DIY

Τι να τσιμπήσετε με σκυρόδεμα 6 οδηγίες για διακόσμηση σκυροδέματος και χρήσιμα έργα DIY

Χειροτεχνίες με σκυρόδεμα - 6 ιδέες με οδηγίες για να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι

Το Pinterest μας δείχνει ξανά τις τελευταίες τάσεις και αυτή τη φορά πρόκειται για υπέροχες ιδέες χειροτεχνίας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για DIY έργα από σκυρόδεμα που μπορούν να υλοποιηθούν σε λίγα μόνο λεπτά και συνήθως με λίγα υλικά. Σήμερα θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικές δημιουργικές ιδέες για χειροτεχνίες με σκυρόδεμα. Χάρη στις οδηγίες, θα έχετε όμορφες και πρακτικές διακοσμήσεις για το σπίτι σας για τις οποίες όχι μόνο θα είστε υπερήφανοι, αλλά που θα φέρουν το εσωτερικό σας ενημερωμένο. Επειδή το σκυρόδεμα είναι όμορφο, το σκυρόδεμα είναι μοντέρνο, ευπροσάρμοστο και απλά υπέροχο!

Μπερδεύοντας με σκυρόδεμα, αλλά με ποιο?

Ιδέες για χειροτεχνία με σκυρόδεμα - σουβέρ, κηροπήγια και βάσεις φωτογραφιών

Στις μέρες μας ονομάζεται βολικά Χειροτεχνία σκυροδέματος προσφέρεται. Είναι ένα μείγμα σε σκόνη που περιέχει τσιμέντο και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του σκυροδέματος που χρησιμοποιείται στην κατασκευή είναι ότι είναι πολύ λεπτό, ενώ το πραγματικό σκυρόδεμα απαιτεί ένα αδρανές που είναι χοντρό. Από την άλλη πλευρά, το σκυρόδεμα χειροτεχνίας δεν περιέχει ρύπους, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για να ασχολείται με μπετόν με παιδιά.

Υπάρχουν επίσης Λεπτό σκυρόδεμα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κοσμημάτων και άλλων μικρών λεπτομερειών, μεταξύ άλλων, επειδή είναι ιδιαίτερα ωραία. Το αποτέλεσμα είναι χειροτεχνίες με λεία και ομοιόμορφη επιφάνεια. Εάν, από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε να ρίξετε σκυρόδεμα, αλλά να το διαμορφώσετε και να το ζυμώσετε με το χέρι, χρησιμοποιήστε το λεγόμενο Ζύμωση σκυροδέματος. Περιέχει ίνες και πλαστικό που επιτρέπουν το ζύμωμα.

Βουτιά με σκυρόδεμα – οδηγίες για ένα ρολόι

Φτιάξτε ένα μοντέρνο ρολόι με μπετόν και καλαμάκι για μια όμορφη διακόσμηση τοίχου

 • Χειροτεχνία σκυροδέματος
 • Δοχείο για ανάμειξη
 • κάτι για ανάδευση, π.χ. ένα παλιό πιρούνι ή ένα σύρμα
 • Χάρτινα πιάτα οποιουδήποτε μεγέθους (το μέγεθος του μελλοντικού σας ρολογιού)
 • πίνοντας άχυρο
 • Σετ για ρολόγια με χέρια και ρολόι
 • Μπαταρίες
 • κολλητική ταινία
 • χρώμα
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Θα θέλατε να μπερδέψετε αυτό το ρολόι με σκυρόδεμα; Όχι πιο εύκολο από αυτό! Σημειώστε το κέντρο της πλάκας και κολλήστε το καλαμάκι εκεί με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας ώστε να μην γλιστρήσει. Μετά από αυτό, ανακατέψτε το μίγμα σκυροδέματος με νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Στη συνέχεια ρίξτε προσεκτικά το σκυρόδεμα στην πλάκα και μοιράστε το ομοιόμορφα με τη βοήθεια ενός ραβδιού, κουταλιού ή άλλου εργαλείου. Αφήστε το σκυρόδεμα να δέσει.

Οδηγίες για χειροτεχνία με σκυρόδεμα και μπογιά για ένα μινιμαλιστικό ρολόι τοίχου DIY

Τώρα βγάλτε το σκυρόδεμα από την πλάκα και αφαιρέστε το καλαμάκι. Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε το ρολόι όπως σας αρέσει, καλύπτοντάς το με ταινία και βάφοντάς το. Το παράδειγμα είναι απλώς μια πρόταση. Μπορείτε να βάψετε ό, τι θέλετε στο τσιμεντένιο ρολόι. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει, αφαιρέστε την ταινία και εγκαταστήστε το σετ ρολογιού. Ρυθμίστε την ώρα, κρεμάστε το ρολόι στον τοίχο ή ρυθμίστε το και απολαύστε τη νέα σας, πρακτική τσιμεντένια διακόσμηση!

Λαβές ντουλαπιών με τσιμέντο

Μινιμαλιστικές λαβές ντουλαπιού Tinker με σκυρόδεμα και βίδες

 • μικρά κουτιά από χαρτόνι
 • ψαλίδι
 • Χαρτοταινία
 • Βίδες λαβής επίπλων
 • Χειροτεχνία σκυροδέματος
 • νερό
 • Πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης ή άλλο δοχείο
 • παλιό πιρούνι για ανάμειξη
 • λαστιχένια γάντια

Μικρά κουτιά από χαρτόνι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις χειροποίητες χειρολαβές ντουλαπιών σε σχήμα κύβου

Για το τσίμπημα με σκυρόδεμα, συχνά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οικιακά απορρίμματα, όπως κουτιά με φάρμακα σε αυτήν την περίπτωση. Κόψτε τα μικρά κουτιά από χαρτόνι στο μέγεθος που θέλετε. Στο παράδειγμα, τα επιμήκη κουτιά έχουν κοπεί στη μέση. Διπλώστε τις καρτέλες προς τα έξω για να κλείσουν. Διαφορετικά, αυτά θα προσθέσουν εντυπώσεις στο σκυρόδεμα αργότερα. Τώρα ενισχύστε τα μικρά κουτιά από χαρτόνι με τη χαρτοταινία και σφραγίστε το ένα από τα δύο ανοίγματα ταυτόχρονα. Έχετε ήδη κατασκευάσει καλούπια χύτευσης για την κατασκευή σκυροδέματος.

Κάντε μόνοι σας λαβές για ντουλάπια και συρτάρια από ανοιχτόχρωμο σκυρόδεμα

Ανακατέψτε το σκυρόδεμα και γεμίστε τα σχήματα με αυτό. Πατώντας μερικές φορές τα πλήρη κουτιά στο τραπέζι, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Στη συνέχεια, βάλτε τις βίδες στο κέντρο της φόρμας, καλύψτε το υπόλοιπο άνοιγμα του κουτιού με χαρτοταινία και αφήστε το σκυρόδεμα να σκληρύνει. Ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα κουτιά και διακοσμήστε ντουλάπια και συρτάρια με τις σπιτικές λαβές.

Σύρμα και σκυρόδεμα για την κατασκευή κατόχων φωτογραφιών

Μπουκέτο φωτογραφικής υποδοχής με σκυρόδεμα με τη μορφή γραμμάτων ή με άλλα σχήματα

 • Χειροτεχνία σκυροδέματος
 • Καλούπι ψησίματος σιλικόνης (στο παράδειγμα με γράμματα, αλλά άλλα σχήματα είναι επίσης δυνατά)
 • Σύρμα οποιουδήποτε χρώματος
 • Σφουγγαράκι
 • (Νέον) χρώματα
 • λαβίδα
 • κολλητική ταινία

Εάν φτιάχνετε θήκες φωτογραφιών με σκυρόδεμα, μπορείτε όχι μόνο να διακοσμήσετε το δικό σας γραφείο, αλλά μπορείτε επίσης να τα χαρίσετε. Πάρτε ένα κομμάτι σύρμα οποιουδήποτε μήκους για χειροτεχνία και χρησιμοποιήστε τις πένσες για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο στο ένα άκρο, ακολουθούμενο από ένα άλλο, ελαφρώς μεγαλύτερο. Φυσικά, μπορούν να επιλεγούν και άλλα σχήματα. Το σύρμα πρέπει να είναι αρκετά μακρύ για να ενσωματώνεται καλά στα σχήματα. Τυλίξτε το μακρύ άκρο όπως φαίνεται στην εικόνα, έτσι ώστε η πτυχή στο πάνω μέρος του γράμματος να μπορεί να κολληθεί στη θέση του και το άκρο του σύρματος να στηριχθεί σε ένα εσωτερικό σημείο του γράμματος.

Ιδέα φωτογραφικής βάσης με σύρμα και τσιμέντο για διακόσμηση γραφείου ή ως δώρο

Ανακατέψτε το σκυρόδεμα ώστε να γίνει παχύ σαν πουτίγκα και ρίξτε το στο καλούπι. Αφήστε το να σκληρύνει για όσο διάστημα περιγράφεται στη συσκευασία. Αφαιρέστε τα συγκεκριμένα γράμματα από το καλούπι, τοποθετήστε τα όρθια στο τραπέζι και λυγίστε το σύρμα προς τα πάνω. Τώρα μπορείτε να βάψετε και να σχεδιάσετε τις θήκες φωτογραφιών όπως σας αρέσει. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, το στήριγμα φωτογραφιών μπορεί να ρυθμιστεί και να εφοδιαστεί με μια φωτογραφία ή σημειώσεις.

Υπόδειξη: Ανάλογα με τα σχήματα που χρησιμοποιείτε, μπορεί να είναι αρκετό εάν τοποθετήσετε απλώς το λυγισμένο σύρμα μετά την έκχυση του σκυροδέματος.

Φτιάξτε πρωτότυπα trivets με τσιμέντο

Αρχικό σουβέρ για κατσαρόλες και τηγάνια από μπετόν και δέρμα

 • σκυρόδεμα
 • Μούχλα παγάκι για ξυλάκια (π.χ. “Plastis” από την Ikea)
 • Δερμάτινο κορδόνι
 • Blu-Tack (ή άλλη μάρκα όπως το UHU patafix)
 • ψαλίδι
 • μικρό μαχαίρι
 • 2 διάφανα καλαμάκια με αρκετά μεγάλη διάμετρο για να περάσει το δερμάτινο κορδόνι

Για να το φτιάξετε μόνοι σας, χρησιμοποιήστε μια φόρμα παγάκι για ξυλάκια

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια φανταχτερή, αλλά και πολύ χρήσιμη και διακοσμητική ιδέα με σκυρόδεμα, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες για υπέροχες περιπέτειες. Αρχικά κόψτε και τα δύο καλαμάκια σε μικρά κομμάτια που έχουν μήκος όσο τα καλούπια του πάγου είναι φαρδιά. Γεμίστε τα με το Blu-Tack έτσι ώστε να γίνουν πιο σταθερά. Η κόλλα πρέπει να χυθεί λίγο και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κομμάτια στις φόρμες και από τις δύο πλευρές, όπως φαίνεται στην εικόνα. Βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδα σε κάθε σειρά και ότι υπάρχει χώρος πάνω και κάτω από κάθε καλαμάκι που μπορεί να γεμίσει με σκυρόδεμα. Η κόλλα εξασφαλίζει ότι τα κομμάτια είναι σταθερά και δεν γλιστρούν όταν χύνεται το σκυρόδεμα. Απλώς αφαιρέστε την περίσσεια κόλλας.

Υπέροχη διακόσμηση και ιδέα δώρου σε μινιμαλιστικό στιλ και κατασκευασμένο από φυσικά υλικά

Τώρα ανακατέψτε το σκυρόδεμα όπως συνιστά ο κατασκευαστής και χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε τις φόρμες. Είναι σημαντικό τα καλαμάκια να καλύπτονται εντελώς με σκυρόδεμα στη συνέχεια. Τώρα χτυπήστε προσεκτικά το καλούπι στο τραπέζι αρκετές φορές, έτσι ώστε οι φυσαλίδες αέρα να εξαφανιστούν. Όσο λιγότερες φυσαλίδες αέρα απομένουν, τόσο πιο σταθερό θα είναι το καζανάκι. Εάν πέσει ένα καλαμάκι όταν χτυπάτε, μπορείτε απλά να το ξαναβάλλετε. Στη συνέχεια, αφήστε το σκυρόδεμα να στερεωθεί για αρκετές ημέρες. Εάν ακουμπά σε θερμοκρασία δωματίου, είναι σκόπιμο να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρήσει την υγρασία. Αυτό εμποδίζει το σκυρόδεμα να σπάσει. Στη συνέχεια, βγάλτε τα μπαστούνια από τη φόρμα, χρησιμοποιήστε το μαχαίρι για να αφαιρέσετε την κόλλα (τα καλαμάκια μπορούν να παραμείνουν) και περάστε το δερμάτινο κορδόνι μέσα από αυτά. Δέστε τον κόμπο και τελειώσατε!

Υπόδειξη: Ως εναλλακτική λύση στα βήματα με το καλαμάκι, μπορείτε επίσης να ρίξετε τα μπαστούνια αμέσως και αργότερα να ανοίξετε προσεκτικά τις τρύπες με ένα τρυπάνι.

Ανάμειξη σκυροδέματος για την κατασκευή μαξιλαριών

Φτιάξτε το δικό σας κηροπήγιο με τη μορφή μαξιλαριού και σχεδιάστε το με οποιαδήποτε τεχνική χρώματος ή χαρτοπετσέτας

 • Χειροτεχνία σκυροδέματος
 • ένα μπολ για να αναμειχθεί
 • κάτι να ανακατέψετε (πιρούνι, σπάτουλα, σύρμα κλπ.)
 • φαρδιά ταινία
 • σφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες οποιουδήποτε μεγέθους
 • μικρή μπάλα ή φως τσαγιού

Τέτοια ευφάνταστα μαξιλάρια, όπως κηροπήγια, μπορούν να γαντζωθούν ιδιαίτερα γρήγορα και εύκολα με σκυρόδεμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμίξετε το σκυρόδεμα και να το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε την πλαστική σακούλα. Το σκυρόδεμα πρέπει να είναι περίπου τόσο παχύ όσο το φυστικοβούτυρο και η σακούλα πρέπει να είναι 3/4 γεμάτη. Σφραγίστε την πλαστική σακούλα και ανακινήστε και ζυμώστε το σκυρόδεμα για λίγο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες.

Ρίξτε μίγμα σκυροδέματος σε μια πλαστική σακούλα και πλάστε με μια μπάλα

Τοποθετήστε μια μπάλα στη μέση και πιέστε την στο σκυρόδεμα με τη βοήθεια της κολλητικής ταινίας για να δημιουργήσετε ένα κοίλο (για αυτό είναι σημαντικό να μην γεμίσει εντελώς η σακούλα, γιατί τότε το σκυρόδεμα μπορεί να μετακινηθεί). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα φως τσαγιού για το σκοπό αυτό. Αφήστε το σκυρόδεμα να στεγνώσει και αφαιρέστε τελικά τη σακούλα με τη βοήθεια ψαλιδιού. Εάν θέλετε, μπορείτε τώρα να βάψετε το κηροπήγιο. Το μαξιλάρι από σκυρόδεμα μπορεί επίσης να σχεδιαστεί υπέροχα με την τεχνική decoupage.

Μπερδεύοντας με σκυρόδεμα – ιδέες για κατόχους δαχτυλιδιών

Φτιάξτε και χρωματίστε μοντέρνες θήκες δαχτυλιδιών από κώνους

 • Χειροτεχνία σκυροδέματος ή λεπτό σκυρόδεμα
 • καθαρή ταινία
 • Ασημένιο χαρτί χλωροβρωμιδίου ή άλλο γυαλιστερό χαρτί
 • Δοχείο για την ανάμειξη του σκυροδέματος
 • κάτι να ανακατέψω
 • Χάρτινη πλάκα ή κουτί από χαρτόνι
 • Κολλητική ταινία
 • Πρότυπο για εκτύπωση κώνου (δείτε παρακάτω)
 • κόπτης κουτιού
 • ψαλίδι
 • Edding
 • προαιρετικό: βαρύτερο αντικείμενο από το βάρος

Εκτυπώστε το πρότυπο από τον παρακάτω σύνδεσμο, κόψτε το και μεταφέρετε το σχήμα στο ασημί χαρτί χλωροβρωμιδίου. Κόψτε το σχήμα. Διαμορφώστε το σε κώνο, με την όμορφη πλευρά στραμμένη προς τα μέσα. Κολλήστε και τα δύο άκρα μαζί με την ταινία. Τα δύο άκρα δεν πρέπει να επικαλύπτονται ή να ξεχωρίζουν εάν είναι δυνατόν, διότι διαφορετικά θα μεταφερόταν επίσης στον τσιμεντένιο κώνο.

Εκτυπώστε το πρότυπο για τον κώνο και χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να τσιμπήσετε με σκυρόδεμα

Πριν αρχίσετε να μαστίζετε με σκυρόδεμα, πρέπει ακόμα να προετοιμάσετε ένα στήριγμα στο οποίο οι κώνοι μπορούν αργότερα να στεγνώσουν με την άκρη προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε το χάρτινο πιάτο ή ένα κομμάτι χαρτόνι για αυτό, στο οποίο κόβετε όσες τρύπες θέλετε κατά μήκος της άκρης (ανάλογα με το πόσες θήκες δαχτυλιδιών θέλετε να κάνετε ταυτόχρονα). Το κέντρο της πλάκας δεν είναι διάτρητο επειδή τοποθετείται εκεί σε μια κούπα ή ποτήρι. Για παράδειγμα, σχεδιάστε τους κύκλους με ένα ζευγάρι πυξίδες και με μικρότερη διάμετρο από το άνοιγμα του κώνου. Με ένα μαχαίρι χαλιού ή ένα μαχαίρι χειροτεχνίας, κόψτε τις τρύπες όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα, έτσι ώστε οι κώνοι να μπορούν να τοποθετηθούν αμέσως μέσα τους.

Τα στηρίγματα δακτυλίου σε σχήμα κώνου γίνονται γρήγορα και εύκολα

Ανακατέψτε το σκυρόδεμα μέχρι να γίνει παχύ, όπως η πουτίγκα. Βάλτε λίγο από αυτό σε έναν κώνο, ανακινήστε και χτυπήστε για να αφαιρέσετε τις φυσαλίδες και έτσι ώστε το σκυρόδεμα να τρέχει στην κορυφή, στη συνέχεια γεμίστε εντελώς τον κώνο, στη συνέχεια ανακινήστε και χτυπήστε ξανά. Τοποθετήστε τους τελικούς κώνους σκυροδέματος στις οπές της πλάκας και καλύψτε τους με μεμβράνη. Εάν η πλάκα κινδυνεύει να ανατραπεί επειδή το βάρος των κώνων δεν κατανέμεται ομοιόμορφα, μπορείτε να βάλετε ένα άλλο βάρος στην πλάκα για να το αντισταθμίσετε. Αφήστε το σκυρόδεμα να στεγνώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε το ασημένιο χαρτόνι χλωροβρωμιδίου και βάψτε τις τελειωμένες θήκες δαχτυλιδιών όπως θέλετε.

Μεγάλο πρότυπο κώνου για εκτύπωση εδώ.

Μικροί κώνοι εδώ.