DIY

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια: Δροσερές ιδέες DIY για δημιουργικούς δημιουργούς

Τα ράφια προσφέρουν χώρο για βιβλία, αξεσουάρ και φυτά εσωτερικού χώρου και προσδίδουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή γοητεία. Υπάρχουν πολλά συστήματα ραφιών στην αγορά για κάθε γούστο και κάθε τρόπο ζωής. Αλλά φαίνεται πολύ πιο προσωπικό όταν φτιάχνετε μόνοι σας τα ράφια σας. Γιατί δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι το βαρετό ορθογώνιο ράφι τοίχου. Με λίγη φαντασία, τα ράφια γίνονται ένα πραγματικό βλέμμα. Στη σημερινή ανάρτηση δίνουμε σε όλους τους δημιουργικούς ιδιώτες που κάνουν τέτοιες ιδέες για το πώς να φτιάξετε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια.

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια: Τι πρέπει να προσέξετε;?

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια σε τριγωνικό σχήμα από ξύλο

Είτε ως χώρος αποθήκευσης βιβλίων και συλλογής DVD είτε ως επιφάνεια για αυτοσχέδια διακοσμητικά αντικείμενα, οικογενειακές φωτογραφίες και αναμνηστικά από τις τελευταίες σας διακοπές: ένα ράφι θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει μεγάλο φορτίο. Η επαγγελματική εγκατάσταση είναι ακόμα πιο σημαντική. Αρκετοί απλοί κανόνες θα βοηθήσουν σε αυτό.

 • Πριν ανοίξετε τρύπες στον τοίχο, ελέγξτε τις για καλώδια ρεύματος και σωλήνες νερού.
 • Υπολογίστε το μέγιστο φορτίο που θα φέρει το ράφι και ζητήστε συμβουλές από το κατάστημα υλικού για τις σωστές ξύλινες σανίδες και στηρίγματα γέφυρας.
 • Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πώς να κρεμάσετε καλύτερα το ράφι στον τοίχο.
 • Αξίζει να τοποθετήσετε το ράφι κοντά σε πρίζα. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε λαμπτήρες, φώτα νεράιδας, συσκευή αναπαραγωγής DVD ή προβολέα για το home cinema σε αυτό.

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια: Διακοσμητικά ράφια τοίχου από ξύλο

Ασυνήθιστα ράφια μισές στρογγυλές ιδέες οδηγίες παιδικού δωματίου

Με μια λειτουργική κατασκευή, μπορείτε επίσης να συναρμολογήσετε τα ράφια των τοίχων σας με λίγη προσπάθεια. Μπορείτε να έχετε προκατασκευασμένα τα μεμονωμένα στοιχεία για το επόμενο έργο DIY. Επειδή τα περισσότερα καταστήματα υλικού μπορούν να κόψουν τις λεπτομέρειες στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε στον τοίχο. Η πρώτη ιδέα DIY μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα. Χρειάζεστε μόνο ειδική κόλλα, πιθανώς πείρους για να κολλήσετε στον τοίχο και λίγη βαφή ξύλου.

Φτιάξτε το δικό σας ράφι από ξύλο - μια φανταστική ιδέα και συνδέσεις με κόλλα

Για κάθε ράφι χρειάζεστε δύο εξίσου μεγάλα ημικύκλια από ξύλο, τα οποία κολλάτε μαζί και στη συνέχεια καρφώνετε ή βιδώνετε.

Κόλληση ξύλου: Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ράφι που πρέπει να φέρει ένα συγκεκριμένο φορτίο και να αντέξει δυνάμεις, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε συγκολλητική ουσία συναρμολόγησης. Οι κόλλες κατηγορίας D1 και D2 είναι ιδιαίτερα κατάλληλες. Η κατηγορία D1 είναι μια επιλογή αν θέλετε να κλείσετε ένα ράφι στο σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή το παιδικό δωμάτιο (δηλαδή εσωτερικούς χώρους). Οι κόλλες, που ταξινομούνται ως D2, μπορούν να υγραίνονται κατά διαστήματα και επομένως είναι κατάλληλες για χρήση στο πλυντήριο ή στην κουζίνα. Η κόλλα εφαρμόζεται μόνο σε καθαρή επιφάνεια. Για να προσκολληθεί, τα επιμέρους στοιχεία συγκρατούνται πατώντας. Κάθε κατασκευαστής δίνει ακριβείς πληροφορίες για το πόσο και πόσο πρέπει να πιεστούν οι λεπτομέρειες.

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ξύλινα ράφια τοίχου Οδηγίες

Αφού οι δύο λεπτομέρειες έχουν κολληθεί στη θέση τους, μπορούν να βαφτούν κατά βούληση ή να βαφτούν με χρωματιστό βερνίκι ή με γάνωμα. Όσον αφορά τα οπτικά, η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ λάκας και λούστρο είναι στο φινίρισμα: η έγχρωμη λάκα είναι γυαλιστερή και το γάνωμα είναι ματ.

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια: μετατρέψτε καταστρώματα skateboard

Φτιάξτε μόνοι σας φανταχτερά ράφια από καταστρώματα skateboard

Ένα ράφι τοίχου από ξύλινες σανίδες είναι πολύ βαρετό για εσάς; Πρόσβαση σε καταστρώματα skateboard. Μπορούν να βαφτούν κατά βούληση και είναι ιδανικά ως αντικατάσταση των ξύλινων σανίδων.

Φτιάξτε μόνοι σας φανταχτερά ράφια - μια ιδέα ανακύκλωσης

Μπορείτε να βάλετε μαζί ένα ράφι από τράπουλα skateboard με παρόμοιο τρόπο με ένα κανονικό ξύλινο ράφι:

1. Χρωματίστε τα καταστρώματα του skateboard και αφήστε τα να στεγνώσουν.

2. Βάψτε τις κονσόλες με μεταλλικό σπρέι.

3. Προ-τρυπήστε τρύπες στον τοίχο και στα καταστρώματα skateboard.

4. Συναρμολογήστε το ράφι.

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια: ράφια βιβλίων

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια βιβλίων Οδηγίες

Το επόμενο έργο DIY είναι για βιβλιοθήκες. Για να κάνετε την ιδέα πραγματικότητα, χρειάζεστε ένα φύλλο κόντρα πλακέ διαστάσεων 607 mm x 957 mm. Το πάχος ασφάλισης πρέπει να έχει μέγιστο πάχος 58 mm. Μπορείτε να κόψετε άλλες τέσσερις λεπτομέρειες για τα ράφια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινους πείρους αντί για γάντζους για κρέμασμα.

Ασυνήθιστες ιδέες DIY για ξύλινα ράφια τοίχου με οδηγίες

Το σύστημα ραφιών μοιάζει με διάτρητο τοίχο από μέταλλο. Μπορείτε να βρείτε τέτοιους διάτρητους τοίχους στα καταστήματα υλικού, συνήθως κρέμονται στο γκαράζ ή στο υπόστεγο του κήπου και παρέχουν χώρο αποθήκευσης για τα εργαλεία.

Πρώτα σημειώστε τη θέση των οπών στον πίνακα από κόντρα πλακέ (απόσταση μεταξύ των οπών 7 cm) Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο τρυπάνι 10 mm με σημείο κεντραρίσματος για να ανοίξετε τις τρύπες στο κόντρα πλακέ. Το μεταλλικό τρυπάνι 10 mm είναι μια εναλλακτική λύση για όσους δεν έχουν ξύλινο τρυπάνι στο σπίτι. Ξύλινοι πείροι 10 mm ταιριάζουν στις τρύπες. Μπορείτε να κλείσετε το τελικό σύστημα ραφιών (είναι καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές από έναν ειδικό για το πώς να το διορθώσετε) ή απλά να το ακουμπήσετε στον τοίχο.

Φτιάξτε μόνοι σας ράφια από ξύλινα κουτιά

Ράφια από ξύλινα κουτιά δημιουργείτε μόνοι σας ιδέες για παιδικά δωμάτια

Εάν θέλετε να σώσετε τον εαυτό σας στο πριόνισμα και τη γεώτρηση, χρησιμοποιήστε ξύλινα κουτιά. Δίνουν στο εσωτερικό μια ρουστίκ πινελιά και μπορούν να συνδυαστούν γρήγορα και εύκολα για να σχηματίσουν ένα σύστημα ραφιών. Δεν απαιτούνται οδηγίες για το έργο DIY: απλώς τοποθετήστε πολλά ξύλινα κουτιά το ένα πάνω στο άλλο ή το ένα δίπλα στο άλλο. Δοκιμάστε διαφορετικά σχέδια πριν βιδώσετε τα ξύλινα κουτιά μεταξύ τους.

DIY ράφι για την κουζίνα

DIY ράφι για κουζίνα σε σχήμα σπιτιού για κούπες φτιάξτε μόνοι σας

Το ράφι τοίχου έχει γίνει αναπόσπαστο στοιχείο του μοντέρνου σχεδιασμού της κουζίνας. Ένα ράφι τοίχου σε σχήμα σπιτιού είναι εγγυημένο ότι θα τραβήξει την προσοχή και εμφανίζει αποτελεσματικά τη συλλογή τσαγιού ή μπαχαρικών.

DIY ράφι κουζίνας φτιάξτε τον εαυτό σας από οδηγίες ξύλου

Για να συναρμολογήσετε το ράφι τοίχου για την κουζίνα, οι ξύλινες σανίδες πρέπει πρώτα να κοπούν σε μέγεθος και στη συνέχεια να κολληθούν τα επιμέρους στοιχεία μεταξύ τους. Προκειμένου η κόλλα να διαρκέσει πολύ, θα πρέπει να στερεώσετε τις λεπτομέρειες με βιδωτούς σφιγκτήρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα βιδώσετε μαζί για περισσότερο κράτημα.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα στρογγυλό κρεμαστό ράφι

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ένα κρεμαστό ράφι Οδηγίες από ένα δαχτυλίδι από κόντρα πλακέ

Ένα στρογγυλό κρεμαστό ράφι είναι ένα πραγματικό βλέμμα. Αλλά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά για αυτό, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας με λίγη ικανότητα. Χρειάζεστε τα ακόλουθα υλικά:

 • μια ράβδος ξύλου οξιάς μήκους 100 cm και πάχους 3 mm.
 • μια ράβδος ξύλου οξιάς μήκους 190 εκατοστών και πάχους 3 χιλιοστών
 • Κορδόνι για κρέμασμα
 • Κόλλα για ξύλο
 • Βιδωτοί σφιγκτήρες
 • μια μεγάλη κατσαρόλα

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας κρεμαστό ράφι σε σχήμα δαχτυλιδιού

1. Ρίξτε 2 λίτρα νερό στην κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.

2. Τοποθετήστε την ξύλινη λωρίδα μήκους 190 εκατοστών πάνω από την άκρη της κατσαρόλας και αφήστε την κάτω από το καπάκι για 6 λεπτά.

3. Στη συνέχεια λυγίστε το μέρος που έχει μαλακώσει από τον ατμό με τα χέρια σας.

4. Τοποθετήστε ξανά τη μπάρα πάνω από την άκρη της κατσαρόλας έτσι ώστε αυτή τη φορά να αχνιστεί ένα άλλο μέρος.

5. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καμπυλωθεί ολόκληρη η μπάρα σε κύκλο. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας κύκλος με διάμετρο 60 cm.

6. Στερεώστε τον κύκλο με σφιγκτήρες βιδών, σκουπίστε τη λωρίδα και αφήστε την να στεγνώσει όλη τη νύχτα.

7. Τώρα κολλήστε τα άκρα της ράβδου μεταξύ τους.

8. Κόψτε τη δεύτερη λωρίδα σε τρία κομμάτια και συναρμολογήστε το στρογγυλό ράφι.

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια: κρεμαστό ράφι στο παράθυρο

Φτιάξτε το δικό σας κρεμαστό ράφι με ασυνήθιστες ιδέες για την κουζίνα και το σαλόνι

Στη συνέχεια, σας προσφέρουμε μια ιδέα για ένα κρεμαστό ράφι εξοικονόμησης χώρου για τον χειμερινό κήπο, το παράθυρο της κουζίνας ή το υπόστεγο του κήπου. Δεδομένου ότι το ράφι είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό, δεν θα σκοτεινιάσει το δωμάτιο. Για το έργο θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά και αξεσουάρ:

 • διαφανές ακρυλικό γυαλί, κομμένο σε μέγεθος
 • ένα στήριγμα σφιγκτήρα για ρολά
 • Διάτρητο γάντζο τοίχου από ανοξείδωτο ατσάλι (μακρύ)
 • ένα ξύλινο τρυπάνι
 • ένα κατσαβίδι ασύρματο
 • Μεταλλικό σύρμα για κρέμασμα

Ράφι από βότανα για παράθυρα κουζίνας DIY φτιάξτε τα δικά σας διαφανή ράφια

1. Συνδέστε τα στηρίγματα σφιγκτήρα στο πάνω μέρος του πλαισίου παραθύρου.

2. Κόψτε ένα κομμάτι μεταλλικό σύρμα, περάστε το νήμα στα διάτρητα άγκιστρα τοίχου και κρεμάστε τα ράφια από ακρυλικό γυαλί.

3. Οδηγήστε το μεταλλικό σύρμα στο επάνω μέρος του βραχίονα σφιγκτήρα και στερεώστε το.

DIY ράφι για κουζίνα από ακρυλικό χτίστε τον εαυτό σας για τοίχο

4. Για να είστε στην ασφαλή πλευρά, ελέγξτε κατά τη συναρμολόγηση εάν το ράφι κρέμεται οριζόντια. Δεδομένου ότι το ακρυλικό γυαλί δεν είναι βιδωμένο ή κολλημένο, μπορείτε να επανασχεδιάσετε το ράφι ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην τοποθετείτε αντικείμενα που είναι πολύ βαριά σε αυτό.

DIY ιδέες για ράφια βιβλίων

Φτιάξτε τα δικά σας ράφια από ιδέες από ξύλο και μέταλλο

Ένα ράφι βιβλίων δεν χρειάζεται να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Η επόμενη ιδέα φαίνεται πολύ συμπαγής, αλλά μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει έως και 100 βιβλία. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός είναι επίσης κατάλληλος για κόγχες και στενούς τοίχους. Ωστόσο, για να αντέξει το ράφι το βάρος, θα πρέπει πρώτα να εκτιμήσετε το φορτίο. Χρειάζεστε τα ακόλουθα υλικά:

 • ράφι μήκους 100 cm από μασίφ ξύλο (πάχος 18 mm)
 • δύο ράφια μήκους 60 cm από μασίφ ξύλο (πάχος 18 mm)
 • δύο ράφια μήκους 40 cm από μασίφ ξύλο (πάχος 18 mm)
 • δύο ράφια μήκους 20 cm από μασίφ ξύλο (πάχος 18 mm)
 • Κονσόλες μπαρ για ράφια τοίχου με χωρητικότητα τουλάχιστον 100 κιλά
 • Χαρτοταινία

Η μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο κονσολών ιστού πρέπει να είναι 70 cm.

Ασυνήθιστα ράφια δημιουργείτε συνδέσεις από μεταλλικές οδηγίες

1. Σημειώστε την επιθυμητή θέση των ραφιών με τη χαρτοταινία.

2. Προσδιορίστε τη θέση των κονσολών ιστού και σημειώστε τις με λωρίδες κολλητικής ταινίας.

3. Τοποθετήστε τον πρώτο βραχίονα γέφυρας, σημειώστε τη θέση των οπών με ένα μολύβι. Τρυπήστε τις τρύπες και βιδώστε το στήριγμα της γέφυρας στον τοίχο. Προχωρήστε με παρόμοιο τρόπο με τα άλλα στηρίγματα γέφυρας και συνδέστε τα όλα.

4. Βιδώστε τα ράφια στις κονσόλες ιστού.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα ράφι Tetris

Φτιάξτε τα δικά σας ράφια Tetris από ξύλο

Στη συνέχεια, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αρθρωτά εξειδικευμένα ράφια. Εάν ο ελεύθερος χώρος στον τοίχο είναι περιορισμένος, τότε το ράφι Tetris είναι ιδανικό. Είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο παιχνίδι και αποτελείται από πολλά μέρη που ταιριάζουν μεταξύ τους. Μπορείτε να τα οργανώσετε μαζί σαν παζλ ή να τα διανείμετε στον ελεύθερο χώρο. Τα μεμονωμένα μέρη στη συνέχεια βάφονται σε διαφορετικά χρώματα και μπορούν να αρωματίσουν γυμνούς τοίχους.

Φτιάξτε μόνοι σας ράφια Tetris Οδηγίες και ιδέες DIY

Προχωρήστε ως εξής:

1. Φτιάξτε ένα σκίτσο με τις ακριβείς διαστάσεις των κουτιών και τις ξύλινες λεπτομέρειες.

2. Βάλτε τις ξύλινες λεπτομέρειες κομμένες σε μέγεθος στο κατάστημα υλικού.

3. Στο σπίτι, βάψτε ή βερνικώστε τις λεπτομέρειες όπως θέλετε και αφήστε τα να στεγνώσουν.

4. Συγκεντρώστε τα μεμονωμένα τετράγωνα Tetris. Για να το κάνετε αυτό, κολλήστε το σώμα μαζί και στη συνέχεια πιέστε το με σφιγκτήρες βιδών.

5. Προ-τρυπήστε τρύπες στον τοίχο και στις λεπτομέρειες και βιδώστε τα κουτιά μεταξύ τους.

Φτιάξτε μόνοι σας γωνιακά και εξειδικευμένα ράφια

Τα εξειδικευμένα ράφια DIY δημιουργούν συνδέσεις από ξύλο

Τα ράφια τοίχου για γωνίες και κόγχες είναι καλύτερα κατασκευασμένα ως plug-in σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ράφια μπορούν να στερεωθούν σαν να επιπλέουν.

DIY εξειδικευμένα ράφια δημιουργούν τις δικές σας οδηγίες υποδομής

Ράφια βιβλίων που εξοικονομούν χώρο

Φτιάξτε και κλείστε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια βιβλίων

Μια άλλη δροσερή ιδέα είναι να κρεμάσετε τη σπιτική βιβλιοθήκη ανάποδα. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τις κονσόλες πάνω και όχι κάτω από το ράφι ως συνήθως. Κόψτε μια ελαστική ταινία (όσο ευρύτερη είναι η ζώνη, τόσο καλύτερα συγκρατούν τα βαριά βιβλία) και συρραφήστε την στην κάτω πλευρά της ξύλινης σανίδας με ένα καλώδιο ασύρματης σύνδεσης και συνδετήρες στο πίσω μέρος. πλήρης!

Φτιάξτε μόνοι σας ασυνήθιστα ράφια με μια επισκόπηση των οδηγιών κατασκευής

Σας προσφέρουμε αρκετές ιδέες για φανταχτερά ράφια που είναι κατάλληλα ακόμη και για άπειρους κατασκευαστές. Στρογγυλό, κατασκευασμένο από καταστρώματα skateboard ή με τη μορφή μπλοκ Tetris: δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητά σας!