DIY

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας – διασκεδαστικές ιδέες DIY για το σπίτι & ως δώρα

Τα Χριστούγεννα η οικογένεια τελικά μαζεύεται και δεν είναι σπάνιο να είναι καλοί φίλοι. Είναι υπέροχη ιδέα να παίζετε μερικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και να διασκεδάζετε, έτσι δεν είναι; Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε μόνοι σας τέτοια παιχνίδια. Θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε πραγματικά διασκεδαστικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας! Και σήμερα θα σας δείξουμε μερικές τέτοιες ιδέες που δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και κόπο για να δημιουργηθούν. Or εξακολουθείτε να σας λείπει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για μερικούς φίλους ή συναδέλφους; Στη συνέχεια, μπορείτε να τους δώσετε ένα παιχνίδι για τα Χριστούγεννα που μπορούν να παίξουν αμέσως τα Χριστούγεννα!

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας - ιδέες για παιδιά και ενήλικες

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας με φλιτζάνια – καπέλο Άγιου Βασίλη

Φτιάξτε έναν πύργο με παιδιά - στοιβάζετε κόκκινα φλιτζάνια και λευκά πομπόν

Αν ψάχνετε για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά που είναι επίσης διασκεδαστικά για ενήλικες και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέλεια ως οικογενειακά παιχνίδια για τα Χριστούγεννα, αυτή η ιδέα μπορεί να είναι σωστή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι κόκκινα πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια και μικρά, λευκά πομπόν (αν δεν μπορείτε να βρείτε κόκκινα φλιτζάνια, απλά βάψτε τα ή τυλίξτε τα με κόκκινο χαρτί) αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας αυτήν την ιδέα για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Στη συνέχεια, όλα τα υλικά τοποθετούνται στο τραπέζι και το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει:

Μια κούπα τοποθετείται ανάποδα στο τραπέζι. Τώρα ο πρώτος παίκτης βάζει ένα φούτερ στο κύπελλο, ο επόμενος παίκτης βάζει ένα κύπελλο πάνω του, μετά έρχεται ένα άλλο μπόμπιλο και ούτω καθεξής. Αυτό δημιουργεί έναν κεκλιμένο πύργο που αργά ή γρήγορα πέφτει πάνω (ή η φούσκα πέφτει επειδή είναι πολύ στραβός). Ο παίκτης στον οποίο συμβαίνει αυτό εξαλείφεται. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να μείνει μόνο ένας παίκτης, ο οποίος φυσικά είναι και ο νικητής.

Εναλλακτικά, μόνο ένας παίκτης μπορεί να στοιβάζει αρχικά και, μόλις πέσει ο πύργος, είναι η σειρά του επόμενου παίκτη. Μετρήστε τον αριθμό των φλυτζανιών που φτάσατε. Νικητής είναι όποιος έχει στοιβάξει τα περισσότερα κύπελλα. Αυτό το παιχνίδι μπορεί επίσης να συσκευαστεί (πολλά φλιτζάνια στοιβάζονται το ένα μέσα στο άλλο και να γεμίζουν με τα πομ-πομ) και στη συνέχεια να χαρίζονται. Αλλά μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε οδηγίες χρήσης.

Παιχνίδι ρίψης δαχτυλιδιών με διαφορά

Φτιάξτε μόνοι σας δαχτυλίδια ως χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με κέρατα ταράνδων

Ένα παιχνίδι για τα Χριστούγεννα που είναι εγγυημένο ότι θα κάνει πολύ γέλιο! Για ένα πράγμα, χρειάζεστε κέρατα ταράνδων για το κεφάλι σας. Κορδέλες κεφαλής με κέρατα από τσόχα μπορείτε να βρείτε παντού και είναι τέλειες. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο, φουσκωτό κέρατο, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Amazon, μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια, χρειάζεστε ακόμα καθαριστικά σωλήνων σε κόκκινο και / ή λευκό ή πράσινο χρώμα. Φτιάξτε τα δαχτυλίδια από δύο από αυτά, στρίψτε τα πρώτα μαζί και στη συνέχεια διαμορφώστε τα σε δαχτυλίδι. Τώρα απλά βάλτε τα κέρατα και μπορεί να ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες!

Φτιάξτε μόνοι σας αστεία χριστουγεννιάτικα παιχνίδια - κέρατα από τσόχα ή φουσκωτά και δαχτυλίδια από καθαριστικά σωλήνων

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας – μπόουλινγκ χιονάνθρωπου

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας - μπόουλινγκ από κουτιά για παιδιά

Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν απόγευμα για να κάνετε χειροτεχνίες με τα παιδιά. Και παρεμπιπτόντως, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μόνοι σας δημιουργικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια. Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι αυτό το μπόουλινγκ χιονάνθρωπου, για παράδειγμα. Μπορείτε να φτιάξετε τον χιονάνθρωπο από απλά κουτιά παπουτσιών. Βάψτε τα κουτιά με λευκό χρώμα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Κόψτε ένα μυτερό τρίγωνο για τη μύτη του καρότου από πορτοκαλί χαρτί και βάψτε τα μάτια και το στόμα (το στόμα μπορεί επίσης να είναι κόκκινο) με μαύρο χρώμα. Τα κουμπιά είναι κατασκευασμένα από λευκά πομπόν και τα μπράτσα από αληθινά κλαδιά. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα καπέλο ή ένα καπάκι από χαρτί.

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας - Οδηγίες για χιονάνθρωπο από κουτιά παπουτσιών

Tic Tac Toe – Tinker the classic για τα Χριστούγεννα

Φτιάξτε τον εαυτό σας Tic Tac Toe ως χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με φελλό και τσόχα

Τόσο απλό, αλλά τόσο εθιστικό – Το Tic Tac Toe είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια και παιχνίδια για δύο άτομα, διότι από μόνο του δεν απαιτεί να παιχτούν ειδικά υλικά – απλά σχεδιάστε ένα πλέγμα και στη συνέχεια εναλλάσσετε είτε έναν κύκλο είτε μια σταυρωτή κλήρωση ένα από τα τετράγωνα που ελήφθησαν. Όποιος ήταν ο πρώτος που έβαλε το σημάδι του διαγώνια, κάθετα ή οριζόντια στη σειρά κερδίζει. Αυτή λοιπόν είναι μια επιλογή αν θέλετε να φτιάξετε τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας και χωρίς προετοιμασία για τα Χριστούγεννα.

Φτιάξτε το Tic Tac Toe σε λινή τσάντα και χαρίστε το

Αλλά μπορείτε να επενδύσετε λίγο χρόνο εκ των προτέρων και να ετοιμάσετε έναν πίνακα παιχνιδιών με κομμάτια παιχνιδιού. Θα χρειαστείτε 10 φελλούς, από τους οποίους το ένα μισό θα βάψετε με λευκό και το άλλο μισό με μπεζ ή καφέ ακρυλικό χρώμα. Πιθανότατα θα χρειαστούν πολλά στρώματα για να επιτευχθεί ένα αδιαφανές χρώμα. Στη συνέχεια, κολλήστε γκόγκλι μάτια στους καφέ φελλούς και σχεδιάστε λεπτομέρειες του χιονάνθρωπου στους λευκούς. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε κέρατα και μερικές τρίχες (όπως για το Olaf) από τσόχα και να τις κολλήσετε στους φελλούς. Ο πίνακας παιχνιδιών είναι επίσης κατασκευασμένος από τσόχα. Μπορείτε να σχεδιάσετε τα πεδία ή το πλέγμα με μια απλή ραφή ζιγκ -ζαγκ (σχεδιάστε τις γραμμές με ένα μολύβι). Ένα απλό κλωστοϋφαντουργικό στυλό ή ένα Edding είναι επίσης κατάλληλο εάν φτιάχνετε μόνοι σας μια σανίδα παιχνιδιών για αυτό το είδος χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού.

ιδέα: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σάκο ως σανίδα παιχνιδιού και να βάψετε το πλέγμα εκεί με κλωστοϋφαντουργικό χρώμα ή μαρκαδόρο (ή κόλλα κομμάτια κορδονιού). Ο πίνακας παιχνιδιών μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί βολικά για να στοιβάζει τα κομμάτια του παιχνιδιού.

Αστεία χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για ομάδες – μην εκνευρίζεστε

Φτιάξτε τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας-μην ασχολείστε με τον κλασικό ανθρώπινο θυμό-τον εαυτό σας

Μην εκνευρίζεστε είναι ένα παιχνίδι που είτε αγαπάτε είτε απλά μισείτε. Αν ανήκετε στην πρώτη ομάδα και αναζητάτε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια ως δώρα για να ρίξετε τα ζάρια, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας αυτό το κλασικό ως ιδέα για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια φτιάχνοντάς το σε χριστουγεννιάτικη έκδοση. Δεν υπάρχουν λοιπόν κλασικά κομμάτια παιχνιδιού, αλλά αυτά που θυμίζουν Χριστούγεννα. Η τέλεια ιδέα για ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για την οικογένεια, τους φίλους ή αν πρόκειται να περάσετε σε ένα στάδιο με συναδέλφους! Χρειάζεσαι:

 • Πηλός χειροτεχνίας που στεγνώνει με αέρα
 • Ακρυλικά
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Σουβλάκι με σουβλάκια κεμπάπ
 • Πίνακας φελλού (20,5 x 20,5 cm)
 • Κοπτικό ή μαχαίρι χαλιού για κοπή φύλλου φελλού
 • κυβερνήτης
 • Χαρτί και μολύβι
 • μαύρος μαρκαδόρος

Φτιάξτε μόνοι σας παιχνίδια για Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια από πηλό χειροτεχνίας - χιονάνθρωπο, έλατο, ζαχαροκάλαμο και καπέλο Άγιου Βασίλη

Και με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αυτή την ασυνήθιστη ιδέα για τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια: Μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε σχήματα παιχνιδιών από τον πηλό της τέχνης. Μπορείτε να επιλέξετε μια φιγούρα και να τη βάψετε με διαφορετικό χρώμα για κάθε παίκτη, ή μπορείτε να την κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και να επιλέξετε μια εντελώς διαφορετική φιγούρα για κάθε έναν από τους τέσσερις παίκτες (όπως στο Monopoly). Στο παράδειγμα επιλέχθηκαν χιονάνθρωποι, έλατα, καραμέλες και καπέλα Άγιου Βασίλη. Maybeσως μπορείτε να σκεφτείτε άλλες ιδέες. Στις οδηγίες μπορείτε να δείτε από ποια στοιχεία συγκεντρώθηκαν τα παραδείγματα εικόνων. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε οι χαρακτήρες να μπορούν αργότερα να σταθούν ευθεία. Μόλις στεγνώσει ο πηλός, μπορείτε να βάψετε τις φιγούρες με ακρυλικά χρώματα.

Πίνακας παιχνιδιών Tinker

Βάψτε τον πίνακα από φελλό και χρησιμοποιήστε τον για ένα χριστουγεννιάτικο ελαφρύ επιτραπέζιο παιχνίδι

Στη συνέχεια, σβήνετε τον πίνακα παιχνιδιών. Βάψτε τον πίνακα φελλού με λευκό ακρυλικό χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία ή δύο ακόμη στρώσεις εάν είναι απαραίτητο. Μόλις στεγνώσει καλά το χρώμα, μπορείτε να βάψετε στους αγωνιστικούς χώρους. Σας συνιστούμε να το σχεδιάσετε πρώτα σε ένα κομμάτι χαρτί του ίδιου μεγέθους με τον πίνακα φελλού. Στη συνέχεια, μπορείτε να το κόψετε και να το χρησιμοποιήσετε ως πρότυπο για το πιάτο. Το χαρτί μεταφοράς, το οποίο πρέπει να βρείτε σε κατάστημα χειροτεχνίας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά. Εάν έχετε σχεδιάσει τους αγωνιστικούς χώρους με το Edding, μπορείτε να χρωματίσετε τα πεδία όπου είναι απαραίτητο (στο παράδειγμα: κόκκινο για τα καπέλα του Άη Βασίλη, λευκό για τους χιονάνθρωπους, πράσινο για τα έλατα και λευκές και κόκκινες λωρίδες για τα ζαχαροκάλαμα ). Πλήρης! Δεν είναι πραγματικά μια υπέροχη ιδέα δώρου; Ιδανικό για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για οικογένεια και φίλους.

Φτιάξτε επιτραπέζια παιχνίδια για τα Χριστούγεννα ως δώρα - ιδέα με φελλό και πηλό

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για μικρά παιδιά

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας για νήπια - παιχνίδι που κολλάει με χρώματα σε μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου

Τα παιδιά θέλουν επίσης να είναι απασχολημένα τα Χριστούγεννα και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μικρά παιδιά που δεν μπορούν ακόμη να συμμετάσχουν στις προαναφερθείσες ιδέες παιχνιδιού. Χρειάζεστε λοιπόν κατάλληλα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και για αυτούς. Για να μπορούν οι ενήλικες να παίζουν με ηρεμία, χωρίς το παιδί να βαριέται και να διακόπτει τους πάντες συνεχώς, φροντίστε να διασκεδάσουν και αυτοί. Τι λέτε για αυτό το παιχνίδι ταξινόμησης?

 • χαρτόνι
 • Χειροποίητο χαρτί σε πράσινο χρώμα και στα χρώματα των μπάλων
 • Ξύλινο κοντάρι
 • δεσμοί καλωδίων
 • 2 καλάθια από σύρμα
 • Κόλλα
 • ψαλίδι
 • φαρδιά ταινία
 • Πλαστικές μπάλες διαφορετικών χρωμάτων

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι για μικρά παιδιά

Είτε κόψτε δύο ίσα ορθογώνια τρίγωνα από το χαρτόνι, από τα οποία στη συνέχεια συναρμολογείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ένα μεγάλο ισοσκελές τρίγωνο. Βάλτε το στο πράσινο χαρτί, εντοπίστε το περίγραμμα και κόψτε το τρίγωνο που παίρνετε. Τώρα σημειώστε τα σημεία στο χαρτόνι όπου πρέπει να είναι οι τρύπες και κόψτε τα. Τοποθετήστε ξανά το χαρτόνι στο πράσινο χαρτί και εντοπίστε το περίγραμμα αυτών των οπών. Επίσης κόψτε τα στο πράσινο χαρτί και χρησιμοποιήστε τα κομμένα στοιχεία για να φτιάξετε τους χρωματιστούς δακτυλίους του σωστού μεγέθους.

Ταιριάζοντας παιχνίδι για νήπια για τα Χριστούγεννα - μάθετε χρώματα με μπάλες

Κολλήστε το πράσινο τρίγωνο στο χαρτόνι και στη συνέχεια τους χρωματιστούς δακτυλίους γύρω από τις τρύπες. Τώρα μπορείτε να κόψετε ένα αστέρι από κίτρινο χαρτί και να το κολλήσετε στην άκρη. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να στερεώσετε έναν ξύλινο στύλο στη μέση του πίσω μέρους του χριστουγεννιάτικου δέντρου και στη συνέχεια συνδέστε αυτόν τον στύλο με το δέντρο στο συρμάτινο καλάθι με τη βοήθεια καλωδίων. Με αυτόν τον τρόπο, οι μπάλες προσγειώνονται στο καλάθι αφού σπρωχτούν και δεν κυλούν σε όλο το δωμάτιο. Γεμίστε το άλλο καλάθι με τις μπάλες. πλήρης!

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με δώρα – ρίψη κουτιών με χιονάνθρωπους

Ρίχνοντας κουτιά με κύπελλα διαφορετικά από τους χιονάνθρωπους

Αυτή η ιδέα για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά μπορεί να γίνει εξίσου γρήγορα και να επεκταθεί «κρύβοντας» μικρά δώρα στο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε καραμέλες κάτω από όλα τα φλιτζάνια ή ακριβώς κάτω από ένα από τα φλιτζάνια. Ο ρίπτης μπορεί στη συνέχεια να κρατήσει την καραμέλα κάτω από τα αναποδογυρισμένα κύπελλα. Άλλα μικρά δώρα είναι επίσης κατάλληλα. Θα θέλατε να φτιάξετε μόνοι σας αυτή την απλή ιδέα για χριστουγεννιάτικα παιχνίδια; Τότε χρειάζεστε:

 • 6 λευκά φλιτζάνια
 • Καουτσούκ αφρού, τσόχα ή χαρτί χειροτεχνίας
 • λευκές κάλτσες ή μεγάλες, λευκές πομπίνες
 • Κόλλα
 • ψαλίδι

Κόψτε τα στοιχεία για το πρόσωπο του χιονάνθρωπου από αφρώδες ελαστικό, τσόχα ή χαρτί και στη συνέχεια κολλήστε τα στα φλιτζάνια. Στοιβάξτε τα τελειωμένα κύπελλα σε σχήμα πυραμίδας και το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει! Δεδομένου ότι οι μπάλες δεν είναι απαραίτητα κατάλληλες για παιχνίδι σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακά πομπόν για να ρίξετε ή να τυλίξετε κάλτσες.

Φτιάξτε Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια μόνοι σας – ζωγραφίστε έναν χιονάνθρωπο στο κεφάλι σας

Σχέδιο για τα Χριστούγεννα σε χάρτινα πιάτα - Αστείο χριστουγεννιάτικο παιχνίδι για πολλούς ανθρώπους

Ένα χάρτινο πιάτο και ένα στυλό ανά παίκτη – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για αυτό το εξαιρετικά αστείο παιχνίδι. Όλοι κρατούν μια χάρτινη πλάκα στο κεφάλι τους και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουν έναν χιονάνθρωπο (ή κάποιο άλλο προκαθορισμένο μοτίβο) μόνοι τους με το στυλό. Ωστόσο, δεν ξεκινάτε απλά να σχεδιάζετε. Ένας από τους παρόντες δεν παίζει μαζί, αλλά διαβάζει δυνατά τις εργασίες:

Ζωγραφίστε τον χιονάνθρωπο ανάποδα - οικογενειακό παιχνίδι για τα Χριστούγεννα με λίγα μόνο υλικά

 • Σχεδιάστε μια γραμμή για το έδαφος / το χιόνι.
 • Σχεδιάστε μια μεγάλη σφαίρα για το σώμα του χιονάνθρωπου, μια μεσαίου μεγέθους σφαίρα από πάνω και μια μικρότερη για το κεφάλι.
 • Τώρα σχεδιάστε ένα καρότο για τη μύτη.
 • Προσθέτει δύο μάτια και σημεία για το στόμα από κομμάτια λάχανου.
 • Τώρα λείπει ένα κασκόλ.
 • Τώρα τα χέρια βγαίνουν από κλαδιά.
 • Και τελικά σχεδιάζετε το καπέλο.

Οι τελειωμένες εικόνες θα φαίνονται τόσο αστείες που όλοι είναι σίγουρο ότι θα έχουν πολλά να γελάσουν!

Μοιράστε χριστουγεννιάτικα δώρα στο παιχνίδι

Αποσυσκευάστε χριστουγεννιάτικα δώρα με γάντια φούρνου - αστείο παιχνίδι για όλη την οικογένεια

Συσκευάστε το παρόν και σκίστε το χαρτί περιτυλίγματος γεμάτο ενθουσιασμό και περιέργεια – σε καμία περίπτωση! Φέτος, η αποσυσκευασία των χριστουγεννιάτικων δώρων θα είναι μια πραγματική πρόκληση που θα κάνει την ένταση ακόμη μεγαλύτερη. Όλοι φορούν γάντια φούρνου και πρέπει να ξετυλίξουν το δώρο τους με αυτόν τον τρόπο. Είναι πιο δύσκολο από όσο μπορεί να ακούγεται. Όλη η οικογένεια θα γελάσει με κλάματα, το υπόσχομαι!