DIY

Φτιάξτε το δικό σας ράφι κιβωτίου κρασιού για ένα κομψό εσωτερικό

Κουτιά κρασιού ράφι παιδικό δωμάτιο με κεκλιμένη στέγη-παιδότοπος-αναγνωστήριο-ράφι τοίχου

Με απλά πράγματα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μερικά υπέροχα έπιπλα. Εκτός από τις παλέτες, τα κουτιά κρασιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για το σκοπό αυτό. Δίνουν στο εσωτερικό μια ρουστίκ πινελιά, είναι κατάλληλα τόσο για το μοντέρνο στυλ επίπλωσης, όσο και για το σκανδιναβικό, στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο και η απλή επίπλωση. Σήμερα θα σας δείξουμε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μία Ράφι σε κιβώτια κρασιού μπορείς να χτίσεις τον εαυτό σου.

Ράφι κιβωτίου κρασιού οποιουδήποτε μεγέθους

κιβώτια κρασιού ράφι φως-μεγάλα-διακοσμητικά-βιβλία-καθιστικό

Δεδομένου ότι το ράφι του κιβωτίου κρασιού αποτελείται από μεμονωμένα κιβώτια, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μέγεθος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την κατεύθυνση προς την οποία δείχνουν τα κουτιά κρασιού. Η ρύθμιση είναι όπως στην περίπτωση του Tetris. Αυτό δημιουργεί ενδιαφέροντα, ακανόνιστα σχέδια που θα αρωματίσουν κάθε δωμάτιο και θα προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης.

Ιδέες για ράφια σε κιβώτια κρασιού

κιβώτια κρασιού ράφι ντουλάπι μπάνιου λουρίδες αλουμινίου τρυπάνια βιδών

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα στο οποίο συνδέετε τα μεμονωμένα πλαίσια το ένα με το άλλο με προφίλ γωνίας. Επιλέγετε μόνοι σας την απόσταση μεταξύ των επιμέρους κουτιών, ανάλογα με το πόσο χώρο χρειάζεστε. Ο αριθμός των κουτιών μπορεί επίσης να επιλεγεί ελεύθερα. Ένα τέτοιο ράφι καφάσι κρασιού μπορεί να γίνει γρήγορα και είναι κατάλληλο για κάθε δωμάτιο.

Ξύλινα κουτιά ράφι για την κουζίνα

κουτιά κρασιού ράφι κουζίνα-έπιπλα-διακοσμητικά-πιάτα

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα ράφι από ένα μόνο κουτί. Για το σκοπό αυτό, το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές σανίδες για να χωρίσετε το κουτί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ιδέα για ένα ράφι κρασιού για την κουζίνα, για παράδειγμα, όπου συχνά δεν υπάρχει πολύ ελεύθερος χώρος στους τοίχους. Όχι μόνο η διακόσμηση αλλά και τα πιάτα έρχονται από μόνα τους.

Χρησιμοποιήστε κουτιά κρασιού ως ράφι

Κουτί κρασιού-ράφι-διάδρομος-ιδέα-έμπνευση-διακοσμητικό

Εάν χτίζετε το ράφι του κιβωτίου κρασιού, συνδέστε τα κιβώτια μετατοπισμένα ή οριζόντια και κάθετα. Αυτό δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα δομή. Επιπλέον, ένα τέτοιο ράφι φαίνεται πρωτότυπο αν το βάψετε σε διαφορετικές αποχρώσεις. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη!

Πώς μπορώ να φτιάξω ένα ράφι από κουτιά κρασιού?

κουτί κρασιού-ράφι-ρόδες-γκρι-καφέ-λάκα-μπάνιο-αποθηκευτικός χώρος

Όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορείτε να φτιάξετε ράφια από κιβώτια κρασιού με διαφορετικούς τρόπους. Το ράφι μπορεί να σταθεί ελεύθερο, όπως σε αυτό το παράδειγμα, ή μπορεί να στερεωθεί απευθείας στον τοίχο. Τα κουτιά μπορούν επίσης να γίνουν έπιπλα ή να κρεμαστούν ξεχωριστά στον τοίχο με κενό μεταξύ τους. Αυτό εξαρτάται από το γούστο σας και τον διαθέσιμο χώρο.

λείανση ξύλου

κρασί-καφάσι-ράφι-λείανση-ξυλεία-επεξεργασία-φτιάξτο μόνος σου

Εάν θέλετε να αλλάξετε το χρώμα του ξύλου για το ράφι του κιβωτίου κρασιού, πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί τρίβοντας το με γυαλόχαρτο. Αφενός αφαιρείτε τις ανομοιότητες με αυτόν τον τρόπο και αφετέρου δημιουργείτε μια τέλεια επιφάνεια για τη νέα βαφή. Το παράδειγμα ράφι ήταν βαμμένο σε καφέ και γκρι χρώμα.

Χρωματίστε το κουτί κρασιού

κρασί-καφάσι-ράφι-βερνίκι-καφέ-γκρι-οδηγίες-απλές

Όταν τελειώσετε με το τρίψιμο, μπορείτε να βάψετε τα μεμονωμένα στοιχεία για το ράφι του κιβωτίου κρασιού, δηλαδή τα κιβώτια. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο και είναι καλύτερο να εφαρμόσετε τουλάχιστον δύο στρώσεις (ανάλογα με το πόσο θέλετε να καλύψετε το ξύλο), αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν από το επόμενο. Στη συνέχεια, αφήστε το τελειωμένο βαμμένο κουτί να στεγνώσει καλά για περίπου μία ημέρα.

Συναρμολογήστε το ράφι

κρασί-καφάσι-ράφι-διάτρηση-διαμερίσματα-σχέδιο-μοντέρνα-έπιπλα-μπιτς

Μόλις καθορίσετε το μέγεθος και το σχήμα του ράφι, ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε τα κιβώτια για το ράφι του κιβωτίου κρασιού. Χρησιμοποιήστε μια πρέσα τρυπανιών και βίδες αρκετά μακριά για να βιδώσετε δύο κουτιά ταυτόχρονα. Ούτε η βίδα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Με αυτόν τον τρόπο, συνδέστε όλα τα κουτιά και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη σανίδα στο μήκος και το πλάτος του τελικού ράφι.

Προσθέστε τροχούς

κρασί-κουτί-ράφι-τροχοί-κινητά-πρακτικά-έπιπλα

Εάν θέλετε, μπορείτε να συνδέσετε τους τροχούς σε αυτόν τον πίνακα. Με τη βοήθεια των τροχών, έχετε ένα κινητό ράφι κιβωτίου κρασιού που μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε. Αυτό διευκολύνει επίσης τον καθαρισμό κάτω από το ράφι. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε απευθείας στο πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, απλώς παραλείψτε αυτό το βήμα. Τελειώσατε με το νέο σας ράφι DIY!

Δημιουργήστε υπόγεια και γκαράζ

κρασί-κουτί-ράφι-ρουστίκ-έπιπλα-ιδέα-κάνε-μόνος-σου-κελάρι-εσωτερικό

Τα κουτιά κρασιού είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ένα νέο ράφι για να εξοπλίσετε αποθηκευτικούς χώρους όπως κελάρια ή σοφίτες ή το γκαράζ με αποθηκευτικό χώρο. Δίνουν στο δωμάτιο μια ρουστίκ ατμόσφαιρα και πάλι και για το λόγο αυτό κάθε άλλο παρά άσχημο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε εργαλεία, παλιά αντικείμενα ή ακόμη και βάζα με τοιχοποιία στο νεοαποκτηθέν ράφι του κιβωτίου κρασιού.

Στερεώστε το ράφι του κιβωτίου κρασιού

Κλουβί κρασιού-ράφι-κρεμασμένο-κορδόνι-απλά-χτίσιμο

Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα κουτί ως ράφι και δεν σκοπεύετε να το γεμίσετε με πολλά και βαριά πράγματα, μπορείτε εύκολα να το κρεμάσετε με ένα κορδόνι όπως μια εικόνα σε ένα καρφί ή ένα γάντζο. Εάν δεν θέλετε ορατό κορδόνι, στερεώστε μια ματιά στο πίσω μέρος του κουτιού και κρεμάστε τον με αυτόν τον τρόπο. Οι παραλλαγές είναι ποικίλες και μπορούν να ζητηθούν λεπτομερέστερα στο κατάστημα υλικού.

Κλιματισμένα κουτιά κρασιού στον τοίχο

Κρασί-καφάσι-ράφι-χτίστε-μόνοι-απλά-σχεδιασμός-διακόσμηση τοίχου

Εδώ μπορείτε να δείτε πόσο πρωτότυπο μοιάζει ένα ράφι καφάσιου κρασιού όταν τα κιβώτια δεν είναι κολλημένα μεταξύ τους, αλλά μετατοπισμένα και προσαρτημένα στον τοίχο σε απόσταση το ένα από το άλλο. Για να το διορθώσετε, χρησιμοποιήστε τις παραλλαγές που μόλις αναφέρθηκαν ή βιδώστε τα κουτιά απευθείας στον τοίχο. Σημειώστε ότι οι τρύπες θα είναι ορατές αργότερα εάν αφαιρέσετε τα ράφια.

Πύργος από κουτιά κρασιού

καφάσι κρασιού-ράφι-διαμέρισμα-ιδέα-πάγκος-μπουκάλια κρασιού-διακόσμηση-ράφι κρασιού

Ένα ράφι καφάσι κρασιού μπορεί να κατασκευαστεί με τη μορφή πύργου και να έχει διάφορα, μετατοπισμένα ανοίγματα που στη συνέχεια χρησιμεύουν ως ράφι. Αυτός ο πύργος είναι ιδανικός ως διαχωριστικό δωματίου και μπορεί να διαχωρίσει οπτικά διαφορετικές περιοχές μεταξύ τους. Εδώ, οι χώροι καθιστικού σε ένα καφέ διαμορφώνονται και πλαισιώνονται από τα ράφια.

Ιδέα από παλέτα και κουτιά κρασιού

κρασί-καφάσι-ράφι-μπάνιο-επίπλωση-diy-πετσέτα-ντουλάπι

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι οι παλέτες είναι εξίσου δημοφιλείς για έπιπλα κτιρίων. Τι θα λέγατε να συνδυάσετε την παλέτα με τα κουτιά κρασιού; Εδώ μπορείτε να δείτε μια ιδέα για ένα ράφι καφάσι κρασιού για το μπάνιο. Η παλέτα στέκεται στο πάτωμα και χρησιμεύει ως γάντζος για τα μπουρνούζια. Τοποθετούνται απλά κουτιά κρασιού, στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σκεύη μακιγιάζ και πετσέτες.

Σκανδιναβική αίσθηση

κουτί κρασιού-ράφι-αφηρημένο-κουζίνα-ποτήρια-τοίχο-διακόσμηση-τραπέζι-λουλούδια

Το ράφι του κιβωτίου κρασιού είναι επίσης πολύ κατάλληλο για κουζίνα σε σκανδιναβικό στυλ επίπλωσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μπαχαρικά, ζυμαρικά ή άλλα ξηρά προϊόντα σε αυτό, να αποθηκεύσετε ποτήρια ή να εμφανίσετε οποιαδήποτε διακόσμηση. Απλά προσέξτε το ράφι να μην χαλάσει τα διακοσμητικά.

Knagglig από το ΙΚΕΑ

κρασί-καφάσι-ράφι-αγορά-knagglig-ikea-model-σκανδιναβική-επίπλωση-στυλ

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε κουτιά κρασιού, μπορείτε να σταματήσετε από το ΙΚΕΑ. Αυτά τα πρακτικά αξεσουάρ, τα οποία ονομάζονται Knagglig, προσφέρονται εκεί. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για ράφι κιβωτίου κρασιού αλλά και για οποιοδήποτε άλλο έπιπλο. Εφοδιάστε τη μελέτη σας με ένα ράφι κιβωτίου κρασιού και δημιουργήστε ένα κομψό δωμάτιο.

Υπέροχη ιδέα ράφι

κρασί-καφάσι-ράφι-γραφείο-επίπλωση-πρόταση-διακοσμητικά

Εάν δεν έχετε τα ίδια κουτιά κρασιού, δεν χρειάζεται να ενοχληθείτε. Επειδή το ράφι μπορεί επίσης να φαίνεται υπέροχο από διαφορετικά κουτιά κρασιού. Με φόντο έναν έγχρωμο τοίχο, το ράφι του καφάσι κρασιού φαίνεται πραγματικά αισιόδοξο, το οποίο μπορείτε ακόμη και να βελτιώσετε με μερικές διακοσμήσεις. Μπορείτε επίσης να ορίσετε κάποιες προφορές με τη βοήθεια φώτων και λαμπτήρων και ο νέος σας αποθηκευτικός χώρος μετατρέπεται σε ελκυστική διακόσμηση τοίχου.

Vintage ιδέα

Κιβώτιο κρασιού-ράφι-ράφι βιβλίων-άθλιο-στυλ-ρουστίκ

Όπως και να σχεδιάσετε το ράφι του κιβωτίου κρασιού σας, σίγουρα θα είναι ένα πραγματικό βλέμμα. Η νοσταλγική πινελιά που δέχεται το δωμάτιο με αυτό το έπιπλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ξύλο και ρουστίκ τόνους. Ξεκινήστε λοιπόν να ψάχνετε για κουτιά κρασιού αμέσως και φτιάξτε το δικό σας, ατομικό ράφι από κουτιά κρασιού.