DIY

Φτιάξτε ένα τζάκι γύρω σας – οδηγίες DIY για ένα διακοσμητικό τζάκι

τζάκι-περικύκλωση-κατασκευή-μόνος-ντεκό-τζάκι-Χριστούγεννα-χειμώνας-ντεκό-λευκό-ξύλο-κορμός-δώρα

Ένα τζάκι που σκίζει δίνει ζεστασιά και μια ιδιαίτερη ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείται πρακτικά για θέρμανση ή απλά ως διακοσμητικό αντικείμενο στο διαμέρισμα, φαίνεται εξαιρετικά γοητευτικό. Εάν, για ευνόητους λόγους, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα, τότε μπορείτε να το αποκτήσετε Φτιάξτε το τζάκι γύρω σας και διακοσμήστε όμορφα το διακοσμητικό τζάμι. Διακοσμητικά τζάκια υπάρχουν στα καταστήματα και είναι επίσης εύκολο να τα φτιάξετε μόνοι σας. Μάθε πως!

Φτιάξτε ένα τζάκι γύρω σας – διακοσμητικό τζάκι

τζάκι surround-build-yourself-deco-τζάκι-λευκό-τζάκι-κάθισμα-μαξιλάρι-deco-καθρέφτης-στρογγυλό

Κατ ‘αρχήν, το περίβλημα του τζακιού αποτελείται από μια απλή κατασκευή – δύο κάθετους πυλώνες και μια οριζόντια επιφάνεια που συνορεύουν και από τις δύο πλευρές και πάνω από το τζάκι. Είναι λεπτές και τοποθετημένες απευθείας στον τοίχο. Αυτή η κατασκευή για διακοσμητική χρήση μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί μόνοι σας από ξύλινα πάνελ ή άλλο εύχρηστο υλικό. Στο άρθρο θα βρείτε τρεις απλές οδηγίες για το πώς να χτίσετε ένα διακοσμητικό τζάκι που περιβάλλει τον εαυτό σας.

Φτιάξτε ένα τζάκι γύρω σας – οδηγίες διακοσμητικού τζακιού DIY

τζάκι περικυκλώνω-φτιάχνω μόνος-σου-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-τηλεόραση-τοίχος-λευκό-τζάκι-ντεκό-κεριά-καυσόξυλα

Το πρώτο παράδειγμα συνδυάζει τα πρακτικά και διακοσμητικά οφέλη – διακοσμητικό τζάκι και τοίχο τηλεόρασης σε ένα. Στενά διαμερίσματα σχεδιάστηκαν στην κοιλότητα για να φιλοξενήσουν καλώδια τηλεόρασης, DVD ή άλλα αξεσουάρ. Η τηλεόραση ήταν τοποθετημένη στον τοίχο πάνω από το διακοσμητικό τζάμι.

Προγραμματίστε την κατασκευή, τις διαστάσεις και την επιθυμητή εμφάνιση εκ των προτέρων

Κατασκευάστε-το-δικό σας-τζάκι-surround-deco-τζάκι-οδηγίες-σχέδιο-κατασκευή-αναπαράσταση-σχέδιο

Σχεδιάστε το δικό σας διακοσμητικό τζάμι στο μέγεθος και την εμφάνιση που θέλετε. Για επιτυχή αποτελέσματα, προγραμματίστε ακριβώς τις διαστάσεις εκ των προτέρων και, κατά συνέπεια, τα χρήσιμα υλικά. Υπάρχουν διάφορα διακοσμητικά στοιχεία από γύψο από παρίσι ή ξύλο που μπορούν εύκολα να στερεωθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια.

Τοίχος τηλεόρασης και διακοσμητικό τζάκι σε ένα

τζάκι περικυκλώνω-φτιάχνω μόνος-σου-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-λευκά-διαμερίσματα-τηλεόραση-τοίχος-διακοσμητικά-ράφια-καυσόξυλα)

Μπορείτε να σχεδιάσετε το κάτω μέρος του περιβλήματος του τζακιού ως επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο σαλόνι εγκαθιστώντας μερικά ράφια. Αυτά μπορούν στη συνέχεια να κλείσουν με ξύλινα πάνελ ως πόρτες ντουλαπιών, έτσι ώστε αυτή η περιοχή να φαίνεται πάντα τακτοποιημένη. Σκεφτείτε επίσης τις κατάλληλες λαβές για να διευκολύνετε το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών του ντουλαπιού.

Διακοσμήστε όμορφα για τα Χριστούγεννα

τζάκι surround-build-yourself-deco-τζάκι-οδηγίες-tv-wall-mantelpiece-white-christmas-deco-log

Αφού φτιάξετε το διακοσμητικό περίβλημα του τζακιού, μπορείτε να ξεκινήσετε με το καλύτερο μέρος: τη διακόσμηση. Αυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε εποχή και κάθε μεγάλο φεστιβάλ χρησιμοποιώντας κατάλληλα διακοσμητικά στοιχεία. Η φυσική διακόσμηση είναι τέλεια για το χειμώνα και τα Χριστούγεννα, για παράδειγμα. Ξύλινα τετράγωνα, κουκουνάρια και λίγο πράσινο πεύκου δημιουργούν μια πραγματική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο διαμέρισμά σας. Όσοι το προτιμούν πολύχρωμο μπορούν επίσης να διακοσμήσουν το τζάκι με πολύχρωμες γιρλάντες και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Φτιάξτε έναν τοίχο με τζάκι – τοίχο τηλεόρασης ως διακοσμητικό τζάκι

χτίστε το δικό σας τζάκι

Ένα όμορφο περιβάλλον με τζάκι είναι ιδανικό για τον τοίχο της τηλεόρασης. Οι τοίχοι της τηλεόρασης είναι συνήθως μεγάλοι και προσφέρουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης από ό, τι πραγματικά χρειάζεστε στο σαλόνι. Ως εκ τούτου, μπορεί να αξίζει τον κόπο να εγκαταστήσετε ένα περίβλημα τζακιού στον τοίχο της τηλεόρασης. Με αυτόν τον τρόπο, η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο μπορεί να γίνει πιο άνετη και η συνολική εμφάνιση του καθιστικού μπορεί να βελτιωθεί.

Κατασκευή και μπορντούρα από ξύλο ή μοριοσανίδες 

Τζάκι περιβάλλει-χτίστε-εσείς-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-κατασκευή-διαμερίσματα-ράφια-ξύλο-πάνελ-ντεκό

Εάν θέλετε επίσης να χτίσετε έναν τοίχο τηλεόρασης με τζάκι να περιβάλλεται, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοριοσανίδες ή πάνελ από κόντρα πλακέ. Αρχικά, φτιάξτε ένα σχέδιο και σκίτσο για το πώς πρέπει να φαίνεται το διακοσμητικό τζάκι. Στη συνέχεια, πάρτε τα υλικά που χρειάζεστε και κατασκευάστε την κατασκευή.

Γεμίστε και τρίψτε αρμούς ή ατέλειες

Κατασκεύασε-το-δικό σου-τζάκι-surround-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-κατασκευή-ξύλο-ξύλο-πάνελ-πληρωτικό-άμμος

Οι σύνδεσμοι που προκύπτουν πρέπει να γεμίζονται με μια σπάτουλα πριν από τη βαφή και να τρίβονται εάν είναι απαραίτητο. Κατά το γέμισμα, μπορείτε επίσης να καλύψετε τυχόν ατέλειες και να κάνετε μια λεία επιφάνεια για το περίβλημα του τζακιού.

Βάψτε το λευκό

τζάκι περικυκλώνω-φτιάχνω μόνος-σου-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-τηλεοράσεις-τοίχοι-ράφια-διαμερίσματα-λευκό-διακόσμηση

Εάν το ξύλο έχει ήδη λειανθεί, είναι ευκολότερο να βάψετε και να βερνικώσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε για αυτό μόλις συνδυαστεί με το υπόλοιπο εσωτερικό. Το λευκό είναι μια δημοφιλής παραλλαγή, καθώς ταιριάζει σχεδόν σε κάθε στυλ επίπλωσης. Αφού στεγνώσει το χρώμα, μπορείτε να βάλετε την τηλεόραση και τα αξεσουάρ της στο τζάκι.

Συνδέστε διακοσμητικά στοιχεία

Τζάκι-surround-build-yourself-deco-τζάκι-οδηγίες-tv-wall-white-shelves-compartments-deco

Μπορείτε να προσθέσετε μερικά διακοσμητικά στοιχεία έτσι ώστε το αυτοσχέδιο περίβλημα του τζακιού να φαίνεται πιο ατομικό και να είναι σε αρμονία με το σαλόνι σας. Αν θέλετε να διακοσμήσετε το διακοσμητικό τζάκι με ξύλινα μπλοκ, μπορείτε να βάλετε ένα χαλί μπροστά του. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε το δάπεδο σας από γρατζουνιές και άλλα παρόμοια.

Διακοσμητικό τζάμι με δημιουργική σπιτική διακόσμηση 

Κατασκευάστε-το-δικό σας-τζάκι-surround-deco-τζάκι-ξύλο-πάνελ-διακόσμηση-diy-creative

Τα καυσόξυλα για το τζάκι συχνά αποθηκεύονται απευθείας σε αυτό κατά τους ζεστούς μήνες για να εξοικονομήσετε χώρο και ταυτόχρονα να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη διακόσμηση. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το εφέ όλο το χρόνο με ένα διακοσμητικό τζάκι χτίζοντας τη δική σας πρωτότυπη ξύλινη διακόσμηση για το περίβλημα του τζακιού. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ξύλινους δίσκους πάχους περίπου 7-8 εκατοστών και ένα φύλλο κόντρα πλακέ που ταιριάζει στο περίβλημα του τζακιού.

τζάκι περικυκλώνω-φτιάχνω μόνος-σου-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-τηλεόραση-τοίχος-ξύλο-πάνελ-ντεκό-λευκό-τζάκι-τζάκι-καυσόξυλα

Θα πρέπει πρώτα να βάψετε το πάνελ από κόντρα πλακέ σε σκούρο χρώμα, κατά προτίμηση μαύρο ή σκούρο γκρι. Στη συνέχεια, συνδέστε τους ξύλινους δίσκους σε αυτό, για παράδειγμα με βίδες ή θερμή κόλλα. Απλώς συνδέστε την τελική διακόσμηση στη θέση του τζακιού και τελειώσατε. Αυτή η διακόσμηση δίνει μια ρουστίκ γοητεία στο δωμάτιο και είναι ιδανική για σαλόνια σε στιλ εξοχικής κατοικίας.

Φτιάξτε τζάκι γύρω σας από ξύλο – οδηγίες DIY

Κατασκευάστε-το-δικό σας-τζάκι-surround-deco-τζάκι-οδηγίες-ξύλινες-σανίδες-μαζί-κατασκευή

Οι δυνατότητες για την κατασκευή τζακιού είναι διαφορετικές και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά για αυτό. Το πιο δημοφιλές από αυτά είναι χωρίς αμφιβολία το ξύλο, επειδή διευκολύνει την εργασία. Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό εικόνας για ένα διακοσμητικό τζάμι, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με λίγη επιδεξιότητα και υπομονή.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα διακοσμητικό τζάκι

Κατασκεύασε-το-δικό σου-τζάκι-surround-deco-τζάκι-οδηγίες-κατασκευή-ξύλο-διαστάσεις-όγκος-σανίδες-συναρμολόγηση

Για αυτό θα χρειαστείτε ξύλινες σανίδες διαφορετικών μεγεθών, με τις οποίες θα χτίσετε την κατασκευή. Συνδέετε τις μεμονωμένες σανίδες με μεταλλικούς μεντεσέδες και βίδες, οι οποίες πρέπει να συγκρατούν την κατασκευή στη θέση τους.

Επισυνάψτε διακοσμητικά διακοσμητικά φιλιγκράν

Κατασκευάστε το δικό σας τζάκι

Αν θα θέλατε να σχεδιάσετε το περίβλημα του τζακιού σας με vintage στοιχεία, τότε μπορείτε να πάρετε αντίστοιχα στολίδια και να διακοσμήσετε το τεμάχιο του τζακιού με αυτά. Διάφορα διακοσμητικά στοιχεία μπορούν να βρεθούν σε ορισμένα καταστήματα χειροτεχνίας. Για ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα, το ξύλο μπορεί να παλαιωθεί και να σχεδιαστεί με τη δημοφιλή vintage εμφάνιση. Ο όμορφος σχεδιασμός του περιβλήματος του τζακιού μπορεί να στρογγυλοποιηθεί με μια κατάλληλη διακόσμηση.

Δημιουργήστε-το-δικό σας-τζάκι-περιβάλλετε-ντεκό-τζάκι-οδηγίες-ξύλο-κατασκευή-διακοσμήστε-στολίδια-gipf

Vintage περιμετρικό τζάκι

Δημιουργήστε-το-δικό σας-τζάκι-περιβάλλετε-τζάκι-οδηγίες-vintage-γκρι-λευκά-χρώματα-διακοσμήστε-στεφάνι-καθρέφτη

χτίστε το δικό σας τζάκι

τζάκι surround-build-yourself-deco-τζάκι-γλυκό-χαλί-μαύρο-άσπρο-σκυλί

τζάκι surround-build-yourself-deco-τζάκι-vintage-deco-τζάκι-country-style-καλάθι-ποτιστήρι

τζάκι περιβάλλεται-χτίζεται-εσείς-ντεκό-τζάκι-τζάκι-επένδυση τοίχων-φυσική πέτρα-ντεκό-καθρέφτης-λευκό-γκρι

τζάκι-περικύκλωση-κατασκευή-μόνος-πέτρα-λευκό-κομψό-προφορά-τοίχος-κίτρινος

Η καμινάδα περιβάλλει-χτίστε-τον εαυτό σας-μοντέρνα-ιδέα-μαύρα-κεραμίδια-πέτρα-κεριά-φυτά

Φτιάξτε-το-δικό σας-τζάκι-περιβάλλετε-λευκό-τζάκι-καθρέφτη-διακόσμηση-χαλί

Φτιάξτε-το-δικό σας-τζάκι περιβάλλει-απλά-πλαισιώστε-ξύλο-σκούρο-τζάκι

Φτιάξτε ένα τζάκι περιτριγυρισμένο από στρογγυλή πέτρα-σχέδιο-σαλόνι-πολυθρόνα