DIY

Κάτοχοι ραπτικής ραπτικής – 9 ιδέες για ένα όμορφο αξεσουάρ κουζίνας

Ράψιμο κάτοχος κατσαρόλας συνονθύλευμα ροζ μοτίβο τετράγωνο

Οι κατσαρόλες είναι ένα από τα αξεσουάρ στην κουζίνα που δεν πρέπει να λείπουν. Είναι όμορφα και επίσης ένας καλός βοηθός για τη νοικοκυρά που της αρέσει να μαγειρεύει και να ψήνει. Μια κατσαρόλα, όμορφα κρεμασμένη στον τοίχο, χρησιμεύει επίσης ως μια συγκεκριμένη διακόσμηση και ως εκ τούτου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί υπέροχα ως δώρο. Για να το κάνετε πραγματικά μοναδικό, σας συνιστούμε να πάρετε το Ράψτε κατσαρόλες και χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε χρώματα και σχέδια υφάσματος. Συγκεντρώσαμε μερικές οδηγίες που ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν οι ίδιοι τα δοχεία.

Ράψτε κατσαρόλες σε οποιοδήποτε σχήμα

κατσαρόλα-ράβω-φθινόπωρο-ιδέα-φύλλο-σχήμα-συνονθύλευμα-πολύχρωμο

Η κατσαρόλα μπορεί να έχει οποιοδήποτε σχήμα και έτσι να προσαρμοστεί στην περίσταση ή το στυλ της κουζίνας. Αυτός ο κάτοχος συνονθύλευσης έχει σχήμα φύλλου, ενώ τα χρώματα του φθινοπώρου επιλέχθηκαν για το ύφασμα. Χρησιμοποιήστε τις κατσαρόλες για να σχεδιάσετε την κουζίνα σας για να ταιριάζει με την εποχή ή τις διακοπές. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να ράψετε μόνοι σας τις κατσαρόλες.

Ράψτε κατσαρόλες με στρογγυλό σχήμα

Ράψιμο κατσαρολάκι οδηγίες στρογγυλής ιδέας-τελείας-μοτίβου-γαλάζιου

Τα στρογγυλά και τετράγωνα σχήματα είναι από τις κλασικές παραλλαγές. Μπορείτε να σχεδιάσετε το πρώτο με τις ακόλουθες οδηγίες. Εκτός από οποιοδήποτε ύφασμα, χρειάζεστε επίσης ένα ένθετο για το ράψιμο λακούβων που είναι ανθεκτικό στη θερμότητα. Άλλωστε, ο σκοπός των κατόχων είναι να μπορούν να βγάλουν ζεστά κατσαρολάκια και ταψιά από το φούρνο.

Ράψιμο πάπλωμα συνονθύλευμα – απλές οδηγίες για αρχάριους

Το συνονθύλευμα καλύμματος – το κλινοσκεπάσμα ως έμφαση στο υπνοδωμάτιο

Patchwork Made Easy – 60 ιδέες και συμβουλές για αρχάριους

Προετοιμάστε το πρότυπο

Potholders ράβουν κύκλους-κόβουν-δίνουν-μακριά-σουβέρ

Για να επιτύχετε το στρογγυλό σχήμα για το ράψιμο των κατόχων, χρειάζεστε ένα πρότυπο. Πάρτε ένα μπολ στο μέγεθος που θέλετε και τοποθετήστε το σε ένα φύλλο χαρτί ή χαρτόνι. Σχεδιάστε το περίγραμμα και, στη συνέχεια, κόψτε το πρότυπο. Με τη βοήθειά τους, κάνετε στη συνέχεια δύο κύκλους από το ύφασμα και έναν άλλο από τη διασταύρωση. Τώρα κόψτε την ταινία για το βρόχο και για κλείσιμο.

Ράψιμο λακκούβες – οδηγίες

Potholders οδηγίες ραψίματος-απλό-ένθετο-πυρίμαχο-ραπτομηχανή

Οι οδηγίες για τους κατόχους δοχείων είναι εξαιρετικά απλές. Για να ράψετε το δοχείο, τοποθετήστε το ένθετο και τους δύο κύκλους υφάσματος το ένα πάνω στο άλλο και ράψτε το στρίφωμα κατά μήκος της άκρης. Αλλά αφήστε ένα άνοιγμα ελεύθερο για να μπορέσετε να γυρίσετε αυτήν την αριστερή πλευρά προς τα έξω. Η περίσσεια άκρου του ενθέτου κόβεται. Τώρα μπορείτε να γυρίσετε τη θήκη του δοχείου προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο, το ένθετο τοποθετείται αυτόματα στη μέση.

Ο τελειωμένος κάτοχος κατσαρόλας

Potholders-ράψιμο-απλά-δώστε-χριστουγεννιάτικα-γενέθλια-ατομικά

Τώρα μπορείτε να βάλετε το βρόχο στο άνοιγμα, μετά το οποίο μπορείτε να το ράψετε. Μπορείτε να σχεδιάσετε τη βάση κατσαρόλας σε οποιοδήποτε μέγεθος. Χρησιμοποιήστε μια ραπτομηχανή για να ράψετε. Αυτό είναι πιο γρήγορο και ακριβές και μπορεί να γίνει και από αρχάριους. Εξασκηθείτε λίγο και σύντομα θα μπορείτε να ράψετε κατσαρόλες με μεγάλη χαρά και επιτυχία.

Ράψτε τετράγωνες κατσαρόλες

ράψιμο-κατσαρόλα-δώρο-ιδέα-κίτρινο-ύφασμα-νοικοκυρά-έμπνευση

Αν προτιμάτε ένα τετράγωνο ή ακόμα και ορθογώνιο στήριγμα κατσαρόλας, μπορείτε φυσικά να το σχεδιάσετε σε αυτό το σχήμα. Τα βήματα είναι βασικά τα ίδια όπως για τη στρογγυλή θήκη. Ωστόσο, δεν χρειάζεστε πρότυπο εδώ. Με ένα απλό σετ τετράγωνο μπορείτε να σχεδιάσετε ευθείες γραμμές και να καθορίσετε το μέγεθος του υφάσματος για ράψιμο κατόχων.

Υλικά για ράψιμο

ράψιμο-υλικά-αγορά-νήματα-diy-ιδέα

Για να μπορέσετε να ράψετε τη θήκη για το δοχείο, χρειάζεστε δύο κομμάτια υφάσματος και ένα ένθετο στο ίδιο μέγεθος καθώς και μια ραπτομηχανή, νήμα και μια ταινία για το βρόχο για να κρεμάσετε τη θήκη της κατσαρόλας. Εάν οι κατσαρόλες γίνουν δώρο, χρησιμοποιήστε ύφασμα που ταιριάζει στην περίσταση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα κομμάτια υφάσματος για αυτήν την ιδέα DIY.

Προετοιμάστε κατσαρόλες

ράψιμο-potholders-γέμιση-υλικό-ανθεκτικό στη θερμότητα-κουζίνα-επίπλωση-ντεκό

Απλώστε τα στρώματα για το ράψιμο της θήκης της κατσαρόλας με τον ακόλουθο τρόπο: Πρώτα το ανθεκτικό στη θερμότητα ένθετο, μετά το ύφασμα με την αριστερή πλευρά προς τα κάτω και τέλος το άλλο ύφασμα με την αριστερή πλευρά προς τα πάνω. Κολλήστε τις άκρες με καρφίτσες, ώστε να μην μπορεί να γλιστρήσει τίποτα. Ο βρόχος πρέπει να δείχνει προς τα μέσα εάν θέλετε να τον ράψετε τώρα. Διαφορετικά, περιμένετε μέχρι το τέλος με αυτό το βήμα όπως και με τους στρογγυλούς κατόχους.

Ράψτε το στρίφωμα

potholders-ράψιμο-απλές-οδηγίες-αρχάριοι-ραπτομηχανή-στρίφωμα

Χρησιμοποιώντας τη ραπτομηχανή, ράψτε το στρίφωμα. Αφήστε μία από τις πλευρές ανοιχτή για να γυρίσει προς τα έξω. Αφού γυρίσετε το κουρέλι προς τα έξω, μπορείτε να βάλετε την υπόλοιπη πλευρά στη θέση της με τη βοήθεια καρφίτσες. Στη συνέχεια, ράψτε αυτά και έχετε την τετράγωνη ή την ορθογώνια κατσαρόλα. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο σε αυτό!

Το ράψιμο των κατσαρόλων είναι εύκολο

potholders-ράψιμο-υλικά-ψαλίδια-κλωστοϋφαντουργικά-τσιμπήματα-ιδέα-περίσταση

Μπορείτε να αφήσετε τα δοχεία της κατσαρόλας ως έχουν. Αλλά έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε ενδιαφέροντα μοτίβα καπιτονέ με τη βοήθεια της ραπτομηχανής. Είστε ευπρόσδεκτοι να πειραματιστείτε με αυτόν τον τρόπο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να κεντήσετε ακόμη και τις κατσαρόλες και να προσθέσετε χαρούμενα γράμματα.

Πειραματιστείτε με κατόχους δοχείων

Potholders-ράψιμο-κίτρινο-κουζίνα-αξεσουάρ-φτιάξτε μόνοι σας

Απλώς πάρτε ένα από τα έτοιμα δοχεία κατσαρόλας και πειραματιστείτε λίγο με αυτό. Ποιος ξέρει τι ενδιαφέρουσες ιδέες θα σου έρθουν. Και δεν είναι χωρίς λόγο ότι λένε ότι η πρακτική κάνει τέλεια. Δεν θα χορτάσετε καθόλου αυτή την ιδέα DIY! Όταν ράβετε κατσαρόλες, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Από παλιά σε νέα

κατσαρόλα-ράβω-καρδιά-παλιά-κατσαρόλα-αναδιαμορφώνω-πρότυπο-σχέδιο

Μπορείτε επίσης να ράψετε ωραία κατσαρολάκια χρησιμοποιώντας ένα παλιό, το οποίο είναι μια ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη επιλογή. Το αρωματίζεις, ας πούμε. Για να το ράψετε μόνοι σας χρειάζεστε ξανά ένα πρότυπο με το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε το νέο σχήμα στην παλιά θήκη. Κόψτε το σχήμα και στη συνέχεια απλώς ράψτε ένα νέο στρίφωμα.

Ράψτε καρδιές

potholders-ράψιμο-σχήμα καρδιάς-κουζίνα-διακόσμηση-χρήσιμο

Αυτοί οι όμορφοι κάτοχοι κατσαρόλας είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου και αντιπροσωπεύουν το σχέδιο συνονθύλευμα. Αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν τύπο υφάσματος και να το κάνετε όμορφο με καπιτονέ μοτίβο ή τέτοιες κορδέλες διαιρώντας το. Οι οδηγίες για το ράψιμο κατόχων δοχείων για αυτές τις καρδιές, καθώς και ορισμένες άλλες παραλλαγές βρίσκονται στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ράψτε μόνοι σας κατσαρόλες με περίγραμμα

potholders-sewing-coasters-tinkering-self-sewing-beautiful

Με αυτήν την ιδέα για το ράψιμο μιας κατσαρόλας, δημιουργείτε ένα όμορφο περίγραμμα. Με αυτήν την παραλλαγή, δεν χρειάζεται να διπλώσετε τη θήκη της κατσαρόλας πριν την ράψετε μαζί για τελευταία φορά. Αντ ‘αυτού, τοποθετήστε τα μεμονωμένα υφάσματα το ένα πάνω στο άλλο όπως πρέπει. Οι οδηγίες είναι και πάλι εύκολες και γρήγορες στην εφαρμογή.

Ράψιμο δώρων 

κατσαρόλα-ράβω-τετράγωνο σχήμα-ροζ-άκρη-βρόχο-εξαρτήματα

Καρφιτσώστε τα υφάσματα στη θέση τους με καρφίτσες και χρησιμοποιήστε τη ραπτομηχανή για να δημιουργήσετε ένα καπιτονέ μοτίβο που θυμίζει σκακιέρα. Αυτό επίσης στερεώνει τα υφάσματα μαζί ταυτόχρονα. Το αντιαισθητικό στρίφωμα που δημιουργείται καλύπτεται απλά από την ταινία, την οποία μπορείτε επίσης να ράψετε με το χέρι. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα βρόχο με την κορδέλα.

Κατσαρόλα από τέσσερα τετράγωνα

ράψιμο-κατσαρολάκια-συνονθύλευμα-αποκόμματα-ιδέες-αρχάριος-έργο-δώρο

Μπορείτε να ράψετε ένα συνονθύλευμα συνδυάζοντας διαφορετικά υφάσματα μεταξύ τους. Και πάλι, αυτό είναι ιδανικό για τη χρήση υπολειμμάτων υφασμάτων. Μην τα πετάτε λοιπόν αμέσως. Αρχικά, βρείτε αρκετά μεγάλα κομμάτια και κόψτε τα σε ορθογώνια του ίδιου μεγέθους. Χρειάζεστε τέσσερα από αυτά. Το πίσω μέρος αποτελείται από ένα ολόκληρο τετράγωνο.

Ράψτε μόνοι σας συνονθύλευμα

Ράψιμο-δοχεία-κάτοχοι-σκακιέρα-οδηγίες-τσίμπημα με αποκόμματα υφάσματος

Το τετράγωνο μοτίβο συγκράτησης δοχείου δημιουργείται ράβοντας τις λωρίδες μαζί στο τετράγωνο για την πλάτη όπως φαίνεται. Το κόλπο με το ράψιμο ποτηροθήκες είναι να επικαλύπτετε τα υφάσματα έτσι ώστε να μπορούν να ανοίξουν εάν είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε απλά να διπλώσετε το δοχείο κατσαρόλας μετά το ράψιμο του στρίφου και να το εξοπλίσετε με ένα ένθετο ανθεκτικό στη θερμότητα.

Κάτοχοι ραπτικής για αρχάριους

Ράψιμο κατσαρολάκια φτιάξτε το μόνοι σας-βαφή-μπογιά-παιδικό-δώρο

Εάν ράβετε ένα λευκό ή ανοιχτόχρωμο δοχείο κατσαρόλας, μπορείτε επίσης να το σχεδιάσετε ξεχωριστά με βαφή υφάσματος στο τέλος. Εάν το παιδί σας θα ήθελε να κάνει ένα δώρο για κάποιον, μπορείτε να του ετοιμάσετε το δοχείο κατσαρόλας, μετά το οποίο στη συνέχεια μπορεί να το βάψει. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προστεθούν χαιρετισμοί και συγχαρητήρια.

Υποδοχές δοχείου σε σχήμα φύλλου – οδηγίες εδώ

Κάτοχοι δοχείου σε σχήμα καρδιάς – οδηγίες εδώ