DIY

Sketchnotes – οι κάπως διαφορετικές νότες στην τάση

sketchnotes-καθημερινός-γραφείο-σκέψεις-αντιπροσωπεύουν

Είτε σε μια συνάντηση, μια κλήση συνδιάσκεψης ή ένα σεμινάριο – οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν σημειώσεις για να καταγράψουν αυτό που άκουσαν και για να μπορέσουν να το καλέσουν αργότερα ανά πάσα στιγμή. Κατά κανόνα, περιορίζονται σε λέξεις -κλειδιά και θραύσματα που αργότερα θα χρησιμοποιηθούν για την κατανόηση των πάντων. Το πρόβλημα: Οι σημειώσεις είναι συνήθως πολύ μπερδεμένες στο τέλος, έτσι ώστε να είναι δύσκολο να τις καταλάβουμε. Πολύ λίγοι καταφέρνουν να δομήσουν τα σημειωματάριά τους με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να μπορούν εύκολα να διαβάσουν όλα όσα είναι σημαντικά. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει: Με το Sketchnotes, μια νέα τάση όσον αφορά τις σημειώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε σαφή μίνι-αρχεία καταγραφής που φαίνονται επίσης πολύ ελκυστικά και καθιστούν πολύ εύκολο να κατανοήσετε όλα όσα είναι σημαντικά.

Τι ακριβώς είναι οι σκίτσο σημειώσεις?

sketchnotes-επεξήγηση-σημειωματάριο-αρχάριοι-βασικά

Αυτό που κρύβεται πίσω από τον όρο Sketchnotes, αυτό εξηγείται από μόνο του.Αποτελείται από τα αγγλικά στοιχεία σκίτσο και σημείωση, δηλαδή σκίτσο και σημείωση. Με αυτήν την τεχνική δεν είναι σημαντικό να κρατάτε μόνο σημειώσεις, αλλά να χαλαρώνετε το πρωτόκολλο με μικρά σχέδια και να του δίνετε δομή.

Οπως και φαίνεται καθαρά σε αυτήν την εικόνα, οι μεμονωμένες σκέψεις που καταγράφηκαν εδώ είναι κάθε μία πολύ εξέχουσες, αλλά μπορούν ακόμα να αναγνωριστούν ως αυτόνομες ενότητες. Στοιχεία όπως οι φυσαλίδες ομιλίας ή οι διαχωριστικές γραμμές καθιστούν εύκολο να δούμε στις σκίτσο τι πρέπει να εξεταστεί μαζί και τι πρέπει να προβληθεί ξεχωριστά.

Όλα με μια ματιά

sketchnotes-what-is-that-tips-training

Φυσικά, μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε ανεξάρτητα τρένα σκέψης το ένα από το άλλο με κλασικές νότες. Ωστόσο, εάν έχετε το φύλλο μπροστά σας στο τέλος και αναζητάτε μια συγκεκριμένη πτυχή, μπορεί να χρειαστεί χρόνος. Άλλωστε, όλα μοιάζουν ίδια στην αρχή. Αν έχετε κάνει σκίτσο σημειώσεις αντ ‘αυτού, τα μεμονωμένα σημεία πηδάνε κατευθείαν στο μάτι.

Σελίδες χρωματισμού για εκτύπωση για ενήλικες – 30 όμορφες σελίδες χρωματισμού

Χρώμα σε αστεία ταπετσαρία με μοτίβο και σχεδιασμό τοίχων δημιουργικά

Μάνταλα – προέλευση, έννοια & Εφαρμογή της τάσης στην καθημερινή ζωή

Αυτή η γρήγορη επισκόπηση είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι άνθρωποι πηδάνε πάνω σε αυτό το σχήμα και κάνουν τις σημειώσεις τους πιο ελκυστικές με τη βοήθεια μικρών σχεδίων. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο. Με αυτόν τον τρόπο αποτύπωσης των σκέψεων, οι προγραμματιστές ανέλαβαν μια ήδη διαδεδομένη τάση και την εισήγαγαν στον επιχειρηματικό κόσμο: ζωγραφική για ενήλικες.

Τα βιβλία χρωματισμού για ενήλικες είναι πολύ δημοφιλή

sketchnotes-manual-jump-start-basics

Η μεγάλη ζήτηση για ζωγραφικά βιβλία για ενήλικες ξεκίνησε με το “My secret garden” και κάθε βιβλιοπωλείο είναι τώρα γεμάτο από τους διαδόχους αυτής της επιτυχίας. Και ο χρωματισμός από μόνος του δεν είναι πλέον επιλογή. Αντίθετα: δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητα, και όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζωγραφίζουν μάνταλα ή δοκιμάζουν το χέρι τους στο zentangle για να μειώσουν το άγχος και να ζήσουν τη φαντασία τους και να το βάλουν στο χαρτί.

σκίτσο-διαύγεια-σημειώσεις-εργασία

Το ωραίο: Δεν χρειάζεται να είσαι σπουδαίος καλλιτέχνης για να είσαι μέρος αυτής της τάσης. Άλλωστε, δεν πρόκειται για ζωγραφική εικόνων ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, αλλά για χαλάρωση. Ούτε για σκίτσο σημειώσεις δεν χρειάζεστε εξαιρετικό ταλέντο. Τα σχέδια τελικά εξυπηρετούν το Σαφήνεια των δικών σας σημειώσεων – το πώς ακριβώς φαίνονται φυσικά παίζει έναν δευτερεύοντα ρόλο.

Σημειωματάρια ως ιδανικό διαφημιστικό δώρο

σκίτσο-σημειωματάρια-ζωγραφική-διαύγεια-σκέψεις

Ως εταιρεία, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν την τάση για να ενισχύσετε την αφοσίωση των πελατών. Πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί; Πολύ απλά: Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει καλύτερο διαφημιστικό αποτέλεσμα από ένα δώρο. Φυσικά, δεν πρόκειται για αναπτήρες ή στυλό, αλλά για δώρα που προσφέρουν πραγματική προστιθέμενη αξία, είναι μοναδικά και χρησιμοποιούνται όσο το δυνατόν συχνότερα. Αυτός ο συνδυασμός βοηθά στην αγκύρωση της δικής σας μάρκας θετικά στο μυαλό του πελάτη.

Όλα αυτά ισχύουν για ένα σημειωματάριο. Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το έχετε μαζί με την εταιρική επωνυμία, μεταξύ άλλων εδώ. Αν προσθέσετε έναν μικρό οδηγό στα σκίτσα σημειώσεων, οι πιθανότητες είναι καλές ότι ο παραλήπτης θα αρχίσει να κρατά σημειώσεις με αυτόν τον τρόπο, σκεπτόμενος την εταιρεία από την οποία πήρε το βιβλίο κάθε φορά – και αυτό ακριβώς θέλετε να επιτύχετε με ένα διαφημιστικό μέτρο.

sketchnotes-notebook-giveaway-brand-daily-office

Πηγές εικόνας:

1. 2. © Rawpixel.com _ shutterstock.com

3. © Roman Samborskyi _ shutterstock.com

4. © Africa Studio _ shutterstock.com

5. 6. Rawpixel.com – CC0