DIY

Ομορφύνετε τον πισινό της βροχής με σπρέι ή ακρυλικά χρώματα – όμορφα έργα DIY για την ενίσχυση του κήπου

Όσο χρήσιμο και αν είναι το βαρέλι βροχής για τον κήπο, συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα όμορφο να το κοιτάξεις. Αν είσαι κι εσύ αγκάθι, θα μπορούσες αφενός να μεταμφιέσεις το βαρέλι της βροχής και να το κρύψεις με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το βαρέλι νερού πιο ελκυστικό. Μπορείτε να τα σχεδιάσετε με μεγάλη ποικιλία τρόπων και να τα κάνετε διακοσμητικά που τραβούν τα βλέμματα στον κήπο σας. Έχουμε μερικές ιδέες για το πώς να επανασχεδιάσουμε το βαρέλι νερού. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να διακοσμήσετε ένα βαρετό πλαστικό βαρέλι βροχής ή ένα μεταλλικό – με λίγο χρώμα κάνετε μια πραγματικά μεγάλη διαφορά!

Διακοσμήστε την άκρη της βροχής με βαφή σπρέι

Διακοσμήστε το βαρέλι της βροχής με μια vintage εμφάνιση - χρησιμοποιήστε κλαδιά ως στένσιλ

Δεν χρειάζεται να είστε καλλιτέχνης ή επαγγελματίας τεχνίτης για την πρώτη μας ιδέα για να ομορφύνετε το βαρέλι της βροχής. Το μόνο που χρειάζεστε είναι βαφή με σπρέι και μερικά κλαδιά με φύλλα ή λουλούδια και καλό είναι να πάτε να διακοσμήσετε το βαρέλι της βροχής σας. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τον ψεκασμό, είναι σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα τον κάδο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και, εάν είναι απαραίτητο, σαπούνι ή διάλυμα ξιδιού. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί διαφορετικά τα χρώματα δεν θα κολλήσουν για πολύ. Μετά τον καθαρισμό, αφήστε τον κάδο να στεγνώσει. Εφαρμόστε ένα αστάρι και αφήστε το να στεγνώσει.

Διακοσμήστε τις αποχρώσεις της βροχής με βαφές ψεκασμού και μοτίβα φύλλων

Όταν χρησιμοποιείτε βαφές ψεκασμού για να ομορφύνετε το βαρέλι της βροχής, θα πρέπει σίγουρα να εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους και να φοράτε προστατευτικά γυαλιά. Ακόμα και η πιο μικρή ριπή αέρα μπορεί να φυσήξει τα χρώματα στο πρόσωπό σας. Τα γάντια συνιστώνται επίσης για να αποφύγετε λεκέδες στα χέρια σας. Μόλις στεγνώσει ο κάδος, μπορείτε να αρχίσετε να τον σχεδιάζετε. Εάν θέλετε, μπορείτε πρώτα να βάλετε ένα ανοιχτό χρώμα ως βάση εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα βαρέλι με σκούρο νερό με εξίσου σκοτεινά μοτίβα. Αλλά μπορείτε, για παράδειγμα, να διακοσμήσετε ένα μπλε βαρέλι βροχής (ή άλλο σκούρο χρώμα) και να το ψεκάσετε απευθείας με ελαφριά μοτίβα.

Σπρέι βάψτε τον παλιό μεταλλικό κάδο και δημιουργήστε μοτίβο φύλλων

Το πώς ακριβώς σχεδιάζετε τον κάδο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το γούστο σας. Στο παράδειγμα, μερικές λωρίδες ψεκάστηκαν αρχικά στις επιφάνειες. Στη συνέχεια, μπορείτε να πάρετε το πρώτο υποκατάστημα και να το κρατήσετε οπουδήποτε. Spεκάστε το χρώμα πάνω του. Πάντα ψεκάζετε το χρώμα σε σύντομα διαστήματα. Αφαιρέστε ξανά το κλαδί και έχετε ήδη μεταφέρει το πρώτο σας μοτίβο. Συνεχίστε να το κάνετε με όλα τα κλαδιά και τα λουλούδια σας μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Stencil stencils για ωραίο ανακύκλωση

Λευκά βαρέλια βροχής με λιβελλούλες και κλαδιά

Αν θέλετε να διακοσμήσετε τον κάδο με βαφή ψεκασμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στένσιλ αντί για φύλλα για να μεταφέρετε συγκεκριμένα μοτίβα. Είναι πραγματικά υπέροχα εύκολο να δουλέψετε και ένα όμορφο σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί σε χρόνο μηδέν. Είναι λοιπόν μια καλή βοήθεια αν θέλετε να ομορφύνετε το βαρέλι της βροχής.

Χρωματίστε τόνους

Ομορφύνετε το βαρέλι της βροχής - ζωγραφίστε σχέδια και εικόνες με ακρυλικά χρώματα

Έχετε ταλέντο στη ζωγραφική; Στη συνέχεια, το βαρέλι κήπου είναι ο τέλειος καμβάς για το τελευταίο σας έργο τέχνης. Και σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε καλά τον κάδο, να τον αφήσετε να στεγνώσει και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα αστάρι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η εικόνα σας θα διαρκέσει πολύ. Χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώματα όταν διακοσμείτε το βαρέλι της βροχής, το οποίο μπορείτε να ολοκληρώσετε με ένα διαφανές σφραγιστικό σπρέι βαφής.

Ομορφύνετε το βαρέλι της βροχής με εικόνες που έχετε ζωγραφίσει μόνοι σας

Για να σχεδιάσετε ένα βαρέλι νερού με το χέρι, δεν χρειάζεται να επιλέξετε αμέσως περίπλοκες εικόνες ή σενάρια. Απλά λουλούδια ή άλλα μοτίβα λουλουδιών, λιβελλούλες, ήλιος και σύννεφα, ένα δέντρο και ακόμη και πολύχρωμα αποτυπώματα χεριών είναι αρκετά αν θέλετε να ομορφύνετε το αντιαισθητικό βαρέλι της βροχής – ένα υπέροχο έργο και για δημιουργικά παιδιά! Θα βρείτε μερικές τέτοιες ιδέες στη συλλογή μας.

Συμβουλές για τη διακόσμηση ενός μεταλλικού βαρελιού βροχής

Ομορφύνετε τους γλουτούς με χαρούμενα μοτίβα - ψάρια και μέλισσες

Ειδικά αν θέλετε να βάψετε ένα παλαιότερο μεταλλικό βαρέλι και να το ανακυκλώσετε έτσι, θα υπάρχει λίγη σκουριά εδώ και εκεί. Αυτό πρέπει σίγουρα να αφαιρεθεί γιατί θα χαλάσει την εμφάνιση του σχεδίου σας. Αφαιρέστε εύκολα τη σκουριά με λεπτό γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, το μεταλλικό βαρέλι κήπου καθαρίζεται επίσης καλά. Το μεταλλικό βαρέλι βροχής καθαρίζεται καλύτερα με λευκό πνεύμα, το οποίο στη συνέχεια τρίβετε καλά.

Ωραία βαρέλια βροχής ως έμπνευση

Ζωγραφίζοντας λουλούδια σε βαρέλια βροχής ή χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων

Μπορείτε να δείτε μερικά ωραία σχέδια παρακάτω. Υπάρχουν τόσο πιο περίπλοκες όσο και απλές ιδέες για αρχάριους. Αν θέλετε να ομορφύνετε το βαρέλι βροχής σας, αυτή είναι σίγουρα μια εξαιρετική ευκαιρία για να γίνετε πραγματικά δημιουργικοί. Ακόμα και απλά ινδικά ή φυλετικά μοτίβα καθώς και τα αποτυπώματα των παιδιών στο χέρι φαίνονται πολύ ωραία στον κάδο και το ενισχύουν οπτικά με έναν υπέροχο τρόπο. Σε λίγο χρόνο θα πάρετε μια υπέροχη διακόσμηση για τον κήπο!

Μεταλλικό βαρέλι νερού με φράχτη και λουλούδια

Χρησιμοποιήστε διάφορα εργαλεία για ζωγραφική, όπως βούρτσες ή σφουγγάρια για να ταμπονάρετε τα χρώματα για να δημιουργήσετε μια μεγάλη ποικιλία μοτίβων, σχεδίων και υφών. Μερικά πολύχρωμα λουλούδια μπροστά από έναν λευκό φράχτη, όπως στο παραπάνω παράδειγμα, μετατρέπουν το χρήσιμο αλλά αντιαισθητικό αξεσουάρ κήπου σε ένα πραγματικό τραβηγμένο βλέμμα που θα τραβήξει την προσοχή όλων.

Πλαστικός κάδος με πολύχρωμα λουλούδια

Σχεδιάστε όμορφα βαρέλια βροχής ως διακοσμήσεις κήπου - μοτίβα λουλουδιών, πρόσωπο και κουκουβάγια

Αφηρημένη εικόνα σε έντονα χρώματα

Ομορφύνετε το βαρέλι της βροχής με μια αφηρημένη εικόνα σταγόνων βροχής σε έντονα χρώματα

Εικόνα με θέμα “Αφρική” και απλά φύλλα

Διακοσμήστε τους γλουτούς με ένα μοτίβο Αφρικής ή απλά φύλλα

Λουλούδια με πεταλούδες και άνδρες με θέμα “φιλία”

Ιδέες για τη βαφή βαρελιών νερού με λουλούδια, πεταλούδες ή άντρες

Ομορφύνετε το πράσινο βαρέλι βροχής – τα λουλούδια είναι απλά μοτίβα για το βάψιμο των βαρελιών

Διακοσμήστε τον κήπο σας με βαμμένα βαρέλια βροχής - λευκά λουλούδια σε πράσινο βαρέλι

Μεταλλικό βαρέλι με πρόσωπο

Βάψτε το πρόσωπο και φυτέψτε ένα μεταλλικό βαρέλι για νερό

Διακοσμήστε την άκρη της βροχής με χρυσό γράμμα

Διακοσμήστε το πισινό βροχής με γράμματα σε χρυσό χρώμα

Ορεινό τοπίο και ξύλινη όψη

Ζωγραφίστε το ορεινό τοπίο σε βαρέλι κήπου ή ξύλινη όψη

Το Zentangle ως μοτίβο

Ζωγραφίστε zentangle σε ένα βαρέλι κήπου και χρησιμοποιήστε φωτεινά και χαρούμενα χρώματα

Ζωγραφίστε τη λίμνη στο βαρέλι του κήπου

Διακοσμήστε τον πισινό βροχής με εικόνα μιας λίμνης με ψάρια και νούφαρα

Αστεία, αυτοβαμμένη διακόσμηση για το βαρέλι της βροχής

Δημιουργικός σχεδιασμός κάδων κήπου με εφέ 3D για σταγόνες