DIY

DIY μάσκα μαντήλι – ιδέες με ένα πανί, κασκόλ σωλήνα & με μια αφαιρούμενη μάσκα προσώπου

Κρυώνει και ο χειμώνας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Και δεδομένου ότι δεν φαίνεται να απαγορεύουμε τις μάσκες προσώπου μας στο ντουλάπι σύντομα λόγω του αυξανόμενου αριθμού λοιμώξεων που προκαλούνται από το Corona, θα ήταν πολύ χρήσιμο αν είχατε ένα μοντέλο που είναι επίσης πολύ πρακτικό για το χειμώνα, το? Μια μάσκα μαντήλι είναι μια τέτοια παραλλαγή και δεν εννοούμε ένα συνηθισμένο μαντίλι που τραβάτε στο στόμα και τη μύτη σας, αλλά έναν πρακτικό συνδυασμό μαντήλι και μάσκα προσώπου. Πολλά τέτοια μοντέλα είναι πλέον διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αλλά αν σας αρέσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες μας για να ράψετε μόνοι σας μια τέτοια μάσκα κασκόλ και να είστε μοντέρνοι και προστατευμένοι από τις κρύες μέρες.

Ράψιμο μάσκας μαντήλι - 3 πρακτικές οδηγίες DIY

Κατ ‘αρχήν, αυτός ο τύπος θερμαντήρα λαιμού δεν είναι κάτι καινούργιο. Ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές τα χρησιμοποιούν εδώ και πολύ καιρό για να προστατευτούν από τον κρύο άνεμο. Η μόνη διαφορά σε αυτή τη νέα ιδέα είναι ότι μια μάσκα είναι τώρα επίσης ενσωματωμένη στο λεγόμενο κασκόλ του σωλήνα και ως εκ τούτου είναι επίσης χρήσιμη κατά τη διάρκεια αυτής της μακροχρόνιας πανδημίας του κορονοϊού. Σε εκείνες τις στιγμές που μπορείτε να αφαιρέσετε τη μάσκα, μπορεί να κρυφτεί βολικά κάτω από το μαντήλι και παραμένει ένα μοντέρνο μαντήλι ως αξεσουάρ για το ντύσιμό σας. Η μάσκα παραμένει προστατευμένη από βρώμικες επιφάνειες και την έχετε έτοιμη στο χέρι όταν πρέπει να την βάλετε ξανά. Για να μην ξεχνάτε η μάσκα μαντήλι διατηρεί επίσης ζεστό το λαιμό σας!

Γυναικεία μάσκα μαντήλι από υφάσματα με floral μοτίβα

Σας έχουμε δείξει ήδη σε αυτό το άρθρο πώς μπορείτε να ράψετε μια κανονική μάσκα προσώπου. Μπορείτε να αγοράσετε νέα υφάσματα για αυτόν τον σκοπό ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλουζάκι και άλλα παλιά ρούχα από ελαστικό βαμβάκι. Or έχετε ακόμα μια μπαντάνα που δεν χρησιμοποιείτε; Στη συνέχεια, φτιάξτε μια μάσκα μπαντάνα, γιατί έχει όμορφο μοτίβο και μπορεί επίσης να γίνει αυθόρμητα χωρίς ράψιμο!

Ράψτε μόνοι σας τη μάσκα μαντήλι

Μάσκα κολιέ με γυναικείο μαντήλι - μοντέρνο αξεσουάρ που προσφέρει προστασία

Ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να δοκιμάσουν το χέρι τους σε αυτές τις απλές οδηγίες ραψίματος για μάσκα κασκόλ. Χρησιμοποιήθηκε ελαφρύ βαμβακερό ύφασμα, αλλά και άλλα υφάσματα όπως η βισκόζη, που διευκολύνουν την αναπνοή, είναι επίσης κατάλληλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μαντήλι που έχετε ήδη στο σπίτι για να ράψετε το μαντήλι μάσκας. Ετσι δουλεύει:

 • Fabφασμα για το μαντήλι (55 x 55 cm)
 • 2 κομμάτια από το ίδιο ύφασμα για τη μάσκα (25 x 20 εκ. Το καθένα)
 • Fabφασμα για το ένθετο της μάσκας (25 x 20 cm)
 • Ελαστικές ταινίες (2 τεμάχια το καθένα 20 cm)
 • Καρφίτσες
 • ραπτομηχανή
 • Ράψιμο κιμωλίας ή άλλου για να σημαδέψει το ύφασμα
 • προαιρετικά: διακοσμητική κορδέλα από δαντέλα, με πομπόν ή κάτι παρόμοιο

Πρέπει πρώτα να πλύνετε και να σιδερώσετε νέο ύφασμα, καθώς αλλάζει την υφή του μετά το πρώτο πλύσιμο και επομένως μπορεί να παραμορφωθεί μετά το ράψιμο.

Ράψτε ένα μαντήλι ως μάσκα – έτσι γίνεται:

Κόψτε τα υφάσματα για τη μάσκα μαντήλι και ράψτε σύμφωνα με τις οδηγίες ραψίματος

Πάρτε το πρώτο κομμάτι ύφασμα για τη μάσκα και κάντε πτυχώσεις στις δύο κοντές πλευρές. Καρφιτσώστε κάθε πτυχή με μια καρφίτσα. Τοποθετήστε το άλλο κομμάτι στο ένθετο και επαναλάβετε το βήμα και με τα δύο στρώματα. Στο μεγάλο κομμάτι υφάσματος (αυτό για το μαντήλι), διπλώστε όλες τις άκρες δύο φορές για να δημιουργήσετε ένα στρίφωμα και για να αποφύγετε το ξέφτισμα του υφάσματος και ράψτε μία φορά ολόγυρα. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ράψετε μια κορδέλα από δαντέλα, μια κορδέλα ή οποιαδήποτε άλλη κορδέλα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Φτιάξτε τη μάσκα για το μαντίλι στοματικής προστασίας

Μάσκα αναπνοής με ελαστικές ταινίες για άνετη χρήση

Τώρα πάρτε ένα από τα δύο μέρη για τη μάσκα, τοποθετήστε το μπροστά σας (δεξιά πλευρά προς τα πάνω) και στερεώστε τα ελαστικά με καρφίτσες στις δύο κοντές πλευρές. Στη συνέχεια, βάλτε και το άλλο κομμάτι από πάνω (δεξιά πλευρά μαζί, άρα η όμορφη πλευρά στην όμορφη πλευρά). Οι λαστιχένιες λωρίδες πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα (δηλαδή να μην ξεκολλάνε στα πλάγια, αλλά ανάμεσα στα κομμάτια του υφάσματος σαν σάντουιτς). Κολλήστε ξανά τις δύο κοντές πλευρές με καρφίτσες ώστε να μην γλιστρήσει τίποτα κατά το ράψιμο και ράψτε αυτές και μία από τις δύο μακριές πλευρές μαζί. Η τέταρτη σελίδα παραμένει ανοιχτή. Προσοχή! Μην ράβετε τις δύο κοντές πλευρές προς την κατεύθυνση της ανοιχτής τέταρτης πλευράς εντελώς μέχρι το τέλος, ώστε να μπορείτε να σύρετε το ύφασμα του κασκόλ ανάμεσα στα δύο στρώματα αργότερα.

Συνδυάστε κασκόλ και μάσκα

Συνδέστε τη μάσκα προσώπου στο μαντήλι και αποκτήστε ένα πρακτικό χειμερινό αξεσουάρ

Συνεχίστε τώρα με το μαντήλι. Διπλώστε το μεγάλο ύφασμα διαγώνια μία και μετά ξανά. Σημειώστε την πτυχή που παίρνετε στη δεύτερη πτυχή για να πάρετε το κεντρικό σημείο. Ξεδιπλώστε το ύφασμα μία φορά και παραμένει τρίγωνο. Πάρτε τη μάσκα και διπλώστε τις άκρες της ανοιχτής πλευράς προς τα έξω (φαίνεται στον δεύτερο οδηγό εικόνας στην τέταρτη εικόνα). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο για να το κάνετε αυτό εάν το ύφασμα δεν παραμείνει στη θέση του. Τώρα ράψτε αυτήν την πλευρά κάτω από περίπου 7-8 cm (χρειάζεστε την τρύπα για να μπορέσετε να γυρίσετε το ύφασμα προς τα έξω), κόψτε κάθε περίσσεια και στη συνέχεια γυρίστε το ύφασμα προς τα έξω.

Φτιάξτε μόνοι σας μάσκα προσώπου με φίλτρο: Ποια είδη σπιτιού είναι καλύτερα για μάσκα αναπνοής?

8 Mouth Guard Hacks: Πώς να εξασφαλίσετε περισσότερη άνεση ενώ φοράτε αναπνευστήρα

Λάθη στη χρήση μάσκας προσώπου: τι να αποφύγετε!

Διπλώστε τη μάσκα κατά μήκος στη μέση και σημειώστε το κεντρικό σημείο και στις δύο πλευρές με κιμωλία ραψίματος. Ευθυγραμμίστε αυτό το σημάδι με το σημάδι στο μαντήλι, βάλτε το ύφασμα του μαντήλι ανάμεσα στα στρώματα της μάσκας (θα πρέπει να είναι η διπλωμένη πλευρά του μαντηλιού). Κολλήστε τα υφάσματα μαζί με καρφίτσες και ράψτε τη μάσκα και το μαντήλι μαζί. Πλήρης! Τώρα μπορείτε να δέσετε το πολυλειτουργικό μαντήλι σαν γυναικείο μαντήλι με διαφορετικούς τρόπους και να το τοποθετήσετε στους ώμους σας. Δεδομένου ότι τα παιδιά από 6 ετών πρέπει επίσης να φορούν μάσκα, μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το μοντέλο στο μέγεθός τους και να το χρησιμοποιήσετε για το φθινόπωρο ή το χειμώνα.

Φουλάρι σωλήνα για άνδρες και γυναίκες

Ράψτε μια μάσκα μαντήλι μόνοι σας από ένα μαντίλι σωλήνα

Εάν το κασκόλ είναι λιγότερο κομψό, αλλά θα πρέπει να προσφέρει ζεστασιά, ειδικά τον κρύο χειμώνα, ένα κασκόλ με σωλήνα είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή καλύπτει πλήρως το λαιμό και το λαιμό. Η ενσωματωμένη μάσκα κάνει τη χρήση αυτού του τύπου μάσκας μαντήλι ακόμη πιο πρακτική, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε κι εσείς από αυτήν. Πώς να ράψετε ένα buff:

 • 0,8 τετραγωνικά μέτρα από ύφασμα φανέλας (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μπλουζάκι)
 • Καρφίτσες
 • ραπτομηχανή

Κόψτε τα ακόλουθα κομμάτια από το ύφασμα:

 • 2 ορθογώνια με διαστάσεις 40 x 25 cm (για άνδρες: 43 x 27 cm)
 • 1 ορθογώνιο διαστάσεων 18 x 25 cm (για άνδρες: 18 x 27 cm)

Οδηγίες για κασκόλ βρόχου με ενσωματωμένη μάσκα προσώπου

Τοποθετήστε το μικρό ορθογώνιο μπροστά σας με την αριστερή πλευρά προς τα κάτω και διπλώστε την κάτω πλευρά προς τα πάνω για να δημιουργήσετε ένα στρίφωμα περίπου 1,3 εκατοστών πλάτους. Τώρα ράψτε κατά μήκος του στρίφου. Με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να τεντώσετε το ελαστικό ύφασμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μικρό ορθογώνιο αριστερές πλευρές μαζί σε ένα από τα δύο μεγάλα ορθογώνια. Η κοντή πλευρά χωρίς στρίφωμα στηρίζεται στην άκρη του μεγάλου ορθογωνίου (το στρίφωμα είναι στο κάτω μέρος). Κολλήστε τα υφάσματα μεταξύ τους και τώρα ράψτε τις τρεις πλευρές μαζί. Θα λάβετε μια τσάντα στην οποία μπορείτε να βάλετε ένα φίλτρο.

Ανοίγματα για τα αυτιά

Ράψτε τρύπες για τα αυτιά για έναν άνετο αναπνευστήρα με Buff

Φυσικά, ο φρουρός του μαντήλι του λαιμού σας εξακολουθεί να χρειάζεται ανοίγματα για τα αυτιά. Για να το αποκτήσετε, πρέπει να κόψετε το ύφασμα αριστερά και δεξιά. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ξανά μπροστά σας όπως ακριβώς κάνατε και μετρήστε 2,5 εκατοστά αριστερά και δεξιά από το επάνω άκρο και κόψτε το ύφασμα σε βάθος περίπου 0,6 εκατοστών σε αυτό το σημείο. Από αυτό το σημείο, μετρήστε 6 cm (8,5 cm από το επάνω άκρο) και κόψτε ξανά το ύφασμα 0,6 cm σε βάθος ξανά. Για μια ανδρική μάσκα μαντήλι, η απόσταση μεταξύ των δύο τομών πρέπει να είναι 7,5 cm. Στη συνέχεια, διπλώστε το ύφασμα μεταξύ των τομών προς τα έξω και από τις δύο πλευρές (ασφαλίστε με καρφίτσες), αναποδογυρίστε τις δύο στρώσεις υφάσματος και επαναλάβετε αυτό και από την άλλη πλευρά. Ράψτε ένα στρίφωμα από όλες τις πλευρές, τραβώντας ξανά το ύφασμα.

Ράψτε το στρίφωμα και γυρίστε το κασκόλ προς τα έξω για μια μάσκα προσώπου 2 σε 1

Τώρα πάρτε το δεύτερο μεγάλο ορθογώνιο και τοποθετήστε το δεξιά μαζί στο άλλο κομμάτι με τις τελειωμένες τρύπες του αυτιού. Κολλήστε το αριστερό και το δεξί ύφασμα μεταξύ τους και ράψτε τα μαζί, τεντώνοντας ξανά το ύφασμα και αφήνοντας έξω τις τρύπες για τα αυτιά. Παίρνεις λάστιχο. Τέλος, πρέπει να ράψετε ένα στρίφωμα στο πάνω και στο κάτω μέρος. Για να το κάνετε αυτό, διπλώστε το ύφασμα σε πλάτος περίπου 6 mm και στερεώστε το στη θέση του ανά διαστήματα. Ράψτε μία φορά ολόγυρα (κατά μήκος της περιφέρειας) και επαναλάβετε με την άλλη πλευρά. Τώρα μπορείτε να γυρίσετε τη μάσκα μαντήλι Buff προς τα έξω και να εισαγάγετε ένα φίλτρο στην τσέπη εάν είναι απαραίτητο.

Το τελειωμένο μαντήλι σωλήνα με ενσωματωμένη τσέπη για φίλτρα

Φουλάρι λαιμού με αφαιρούμενη μάσκα

Μάσκα μαντήλι με κουμπιά για εύκολη αφαίρεση της μάσκας προσώπου

Τέλος, θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορείτε να ράψετε την πρώτη ιδέα για μάσκα κασκόλ λίγο διαφορετικά. Η μάσκα δεν είναι ραμμένη στο κασκόλ όπως παραπάνω, αλλά είναι εφοδιασμένη με κουμπιά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να φορέσετε και τα δύο μέρη χωριστά, αν θέλετε. Το μοτίβο για το μοτίβο μπορείτε να το βρείτε στο παρακάτω άρθρο.

Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες και στη συνέχεια να παραλείψετε το βήμα ραψίματος της μάσκας στο κασκόλ. Αντ ‘αυτού, συνδέστε κουμπώματα στο κάτω μέρος της μάσκας. Όπως και στις παραπάνω οδηγίες, τοποθετήστε το κέντρο της μάσκας στο κέντρο του τριγωνικού μαντήλι και μεταφέρετε τις κηλίδες στο μαντήλι με τα κουμπιά έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, συνδέστε το άλλο μέρος των κουμπιών στα σημάδια και τελειώσατε!

Μοτίβο ραπτικής για πανί με αφαιρούμενη μάσκα.