DIY

Ράψτε μια τσάντα από παλιά τζιν – απλές οδηγίες και ιδέες

Τσάντα από παλιά τζιν κοντά-οδηγίες-σχολείο-ταξίδι-μεγάλη

Ενας Τσάντα από παλιά τζιν είναι ένα τέλειο έργο ανακύκλωσης για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αυτή η τσάντα είναι στιβαρή, μοντέρνα και εξαιρετικά εύκολη στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικές βασικές δεξιότητες ραψίματος. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες και άλλες υπέροχες ιδέες για τσέπες τζιν DIY στο άρθρο!

Ράψτε μια τσάντα από παλιά τζιν – υλικά

παλιό τζιν-ανακύκλωση-τσάντα-κλείσιμο-οδηγίες-υλικά

Όλοι αγαπούν τα τζιν επειδή είναι άνετα και προσφέρουν ποικιλία συνδυασμών ρούχων. Ωστόσο, εάν τα παλιά τζιν έχουν σκιστεί κάπου ή δεν ταιριάζουν πλέον, τότε μπορείτε να ράψετε μια ωραία τσάντα από αυτά. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες βήμα προς βήμα για μια τζιν τσάντα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Παρακάτω είναι η λίστα με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία.

Υλικά:

– Παλιά τζιν

– δύο ζώνες

– πριτσίνια

Εργαλεία:

– Clαλίδι από ύφασμα

– Ψαλίδι

– ραπτομηχανή

– σουβλί ή γροθιά

– σφυρί

– Μετροταινία

– Καρφίτσες

old-jeans-recycle-bag-close-οδηγίες

Το κλειδί για την επιτυχία εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό τζιν που είναι φτιαγμένο από ένα στιβαρό ύφασμα τζιν και όχι πολύ ελαστικό! Τα ελαστικά υφάσματα είναι πολύ πιο δύσκολο να δουλέψουν επειδή τείνουν να επεκτείνονται όταν κόβετε και ράβετε.

Ράψιμο εξωφύλλου φυλλαδίου U – απλές οδηγίες και υπέροχες ιδέες για DIY

Ανακυκλώστε τα παλιά τζιν – κάτι καινούργιο μπορεί να επιδοκιμαστεί?

Μαστορέματα ή ράψτε δώρα μωρών για τη γέννηση – 12 ιδέες και οδηγίες DIY

Ράψτε μια τσάντα από παλιά τζιν – οδηγίες

Τσάντα από παλιά τζιν κοντά-οδηγίες-κομμένα-μπατζάκια-πόδια

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, μπορείτε να ξεκινήσετε το έργο DIY. Πρώτα απλώστε το τζιν σας μπροστά σας και κόψτε το ένα πόδι στα 50 εκατοστά. Κόψτε κατά μήκος της ραφής και αποκαλύψτε το ύφασμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο παντελόνι και τοποθετήστε και τα δύο ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο. Μετρήστε ένα τμήμα 20 εκατοστών στο κέντρο κατά μήκος του κάτω μέρους των τεμαχίων. Κόψτε προς το στρίφωμα του ποδιού υπό γωνία έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι τραπεζοειδές.

Οι γωνίες και το κάτω μέρος της τσάντας

τσέπη-ηλικία-τζιν-κοντά-οδηγίες-γωνία-πάτωμα-κοπή

Τώρα κόψτε τις γωνίες και το κάτω μέρος της τσάντας. Μετρήστε και κόψτε 50 εκατοστά από την κορυφή ενός ποδιού. Κόψτε κατά μήκος της ραφής και εκθέστε το ύφασμα όπως κάνατε για τις πλευρές της τσάντας. Στη συνέχεια, μετρήστε δύο μακριά ορθογώνια 9 x 50 εκατοστά και κόψτε τα. Για το κάτω μέρος της τσάντας, κόψτε μια λωρίδα υφάσματος 9 x 28 εκατοστά. Αυτό θα σας δώσει μερικά επιπλέον εκατοστά για τη ραφή.

Ράψτε όλα τα μέρη μαζί

τσέπη-ηλικία-τζιν-ράψιμο-οδηγίες-στερέωση-καρφίτσες-ράψιμο-στροφή

Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε την τσάντα. Αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιεί το εσωτερικό του τζιν ως το εξωτερικό της τσέπης, αλλά μπορείτε να το κάνετε διαφορετικά. Διορθώστε με μερικές καρφίτσες. Θυμηθείτε ότι μετά την ραφή όλων των γωνιών, η τσάντα πρέπει να αναποδογυριστεί. Ράψτε τις γωνίες με μια ραπτομηχανή.

Στερεώστε τη ζώνη με πριτσίνια

τσέπη-ηλικία-τζιν-ράψιμο-οδηγίες-δερμάτινα λουριά-στερέωση-πριτσίνια

Τώρα χρειάζεστε τις ζώνες, τις πένσες, το σφυρί και τα πριτσίνια. Τοποθετήστε τη ζώνη στη μία πλευρά της τσάντας και τρυπήστε ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι το πριτσίνι. Το κάτω μέρος του πριτσινιού σπρώχνεται μέσα από το ύφασμα από αριστερά και το μικρό καπάκι στη δεξιά πλευρά μέσω των οπών του ιμάντα. Τοποθετήστε σε μια σκληρή επιφάνεια και χτυπήστε προσεκτικά το καπάκι με ένα σφυρί. Προσθέστε περισσότερα πριτσίνια για να στερεώσετε τον ιμάντα. Συνδέστε το δεύτερο λουρί στην άλλη πλευρά της τσάντας και τελειώσατε!

Και τελείωσε!

Συνδέστε την τσάντα από παλιά τζιν στη ζώνη

Ιδέα και υλοποίηση του brit.co

μεγάλη τσάντα, για όλα όσα θέλετε να έχετε μαζί σας

τσέπη-ηλικία-τζιν-ράψιμο-οδηγίες-ζώνες-ιμάντες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τσάντα ως weekender επειδή είναι μεγάλη και προσφέρει αρκετό χώρο για πολλά αντικείμενα. Είναι επίσης ιδανικό για ψώνια ή ακόμα και για σχολείο. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να ράψετε μια εσωτερική τσέπη με φερμουάρ για να προστατέψετε τα προσωπικά σας αντικείμενα από κλοπή.

Τσέπη για τζιν με χρωματιστό πανί

pocket-age-jeans-close-οδηγίες-floral-πανί-pepped up

Εάν θέλετε να αρωματίσετε την ραμμένη τσάντα από τζιν με ένα ωραίο αξεσουάρ, τότε διαφορετικά υφάσματα είναι πολύ κατάλληλα. Τα σάλι μπορούν να βρεθούν σε οποιοδήποτε χρώμα και με κάθε είδους μοτίβα και έτσι επιλέξτε ένα ξεχωριστό σχέδιο για τη δική σας τσάντα. Το κασκόλ είναι πιο εύκολο να δέσετε σε έναν από τους ιμάντες και δίνει πάντα μια ωραία προφορά στην απλή τζιν τσάντα.

περισσότερες ιδέες και παραλλαγές για την τσέπη DIY τζιν

τσάντα-age-jeans-self-made-belt-belt

Παρόλο που τα πόδια του παντελονιού χρησιμοποιήθηκαν για να ράψουν την τσέπη του τζιν στις προηγούμενες οδηγίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα μέρη. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε τις δερμάτινες ζώνες με άλλες ζώνες, όπως αυτές από υφασμάτινες ζώνες. Είναι επίσης συνήθως λίγο πιο άνετα και μπορούν να προσθέσουν μια παιχνιδιάρικη πινελιά χρώματος στην τσάντα από παλιά τζιν.

Χρησιμοποιήστε τις τσέπες του τζιν

τσάντα-ηλικία-τζιν-αυτο-κατασκευασμένα-δερμάτινα λουράκια-πριτσίνια

Εάν θέλετε να ράψετε μια τσάντα μόνοι σας από παλιά τζιν, μπορείτε συνήθως να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέρος του τζιν. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει περισσότερο το πάνω μέρος του τζιν, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ράψετε την τσάντα. Με αυτόν τον τρόπο, οι τσέπες των παντελονιών μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μικρά αντικείμενα, όπως κινητό τηλέφωνο, γυαλιά ή κάποια αλλαγή.

τσάντα-ηλικίας-τζιν-αυτο-κατασκευασμένα-δερμάτινα λουριά

ταιριάζει με ένα καθημερινό casual ντύσιμο

τσάντα-age-jeans-self-made-big-travel-shopping-bag

Μια τσάντα από παλιά τζιν είναι η τέλεια προσθήκη σε ένα καθημερινό ντύσιμο. Μπορεί φυσικά να φορεθεί σε συνδυασμό με τζιν, αλλά και με ένα όμορφο φόρεμα ή σπορ παντελόνι. Τα μεγαλύτερα σχέδια είναι ιδανικά για ταξίδια και προσθέτουν μια casual εμφάνιση.

Τσέπη τζιν με μακρύ λουράκι ώμου

τσάντα-ηλικία-τζιν-self-made-band-pepped up

Ο ιμάντας για την τσάντα από παλιά τζιν μπορεί επίσης να ράβεται από τζιν ύφασμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μακρύ τζιν στρίφωμα για αυτό και ακόμη και να ράψετε έναν ιμάντα ώμου. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για εκείνους που προτιμούν τις ευέλικτες τσάντες παρά τις τσάντες. Με μια τσάντα ώμου, τα χέρια σας είναι ελεύθερα ανά πάσα στιγμή, γι ‘αυτό συχνά προτιμάται για βόλτες στο πάρκο.

Τσάντα ραπτικής από παλιά τζιν για κοριτσάκι

τσάντα-ηλικία-τζιν-αυτο-φτιαγμένη-ζώνη-λουλουδάτο-ύφασμα

Τα κοριτσάκια κουβαλούν επίσης τσάντες για τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή αξεσουάρ μαλλιών. Επομένως, μπορείτε να ράψετε μια τσέπη τζιν ειδικά για τη μικρή σας πριγκίπισσα και να τη διακοσμήσετε με παιδικά μοτίβα. Χρωματιστά υφάσματα, κουμπιά και εφαρμογές είναι ιδανικά για αυτό. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και δημιουργήστε μια μοναδική τσάντα από παλιά τζιν.

Τσέπη τζιν σε συνονθύλευμα

τσάντα-ηλικία-τζιν-self-made-used-look

Το patch στυλ είναι προς το παρόν πολύ στη μόδα και μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με μια μεταχειρισμένη εμφάνιση. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε να ράψετε μια ωραία τσάντα μόνοι σας από διαφορετικά κομμάτια τζιν. Τα κομμάτια που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν διαφορετικά μεγέθη και μπορούν να ράβονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα όμορφο σχέδιο.

Ράψτε μια τσάντα από διαφορετικά τζιν

τσέπη-ηλικία-τζιν-αυτο-φτιαγμένα-ρίγες-διαφορετικά-χρώματα

Τα τζιν μπορούν να βρεθούν σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Ορισμένα σχέδια έχουν επίσης μια πλυμένη εμφάνιση και προσφέρουν έναν επιτυχημένο συνδυασμό σκοτεινών και φωτεινών αποχρώσεων. Εάν έχετε πολλά τζιν για ανακύκλωση, μπορείτε να ράψετε μια τσάντα με περισσότερα από ένα τζιν. Για να γίνει αυτό, μεμονωμένα κομμάτια τζιν μπορούν να ράβονται μεταξύ τους και να μετατρέπονται σε μια όμορφη τσάντα για καθημερινή χρήση.

τσέπη-ηλικία-τζιν-αυτο-φτιαγμένα-πολύχρωμα-στο εσωτερικό

τσέπη-ηλικίας-τζιν-self-made-back τσέπη-χρήση

pocket-age-jeans-self-made-shaggy-look

mini-pocket-age-jeans-self-made-back-pocket-διακοσμεί

τσάντα-ηλικία-τζιν-κοντά-ιδέες-συμπλέκτη-κουμπί-τζιν-σοφ-απλό-πορτοφόλι

τσάντα-ηλικία-τζιν-σχεδόν-ιδέες-φορητός υπολογιστής-τσάντα-casual-τζιν-τζιν ύφασμα-diy

τσάντα-ηλικία-τζιν-κοντά-ιδέες-σακίδιο-μασάζ-τζιν-τζιν ύφασμα

τσάντα-ηλικία-τζιν-κοντά-ιδέες-τσάντα-σάκος-τσάντα-τζιν-ύφασμα

τσάντα-ηλικία-τζιν-σχεδόν-ιδέες-τσάντα ώμου-φορητός υπολογιστής-τσάντα-τζιν-τζιν ύφασμα