουν το αποτέλεσμα με υπερηφάνεια.

Σύγχρονο ρολόι τοίχου από αριθμούς και δείκτες

DIY-ρολόι τοίχου-διακόσμηση κουζίνας-φτιάξτο μόνος σου-αραβικά-αριθμοί-ξύλο-δείκτης

Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό ρολόι τοίχου φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα ψηφία. Το αν επιλέγετε ρωμαϊκούς ή αραβικούς αριθμούς και ποια γραμματοσειρά χρησιμοποιείται εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το γούστο σας. Εάν είναι κατασκευασμένα από ξύλο, έχετε τη δυνατότητα να τα βάψετε σε οποιοδήποτε χρώμα για να εξατομικεύσετε το μοντέρνο ρολόι τοίχου. Αλλά τα πολύχρωμα ψηφία φαίνονται επίσης υπέροχα και παιχνιδιάρικα.

Αραβικοί αριθμοί από ξύλο

Μοντέρνο-τοίχο-ρολόι-κατασκευασμένο από αριθμούς-δείκτες-DIY-εμπνεύσεις

Χρειάζεστε επίσης ένα ρολόι φυσικά. Αυτό είναι ειδικά κατασκευασμένο για έργα DIY και πωλείται μαζί με τους δείκτες. Υπάρχουν επίσης διαφορετικά σχέδια για τα χέρια.

Αφού σχεδιάσετε τα ψηφία για το σύγχρονο ρολόι τοίχου όπως θέλετε, μπορείτε να τα προσαρτήσετε στον τοίχο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ταινία διπλής όψης για αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αφήσετε μόνιμες τρύπες στον τοίχο, το οποίο είναι τέλειο αν ζείτε για ενοικίαση. Αλλά και η κόλλα είναι καλή. Κατά τη σύνδεση, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε ακτίνα, ώστε να μπορείτε να καθορίσετε μόνοι σας το μέγεθος του ρολογιού. Τέλος, προσθέστε το ρολόι και το νέο σας ρολόι τοίχου είναι έτοιμο.

ρολόι τοίχου-μοντέρνο-πρωτότυπο-DIY-ιδέες-ρολόι-προσθήκη

Παίρνετε μια υπέροχη διακόσμηση τοίχου που δεν είναι πολύ παρεμβατική και επίσης πρακτική. Τώρα μπορείτε να μάθετε τι ώρα είναι ανά πάσα στιγμή.

Μοντέρνο ρολόι τοίχου από ξύλινες μπάλες

μοντέρνα-ρολόγια τοίχου-diy-ιδέες-ξύλινες μπάλες-οδηγίες-εικόνες-ιδέες

Αυτή η παραλλαγή είναι εξίσου αποτελεσματική για ένα μοντέρνο ρολόι τοίχου που φτιάχνετε μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε απλά ξύλινες μπάλες αντί για αριθμούς. Η μέση του ρολογιού σχηματίζεται από έναν ξύλινο δίσκο. Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Η ιδέα είναι πολύ κατάλληλη για τους λάτρεις της φύσης, καθώς σε αυτή την περίπτωση διατηρείται η φυσική όψη του ξύλου. Φυσικά, μπορείτε επίσης να αρωματίσετε το μοντέρνο ρολόι τοίχου με χρώμα.

Για αυτό το μοντέρνο ρολόι τοίχου χρειάζεστε:

Οδηγίες-diy-wall-ρολόι-ιδέες-ξύλο-δίσκος-τρύπα-για-δείκτη-διάτρηση

– ρολόι

– ξύλινος δίσκος

– ξύλινες μπάλες αντί για ψηφία

– χάρακας

– Μηχάνημα διάτρησης

– Κόλλα

– βερνίκι ξύλου

– Πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

– πιθανώς ένα μοτίβο για τη σωστή διάταξη των μπάλων

Αντί να αγοράσετε έναν νέο ξύλινο δίσκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν του παλιού ρολογιού για αυτό το μοντέρνο ρολόι τοίχου. Μετρήστε το για να βρείτε το κεντρικό σημείο. Εκεί ανοίγετε μια τρύπα που αργότερα θα χρησιμοποιηθεί για τη στερέωση του ρολογιού και του δείκτη. Τώρα μπορείτε επίσης να βάψετε τον ξύλινο δίσκο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια διαφανή λάκα για αυτό, αλλά φυσικά και μια έγχρωμη αν θέλετε ένα πολύχρωμο ρολόι. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε το ρολόι. Βεβαιωθείτε ότι ο δείκτης της ώρας είναι κάτω από τον δείκτη του λεπτού. Μόνο στο τέλος προστίθεται το δεύτερο χέρι, αρκεί να υπάρχει ένα στο σύνολο.

Στη συνέχεια, βάφονται οι ξύλινες μπάλες για το μοντέρνο ρολόι τοίχου. Υπάρχει ένα υπέροχο κόλπο για να το κάνετε πιο εύκολο. Θα χρειαστείτε ξύλινα μπαστούνια για να στύψετε τις μπάλες. Αυτό με τη σειρά του τρυπιέται σε ένα κομμάτι φελιζόλ ή αφρό, ανάλογα με το τι έχετε στο χέρι. Αυτό θα κρατήσει τα δύο χέρια ελεύθερα και θα αποφύγει να μουτζουρωθεί κρατώντας τις μπάλες. Στη συνέχεια, αφήστε τις μπάλες να στεγνώσουν καλά.

Συναρμολόγηση ρολογιού και δείκτη

λακαρισμένος-ξύλινος-δίσκος-κίνηση-ρολόι-δείκτες-συναρμολόγηση-βήμα-βήμα

Στο μεταξύ, μπορείτε να στερεώσετε τον ξύλινο δίσκο στον τοίχο στην επιλεγμένη θέση. Πρέπει να τοποθετήσετε το μοντέρνο ρολόι τοίχου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε εάν είναι απαραίτητο. Άλλωστε, οι μπαταρίες πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τόσο. Μόλις στερεωθεί ο ξύλινος δίσκος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοτίβο ρολογιού για να σημειώσετε ακριβώς πού θα είναι αργότερα οι μεμονωμένες ώρες και έτσι οι ξύλινες μπάλες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι ή στυλό για να το κάνετε αυτό.

Μόλις στεγνώσουν οι μπάλες, βάλτε λίγη κόλλα πάνω τους και ευθυγραμμίστε τις σύμφωνα με τα σημάδια στον τοίχο. Μπορείτε να επιτύχετε ένα ειδικό εφέ αν δεν τακτοποιήσετε τις μπάλες σε κανονικό κυκλικό σχήμα, αλλά μάλλον τις τοποθετήσετε με κλιμακωτό τρόπο. Μπορείτε επίσης να σχηματίσετε δύο σειρές, με την εσωτερική να είναι για τους ζυγούς αριθμούς και την εξωτερική για τους περιττούς αριθμούς ή το αντίστροφο. Στο τέλος, το μόνο που μένει είναι να περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα και να ρυθμίσετε σωστά το μοντέρνο ρολόι τοίχου.

Χρωματίστε ξύλινες μπάλες

Ξύλινες μπάλες-μοντέρνο-τοίχο-ρολόι-βαμμένο-diy-ιδέα δώρου

Αν προτιμάτε ένα πολύχρωμο ρολόι τοίχου αντί για ρολόι σε χρώμα ξύλου, έχετε διάφορες επιλογές για να διαλέξετε. Μπορείτε να κάνετε το ρολόι ιδιαίτερα χαρούμενο ζωγραφίζοντας κάθε μπάλα σε διαφορετικό χρώμα. Αυτή η παραλλαγή είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για παιδικό δωμάτιο. Το μοντέρνο ρολόι τοίχου φαίνεται πιο κομψό αν συνδυάσετε δύο χρώματα. Τι πιστεύετε, για παράδειγμα, για το κλασικό ασπρόμαυρο; Ένας μοντέρνος συνδυασμός είναι επίσης λευκός με κόκκινο. Απλά αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Αντί για τον τοίχο, μπορείτε επίσης να συνδέσετε το μοντέρνο ρολόι τοίχου σε ένα κομμάτι πλαστικό για να προστατέψετε τον τοίχο. Το πλαστικό μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα ή μπορεί να είναι διαφανές. Όλα εξαρτώνται από το γούστο σας και το χρώμα που θα επιλέξετε για το ίδιο το ρολόι.

Μοντέρνο ρολόι τοίχου από πιρούνια και κουτάλια

ρολόι κουζίνας-πλαστικά κουτάλια-πλαστικά πιρούνια-δείκτης-κόκκινο-DIY-ιδέες

Αυτό το πρωτότυπο και μοντέρνο ρολόι τοίχου είναι φυσικά το πιο κατάλληλο για την κουζίνα. Και εδώ, έχετε μια ελεύθερη επιλογή χρώματος. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα χρώμα που ταιριάζει με την επίπλωση της κουζίνας σας. Ούτε ψηφία χρειάζεσαι. Τα πιρούνια και τα κουτάλια πρέπει να χρησιμεύσουν ως οδηγός.

Για αυτό το μοντέρνο ρολόι τοίχου χρειάζεστε:

μοντέρνα-ρολόγια-τοίχου-φτιάξτε μόνοι σας-πλαστικά-μαχαιροπίρουνα-ως-δείκτες

– 6 πλαστικά κουτάλια

– 6 πλαστικά πιρούνια

– ρολόι με τα χέρια

– δίσκος που μπορείτε να κόψετε από ξύλο, χαρτόνι ή πλαστικό ή κόβω

– ένα τρυπάνι

– κατάλληλη κόλλα ανάλογα με το υλικό που επιλέγεται για τους δίσκους

– σπρέι μπογιά

Και αυτό είναι το πόσο εύκολο είναι το μοντέρνο ρολόι τοίχου:

Τρύπημα-μια-τρύπα-στη-μέση-του-δίσκου

Αρχικά, τρυπήστε ή κόψτε την τρύπα στο κέντρο του δίσκου που προορίζεται για τους δείκτες. Τώρα είναι καλύτερο να σημειώσετε τα μέρη όπου θέλετε να τοποθετήσετε τα κουτάλια και τα πιρούνια, έτσι ώστε όλα να είναι τακτοποιημένα και ευθεία αργότερα. Μόλις γίνει αυτό, βάλτε λίγη κόλλα στο εσωτερικό της λαβής των μαχαιροπίρουνων και κολλήστε το στο πίσω μέρος του δίσκου έτσι ώστε να δείχνει μακριά από το δίσκο. Δεδομένου ότι πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει η κόλλα, θα ήταν καλή ιδέα να σφίξετε κουτάλια και πιρούνια με σφιγκτήρες, ώστε να μην γλιστράει τίποτα μέχρι τότε και να πιέζονται καλά πάνω στο τζάμι. Ενώ περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα, μπορείτε να ψεκάσετε οποιοδήποτε χρώμα στο ρολόι. Τέλος, προσθέστε τους δείκτες και το ρολόι και το νέο, μοντέρνο ρολόι τοίχου και η διακόσμηση της κουζίνας σας είναι έτοιμο.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα τρία ρολόγια τοίχου είναι πραγματικά εύκολο να φτιαχτούν. Ελπίζουμε να τα απολαύσατε και να διασκεδάσετε αντιγράφοντάς τα.

Κόψτε ένα δίσκο από χαρτόνι

κομμένο-από-χαρτόνι-diy-ρολόι τοίχου

πλαστικό κουτάλι-πλαστικό-πιρούνι-νεροχύτης-diy-ρολόι τοίχου-δείκτης

Συνδέστε το πλαστικό κουτάλι στο δίσκο με κόλλα

Συνδέστε-πλαστικό-κουτάλι-στο-δίσκο-με-κόλλα

Ρολόι-προσθήκη-δείκτης-ελκυστικό-τοίχο-ρολόι-το κάνετε μόνοι σας