DIY

Φτιάξτε το δικό σας υπαίθριο κρεβάτι – κουνηθείτε για ύπνο

οδηγίες-κτίριο-δικό σας-εξωτερικό-κρεβάτι-κούνια-οδηγίες

Εάν έχετε μεγάλη βεράντα ή μεγάλο κήπο και ψάχνετε για τα τέλεια έπιπλα κήπου lounge, θα πρέπει να σκεφτείτε ένα υπαίθριο κρεβάτι. Για αυτό προσφέρεται μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Αυτά αποτελούνται από πολυρατάν, ξύλο ή μέταλλο και συνήθως έχουν θόλο, το οποίο μπορεί επίσης να σχεδιαστεί με τη μορφή κρεβατιού με ουρανό από υφάσματα. ΕΝΑ Εξωτερικό κρεβάτι με τη μορφή κούνιας είναι ακόμα καλύτερη και προσφέρει πλήρη χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας.

Φτιάξτε το δικό σας υπαίθριο κρεβάτι

υπαίθριο-κρεβάτι-χτίσε-μόνος-οθόνη-κατασκευή

Μπορείτε επίσης εύκολα να φτιάξετε και να σχεδιάσετε μόνοι σας ένα τέτοιο κρεβάτι. Σε αυτό το άρθρο σας παρέχουμε απλές οδηγίες με τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα κουνιστό εξωτερικό κρεβάτι για τη βεράντα ή τον κήπο.

υπαίθριο-κρεβάτι-φτιάξε-μόνος-ξύλινο-στρώμα βάσης

Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστείτε:

– 20 χοντρές, ίσες ξύλινες σανίδες (περίπου 5 × 10 cm)

– 100 βίδες (περίπου 7 εκ. Μήκος)

– 8 μπουλόνια αγκύρωσης (μήκος 10 cm)

– Πιλοτικό τρυπάνι που ταιριάζει με το μέγεθος των βιδών και των μπουλονιών αγκύρωσης

– Περίπου 15 έως 16 μέτρα σχοινί ή αλυσίδα (πρέπει να αντέχει τουλάχιστον 90 κιλά)

Συμπληρωματικό ξύλου πόρων

– Βαφή ως σπρέι για εξωτερική χρήση

– χοντρόκοκκο γυαλόχαρτο (μεσαίο και λεπτό)

– Μετροταινία

– πλατεία ξυλουργού

– τρυπάνι

– είδε

Το μήκος του τελικού εξωτερικού κρεβατιού πρέπει να είναι 2 μέτρα και το πλάτος 1,20 μέτρα. Εάν έχετε ήδη προμηθευτεί ένα στρώμα, μπορείτε επίσης να το μετρήσετε και να επιλέξετε ανάλογα το μέγεθος του κρεβατιού. Το μήκος των σχοινιών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη δομή της οροφής. Εάν δεν θέλετε να κρεμάσετε την κούνια στην οροφή, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ειδική σκαλωσιά στην οποία μπορείτε να την κρεμάσετε, ή μπορείτε απλά να βάλετε το εξωτερικό κρεβάτι στο πάτωμα και να δημιουργήσετε ένα κρεβάτι με ουρανό για σκιά.

Και κάπως έτσι είναι χτισμένο το εξωτερικό κρεβάτι:

υπαίθριο-κρεβάτι-κούνια-κατασκευή-μόνος-ξύλινες-σανίδες-βάση

1. Κόψτε το καλύτερο στο σωστό μήκος. Αυτό προσφέρεται συχνά στο κατάστημα υλικού. Χρειάζεσαι:

– 2 τεμάχια με μήκος 2,10 μέτρα (για τις πλευρές του πλαισίου)

– 6 τεμάχια με μήκος 1 μέτρο (για τις εγκάρσιες δοκούς)

– 12 τεμάχια με μήκος 2,15 μέτρα (για την επιφάνεια του κρεβατιού)

υπαίθριο-κρεβάτι-κούνια-κατασκευή-μόνος-σκελετός-κατασκευή-ξύλινες σανίδες

2. Συναρμολογήστε το πλαίσιο για το εξωτερικό κρεβάτι. Σημειώστε τις θέσεις στις πλαϊνές σανίδες όπου θα στερεωθούν οι εγκάρσιες δοκοί. Αυτά πρέπει να έχουν την ίδια απόσταση το ένα από το άλλο. Προ-τρυπήστε τις κορυφογραμμές με το πιλοτικό τρυπάνι. Δύο οπές χρειάζονται για κάθε πλευρά της εγκάρσιας ράβδου. Κολλήστε πρώτα τις εγκάρσιες δοκούς στη θέση τους με κόλλα και στη συνέχεια τρυπήστε τις στη θέση τους με τις βίδες. Για να βεβαιωθείτε ότι οι γωνίες είναι σωστές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τετράγωνο του ξυλουργού για βοήθεια.

3. Τώρα μοιράστε τις σανίδες για την επιφάνεια, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα μεταξύ τους. Αυτό θα είναι περίπου 12 χιλιοστά. Οι δοκοί ή οι σανίδες πρέπει να επικαλύπτουν το πλαίσιο κατά περίπου 2,5 εκατοστά σε όλες τις πλευρές. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τη διάταξη των σανίδων για το εξωτερικό κρεβάτι, μπορείτε να κολλήσετε προσωρινά τις σανίδες ξανά στη θέση τους. Στη συνέχεια, βιδώστε το ξανά. Κάθε σανίδα πρέπει να έχει δύο βίδες ανά εγκάρσια δοκό.

υπαίθριο-κρεβάτι-κούνια-κάνε-μόνος-ξύλινες-σανίδες-εγκάρσιες δοκοί

4. Τώρα είναι η σειρά των μπουλονιών αγκύρωσης, τα οποία, όπως είπα, απαιτούνται μόνο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το εξωτερικό κρεβάτι ως κούνια. Βιδώστε τις οπές για τα μπουλόνια αγκύρωσης σε κάθε γωνία του κρεβατιού. Αυτά θα πρέπει επίσης να διαπερνούν το πλαίσιο για να εγγυώνται ένα καλύτερο κράτημα. Στη συνέχεια, βάλτε κόλλα σε κάθε τρύπα για επιπλέον πρόσφυση και γυρίστε τα μπουλόνια αγκύρωσης στις οπές. Με αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει να σφίξετε υπερβολικά τις βίδες και να καταστρέψετε το ξύλο στο εσωτερικό του. Αυτό θα το κάνει πιο αδύναμο και κινδυνεύετε οι βίδες να γλιστρήσουν έξω από τις τρύπες με την πάροδο του χρόνου.

5. Δεδομένου ότι το υπαίθριο κρεβάτι, όπως υποδηλώνει το όνομα, θα είναι έξω τώρα με βροχή και λιακάδα, θα πρέπει να δώσετε στο ξύλο ένα προστατευτικό στρώμα αναλόγως. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το ξύλινο υλικό πλήρωσης και τρίψτε ολόκληρο το κρεβάτι με ένα γυαλόχαρτο χοντρόκοκκο. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εφαρμόσετε ξανά ξυλόπληκτρο μετά. Στη συνέχεια τρίψτε το ξύλο με τον κόκκο μεσαίας αντοχής και ολοκληρώστε την επεξεργασία με το λεπτό γυαλόχαρτο. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε χρώμα ή διαφανές βερνίκι.

υπαίθριο-κρεβάτι-κούνια-οδηγίες-αναρτήσεις-βίδες

6. Κλείστε το εξωτερικό κρεβάτι. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την οροφή ή ένα θόλο για αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε μια δοκό, καθώς αυτά μπορούν να αντέξουν το βάρος. Η τυπική απόσταση από το πάτωμα είναι περίπου 50 εκατοστά, αλλά φυσικά μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποιο ύψος σας ταιριάζει περισσότερο. Τέλος, προσθέστε ένα άνετο στρώμα και ωραία μαξιλάρια.

Τι άλλο πρέπει να προσέξετε:

– Να φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά!

– Αν ψάχνετε να επιτύχετε ένα vintage στυλ, μπορείτε να επιλέξετε σανίδες που έχουν φυσικά ελαττώματα. Ακόμα, είναι σημαντικό οι σανίδες να είναι ίσια!

– Εάν εργάζεστε σε εσωτερικούς χώρους, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλός αερισμός κατά τη βαφή και το βερνίκι. Εάν ο καιρός το επιτρέπει, είναι καλύτερο να φτιάξετε το υπαίθριο κρεβάτι σε εξωτερικούς χώρους.

Σας ευχόμαστε ευχάριστους υπνάκους στο νέο σας υπαίθριο κρεβάτι με τη μορφή κούνιας!

Πηγή: www.hgtv.com