DIY

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: έτσι φτιάχνετε μια σφραγίδα με τα παιδιά!

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου φθινόπωρο αφήνει ιδέες παιδιά

Στο τέλος του καλοκαιριού μπορούμε να περιμένουμε ξανά τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα! Τα παιδιά ιδιαίτερα διασκεδάζουν πολύ το φθινόπωρο και τους αρέσει να κάνουν χειροτεχνίες με φυσικά υλικά. Σας προσφέρουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μοτίβα πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου μόνοι σας μαζί με τα πιτσιρίκια. Με μια σφραγίδα πατάτας μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα μοτίβα για το γιορτινό τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών, με τα παιδιά τέρατα, κολοκύθες και συν. Σφραγίδα για το Halloween, φτιάξτε τα δικά σας μοτίβα με φύλλα φθινοπώρου. Αφήστε λοιπόν τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη – γιατί χρειάζεστε μόνο πατάτες, μαχαίρια και μπογιά για τα επόμενα έργα χειροτεχνίας. Η διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους είναι εγγυημένη.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: πολύχρωμα φύλλα φθινοπώρου

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου Φθινοπωρινά φύλλα ιδέες χειροτεχνίας

Το πρώτο έργο απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της χειροτεχνίας, για τους οποίους τα πολύχρωμα φύλλα του φθινοπώρου είναι φυσικά μέρος της διακόσμησης τους μήνες Σεπτέμβριο-Νοέμβριο. Φέρτε χαρούμενα χρώματα στο εσωτερικό με αυτά τα γοητευτικά μοτίβα που είναι εμπνευσμένα από τη φύση. Η συμβουλή μας: Πηγαίνετε πρώτα με τα παιδιά για να συλλέξετε φύλλα φθινοπώρου από διαφορετικά δέντρα, να τα συγκρίνετε μαζί και να επιλέξετε τα αγαπημένα σας φύλλα. Ετοιμάστε ένα πρότυπο από χαρτί, κόψτε το πρότυπο και μεταφέρετέ το στις πατάτες με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε τα σχήματα με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Το επόμενο έργο χειροτεχνίας είναι κατάλληλο για νήπια νηπιαγωγείου και σχολικής ηλικίας. Απλά αφήστε τα να βοηθήσουν με τη ζωγραφική και τη σφράγιση. Πρέπει να φτιάξετε μόνοι σας τις σφραγίδες – υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω μπορούν να βοηθήσουν στην αποκοπή των μοτίβων, αλλά μόνο υπό την επίβλεψη των γονιών τους.

Εκτύπωση πατάτας με φθινοπωρινά μοτίβα οδηγίες σφραγίδα

Είναι φυσικά πιο εύκολο με κόφτες μπισκότων για μπισκότα και μπισκότα ή με κοπτικό ανάγλυφο. Για αυτό το έργο χειροτεχνίας χρειάζεστε αρκετούς κόπτες μπισκότων σε διαφορετικά χρώματα, πατάτες, χρώματα, βούρτσες, μαχαίρια. Έτσι γίνονται τα γραμματόσημα: Πρώτα κόψτε τις πατάτες (επιλέξτε πατάτες μεσαίου μεγέθους που θα ταιριάζουν στο χέρι σας) στη μέση. Στη συνέχεια, πιέστε προσεκτικά τον κόφτη μπισκότων σε κάθε μισό στη μέση. Κόψτε προσεκτικά την άκρη της πατάτας γύρω από τον κόφτη μπισκότων με το μαχαίρι (δείτε τη φωτογραφία παραπάνω) και, στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το σχήμα. Το μοτίβο της σφραγίδας δεν πρέπει να έχει ύψος μεγαλύτερο από 1,5-2 εκατοστά.

Φτιάξτε τη δική σας πατατοτυπία με φθινοπωρινά μοτίβα

Στη συνέχεια, τα μικρά μπορούν να βοηθήσουν – επιλέξτε διαφορετικά χρώματα του φθινοπώρου – κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί, για παράδειγμα, σχηματίστε ένα γοητευτικό φθινοπωρινό σύνολο – και χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε τον δρομέα του τραπεζιού, τις χαρτοπετσέτες ή να σφραγίσετε μαζί όμορφες εικόνες που μπορείτε να κλείσετε αργότερα.

Κάνοντας εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου για παιδιά

Έτσι είναι εντυπωσιακό το τελικό αποτέλεσμα – ένας φθινοπωρινός δρομέας τραπεζιού για το παιδικό τραπέζι για την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένεια. Είναι επίσης μια ωραία ιδέα χειροτεχνίας για τα γενέθλια των παιδιών το φθινόπωρο – ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός έξω, η ζωγραφική και η σφράγιση είναι η σειρά της ημέρας.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: διακοσμήστε δρομείς τραπεζιών για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου χαρτί σφραγίδας

Η επόμενη ιδέα είναι ειδικά για την Ημέρα των Ευχαριστιών – ένας επιτραπέζιος δρομέας με έθνικ μοτίβα, εμπνευσμένο από τα μοτίβα που χρησιμοποιούσαν οι Ινδοί στη Βόρεια Αμερική για να διακοσμήσουν τις σκηνές τους. Μπορείτε φυσικά να συνδυάσετε τα τρία γραμματόσημα ως προς το χρώμα σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Ακόμα περισσότερο – αν αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη, τότε μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε ζιγκ -ζαγκ μοτίβα, αλλά και να σφραγίσετε περίπλοκες αφηρημένες εικόνες. Για παράδειγμα, μαξιλάρια, κουβέρτες και χαρτοπετσέτες μπορούν να διακοσμηθούν. Or μπορείτε να κρεμάσετε τη μοντέρνα τέχνη σας πάνω από τον καναπέ. Το έργο χειροτεχνίας είναι επίσης κατάλληλο για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Πατάτα εκτύπωση φθινοπωρινά μοτίβα οδηγίες διακόσμησης χαρτιού περιτυλίγματος

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά για το έργο: 2 πατάτες, μπογιά, πινέλο, γραφικό μαχαίρι, μαρκαδόρο, χαρτί κουζίνας. Επιλέξτε χρώματα ακουαρέλας αν κάνετε χειροτεχνία με τα παιδιά. Χρησιμοποιήστε ακρυλικά χρώματα στο ύφασμα.

Φτιάξτε σφραγίδα πατάτας μόνοι σας οδηγίες

Πρώτα κόψτε τις πατάτες στα δύο, στη συνέχεια αφήστε τις να στεγνώσουν σε χαρτί κουζίνας. Επιλέξτε πατάτες μεσαίου μεγέθους, μην ξεφλουδίσετε τις πατάτες – αυτό θα σας δώσει καλύτερη πρόσφυση και θα κρατήσει με ασφάλεια τη σφραγίδα.

Ιδέα διακόσμησης χαρτιού περιτυλίγματος παιδιών με σφραγίδα πατάτας

Σχεδιάστε το αντίστοιχο μοτίβο με το δείκτη (τα γεωμετρικά μοτίβα χωρίς καμπύλα σχήματα είναι το πιο εύκολο να τα κόψετε), στη συνέχεια κόψτε το σχήμα με το γραφικό μαχαίρι και, στη συνέχεια, κόψτε προσεκτικά τις άκρες με το μαχαίρι.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου φτιάξτε τις δικές σας οδηγίες για τις σφραγίδες πατάτας

Έτσι φαίνονται τα τελικά σχέδια: ένα τρίγωνο, ένα γράμμα W και ένα γεωμετρικό σχήμα.

Εκτύπωση πατάτας μοτίβα φθινοπώρου ζωγραφίζοντας παιδιά

Τώρα η ζωγραφική είναι η σειρά της ημέρας – εφαρμόστε προσεκτικά λίγο χρώμα στη σφραγίδα με ένα πινέλο και δημιουργήστε πολύχρωμα σχέδια στο χαρτί.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου ευχαριστήριο ινδικό χαρτί περιτυλίγματος

Ένα παράδειγμα – χαρτί περιτυλίγματος γλυκά διακοσμημένο – ένα δώρο τυλιγμένο με αγάπη για τους παππούδες.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: φτερά και πουλιά

εκτύπωση πατάτας μοτίβα φθινοπώρου σφραγίδα ευχαριστιών φτιάξτε τον εαυτό σας

Τα μοτίβα της φύσης είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το φθινόπωρο – τα φτερά των πουλιών μπορούν να κοπούν από τις πατάτες με λίγη επιδεξιότητα.

πατάτα εκτύπωση φθινοπωρινά μοτίβα σφραγίδα παιδιών πουλιών

Μια δημιουργική ιδέα για μοντέρνα τέχνη με μόνο γραμματόσημα φτιαγμένα από φρούτα και λαχανικά – οι πατάτες κόβονται σε τέταρτα και οι εκτυπώσεις τους χρησιμεύουν ως τα σώματα των πουλιών, ο κορμός του δέντρου είναι κατασκευασμένος με γραμματόσημα καρότου.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: ιδέες για Απόκριες

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου παιδιά χειροτεχνίας αποκριών

Τα μικρά παιδιά ανυπομονούν για το Halloween το φθινόπωρο – έτσι είναι εγγυημένο ότι θα προκαλέσουν αίσθηση με το επόμενο έργο. Επιλέξτε 1-2 πατάτες ακανόνιστου σχήματος, κόψτε τις στη μέση, βουτήξτε τις πατάτες στο χρώμα και κάντε πολύχρωμες εκτυπώσεις σε χαρτί. Στη συνέχεια, μπορείτε να κολλήσετε googly μάτια, να βάψετε πόδια, στόμα και χέρια. Έτσι δημιουργούνται τα χαριτωμένα τέρατα που απεικονίζονται παραπάνω.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: Jack στο φανάρι

πατάτα εκτύπωση φθινοπωρινά μοτίβα αποκριάτικη κολοκύθα προσώπου jack ή φανάρι

Όλοι γνωρίζουν τον θρύλο του Jack O’Lantern, ο οποίος ξεπέρασε τον διάβολο το βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων και έτσι έσωσε την ψυχή του από τη φωτιά της κόλασης. Αφού πέθανε, όμως, απορρίφθηκε επίσης από τον ουρανό. Από οίκτο, ο διάβολος του έδωσε ένα λαμπερό κάρβουνο και ένα φανάρι από κολοκύθα, με το οποίο περπατά στη γη για τις Απόκριες.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου, οδηγίες σφραγίδων χρώματος

Όσο ανατριχιαστική κι αν είναι η ιστορία, το φανάρι κολοκύθας απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα αυτές τις μέρες. Με το επόμενο έργο είναι εγγυημένο ότι θα εξασφαλίσετε την αναμονή του Halloween. Απλά κόψτε τις πατάτες στη μέση, χαράξτε το πρόσωπο και βάψτε με μπογιά. Εκτυπώστε τη σφραγίδα σε χαρτί και, στη συνέχεια, σχεδιάστε ξανά το πρόσωπο με ένα δείκτη.

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου κολοκύθα jack ή φανάρι

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου: ευχετήρια κάρτα με φύλλα φθινοπώρου

Εκτύπωση πατάτας με μοτίβα φθινοπώρου ευχετήρια κάρτα φύλλων δέντρου

Μπορείτε να διακοσμήσετε μια ευχετήρια κάρτα με μια αυτοσχέδια σφραγίδα. Επιλέξτε ένα μοτίβο από αυτά που φαίνονται παραπάνω και χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε εικόνες ή να δημιουργήσετε κολάζ. Ελπίζουμε να απολαύσετε τις χειροτεχνίες σας!

μοτίβα φθινοπωρινής εκτύπωσης πατάτας κάντε ιδέες μόνοι σας

Φτιάξτε μόνοι σας φθινοπωρινά μοτίβα εκτύπωσης πατάταςΦτιάξτε μόνοι σας φθινοπωρινά μοτίβα εκτύπωσης πατάτας

Φθινοπωρινά μοτίβα με εκτύπωση πατάτας

Φθινοπωρινά μοτίβα με εκτύπωση πατάτας κάνουν τα φύλλα δέντρων μόνοι σας