DIY

Φτιάξτε μόνοι σας ζαρντινιέρες και γλάστρες – ιδέες και οδηγίες

Φτιάξτε γλάστρες μόνοι σας πλαστικά μπουκάλια εσωτερικού χώρου

Η άνοιξη είναι προ των πυλών και αποφασίσαμε να σας δείξουμε μερικές πιο δημιουργικές ιδέες χειροτεχνίας. Αυτή τη φορά είναι περίπου 10 ιδέες και οδηγοί όπως εσείς Φτιάξτε μόνοι σας ζαρντινιέρες και γλάστρες μπορώ. Παλιά ξύλινα κουτιά, τσιμέντο, τενεκεδάκια, μοντελοποίηση πηλού … φθηνά υλικά και λίγη δημιουργικότητα κάνουν πραγματικά θαύματα.

1. Γλάστρα από πλαστικό μπουκάλι

Φτιάξτε γλάστρες μόνοι σας ανακυκλώστε πλαστικό μπουκάλι

Αναμφίβολα υπάρχουν χίλιοι και ένας δημιουργικοί τρόποι για να φτιάξετε κάτι δημιουργικό με πλαστικά μπουκάλια. Εδώ είναι ένα.

Για αυτό το χειροτεχνικό έργο, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο και ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι, λευκό χρώμα σπρέι, αδιάβροχους δείκτες σε μαύρο και ροζ και ψαλίδι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά μπουκάλια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, αλλά αυτά με τα πέντε «πόδια» λειτουργούν καλύτερα.

Φτιάξτε γλάστρες μόνοι σας πλαστικό μπουκάλι πρόσωπο γάτας

Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε ένα πρότυπο από τον ιστότοπο Brudiy. Βεβαιωθείτε ότι τα αυτιά είναι ακριβώς πάνω από δύο πόδια. Αφήστε περίπου 11 ίντσες από τη βάση μέχρι τις άκρες των αυτιών σας.

Κάντε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης για αποστράγγιση. Μπορείτε να τρίψετε την επιφάνεια του μπουκαλιού με γυαλόχαρτο έτσι ώστε το χρώμα να κολλήσει καλύτερα. Αφού στεγνώσει το χρώμα, βάψτε το πρόσωπο της γάτας. Πριν φυτέψετε τη γλάστρα, βάλτε ένα στρώμα βότσαλα στο έδαφος για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. Με διαφορετικά πρότυπα και λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να μετατρέψετε τα απλά πλαστικά μπουκάλια σε οποιοδήποτε άλλο ζώο.

www.brudiy.com

2. Φτιάξτε μόνοι σας κρεμαστές γλάστρες

κρεμαστές γλάστρες φτιάξτε ιδέες ξύλο μόνοι σας

Η κάθετη κηπουρική αυτή τη στιγμή απολαμβάνει αυξανόμενη δημοτικότητα και προσφέρει λύσεις εξοικονόμησης χώρου για το εσωτερικό. Με την κάθετη διάταξη των γλάστρες, ακόμη και οι αχρησιμοποίητες γωνίες και κόγχες στο διαμέρισμα μπορούν να διακοσμηθούν όμορφα με πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για αυτό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μερικές κρεμαστές γλάστρες.

κρεμαστά γλάστρες κάντε ιδέες μόνοι σας ξύλινα τετράγωνα σχοινιά

designsponge.com

Με ράφια γεμάτα φυτά, είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος για τα νεοαγορασμένα φυτά. Σκεφτείτε κάθετα και φτιάξτε μόνοι σας αυτή την απλή κατασκευή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο ξύλο παλιοσίδερα, σχοινί και μερικά βασικά εργαλεία ξυλουργικής. Αυτό το σύστημα κάνει επίσης το πότισμα ένα αεράκι καθώς το νερό στάζει από την κορυφή. Απλώς στο κάτω μέρος πρέπει να βάλετε ένα μικρό μπολ.

3. Φτιάξτε μόνοι σας ζαρντινιέρες και γλάστρες – μια πολύχρωμη ιδέα με τσιμεντένια μπολ για έξω

Κάντε τους δικούς σας καλλιεργητές σκυροδέματος να διαγράψουν ιδέες

Τοποθετήστε τσιμεντένια τετράγωνα σε μια άδεια γωνιά στη βεράντα ή το μπαλκόνι, αρωματίστε το με χρώμα και έχετε ήδη πολύχρωμες ζαρντινιέρες με ενδιαφέρουσα κατασκευή. Για αυτό το έργο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσες φυτικές πέτρες θέλετε και να τοποθετήσετε φυτά και λουλούδια της επιλογής σας σε αυτά. Με ένα πρότυπο και λίγο χρώμα σπρέι, μπορούν να δημιουργηθούν υπέροχα σχέδια στις πέτρες, τα οποία δημιουργούν μια ατμοσφαιρική διακόσμηση στο μπαλκόνι και τραβούν αμέσως τα βλέμματα.

4. Μικροσκοπική γλάστρα από πηλό μοντελοποίησης

φτιάξτε μόνοι σας μίνι φυτικό δοχείο μοντελοποίησης πηλού

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι μικροσκοπικές γλάστρες με μίνι φυτά είναι τόσο πιο χαριτωμένες από τις μεγαλύτερες. Είναι πολύ άνετα επίσης, καθώς ταιριάζουν σχεδόν οπουδήποτε και μπορείτε να τα τσιμπήσετε πολλά αν έχετε περισσότερο χώρο. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάψετε τον πηλό μοντελοποίησης που σκληραίνει στο φούρνο και να τον διακοσμήσετε όμορφα, ή μπορείτε να διατηρήσετε αυτή την απλή εμφάνιση σε λευκό χρώμα.

μινιατούρα γλάστρα φτιάξτε μόνοι σας οδηγίες για ιδέες χειροτεχνίας

Πρώτα φτιάξτε μια μικρή μπάλα από πηλό μοντελοποίησης και αφήστε τη να σκληρύνει στο φούρνο στους 130 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Οι πληροφορίες για το χρόνο και τη θερμοκρασία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα του πηλού μοντελοποίησης. Μόλις θεραπευτούν, διάφορα στοιχεία και τρύπες μπορούν να χαραχτούν προσεκτικά στο σχέδιό σας.

μίνι γλάστρα μοντελοποίηση πήλινων οδηγιών

Αν θέλετε να μετατρέψετε τη μπάλα σε μίνι γλάστρα, τότε θα πρέπει να χαράξετε μια κατάλληλη τρύπα για τα φυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σέσουλα παγωτού για αυτό. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε την περιοχή αποκοπής με γυαλόχαρτο, όπως απαιτείται.

κομμένες μίνι μπανιέρες φυτών που μοντελοποιούν πηλό

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας μια τετράγωνη γλάστρα, μπορείτε να αλλάξετε το στρογγυλό σχήμα με ένα μαχαίρι. Ωστόσο, εάν το μίνι κατσαρόλα πρέπει να σταθεί σε ένα τραπέζι, πρέπει να κάνετε το κάτω επίπεδο. Ωστόσο, εάν έχετε αποφασίσει για μια κρεμαστή γλάστρα, τότε το σχήμα δεν έχει σημασία.

Οι γλάστρες από μόνες τους δημιουργούν ιδέες που κρέμονται από πηλό μοντελοποίησης

transientexpression.com

Εάν έχετε δημιουργήσει το ιδανικό σχήμα για το μίνι φυτευτή, τότε θα πρέπει να το φυτέψετε τώρα. Μικροσκοπικά φυτά και παχύφυτα που δεν έχουν μεγάλες ρίζες και δεν απαιτούν ιδιαίτερο χώμα και φροντίδα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για αυτό.

5. Φτιάξτε μικρά σπίτια από πηλό μοντελοποίησης

Οι γλάστρες από μόνες τους δημιουργούν ιδέες στα φυτά

sayyestohoboken.com

Το θέμα των μικρογραφιών συνεχίζεται εδώ. Αυτές οι χαριτωμένες γλάστρες είναι επίσης μία τέλεια ιδέα δώρου για την ημέρα της μητέρας. Εδώ ο πηλός μοντελοποίησης κόβεται σύμφωνα με το πρότυπο και στη συνέχεια κολλάται μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο, όλες οι φιγούρες μπορούν να καλυφθούν από πηλό μοντελοποίησης και μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας όμορφες γλάστρες.

Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες, κόψτε πηλό μοντελοποίησης

Επιλέξτε πρώτα ένα κατάλληλο πρότυπο και κόψτε τον πηλό μοντελοποίησης σε μέγεθος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι στένσιλ για αυτό. Σε αυτό το παράδειγμα, ένα μικρό σπίτι μετατρέπεται σε μίνι γλάστρα.

Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες.Οδηγίες για μοντελοποίηση πηλού

Για το σπίτι χρειάζεστε δύο πρόσοψη σπιτιού, δύο τετράγωνα και ένα μεγαλύτερο ορθογώνιο από πηλό μοντελοποίησης. Το μήκος του τριγώνου πρέπει να είναι το μήκος του σπιτιού και το πλάτος πρέπει να είναι το ίδιο με την πλευρά του τετραγώνου.

Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες μοντελοποιώντας ιδέες από πήλινο σπίτι

Τώρα αρχίζετε να μπερδεύετε τη βάση. Αυτό απαιτεί το ορθογώνιο και τα δύο τετράγωνα. Μπορείτε να βρείτε βήμα προς βήμα οδηγίες στην παραπάνω εικόνα. Ο πηλός μοντελοποίησης χρησιμοποιείται επίσης για τη στερέωση των επιμέρους τμημάτων.

Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες, χτίστε ένα σπίτι, μοντελοποιώντας πηλό

Το επόμενο βήμα είναι να στερεώσετε τα μέτωπα του σπιτιού στην τελική βάση. Όταν το σπίτι είναι έτοιμο και όλα τα μέρη είναι καλά προσαρτημένα, μπορείτε να αφήσετε το σπίτι να σκληρύνει στο φούρνο.

Οι ίδιες οι γλάστρες κάνουν ιδέα οδηγίες μοντελοποίησης πήλινου σπιτιού

Μπορείτε να βάψετε και να διακοσμήσετε το έτοιμο σπίτι από πηλό μοντελοποίησης όπως θέλετε. Στη συνέχεια, το μόνο που μένει είναι να γεμίσετε το μίνι γλάστρα με χώμα ή πέτρες και στη συνέχεια να το φυτέψετε. Τα μικρά παχύφυτα είναι τα καλύτερα για αυτό. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μικροσκοπικές γλάστρες και να τις μετατρέψετε σε δημιουργικά DIY δώρα.

6. Γλάστρα από ξύλινο κουτί ουίσκι

Φτιάξτε τις δικές σας ιδέες για παλιό ξύλινο κουτί ουίσκι

apartmenttherapy.com

Τα παλιά ξύλινα κουτιά ουίσκι μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε ζαρντινιέρες για τον κήπο. Το πλακόστρωτο δάπεδο είναι ιδανικό για αποστράγγιση, αλλά το χώμα της γλάστρας μπορεί να πέσει. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, βάλτε ένα κομμάτι λινάτσα στο πάτωμα.

7. Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες από τσιμέντο

Οι ίδιες οι γλάστρες κάνουν ιδέα για φυτά από σκυρόδεμα

Αυτές οι καλλιέργειες τσιμέντου είναι επίσης ιδανικές για δώρα. Είναι απλά, κομψά και αξιολάτρευτα. Κάθε γλάστρα είναι μοναδική και έχει μια φυσική, χειροποίητη εμφάνιση. Το πιο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι τα παλιά περιτυλίγματα έχουν χρησιμοποιηθεί ως καλούπια. Μην ξεχάσετε να κάνετε τρύπες για αποστράγγιση.

Οι γλάστρες από μόνες τους δημιουργούν παλιές ιδέες συσκευασίας

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας αυτές τις γλάστρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μορφή συσκευασίας. Τα στρογγυλά ή τετράγωνα κύπελλα που είναι λίγο πιο βαθιά για να παρέχουν αρκετό χώρο στο έδαφος και οι ρίζες των φυτών είναι οι καλύτερες για αυτό.

Γλάστρες ιδέες συγκεκριμένες μορφές παλιά συσκευασία

Πρώτα γεμίστε την επιλεγμένη συσκευασία με τσιμέντο και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα πλαστικό κύπελλο στη μέση. Όταν το τσιμέντο σκληρύνει, το κύπελλο μπορεί να αφαιρεθεί με μια πένσα. Το φυτό στη συνέχεια τοποθετείται στο κενό που δημιουργείται.

Φτιάξτε γλάστρες μόνοι σας συγκεκριμένες οδηγίες πλαστική συσκευασία

apartmenttherapy.com

8. Βάψτε με μπογιά

δημιουργική χειροτεχνική ιδέα καλλιεργητή χρωμάτων

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ζαρντινιέρες και γλάστρες, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αφιερώσετε πολύ χρόνο και να χρησιμοποιήσετε ακριβά υλικά. Αντίθετα, μπορείτε να βάψετε έναν απλό κάδο με μπογιά και να τον μετατρέψετε σε ένα όμορφο γλάστρα για φυτά εσωτερικού χώρου. Στη συνέχεια, απλά βάλτε το δοχείο με το φυτό στον κάδο και ο εξωραϊσμός τελειώνει.

Μπαχαρικά γλάστρες Βυθίστε ιδέες στο χρώμα

oldbrandnewblog.com

9. Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες – τετράγωνους καθρέφτες 

Γλάστρες καθρέφτη ιδέα χειροτεχνία τετράγωνες οδηγίες

Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτούς τους διακοσμητικούς τετράγωνους καθρέφτες σε όλα τα είδη. Δημιουργούν ένα ωραίο αποτέλεσμα αντανακλώντας το φως του ήλιου.

Οι ίδιες οι γλάστρες κάνουν τις ιδέες να αντικατοπτρίζουν κάθε είδους επιχείρηση

10. Φτιάξτε μόνοι σας γλάστρες – διακοσμήστε τενεκέδες

Οι γλάστρες από μόνες τους κάνουν ιδέες αυτοκόλλητα από τενεκεδάκι

apartmenttherapy.com

Αυτή είναι σίγουρα η πιο εύκολη ιδέα, αφού τα τενεκεδάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε. Διακοσμήστε το εξωτερικό με χαρτί περιτυλίγματος ή απορρίμματα ταπετσαρίας και τελειώσατε!

Και μερικές ακόμη δημιουργικές ιδέες που μπορείτε να μιμηθείτε μόνοι σας.

Σχεδιάστε τη δική σας γλάστρα με παλιά κόσκινα ιδέα χρήσης

γλάστρες με λουλούδια δημιουργικές ιδέες δισκέτες

γλάστρες κέλυφος μίνι λουλούδια ιδέα χειροτεχνίας

γλάστρες δημιουργικές ιδέες καρέκλα muffin pan sundae

γλάστρα παλιός πολυέλαιος χρησιμοποιεί δημιουργική ιδέα

δοχεία κασσίτερου χρώμα γλάστρες ιδέες κήπο

παλιές σακούλες με γλάστρες χρησιμοποιούν διακόσμηση κήπου με ιδέα τσίμπημα

βάψτε παλιά συρτάρια γραφείου χρησιμοποιώντας ζαρντινιέρες