DIY

40 όμορφα πρότυπα μάνταλα για εκτύπωση και χρωματισμό

πρότυπο μάνταλα που σημαίνει χόμπι ανακούφιση από το άγχος πολύχρωμα χρώματα ombre

Τα μάνταλα έχουν τις ρίζες τους στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό και είναι εικόνες που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο και το άπειρό του. Παραδοσιακά, αυτή η εικόνα έχει στρογγυλό σχήμα, το οποίο φαίνεται και από το όνομα. Mandala μεταφρασμένο σημαίνει κύκλος ή δαχτυλίδι. Στην πραγματικότητα σχηματίζεται από κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα. ο Πρότυπα Mandala μπορεί να χρωματιστεί με οποιοδήποτε χρώμα, το οποίο θα πρέπει να έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απαλλαγείτε από το άγχος πέφτοντας στο διαλογισμό, ας το πούμε έτσι. Εξαιτίας αυτού, ο χρωματισμός μάνταλα έχει γίνει ένα ευρέως διαδεδομένο χόμπι.

Πρότυπα Mandala – εικόνες από τον Ινδουισμό και τον Βουδισμό

πρότυπο μάνταλα κλίμακα κλίμακα μοτίβο μεσαίο λουλούδι ιδέα χρωματισμού

Μπορείτε να επιλέξετε τα χρώματα που χρησιμοποιείτε όταν χρωματίζετε τα πρότυπα μάνταλα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Στις μέρες μας, εκτός από τα κλασικά, γεωμετρικά σχήματα, υπάρχουν και μάνταλα με άλλα μοτίβα, όπως φύλλα, ζώα ή αστέρια. Τέτοιες παιχνιδιάρικες παραλλαγές είναι επίσης ιδιαίτερα κατάλληλες για να παίζουν τα παιδιά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρωματισμός στα μάνταλα είναι μόνο για παιδιά. Αλλά αντίθετα! Οι ενήλικες μπορούν επίσης να το εκμεταλλευτούν και έτσι να βρουν τέλεια ψυχαγωγία και χαλάρωση. Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με μάνταλα, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε τώρα. Για να το δοκιμάσετε, ετοιμάσαμε μερικά πρότυπα mandala για εσάς, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε δωρεάν.

Πρότυπα Mandala – Παραδοσιακά γεωμετρικά

πρότυπα Μάνταλα κύκλους αστέρια σχήματα γεωμετρικά τρίγωνα

Το επίπεδο δυσκολίας μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε πρότυπο μάνταλα. Υπάρχουν σχέδια που είναι υπέροχα κατάλληλα για παιδιά, αλλά και αυτά που είναι πολύ περίπλοκα και πρέπει μάλλον να σχεδιαστούν από ενήλικες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί σας δεν μπορεί να προσπαθήσει ούτως ή άλλως. Έχουμε λίγο από τα πάντα στη γκαλερί μας.

Τα πρότυπα Zentangle εκτυπώνονται δωρεάν για χρωματισμό & Σχεδιάστε το μόνοι σας

Εικόνες παραθύρων για φθινόπωρο – 20 ιδέες και πρότυπα

Στένσιλ τοίχου για εκτύπωση – 34 δωρεάν πρότυπα με υπέροχα σχέδια

Τρίγωνα και τετράγωνα ως πρότυπο

Μάνταλα πρότυπα αστέρι οδοντωτές λωρίδες σχεδιασμό τετράγωνα

Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα για να χαλαρώσετε λίγο μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά ενώ χρωματίζετε. Δεν χρειάζεται πάντα να χρωματίζετε μια ολόκληρη εικόνα ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να διαδώσετε το σχέδιο για αρκετές ημέρες. Μετά από όλα, θα πρέπει να χαλαρώσετε και να μην προσπαθείτε απεγνωσμένα να τα κάνετε όλα αμέσως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα σε αντίθεση για κάθε τμήμα της μάνταλα ή μπορείτε σταδιακά να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό ombre σχέδιο στο οποίο τα επιμέρους χρώματα σταδιακά αναμειγνύονται μεταξύ τους.

Πρότυπο με τον ήλιο και τα λουλούδια

πρότυπα mandala ήλιο πρόσωπο λάμψη λουλούδια καλοκαιρινά μοτίβα

Αυτό το μοτίβο του ήλιου είναι αρκετά περίπλοκο επειδή οι μεμονωμένες περιοχές χρωματισμού είναι πολύ μικρές και κοντά μεταξύ τους. Έτσι, ο σχεδιασμός είναι επίσης πιο χρονοβόρος. Εάν είστε ιδιαίτερα περήφανοι για το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης εικόνας, μπορείτε ακόμη και να την κρεμάσετε στον τοίχο. Τα μοτίβα είναι πολύ κατάλληλα για το σχεδιασμό ευχετήριων καρτών. Χαρίστε τα μάνταλα σε ένα όμορφο περιβάλλον και προσθέστε ένα χαιρετισμό ή ένα μήνυμα όπως εσείς επιθυμείτε.

 Πολύπλοκη μάνταλα

πρότυπα Μάνταλα δύσκολο σχέδιο ενήλικες διέγερση αστέρι

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σχεδιάστε το ίδιο μοτίβο με διάφορους τρόπους δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων κάθε φορά. Τέλος, μπορείτε να εκτυπώσετε καθένα από τα πρότυπα μάνταλα όσο συχνά θέλετε. Θα εκπλαγείτε πόσο διαφορετικό μοιάζει το μοτίβο κάθε φορά, παρόλο που έχουν αλλάξει μόνο τα χρώματα.

 Νιφάδα χιονιού από κύκλους

πρότυπα Μάνταλα νιφάδα χιονιού ιδέα κύκλους χειμερινό μοτίβο

Μπορείτε επίσης να βρείτε τα σωστά μοτίβα ανάλογα με την εποχή, την περίσταση ή την ώρα του φεστιβάλ. Πάντα θα βρείτε κάτι κατάλληλο. Είτε πρόκειται για μια νιφάδα χιονιού όπως παραπάνω για το χειμώνα, χριστουγεννιάτικα μοτίβα για την περίοδο των Χριστουγέννων, μοτίβα με ανοιξιάτικα λουλούδια για την άνοιξη ή εορταστικές παραλλαγές για γενέθλια, Πάσχα ή Mardi Gras. Perhapsσως θέλετε να σχεδιάσετε μόνοι σας μια μάνταλα; Η πυξίδα είναι το τέλειο εργαλείο ως βάση γι ‘αυτό. Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν χάρακα ή να ορίσετε τετράγωνο ή απλά να σχεδιάσετε ελεύθερα.

 Κύκλοι και σταγόνες

πρότυπα Μάνταλα τριαντάφυλλο παράθυρα εκκλησίες σχεδιασμό πολύχρωμο χρώμα

Χαρακτηριστικά των μαντάλας είναι τα στρογγυλά σχήματά τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά είναι υποχρεωτικά. Όπως έχετε ήδη δει, υπάρχουν επίσης πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες μοτίβου με διαφορετικό τύπο σχεδίασης περιγράμματος, ώστε να έχετε και εδώ μια ελεύθερη επιλογή. Έτσι, τίποτα δεν εμποδίζει τη φαντασία σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ορισμένα από τα πρότυπα ως προτάσεις εάν δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε.

 Μάνταλα σε σχήμα λουλουδιού

πρότυπα Μάνταλα ρομαντικά λουλούδια ζυγαριές ουρά παγώνι

Τι λέτε για ένα ωραίο σχήμα λουλουδιού; Το εσωτερικό μπορεί στη συνέχεια είτε να σχεδιαστεί με επιπλέον λουλουδάτα μοτίβα είτε με οποιοδήποτε άλλο μοτίβο. Αλλά μόνο ο εκτυπωτής μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε τα μοτίβα μάνταλα ανάλογα με τη διάθεσή σας. Αν λοιπόν έχετε άσχημη διάθεση, μπορείτε να το εκφράσετε με τα σωστά χρώματα. Αν πάλι είστε πολύ χαρούμενοι, χρησιμοποιήστε έντονα χρώματα για να περάσετε την τύχη σας στο μοτίβο μάνταλα.

 Θαλάσσιο θέμα

πρότυπα Μάνταλα κουκκίδες κύματα κοραλλιογενές ωκεανό θέμα

Έχετε τη σωστή διάθεση για διακοπές; Στη συνέχεια, μια θαλάσσια εικόνα που συμβολίζει το καλοκαίρι, τον ήλιο, την παραλία και τη θάλασσα είναι ακριβώς για εσάς. Ορισμένα κοράλλια ή μοτίβα κελύφους δίνουν στην εικόνα της μάνταλας τη σωστή διάθεση, η οποία μπορεί επίσης να μεταφερθεί σε εσάς αμέσως. Οι διακοπές σας είναι προσιτές; Στη συνέχεια, προετοιμαστείτε για αυτό όταν χρωματίζετε.

πρότυπα mandala dot σχέδιο σπιράλ σαλιγκάρι αλυσίδες σχεδιασμού

Θα δείτε γρήγορα μόνοι σας πόσο χαλαρωτική είναι αυτή η δραστηριότητα, την οποία πολλοί ενήλικες εξακολουθούν να θεωρούν παιδική, και είναι εγγυημένο ότι σύντομα θα γίνετε παθιασμένος “ζωγράφος”. Και το σπουδαίο είναι ότι δεν χρειάζεται καν να έχεις ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ικανότητες. Γιατί όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν! Και ενώ είναι ένα πολύ απλό χόμπι, θα σας κάνει πραγματικά υπερήφανους. Γιατί να μην σχεδιάσετε ένα χρωματικό απόγευμα με όλη την οικογένεια! Στη συνέχεια, μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον, να δώσετε ο ένας στον άλλον προτάσεις και απλά να διασκεδάσετε μαζί. Μετά την εξίσου αγχωτική μέρα στο σχολείο, τα παιδιά θα μπορούσαν να κάνουν καλά με αυτό το είδος δραστηριότητας.

πρότυπα mandala χάντρες κύκλοι ανθίζουν εξωτικά diy

Εάν θέλετε να χαλαρώσετε και να είστε πιο χαλαροί ή αν θέλετε να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητά σας, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω πρότυπα μάνταλα. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα σχήμα που σας αρέσει αμέσως. Πάρτε κραγιόνια και αποσυρθείτε σε ένα ήσυχο μέρος όπου αισθάνεστε άνετα. Τώρα μπορείτε απλά να αρχίσετε να ζωγραφίζετε.

πρότυπο Μάνταλα πρωτότυπο σχήμα bluetenblaetter ιδέα

Για πρώτη φορά, μην ανησυχείτε για τις επιλογές χρωμάτων. Όταν χρωματίζετε μια μάνταλα, είναι καλύτερο να ξεκινάτε πάντα προς το κέντρο. Ξεκινήστε από έξω και προχωρήστε. Μην αποσπάτε την προσοχή από αυτό. Η πρώτη σας μάνταλα, αλλά και κάθε επόμενη μάνταλα, δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. Ο χρωματισμός σε πρότυπα μάνταλα αφορά λιγότερο το αποτέλεσμα και περισσότερο τον ίδιο τον πίνακα.

πρότυπα μάνταλα καθαρό μοτίβο περίτεχνα μοτίβα κουκκίδες

Μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας τα πρότυπα μάνταλα με στυλό και ένα φύλλο χαρτιού. Εάν γοητεύεστε περισσότερο από τα μαντάλα με γεωμετρικά σχήματα, μια καλή πυξίδα, ένα μεγάλο τετράγωνο, γόμα και χάρακα θα σας χρησιμεύσουν πολύ. Αυτά τα εργαλεία σάς επιτρέπουν να σχεδιάζετε τις φιγούρες με μεγάλη ακρίβεια. Ξεκινήστε με έναν μεγάλο κύκλο πρώτα, ο οποίος είναι πρακτικά το εξωτερικό άκρο της μάνταλα σας. Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε δύο ακόμη σχήματα της επιλογής σας στον κύκλο. Οι γραμμές των δύο σχημάτων πρέπει να τέμνονται.

πρότυπα mandala κύκλος μοτίβο σχεδίασης εργαλεία βιομηχανική εμφάνιση

Τώρα η μάνταλα έχει αρκετές άρτιες περιοχές. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε τα σημεία τομής ως οδηγό για τα άλλα σχήματα που θέλετε να σχεδιάσετε. Μπορείτε να σχεδιάσετε άλλα σχήματα, όπως γραμμές, τρίγωνα, τετράγωνα ή ελλείψεις, στη μάνταλα. Αν σας φαίνεται δύσκολο, υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Τα καθημερινά αντικείμενα, όπως νομίσματα, κουτιά ή ταψιά είναι κατάλληλα πρότυπα.

πρότυπο άνθη μάνταλα σχεδιασμός ακτίνες κύκλοι ζωγραφίζουν ιδέα

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι παθιασμένοι ζωγράφοι. Τα παιδικά μάνταλα σίγουρα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό του παιδιού σας. Δημιουργήστε απλά πρότυπα μάνταλα για τα μικρά παιδιά. Όταν χρωματίζετε, το παιδί σας θα μάθει γρήγορα τη χρήση χρωμάτων και στυλό και θα γοητευτεί από τους πολυάριθμους συνδυασμούς χρωμάτων και φιγούρες. Αυτή η δραστηριότητα θα βοηθήσει το παιδί να εστιάσει. Τα γεωμετρικά σχήματα παρέχουν επίσης χωρικό προσανατολισμό.

πρότυπα Μάνταλα diy χαλάρωση χρωματιστά μολύβια οδοντωτή άκρη

Το παιδί σας σίγουρα θα του αρέσει μια μάνταλα με τετράγωνα και κύκλους, με χαμογελαστά πρόσωπα, με ήλιο ή καρδιά. Είστε ευπρόσδεκτοι να σχεδιάσετε τις σελίδες χρωματισμού μάνταλα με ζώα. Γνωστές φιγούρες ζώων όπως άλογα, ψάρια, κουκουβάγιες ή πεταλούδες θα καλέσουν το παιδί σας να πάρει γρήγορα ένα στυλό. Τα μικρά αγόρια θα γοητευτούν από αυτοκίνητα και ρουκέτες, ενώ τα κορίτσια θα λατρέψουν μια πριγκίπισσα.

πρότυπα mandala παιδιά ιδέα στρογγυλή μορφή διασκεδαστικό παιχνίδι

Μπορείτε να σχεδιάσετε τη σελίδα χρωματισμού σας σε καλό χαρτί και να τη χρωματίσετε ακριβώς εκεί. Εάν χρησιμοποιείτε παχύτερο χαρτί, είναι καλύτερο να βάψετε τις γραμμές με ένα στυλό παχιάς ίνας, έτσι ώστε να είναι σαφώς ορατές. Αν θέλετε τη μάνταλα που δημιουργήσατε ως το σωστό πρότυπο, επισυνάψτε ένα φύλλο χαρτιού πάνω από το πρότυπο με συνδετήρες και ξαναδημιουργήστε το.

πρότυπα μάνταλα έμπνευση λουλούδια πέταλα κύκλοι μύτες

Για παράδειγμα, μια ατμοσφαιρική διακόσμηση τοίχων μπορεί να δημιουργηθεί από τα δικά σας έργα τέχνης. Εάν είστε ιδιαίτερα περήφανοι για ένα μάνταλα και το βρείτε πραγματικά επιτυχημένο, μπορείτε να το μεταμορφώσετε σε μια μοναδική διακόσμηση τοίχου με όμορφο πλαίσιο. Είστε ευπρόσδεκτοι να δημιουργήσετε ένα υπέροχο συλλεκτικό βιβλίο για τις δικές σας δημιουργίες και πάντα κοιτάξτε μέσα και απολαύστε το θέαμα όποτε σας αρέσει.

πρότυπα Μάνταλα πλέγμα σχεδιασμός αστέρια Ιστού

Εάν θέλετε να δώσετε ένα κουπόνι, θα είναι αναμφίβολα πολύ δημοφιλές αν το γράψετε μόνοι σας σε μια μάνταλα. Μια πολύχρωμη σελίδα χρωματισμού είναι επίσης πολύ κατάλληλη ως χαρτί περιτυλίγματος. Η συσκευασία δώρου αυτού του είδους είναι μοναδική από κάθε άποψη και θα ευχαριστήσει τον παραλήπτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μάνταλα με αγάπη που κατασκευάστηκε ως χαρτί γραφής και έτσι να προκαλέσετε έκπληξη.

Πρότυπα μάνταλα τρίγωνο πλεξούδα μοτίβο οδοντωτή άκρες

Πρότυπα Μάνταλα τρίγωνα αστέρι κεντρικό σχήμα κύκλου

πρότυπα mandala diy craft ιδέα αστέρι λουλούδι ζιγκ -ζαγκ ινδικά μοτίβα

Μάνταλα πρότυπο αστέρι απλή εικόνα γεωμετρικό κέντρο κύκλου

Μάνταλα πρότυπα αστέρια λουλούδια λωρίδες χρώμα ιδέα

Μάνταλα πρότυπα λουλούδια πέφτει ρομαντικά μοτίβα άνθη

πρότυπα Μάνταλα κύματα μοτίβο αστέρια σπειροειδή ρομαντικά παιδιά ιδέα

πρότυπο Μάνταλα τροπική εμφάνιση αφήνει λουλούδια πρωτότυπο σχέδιο

πρότυπα Μάνταλα πτώση σχήμα ιδέα χρώματα οποιαδήποτε

πρότυπα Μάνταλα ήλιος φεγγάρι ημισέληνος αστέρια πέφτουν αστέρια νύχτα θέμα

Μάνταλα πρότυπα σπειροειδή δελφίνια διαλογισμός Ινδουισμός

Μάνταλα πρότυπα κύκλο λουλούδι κέντρο βουδισμός

Μάνταλα πρότυπα χταπόδι χταπόδι ζωικό μοτίβο πλοκάμια κύκλοι βεντούζα

Μάνταλα πρότυπα πλεξούδα μοτίβο αστέρι κεντρική λωρίδα

Μάνταλα πρότυπο σχεδίασης περίτεχνο σχέδιο λουλουδιών κέντρο

Μάνταλα πρότυπα παιδιά-ιδέα-ζωγραφική-διασκέδαση-κύκλοι

mandala-template-flower-motif-ombre-idea-shamrock-middle

μάνταλα-πρότυπα-δύσκολη-ιδέα-χρώματα-ενήλικες

Μάνταλα

μάνταλα-πρότυπα-κύκλοι-αφηρημένο-σχέδιο-χρωματισμός-χαλάρωση