DIY

Αισθηματισμός με παιδιά για τα γενέθλιά τους: DIY ιδέες με φύλλα τσόχας και μπάλες από τσόχα

felting kids garland φτιάξτε μόνοι σας οδηγίες

Τα γενέθλια των παιδιών πλησιάζουν και ψάχνετε ιδέες για το πώς να απασχολήσετε τα παιδιά κατά τη διάρκεια της οικογενειακής γιορτής. Μια δροσερή ιδέα, ειδικά για τις κρύες και βροχερές μέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα, είναι η οργάνωση ενός εργαστηρίου χειροτεχνίας. Τα μικρά μπορούν να αφήσουν τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το felting με τα παιδιά τα γενέθλιά τους – σας προσφέρουμε μερικές οδηγίες που είναι εγγυημένα ότι θα προκαλέσουν αίσθηση. 2-3 έργα μπορούν να ολοκληρώσουν το εορταστικό πρόγραμμα. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από τις προτάσεις!

Αίσθηση με παιδιά – γιρλάντα από τσόχινες μπάλες

τα παιδιά που αισθάνονται κάνουν γιρλάντες μόνοι τους

Εάν θέλετε να γλεντήσετε με τους καλεσμένους σας στα γενέθλια του παιδιού σας, θα πρέπει να έχετε μια ορισμένη προκαταρκτική γνώση. Το felting είναι μια διαδικασία κατά την οποία το μαλλί μηχανικά «σφραγίζεται». Πρόκειται για το πάτημα του ακατέργαστου μαλλιού, όχι την ύφανση. Η βασική τεχνική είναι στην πραγματικότητα πολύ εύκολη και μπορεί να μάθει πολύ γρήγορα ακόμα και από αρχάριους. Υπάρχουν δύο δυνατότητες: το μαλλί μπορεί είτε να υποβληθεί σε υγρή επεξεργασία (τότε μιλάμε για υγρό felting) είτε σε ξηρό (ξηρό felting). Οι δύο διαδικασίες διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Στο άρθρο θα βρείτε οδηγίες για τις δύο παραλλαγές, ώστε να επιλέξετε αυτήν που σας αρέσει περισσότερο.

felting παιδιά αισθάνθηκαν μπάλα diy οδηγίες παιδιών

Με τη γιρλάντα από μαλλί, το υλικό επεξεργάζεται με τη βοήθεια ειδικών βελόνων με συρματοπλέγματα και φέρνει στο σωστό σχήμα. Η τεχνική χειροτεχνίας είναι κατάλληλη για μικρά τρισδιάστατα αντικείμενα όπως πομ-πομ, μπάλες κ.λπ. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται βελόνα, συνιστάται προσοχή κατά το τσίμπημα. Επομένως αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για παιδιά από 9-10 ετών και οι χειροτεχνίες πρέπει να γίνονται υπό την επίβλεψη των γονέων. Λίγη ικανότητα και εμπειρία είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα με το ξηρό felting. Όποιος δεν είναι εξοικειωμένος με το χειρισμό μαλλιού μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και νεύρα με πολλά κόλπα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε πολύ απλά σχήματα – ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε μια μπάλα είναι. Αυτό είναι σημαντικό γιατί, πρώτα απ ‘όλα, τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα τελικό προϊόν στο σπίτι. Δεύτερον, χρειάζεται πολύς χρόνος για να μπλεχτούν οι δομές των νημάτων μεταξύ τους. Σας προσφέρουμε λοιπόν μια ιδέα που προκαλεί τη δημιουργικότητα των μικρών και είναι επίσης αρκετά απλή.

τα παιδιά που αισθάνθηκαν αισθάνθηκαν τη μπάλα να φτιάχνουν μόνοι τους σαπούνι

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι μαλλί, κορδόνι, πινέλο, ψαλίδι, αρκετές βελόνες τσόχας, κόλλα ή πιστόλι κόλλας. Η συμβουλή μας: Δημιουργήστε πρώτα όλες τις απαραίτητες μπάλες για τη γιρλάντα, έτσι ώστε αφενός να καθορίσετε μόνοι σας το επίπεδο δυσκολίας του έργου χειροτεχνίας, αφετέρου είστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που κάποια παιδιά δεν διαχειριστούν το έργο. Μην ξεχάσετε να λάβετε συμβουλές για μαλλί στο κατάστημα χειροτεχνίας – οι ίνες συρρικνώνονται κατά 40% μετά την επεξεργασία. Για μέγιστο αποτέλεσμα, αγοράστε διαφορετικά χρώματα και, στη συνέχεια, μπορείτε να τα συνδυάσετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας επιθυμίες και να δημιουργήσετε πολύχρωμα διακοσμητικά κομμάτια.

πιτσιρικά παιδιά αισθάνθηκαν μπάλα σαπούνι κολλητική γιρλάντα

Και κάπως έτσι φτιάχνονται οι τσόχινες μπάλες – πρώτα τραβάτε το μαλλί του προβάτου με το πινέλο και μετά διπλώστε το σε μπάλα. Κρατήστε τα άκρα της μπάλας με το ένα χέρι και χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για να τρυπήσετε τη μπάλα με τη βελόνα. Βάλτε κάθε παιδί να δημιουργήσει μια τέτοια σφαίρα.

τα παιδιά που αισθάνονται ότι κάνουν μόνα τους έργα

Όταν όλες οι μπάλες είναι έτοιμες, απλά δέστε στη μέση με σπάγκο (δείτε τη φωτογραφία παραπάνω) έτσι ώστε το σχήμα τους να θυμίζει μπισκότο. Στη συνέχεια, συνδέστε τα μεμονωμένα “μπισκότα” σε μια πολύχρωμη χορδή με την κόλλα ή το πιστόλι θερμής κόλλας.

felting παιδιά γιρλάντα μπισκότα τσόχα μπάλες γενέθλια

Η τελειωμένη γιρλάντα φαίνεται τόσο ελκυστική – ένα αγαπημένο δώρο για το παιδί γενεθλίων, τα παιδιά μπορούν ακόμη και να γράψουν στις τσόχινες μπάλες τους με ένα στυλό. Εάν κάθε παιδί δημιουργεί δύο μπάλες από τσόχα, μπορεί να πάρει ένα σπίτι μαζί του ως αναμνηστικό.

Αίσθηση με παιδιά – κόψτε ένα τόξο από ένα φύλλο τσόχας

νιώθω με παιδιά που δένουν οδηγίες χειροτεχνίας με τόξο

Εάν έχετε ένα κορίτσι, για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να πάρετε τα εφόδια για ένα άλλο απλό έργο χειροτεχνίας. Χρειάζεστε βαφή υφάσματος με βάση το νερό, φύλλα τσόχας, ψαλίδι και κορδόνι, βελόνα (είναι πιο εύκολο με πιστόλι θερμής κόλλας). Το έργο είναι ιδανικό ακόμη και για νήπια ηλικίας νηπιαγωγείου, κυρίως επειδή τα παιδιά δεν χρειάζεται να κόψουν περίπλοκα σχήματα και αντ ‘αυτού μπορούν να ζωγραφίσουν τα τόξα.

felting με παιδιά κορδέλα κορίτσι κάντε χρώμα μόνοι σας

Μπορείτε να χωρίσετε το κλωστοϋφαντουργικό χρώμα σε αρκετά μικρότερα μπουκάλια. Περιμένετε περισσότερη βρωμιά καθώς το χρώμα θα εκτοξευτεί στο ύφασμα. Σε κάθε περίπτωση, τα χρώματα πλένονται έως και 40 μοίρες – έτσι μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες από το τραπεζομάντηλο στη συνέχεια. Και κάπως έτσι γίνεται ο βρόχος – ζητήστε πρώτα από τα παιδιά να κόψουν ένα τετράγωνο 7 Χ 15cm και ένα τετράγωνο 1cm X 6cm. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε είτε να φτιάξετε ένα πρότυπο (για τα πολύ μικρά κορίτσια) είτε να δώσετε έναν χάρακα στα παιδιά (για παιδιά σχολικής ηλικίας). Στη συνέχεια, μαζέψτε όλα τα μεγάλα τετράγωνα, τοποθετήστε τα στο τραπέζι και αφήστε τα παιδιά να τα ψεκάσουν με το χρώμα. Αυτό δημιουργεί μοναδικά μοτίβα. Περιμένετε 30-40 λεπτά για να στεγνώσει το χρώμα (στο μεταξύ μπορείτε να σερβίρετε το φαγητό, για παράδειγμα) και τυπώστε το μεγάλο τετράγωνο στη μέση και κολλήστε το μικρό σε αυτό. πλήρης!

νιώθοντας με παιδιά κάντε το δικό σας τόξο

Αισθηματισμός με παιδιά – κατασκευή μαριονετών με δάχτυλα

felting με παιδικά δάχτυλα κούκλες ιδέες γενεθλίων

Εάν το παιδί σας έχει ένα αγαπημένο βιβλίο ή μια αγαπημένη σειρά ταινιών, μπορείτε να φτιάξετε μαζί κουκλίστρες για τα γενέθλιά του και να οργανώσετε ένα κουκλοθέατρο. Αυτή η ιδέα χειροτεχνίας είναι ιδανική για παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου. Η συμβουλή μας – δημιουργήστε ένα πρότυπο για τις μικρές λεπτομέρειες, σχεδιάστε τις γραμμές στα φύλλα τσόχας εκ των προτέρων με ένα μολύβι.

felting με παιδικά φύλλα τσόχας διαφορετικά χρώματα υλικά

Για το έργο χειροτεχνίας θα χρειαστείτε φύλλα τσόχας, ψαλίδι, κόλλα, στυλό.

συμβουλές προτύπων προτύπων υλικών με παιδιά

Αρχικά κόψτε το “σώμα” των μαριονετών δαχτύλων – ένα τετράγωνο με ύψος 6-7cm και πλάτος 5cm.

νιώθω με παιδιά που φτιάχνουν κούκλες από τέρατα νηπιαγωγείο

Στη συνέχεια, τυλίξτε τη λωρίδα τσόχας γύρω από το δάχτυλό σας και κολλήστε τις άκρες μαζί με την κόλλα. Αφήστε το να στεγνώσει στην άκρη.

felting με παιδικές κούκλες ιδέες οδηγιών

Προαιρετικά – κόψτε μια λεπτομέρεια πάνω από το δάχτυλο από τσόχα και κολλήστε την στο σώμα.

Νιώθοντας με τα παιδιά λεπτομέρειες κομμένο πρόσωπο

Κόψτε το πρόσωπο της κούκλας – μάτια, στόμα, μουστάκι, αυτιά, φρύδια, μύτη κ.λπ. από τσόχα.

νιώθοντας με παιδιά φτιάξτε μόνοι σας φιγούρες κούκλας

Στη συνέχεια, συνδέστε τις λεπτομέρειες στο σώμα και αφήστε το να στεγνώσει ξανά για ένα έως δύο λεπτά.

τσόχα με τα μάτια των παιδιών, συμβουλές ζωγραφικής

Σχεδιάστε τις λεπτομέρειες με στυλό και μοιράστε τις κούκλες στα παιδιά. Το έργο είναι κατάλληλο για ένα μικρό πάρτι γενεθλίων με έως 10 καλεσμένους.

νιώθω με παιδιά ζωγραφίστε τέρατα μάτια στυλό

Η ανάγνωση και η ακρόαση φυσικά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα – η ιδέα είναι κατάλληλη για παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου.

felting with children τέρας μαριονέτες παιδικό βιβλίο

νιώθοντας με παιδιά φτιάξτε μόνοι σας μαριονέτες με τα δάχτυλα τέρας

Νιώστε με παιδιά: φτιάξτε δαχτυλίδια cabochon με βρεγμένο felting

felting with children ring φτιάξτε τις δικές σας ιδέες

Σε αντίθεση με το χρονοβόρο ξηρό felting, το υγρό felting είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλό – χρειάζεστε μόνο λίγο σαπούνι, νερό και μαλλί προβάτου για να φτιάξετε τα αισθητά αντικείμενα.

felting με παιδιά διδασκαλία υλικών

Τα απαραίτητα υλικά για το επόμενο έργο χειροτεχνίας – μπολ με νερό, σαπούνι, μαλλί προβάτου, χάρακα, κόλλα ή πιστόλι θερμής κόλλας, ρυθμίσεις δαχτυλιδιών για πέτρες cabochon.

felting με παιδιά γενέθλια τσόχα μπάλες υγρό felting οδηγίες

Πρώτα απλώστε το μαλλί σταυρωτά, βγάλτε το με το χέρι και βυθίστε το σε χλιαρό νερό. Με σαπουνισμένα χέρια, κάντε μασάζ στο μαλλί σε μια μπάλα και όταν τα νήματα αρχίσουν να πιάνονται, αισθανθείτε έντονα. Συνεχίστε μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής μπάλα.

Νιώθοντας με παιδιά μετρήστε τσόχινες μπάλες

Μετρήστε την μπάλα – η διάμετρος της πρέπει να αντιστοιχεί στη ρύθμιση του δακτυλίου. Δοκιμάστε αρκετές φορές με διαφορετικές ποσότητες μαλλιού μέχρι να δημιουργήσετε το σωστό μέγεθος.

μέτρο felting με παιδιά

Θα χρειαστείτε μισή μπάλα για κάθε δαχτυλίδι, οπότε θα πρέπει να το κόψετε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορείτε να φτιάξετε μια γιρλάντα από τις μπάλες που είναι πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές.

νιώθοντας με παιδιά κομμένα δαχτυλίδια από τσόχα

Απλώς συνδέστε τις λεπτομέρειες της τσόχας στη ρύθμιση του δακτυλίου με το πιστόλι ή κόλλα θερμής κόλλας.

αίσθηση με κορίτσι ιδέες γενεθλίων παιδιών

Αισθηματισμός με παιδιά – σκηνοθετώντας ευφάνταστα μπαλάκια από τσόχα

τσόχα με παιδική ανθοδέσμη διακόσμησης

Εδώ είναι μια ιδέα για το τι μπορείτε να κάνετε με τις υπόλοιπες μπάλες – απλά λουλούδια από τσόχα μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα σε ένα μοντέρνο βάζο στο τραπεζάκι του καφέ.

felting παιδιά σουβέρ φελλός κολλάει diy

Κόψτε πενταγωνικά σχήματα από χαρτόνι και κολλήστε τις μπάλες από τσόχα πάνω τους – έτσι έχετε φτιάξει μόνοι σας μοναδικά σουβέρ.

πιτσιρικάδες κούπες για παιδιά κάνουν σουβέρ μόνοι σας

felting παιδιά γιρλάντα φτιάξτε τον εαυτό σας χρωματίζοντας χρυσό νήμα

Φτιάξτε μια μινιμαλιστική γιρλάντα για τα Χριστούγεννα – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βελόνα, χρυσό νήμα και χρώμα υφάσματος.

felting παιδικές γιρλάντες οδηγίες γενεθλίων

felting kids garland φτιάξτε μόνοι σας οδηγίες

Νιώστε με παιδιά για γενέθλια: ράψτε μια τσάντα από σεντόνια από τσόχα

νιώθω με παιδιά να ράβουν σακούλες από φύλλα τσόχας

Εδώ είναι αρκετές ιδέες χειροτεχνίας για ράψιμο (ή κόλληση).

πιληματοποίηση με παιδικά αξεσουάρ υλικών

νιώθοντας με παιδιά κόψτε λεπτομέρειες κόλλα μαζί

τσόχα με παιδικά φερμουάρ κολλητική τσάντα γενεθλίων

felting με οδηγίες για ιδέες χειροτεχνίας γενεθλίων παιδιών

νιώθω με παιδιά να ράβουν μαζί τσάντα καρπουζιού

αίσθηση με παιδιά που ράβουν λεπτομέρειες

felting με παιδικές λεπτομέρειες τσάντας ράψτε μαζί

φτιάξτε τη δική σας τσαντάκι με παιδιά

τσόχα με παιδική τσάντα γενεθλίων ράψιμο κόλλα φύλλα τσόχα

νιώθω με παιδιά ράψτε φύλλα τσόχα καρπούζι

Νιώστε με τα παιδιά για τα γενέθλιά τους – φτιάξτε έναν λαχανόκηπο από τσόχα

felting παιδιά συμβουλές χειροτεχνικές ιδέες δώρο γενεθλίων λαχανόκηπου

Ένας λαχανόκηπος είναι η σωστή προσθήκη στην παιδική κουζίνα – σας έχουμε ήδη δείξει πώς να φτιάξετε μόνοι σας τα αξεσουάρ από τσόχα, τώρα μπορείτε επίσης να δείτε τις οδηγίες για τον κήπο.

felting παιδιά τσόχα φύλλα οδηγιών υλικά

τα παιδιά που αισθάνονται κάνουν το δικό τους κουτί ιδεώννιώθω με παιδιά να ράβουν τσόχινα φύλλα από τσόχινες μπάλες

τα παιδιά που τρελαίνονται τα ραπανάκια ράβουν ιδέες μόνοι τους

felting παιδιά καρότο ράψιμο πιάτο τσόχα

πιτσιρικά παιδιά αφήνει φράουλες κομμένα φύλλα τσόχα

felting ράψτε φράουλες για παιδιά

Νιώστε φράουλες με παιδιά φτιάχνοντας τις δικές σας οδηγίες λαχανόκηπου

αίσθηση με παιδιά λαχανόκηπο κοντά στην ηλικία του νηπιαγωγείου

felting παιδικά λαχανόκηπος ιδέα παιδικό δώρο γενεθλίων παιδιών

felting παιδιά παιδιά λαχανόκηπο το κάνετε μόνοι σας

τα παιδιά που φτιάχνουν φτιάχνουν το δικό τους λαχανόκηπο

Αισθανθείτε τα παιδιά για τα γενέθλιά τους – κάντε το Quiet Book μόνοι σας

τα παιδιά που αισθάνθηκαν ένιωσαν σεντόνια να ράβουν σιωπηλό βιβλίο

τα παιδιά που αισθάνονται ότι κάνουν σιωπηλό βιβλίο μόνοι τους χωρίς ράψιμο

αίσθηση των παιδιών λεπτομέρειες του υποβρύχιου κόσμου

felting παιδιά ήσυχο βιβλίο γενεθλίων ηλικία νηπιαγωγείου το κάνετε μόνοι σας

νιώθοντας παιδιά να ράβουν λεπτομέρειες κάντε το μόνοι σας ήσυχο βιβλίο

felting παιδιά ιδέες δώρων ράψτε ήσυχο βιβλίο

νιώθω παιδιά ψάρια να ράβουν υποβρύχιο κόσμο ήσυχο βιβλίο

αίσθηση παιδιών υποβρύχιου κόσμου ψαριού χταπόδι