DIY

Απλές οδηγίες φανάρι macrame για μεταμφίεση γυαλιών για καθαρό ρομαντισμό

Είτε όμορφα μεταμφιεσμένα φανάρια για το τραπέζι είτε κρεμαστά φανάρια για ακόμα πιο ρομαντισμό – με το όμορφο μακραμέ, κάθε περιοχή γίνεται χώρος ευεξίας. Αν λοιπόν θέλετε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερα ζεστή και νοσταλγική ατμόσφαιρα, επιλέξτε το macrame τυπικό του boho στιλ. Σήμερα θα σας δείξουμε δύο τρόπους για να φτιάξετε μόνοι σας ένα φανάρι. Η πρώτη ιδέα είναι απλά ένα βάζο με όμορφο κόμπο, ενώ η δεύτερη είναι για κρέμασμα. Είναι καλύτερο να συνδυάσετε και τα δύο για να αποκτήσετε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φαναριών και να φωτίσετε και να διακοσμήσετε την περιοχή σας σε διαφορετικά ύψη. Αλλά τώρα ερχόμαστε στις πρώτες οδηγίες για το φανάρι macrame:

Οδηγίες τυφώνα Macrame – τι χρειάζεστε:

Ιδέες χειροτεχνίας για διακοσμήσεις - ρομαντικός φωτισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Για κάθε οδηγία φανάρι macrame θα χρειαστείτε σχεδόν τα ίδια υλικά, συγκεκριμένα:

  • οποιοδήποτε βάζο με λαιμό (π.χ. βάζο μασονιού ή βάζο μαρμελάδας)
  • Νήματα Macrame οποιουδήποτε χρώματος
  • ψαλίδι
  • Μετροταινία
  • Ταινία Washi
  • Κεριά

Για το κρεμαστό φανάρι ετοιμάζετε επίσης ένα δαχτυλίδι για να το κρεμάσετε.

Οδηγίες φανάρι Macrame – Ντύστε ένα απλό βάζο με τετράγωνους κόμπους

Φανάρι Macrame Οδηγίες για το ντύσιμο ενός βάζου με τοιχοποιία

Για αυτό το σεμινάριο φανάρι macrame, ξεκινήστε κόβοντας ένα κομμάτι νήματος που είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την περιφέρεια του λαιμού του γυαλιού. Στο τέλος θα πρέπει να είναι αρκετά μακρύ για να δένεται άνετα μεταξύ τους. Βάλτε αυτό το κομμάτι μπροστά σας. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε πολλά ακόμη κομμάτια (μονός αριθμός) που είναι τουλάχιστον διπλάσια από το ποτήρι, αν τα βάλετε στο διπλό. Τώρα δέστε αυτά τα κομμάτια σφιχτά μαζί με τον κόμπο του καρχαρία στο πρώτο κομμάτι (διπλασιάστε το νήμα, σύρετε το βρόχο κάτω από το άλλο κομμάτι του νήματος, διπλώστε το βρόχο προς τα εμπρός πάνω από το νήμα και τα άκρα μέσω του βρόχου). Μην ξεχάσετε να αφήσετε τα δύο άκρα ελεύθερα. Δέστε το νήμα στο λαιμό του βάζου. Τα άλλα νήματα κρέμονται ελεύθερα κάτω.

Φανάρι Macrame Οδηγίες για τον κόμπο κιρσών από νήματα

Δέστε τετράγωνους κόμπους

Φανάρι Macrame Οδηγίες για τον τετράγωνο κόμπο

Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τον κόμπο. Οι οδηγίες για το φανάρι macrame για αυτό μπορεί να φαίνονται περίπλοκες στην αρχή, αλλά γρήγορα θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι. Πάρτε δύο από τους κόμπους του κιρνιού. Έχετε τώρα 4 σκέλη για κόμπους. Αφήστε τα δύο μεσαία να κρεμαστούν, πάρτε τα δύο εξωτερικά και δέστε έναν τετράγωνο κόμπο για το μακραμέ. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το αριστερό νήμα πάνω από τα δύο μεσαία σπειρώματα, στη συνέχεια τραβήξτε το δεξί νήμα μέσω του βρόχου και σφίξτε τα δύο νήματα.

Οδηγίες κόμπωσης DIY με νήμα macrame για απλά έργα

Κάντε τρεις ή τέσσερις τέτοιους κόμβους συνολικά και επαναλάβετε με τα άλλα σκέλη. Στη συνέχεια, κάντε τρεις σειρές τετράγωνων κόμβων, μόνο που αυτή τη φορά αντισταθμίζονται από την πρώτη σειρά. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε δύο γειτονικά εξωτερικά σκέλη δύο κόμβων ως μεσαίο (το αριστερό σκέλος του ενός κόμβου και το δεξί σκέλος του άλλου). Το επόμενο αντισταθμίζεται ξανά και αυτό δημιουργεί ένα ενδιαφέρον σχέδιο ζιγκ -ζαγκ.

Χειροτεχνίες με νήμα και βάζα μασονιών για όμορφη διακόσμηση

Φτιάξτε όμορφα σχέδια

Φανάρι Macrame Οδηγίες για το δέσιμο των κλώνων με τετράγωνους κόμπους

Ολοκληρώθηκε με ζιγκ -ζαγκ μοτίβο

Φτιάξτε ένα όμορφο σχέδιο μακραμέ με ζιγκ -ζαγκ εμφάνιση μόνοι σας

Μισές γροθιές ως συμπέρασμα

Μισό σύρμα για να τελειώσουν τα μακραμέ

Τα λεγόμενα μισά κτυπήματα αποτελούν το τέλος. Από τους τέσσερις κλώνους που προεξέχουν και στις δύο πλευρές ενός δαγκώνα, πάρτε έναν από τους εξωτερικούς κλώνους και κρατήστε τον στη θέση του. Τα άλλα τρία σκέλη συνδέονται στη συνέχεια δύο φορές διαδοχικά με μισούς κόμβους σε αυτό το πρώτο σκέλος. Στην παραπάνω εικόνα, μπορείτε να δείτε πώς είναι δεμένα τα μισά χτυπήματα. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε κρεμαστά φώτα τσαγιού μακραμέ σε τέτοια ποτήρια και να απολαύσετε τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Κρεμαστά φανάρια

Τα κρεμαστά φανάρια από νήματα έχουν απλό σχεδιασμό

Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα κρεμαστό φανάρι macrame, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις οδηγίες φανάρι macrame. Αυτή η παραλλαγή γίνεται ακόμα πιο γρήγορα από την πρώτη. Χρειάζεστε πέντε κομμάτια νήματος ίσου μήκους. Μην τσιγκουνευτείτε το υλικό. Όσο περισσότερο είναι, τόσο το καλύτερο, γιατί μπορείτε πάντα να τα συντομεύσετε εάν είναι απαραίτητο. Συγκεντρώστε τα άκρα μαζί, τραβήξτε τα μέχρι τη μέση του δακτυλίου και δέστε έναν κόμπο. Πραγματικά τραβήξτε τον κόμπο σφιχτά.

Απλό μοντέλο για κρεμαστά φανάρια με κόμπους

Τώρα τοποθετήστε το δαχτυλίδι με τα δέκα σκέλη μπροστά σας και απλώστε καλά τα νήματα. Σε ύψος περίπου 1/3 (από το δαχτυλίδι) τώρα δένεις πάντα έναν κόμπο με δύο κλώνους. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι κόμβοι σε μια σειρά είναι επίσης στο ίδιο ύψος. Στη συνέχεια, κάντε μια άλλη σειρά κόμπων, μόνο που αυτή τη φορά συνδέετε πάντα έναν κλώνο του ενός κόμβου με έναν άλλο κόμπο. Τέλος, δέστε όλα τα σκέλη μαζί με έναν κόμπο λίγο πιο κάτω και μπορείτε να βάλετε το φανάρι σε αυτό και να κρεμάσετε το μακραμέ. Ένα γρήγορο, απλό, αλλά εντυπωσιακό DIY φανάρι macrame!

Οδηγίες φανάρι Macrame - δέστε έναν κόμπο και κλείστε το με ένα δαχτυλίδι