DIY

Σπήλαιο για παιδιά και ενήλικες – DIY έργα με κουβέρτες και σεντόνια

ονειρικά παιδιά σπηλαίων χτίζουν από κλινοσκεπάσματα

Ως παιδί, φτιάξατε σπηλιές από κουβέρτες και μαξιλάρια καναπέ με τα αδέλφια, τα ξαδέρφια ή τους φίλους σας και κρυφτήκατε μέσα σε αυτά; Αν ναι, τότε ξέρετε ακριβώς πόσο διασκεδαστικό είναι. Αν και τα σπήλαια των παιδιών δεν είναι νέα, είναι εξίσου δημοφιλή σήμερα όπως τότε. Και όχι μόνο με παιδιά. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια κλασική σπηλιά από καρέκλες και σεντόνια ή μια μοντέρνα παραλλαγή για σκηνή παιχνιδιού όπως το tipi. Σε αυτήν την ανάρτηση θα βρείτε μια μεγάλη ποσότητα εμπνευσμένων εικόνων και ιδεών για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια σπηλιά. Είτε για τα παιδιά είτε για τον εαυτό σας – υπάρχει μια κατάλληλη ιδέα για όλους στη γκαλερί μας.

Πώς μπορείτε να χτίσετε μια σπηλιά?

χτίστε μια σπηλιά κάτω από το τραπέζι diy παιχνίδι παιδιών σκηνών

Δεν υπάρχει μεμονωμένη μέθοδος κατασκευής σπηλαίου. Οι παραλλαγές είναι πολλές και εξαρτώνται από τον διαθέσιμο εξοπλισμό. Λίγη δημιουργικότητα και ικανότητα απαιτείται ακόμα για να γίνει το έργο πραγματικότητα. Στα παρακάτω συνοψίζουμε μερικές από τις πιο διάσημες παραλλαγές για μια παιδική σπηλιά και παρέχουμε πολλές δροσερές ιδέες ως έμπνευση για κάθε μέθοδο.

Φτιάξτε μια παιδική σπηλιά με καρέκλες και κουβέρτες

Εύκολη παιδική κουβέρτα για κατασκευή σπηλαίων

Ειδικά το χειμώνα, όταν ο καιρός είναι κακός, τα παιδιά χρειάζονται ένα μέρος στο σπίτι ή στο διαμέρισμα όπου μπορούν να κρυφτούν. Και η διασκέδαση είναι εγγυημένη σε μια σπηλιά φτιαγμένη από κουβέρτες. Εκεί τα μικρά μπορούν να αφήσουν τον ατμό, να παίξουν με τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή να καλέσουν τους φίλους τους να επισκεφθούν. Τα σπήλαια είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για πάρτι μιας νύχτας για παιδιά και εφήβους. Με αυτά τα έργα, ωστόσο, είναι σημαντικό να συμμετέχετε τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή του σπηλαίου. Αυτό όχι μόνο ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, αλλά τους κάνει επίσης να αισθάνονται ότι έχουν δημιουργήσει κάτι οι ίδιοι.

απλές καρέκλες κατασκευής σπηλαίων μαξιλάρια πολύχρωμες κουβέρτες

Η χρήση καρεκλών και κουβερτών ή σεντονιών είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να χτίσετε μια σπηλιά. Αυτό που χρειάζεστε για αυτό είναι τουλάχιστον δύο καρέκλες ως πλαίσιο και αρκετές κουβέρτες. Απλώστε το πάνω στις καρέκλες, δημιουργώντας ένα είδος σκηνής. Η οροφή δεν πρέπει να φτάνει από τη μία πλευρά στο πάτωμα, έτσι ώστε η σπηλιά να έχει είσοδο. Μπορείτε να το επισημάνετε με μερικά μαξιλάρια καναπέ. Εάν το σπήλαιο είναι λίγο μεγαλύτερο, τραβήξτε το τραπέζι και δημιουργήστε τον παρακάτω χώρο.

παιδικά κορίτσια σπηλιά παίζουν σκηνή νεράιδα φώτα

Δεδομένου ότι μπορεί να σκοτεινιάσει πολύ στο χώρο των παιδιών, θα πρέπει να σκεφτείτε τον κατάλληλο φωτισμό. Με μια σειρά από φώτα στη σπηλιά, η ατμόσφαιρα γίνεται αμέσως πιο ευχάριστη. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λευκά, κίτρινα ή έγχρωμα φώτα. Εναλλακτικά, το παιδί θα μπορούσε να φέρει φακό.

Φτιάξτε μια σπηλιά στο σαλόνι

υλικά σπήλαιο σαλόνι χτίστε μόνοι σας

Η παιδική σπηλιά δεν πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται στο παιδικό δωμάτιο. Το σαλόνι προσφέρει το ιδανικό μέρος για να χτίσετε μια σπηλιά, καθώς πολλά από τα υλικά είναι ήδη διαθέσιμα εκεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καναπέ ή / και τα μαξιλάρια του καναπέ ως πλαίσιο και να σχεδιάσετε μια γωνιά στο σαλόνι ως καταφύγιο για το παιδί σας.

οδηγίες σπηλιά κτίριο για παιδιά σεντόνι σε σαλόνι

Εάν το σπήλαιο έχει ελαφρώς ψηλότερη οροφή, μπορείτε να το χτίσετε σαν σκηνή. Εκτός από σεντόνια ή κλινοσκεπάσματα, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μακρύ κορδόνι και μανταλάκια. Βρείτε πρώτα το σωστό μέρος όπου μπορείτε να δέσετε το κορδόνι και να το τεντώσετε σε όλο το δωμάτιο. Ένα καρφί στο παράθυρο ή στον τοίχο, το πλαίσιο ενός φωτιστικού τοίχου ή ο μεντεσές της πόρτας είναι τέλεια.

σπηλιά κατασκευή σαλόνι γωνιακό σεντόνια κορδόνι

Εάν το κορδόνι είναι ήδη τεντωμένο, καθορίστε το ακριβές μέρος για το σπήλαιο και απλώστε τα σεντόνια πάνω του. Διορθώστε με τα μανταλάκια των ρούχων και διακοσμήστε με γιρλάντες και φώτα νεράιδων όπως θέλετε. Η δροσερή παιδική σπηλιά είναι έτοιμη.

Φτιάξτε μια σκηνή παιχνιδιού για παιδιά στο νηπιαγωγείο

σπηλιά για παιδιά χτίστε την ιδέα του παιδικού σταθμού

Εάν θέλετε να κάνετε κάτι ξεχωριστό για το παιδί σας, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στις τελευταίες τάσεις του τρόπου ζωής για τους γονείς. Εκεί μπορείτε να βρείτε τις τάσεις για το 2018 όσον αφορά τα παιχνίδια, καθώς και πολλές δροσερές ιδέες για την επίπλωση βρεφικών και παιδικών δωματίων.

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς είναι τα tipi tents, τα οποία μετατρέπονται σε ζεστό διάβασμα και ζεστές γωνιές στο παιδικό δωμάτιο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικοί ξύλινοι στύλοι και ένα κατάλληλο ύφασμα που είναι απλωμένο πάνω τους. Ωστόσο, εάν το tipi δεν είναι απαραίτητο, μπορείτε να σχεδιάσετε τη σκηνή παιχνιδιού σε όποιο σχήμα θέλετε. Μπορείτε να βρείτε έμπνευση στη συλλογή εικόνων παρακάτω.

diy σπηλιά για παιδιά ξύλινες σανίδες κορδόνι σεντονιού

Αφού χτίσετε τη σκηνή παιχνιδιού, σκεφτείτε μια κατάλληλη εγκατάσταση για αυτό. Από τη μία πλευρά, θα πρέπει να υπάρχει μια μαλακή επιφάνεια στο πάτωμα, όπως ένα χαλί ή μερικά μαλακά μαξιλάρια καθισμάτων. Από την άλλη πλευρά, διάφορα αγκαλιά παιχνίδια, παιχνίδια και παιδικά βιβλία είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο εσωτερικό της σκηνής (tipi).

Φτιάξτε μια σπηλιά για ενήλικες

σπηλιά κατασκευή από κουβέρτες μαξιλάρια χαλί νεράιδα φώτα κάμερα τρίποδο

Ποιος είπε ότι οι σπηλιές είναι μόνο για παιδιά; Οι ενήλικες μπορούν επίσης να χτίσουν μια ζεστή σπηλιά και να σχεδιάσουν το σαλόνι σαν μια προσωπική όαση ευημερίας. Είτε διαβάζετε βιβλία, βλέπετε ταινίες ή απλώς χαλαρώνετε, όλα είναι πολύ πιο διασκεδαστικά στο δικό σας καταφύγιο. Γίνετε δημιουργικοί και σχεδιάστε μια απομονωμένη γωνιά στο σαλόνι για τον εαυτό σας.

κτίριο σπηλαίων από κουβέρτες μαξιλάρια που ανάβουν φωτάκια νεράιδας

Ως έκπληξη για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή την επέτειο, μια ρομαντική σπηλιά είναι απλά υπέροχη. Διακοσμήστε τα με ροδοπέταλα, φέρετε ένα μικρό τραπέζι για κρασί ή σαμπάνια και κάντε μια υπέροχη γιορτή με τον σύντροφό σας.

Δροσερές ιδέες και DIY έργα ως έμπνευση

παιδική σπηλιά κατασκευή σαλόνι μαξιλάρι σεντόνι σετ σκηνής παιχνιδιού

Αποφασίσατε να φτιάξετε μια σπηλιά, αλλά ακόμα δεν έχετε τη σωστή ιδέα; Ρίξτε μια ματιά στη συλλογή εικόνων μας και περιηγηθείτε σε μια ποικιλία ιδεών για μικρούς και μεγάλους. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε το σωστό και θα χτίσετε μια ονειρική σπηλιά.

Καλή διασκέδαση και καλή τύχη!

οδηγίες σπηλιά κτίριο σαλόνι γραβάτα κορδόνι τοίχου λάμπα καναπές πόδι

παιδική σπηλιά κατασκευή σαλόνι καναπέ κάλυμμα πολυθρόνας

μαξιλάρι κάστρο σπηλιά παιδιά παιχνίδια σαλόνι εσωτερικού χώρου

εσωτερικά παιχνίδια για παιδιά κάστρο μαξιλαριού χτίζουν μαξιλάρια καναπέ

εσωτερικά παιδικά παιχνίδια χτίζουν ένα κάστρο μαξιλαριού από κουβέρτες

DIY σπήλαιο για παιδιά υλικά διδασκαλίας υλικών

οδηγίες σπηλιάς δομικά υλικά συμβουλές

δημοφιλή παιχνίδια παιδιά εσωτερική σπηλιά χτίζουν κάτω από το τραπέζι

απλό σπήλαιο, καθιστικό καναπέδων καναπέ κάλυμμα

σπηλιά στο σαλόνι παιδιά ενήλικες χτίζουν διασκέδαση

σπηλιά κατασκευή σαλόνι πολύχρωμες κουβέρτες κλινοσκεπάσματα μαξιλάρια

μεγάλη σπηλιά κατασκευή σαλόνι σεντόνι μαστορεμένη ιδέα

Οι ενήλικες χτίζουν μαξιλάρια από σεντόνια

μεγάλες σπηλιές χτίζουν οροφές σαλονιού τεντώνονται

πρωτότυπα παιδικά σπήλαια χαλιά teepee παιδικά δωμάτια μαξιλάρια καθισμάτων

μίνι σπήλαιο χτίζουν παιδιά παίζουν σκηνή tipi ινδικά μοτίβα

παιδική σκηνή teepee σκηνή κατασκευή παιδικό δωμάτιο αστεία παιχνίδια

σπηλιά κατασκευή παιδικό δωμάτιο tipi παιχνίδι σκηνή ζεστή γωνιά

ιδέες παιδικού δωματίου παίζουν σκηνή με σπηλιά

μικρά παιδικά έπιπλα παιδικής σκηνής tipi

παιδικο δωματιο teepee φτιαχνει νεραϊδα φωτιστικα πλαισια ραβδια

Φτιάξτε μια σπηλιά για παιδιά από σεντόνια, μαξιλάρια καθισμάτων, χαλιά

μικρές παιδικές σπηλιές ιδέες παιδικού δωματίου σκηνή παιχνιδιού

χαριτωμένο σπήλαιο χτίστε παιδικό δωμάτιο παίξτε σκηνή ζεστή γωνιά

παίζουν παιδιά σκηνή χτίζουν παιδικό σταθμό ροζ

παιδική γωνιά ανάγνωσης σπηλαίων φτιάξτε μόνοι σας χούλα χουπ

ρομαντικά σπήλαια, μαξιλάρια από γιρλάντα με φούντα

σπηλιά χτισμένο πάνω από κρεβάτι κουβούκλιο με κρεβάτι

χτίστε μια κρεμαστή οροφή σπηλιάς διακοσμήστε φτιάξτε μόνοι σας φούντα

σπήλαιο σετ ροζ μαξιλάρι στρώμα

σπήλαιο χτίσιμο εφήβους πολύχρωμα σεντόνια πομπόν φώτα νεράιδα

σπήλαιο χτισμένο πάνω από καλύμματα κρεβατιών κρεβάτι με κουβούκλιο

σπηλιά κατασκευή κρεβάτι έφηβος ιδέα δωματίου diy

φτιάξτε μόνοι σας τη σπηλιά του κρεβατιού από σεντόνια φώτα νεράιδα

δροσερές ιδέες σπήλαιο παιδιά ενήλικα σεντόνια σεντόνια φώτα μοτίβο

diy σπηλιά παιδιά ενήλικες πάνω από το κρεβάτι ανακυκλώνουν παλιά σεντόνια

σπηλιά πάνω από κρεβάτι χτισμένο από κλινοσκεπάσματα diy ιδέα