DIY

Φτιάξτε μόνοι σας ένα φάρο για τον κήπο – ιδέες για διακοσμήσεις θαλάσσιου κήπου

Φάρος για τον κήπο maritime-gartendeko

Εκτός από παρτέρια, υπερυψωμένα κρεβάτια και περιποιημένο γκαζόν, οι όμορφες διακοσμήσεις κήπου αποτελούν σημαντικό μέρος ενός καλά σχεδιασμένου κήπου. Ωστόσο, δεν μπορείτε μόνο να διακοσμήσετε τον εξωτερικό χώρο για μια ειδική περίσταση, όπως το Πάσχα, αλλά και για οποιοδήποτε δημοφιλές θέμα. Οι θεματικοί κήποι προσφέρουν μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση και γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε τον δικό σας εξωτερικό χώρο για το καλοκαίρι, μπορείτε να δημιουργήσετε μια υπέροχη διακόσμηση θαλάσσιου κήπου με ένα φάρο για τον κήπο. Μια ναυτική διακόσμηση είναι ιδανική για το καυτό καλοκαίρι που σας θυμίζει κάθε μέρα θάλασσα.

ηλιακός-φάρος-κήπος-λευκός-μπλε-πράσινος

Οι φάροι κήπου έρχονται σε ποικιλία μεγεθών και σχεδίων για να ταιριάζουν με τον δικό σας εξωτερικό χώρο. Η επιλογή χρωμάτων και σχεδίων είναι εξίσου μεγάλη. Αποφασίζετε μόνοι σας αν ένας κλασικός συνδυασμός λευκού και κόκκινου ή μπλε ή πολύχρωμοι συνδυασμοί χρωμάτων που ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση του κήπου. Ωστόσο, εάν θέλετε ένα εντελώς ατομικό σχέδιο, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε μόνοι σας έναν φάρο για τον κήπο και να τον διακοσμήσετε σύμφωνα με το προσωπικό σας γούστο. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μερικές υπέροχες ιδέες για το φάρο και έργα DIY που μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα και εύκολα από απλά υλικά. αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί!

Φτιάξτε τον δικό σας φάρο για τον κήπο από πήλινα δοχεία

Φάρος-κήπος-πήλινα-αγγεία-ζωγραφική-κτίριο

Με μια αυτοσχέδια διακόσμηση μπορείτε να σχεδιάσετε τον δικό σας κήπο ξεχωριστά και να τον διακοσμήσετε δημιουργικά. Ένας φάρος παρέχει μια πραγματική θαλάσσια αίσθηση και είναι σίγουρο ότι θα είναι δημοφιλής σε όλους τους θαυμαστές της θάλασσας. Είναι λοιπόν ιδανικό για προσωπική χρήση καθώς και δώρο για ναυτικούς. Αν φτιάξετε μόνοι σας τον φάρο, μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας το μέγεθος, τα χρώματα και τη διακόσμηση.

Κατασκευάστε μόνοι σας λουλούδια – χρησιμοποιήστε παλιές ξύλινες σκάλες ως σκάλες λουλουδιών

Φτιάξτε μόνη σας διακόσμηση κορμού σημύδας – ιδέες και προτάσεις για βάζα

Σχεδιασμός κήπου με πέτρες – 18 εμπνευσμένες ιδέες

Φάρος-κήπος-diy-κήπος-διακόσμηση-πήλινα-γλάστρες-χρώμα

Χωρίς αμφιβολία, ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξετε ένα φάρο για τον κήπο είναι από μερικές παλιές πήλινες γλάστρες. Οι ζαρντινιέρες πρέπει να έχουν διαφορετικά μεγέθη, αλλά χρειάζεστε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μεγέθη. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε πέντε ή περισσότερες πήλινες γλάστρες για ψηλότερους φάρους. Είναι επίσης σημαντικό τα δοχεία να έχουν το ίδιο σχήμα καθώς στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο όταν συναρμολογούνται. Η ακριβής διαδικασία μπορεί να βρεθεί παρακάτω.

διακόσμηση φάρος-κήπος-φως-κήπος

Αν χτίσετε αυτό το όμορφο στοιχείο διακόσμησης κήπου με ένα φως, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας δημιουργικό φωτισμό κήπου. Με μια κατάλληλη λάμπα κήπου ή απλή ηλιακή λάμπα, μπορείτε να σχεδιάσετε το φάρο και να φωτίσετε τον κήπο τη νύχτα. Φυσικά, μόνο ένα φως δεν είναι αρκετό για να φωτίσει ολόκληρο τον κήπο. Επομένως, μπορείτε είτε να φτιάξετε αρκετούς φάρους είτε να χρησιμοποιήσετε το φως μόνο ως μέρος της διακόσμησης. Και στις δύο περιπτώσεις, ο φάρος για τον κήπο επωφελείται από μια λάμπα, επειδή φαίνεται πολύ πιο ρεαλιστικός και τραβάει τα βλέμματα.

φάρος-κήπος-ηλιακός-φωτισμός-διακόσμηση κήπου

Εάν φτιάξετε μόνοι σας μια τέτοια διακόσμηση κήπου, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό σχέδιο. Οι φάροι από πήλινα δοχεία μπορούν να βαφτούν όπως θέλετε, αν έχετε το σωστό χρώμα. Το ακρυλικό χρώμα για εξωτερική χρήση είναι το καλύτερο για αυτό, επειδή είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα και τις καιρικές συνθήκες και επομένως διαρκεί περισσότερο. Με αυτό μπορείτε όχι μόνο να βάψετε τη διακόσμηση του κήπου, αλλά και να τη διακοσμήσετε δημιουργικά με διαφορετικά μοτίβα και στοιχεία. Για παράδειγμα, εάν βάψετε σε μερικές ρωγμές και τις διακοσμήσετε κατάλληλα, μπορείτε να δώσετε στον πύργο μια ξεπερασμένη εμφάνιση.

Φτιάξτε τον δικό σας φάρο στον κήπο – οδηγίες

Οδηγίες Φάρος-κήπος-απλά-χτίστε-μόνοι σας

Ένας φάρος για τον κήπο μπορεί εύκολα να αντιγραφεί και δεν απαιτεί ακριβά υλικά ή πολλή δεξιότητα. Για να βεβαιωθείτε για αυτό, ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες συναρμολόγησης που εμφανίζονται. Ο φάρος που εμφανίζεται είναι χτισμένος από τέσσερα συνολικά πήλινα δοχεία και βαμμένος στον κλασικό συνδυασμό λευκού, κόκκινου και μπλε. Ακολουθεί η πλήρης λίστα των υλικών για αυτό το έργο DIY:

 • 4 πήλινα δοχεία – 1 μεγάλο, 1 μεσαίο, 1 μικρό, 1 επιπλέον μικρό
 • 2 μικρά πήλινα σουβέρ
 • λευκό, κόκκινο, σκούρο μπλε και μαύρο ακρυλικό χρώμα για εξωτερική χρήση
 • Κόλλα ισχύος
 • Γυάλινα κηροπήγια
 • λυχνία τσαγιού με μπαταρία
 • Πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Στο πρώτο βήμα, συλλέξτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια καθαρίστε τα πήλινα δοχεία με ένα υγρό πανί. Συνήθως οποιοδήποτε μέγεθος πήλινα δοχεία θα κάνει, με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε τέσσερα διαφορετικά αυξανόμενα μεγέθη. Στη συνέχεια, τα τρία μεγαλύτερα πήλινα αγγεία βάφονται σε δύο χρώματα βάφοντας τις άκρες λευκές και τις υπόλοιπες κόκκινες. Βάψτε συνολικά τρία στρώματα, αφήνοντας το χρώμα να στεγνώσει μετά από κάθε στρώση. Αυτό δημιουργεί ένα έντονο χρώμα.

Οδηγίες φάρου-κήπου-κατασκευής

Εάν θέλετε, μπορείτε να παράσχετε τον φάρο για τον κήπο με μικρά μαύρα ορθογώνια ως παράθυρα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα στένσιλ από ταινία κάλυψης για να δημιουργήσετε το σωστό σχήμα για τα παράθυρα. Ένα παράθυρο ανά κατσαρόλα είναι αρκετό. Τώρα μένει μόνο να βάψουμε το πολύ μικρό πήλινο δοχείο και τα πήλινα σουβέρ. Χρειάζεται ένα αντίθετο χρώμα για αυτό, σε αυτή την περίπτωση σκούρο μπλε.

Μόλις όλα τα στοιχεία του φάρου έχουν βαφτεί και στεγνώσει, τότε ερχόμαστε στη συναρμολόγηση. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το μεγαλύτερο πήλινο δοχείο ανάποδα στο τραπέζι εργασίας και απλώστε λίγη κόλλα στην άκρη του δαπέδου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μεσαίο πήλινο δοχείο πάνω από το μεγαλύτερο, πάλι με το κάτω προς τα πάνω. Πιέστε ελαφρά όσο χρειάζεται ώστε να κολλήσουν και οι δύο γλάστρες στη θέση τους. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το μικρό πήλινο δοχείο και αφήστε το να στεγνώσει για τον κατάλληλο χρόνο.

Φάρος-κήπος-οδηγίες-χτίστε-μόνοι σας

Στο τελευταίο βήμα, το φως είναι εγκατεστημένο. Πρώτα κολλήστε ένα από τα πήλινα στο κάτω μέρος του μικρότερου πήλινου δοχείου. Στη συνέχεια, κολλήστε το πολύ μικρό πήλινο δοχείο ανάποδα στο κάτω μέρος του δεύτερου πήλινου σκάφους. Τώρα τοποθετήστε τη γυάλινη θήκη κεριών με ένα φως τσαγιού που λειτουργεί με μπαταρία στην κορυφή του φάρου και καλύψτε το με το “καπάκι”.

Υπέροχες ιδέες για φάρο για τον κήπο

διακόσμηση φάρος-κήπος-λευκό-κόκκινο-κήπος

Αφού ο φάρος είναι έτοιμος για τον κήπο, θα πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο μέρος για τη νέα διακόσμηση του κήπου σας στον κήπο. Τα πήλινα δοχεία είναι συνήθως συμπαγή και εξασφαλίζουν σταθερή κατασκευή του φάρου. Γενικά, οι φάροι που κατασκευάζονται από τέσσερις ή περισσότερες πήλινες γλάστρες είναι πολύ πιο σταθεροί και λειτουργούν καλύτερα ως ανεξάρτητες διακοσμήσεις. Εάν έχετε μια λίμνη κήπου, τότε ο φάρος είναι τέλειος ως διακόσμηση για αυτήν την περιοχή. Σε συνδυασμό με το νερό, η θαλάσσια αίσθηση ενισχύεται σημαντικά.

φάρος-κήπος-κήπος-διακόσμηση-διαφορετικά μεγέθη

Εάν αγαπάτε ιδιαίτερα τους φάρους, μπορείτε να φτιάξετε όχι μόνο έναν, αλλά αρκετούς μόνοι σας και να δημιουργήσετε μια φανταχτερή διακόσμηση κήπου με θαλάσσια αίσθηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε πύργους διαφορετικών μεγεθών χρησιμοποιώντας πήλινα δοχεία διαφορετικών μεγεθών. Όσον αφορά το φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιακούς λαμπτήρες, φώτα τσαγιού που λειτουργούν με μπαταρία ή ακόμα και ένα κανονικό φως τσαγιού. Ωστόσο, δεδομένου ότι η ανοιχτή φλόγα είναι ανεπιθύμητη στον κήπο, θα πρέπει σίγουρα να βάλετε φώτα τσαγιού σε κλειστό δοχείο.

Φανός διακόσμηση κήπου κήπου φωτεινή ιδέα

Με έναν αυτοσχέδιο φάρο για τον κήπο μπορείτε να διακοσμήσετε τις σκάλες του κήπου ή τα σκαλιά στην είσοδο του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσαρμόσετε το σχέδιο στην μπροστινή πόρτα ή στο χρώμα του εξωτερικού τοίχου και της πρόσοψης του σπιτιού. Με όμορφους φάρους με φως, αυτή η περιοχή μπορεί επίσης να φωτιστεί με δημιουργικό τρόπο.

φάρος-κήπος-δημιουργικός-diy-κήπος-διακόσμηση

Θα θέλατε να κάνετε μια φανταχτερή διακόσμηση κήπου μόνοι σας, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε τον φάρο όπως εσείς επιθυμείτε. Εκτός από τα παράθυρα, μπορείτε, για παράδειγμα, να προσθέσετε μια πόρτα με σκάλα και άλλα διακοσμητικά της επιλογής σας. Άλλα στοιχεία και διακοσμήσεις που σχετίζονται με τη θάλασσα ταιριάζουν με τον φάρο για τον κήπο. Μικρά κοχύλια που συλλέξατε στις τελευταίες σας παραθαλάσσιες διακοπές είναι τέλεια ως δημιουργική διακόσμηση για την περιοχή γύρω από τον πύργο. Εάν θέλετε να βάλετε τη διακόσμηση του κήπου στη σκηνή, μπορείτε να την βάλετε σε ένα σάπια φύλλα.

φάρος-κήπος-φως-ζωγραφική-δημιουργικός

Ο φάρος για τον κήπο από πήλινα δοχεία είναι ένα εύκολο έργο DIY που έχει πολλές επιλογές για εκτέλεση. Να είστε δημιουργικοί με το σχέδιο και, πάνω απ ‘όλα, τη διακόσμηση του δικού σας μοντέλου για να φτιάξετε μόνοι σας μια φανταχτερή διακόσμηση κήπου. Τα έργα είναι επίσης κατάλληλα για χειροτεχνίες με παιδιά.

Φτιάξτε τον δικό σας φάρο για τον κήπο από τενεκέδες

φάρος-κήπος-κάνε-μόνος-κασσίτερος-κουτιά

Τα πήλινα αγγεία είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές υλικό για την κατασκευή μικρών φάρων για διακοσμήσεις κήπων. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να φτιάξετε μόνοι σας ένα φάρο για τον κήπο. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δοχεία από κασσίτερο ή μεταλλικά δοχεία, τα οποία βάφονται με οποιοδήποτε χρώμα και συναρμολογούνται σε έναν απλό πύργο. Τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία απαιτούνται για αυτό το έργο:

 • 2 μεταλλικοί κάδοι – 1 μεγάλος και 1 μικρός
 • Βάζο μασόν με βιδωτό καπάκι
 • Κόλλα ισχύος
 • Ακρυλικά χρώματα για εξωτερικούς χώρους
 • Φως LED
 • Πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • λαβίδα

λαβίδες κασσίτερου κήπου φάρου

Τα μεταλλικά δοχεία κατασκευάζονται συνήθως με ιμάντες και λαβή, οπότε θα πρέπει να τα αφαιρέσετε στο πρώτο βήμα. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με μια πένσα. Για να φανεί όμορφος ο πύργος στο τέλος, πρέπει να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε εντελώς τα στηρίγματα.

Φάρος-κήπος-χτίστε-εσείς-βάψτε-τενεκεδάκια

Για να φτιάξετε τον φάρο, τοποθετήστε το μεγάλο μεταλλικό κουβά προς τα πάνω και κολλήστε το μικρό σε αυτό με την κόλλα ισχύος. Στη συνέχεια κολλήστε το καπάκι του βάζου ανάποδα στην άκρη. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει καλά και μόνο τότε μπορείτε να ξεκινήσετε το βάψιμο. Είτε μονόχρωμη, με ρίγες, κουκκίδες ή άλλα μοτίβα, μόνο η δημιουργικότητά σας αποφασίζει. Εφαρμόστε τουλάχιστον τρεις στρώσεις του χρώματος για να το κάνετε πιο φωτεινό.

φάρος-κήπος-κασσίτερος-can-light-do-it-yourself

Όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός και το χρώμα στεγνώσει, τοποθετήστε μια λυχνία LED στο καπάκι και βιδώστε το βάζο με τοιχοποιία πάνω του. Ένας σύγχρονος φάρος για τον κήπο μπορεί να χτιστεί χωρίς πολύ χρόνο και προσπάθεια. Με αρκετούς τέτοιους φάρους μπορείτε να διακοσμήσετε τα παρτέρια σας και να τα φωτίσετε τη νύχτα. Οι γείτονες σίγουρα δεν έχουν τέτοια διακόσμηση κήπου!

φάρος-κήπος-diy-κασσίτερος-κάδος-ανακύκλωση

Οι μεταλλικοί κάδοι από ψευδάργυρο είναι μια εξαιρετική ιδέα για διακοσμήσεις κήπου και μπορούν να μετατραπούν τέλεια σε κομψούς φάρους. Εάν έχετε έναν ψηλότερο μεταλλικό κάδο με μικρή διάμετρο, μπορείτε να τον μετατρέψετε σε φάρο για τον κήπο. Αυτό γίνεται ακόμα πιο δημιουργικό αν διακοσμήσετε την κορυφή με μερικά παχύφυτα.