DIY

Tinker πλοία με παιδιά – 17 δημιουργικές και καλοκαιρινές ιδέες χειροτεχνίας

πλοία τσιμπάνε με παιδιά φυσικά υλικά-σχεδία-λουλούδι-φύλλα

Οι μέρες γίνονται όλο και περισσότερες και περνάτε όλο και περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σε εξωτερικούς χώρους. Στα παιδιά αρέσει να πιτσιλίζουν στο νερό, είτε στη θάλασσα, είτε στην πισίνα το καλοκαίρι, είτε στην μπανιέρα ή να βυθίζονται τις κρύες μέρες. Areάχνετε για μεγάλες ιδέες για σκάφη που σχετίζονται με το νερό, μπορείτε για παράδειγμα Tinker πλοία με παιδιά. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε υπέροχα και εύκολα έργα για πλοία, ιστιοφόρα και σχεδιάκια από διαφορετικά υλικά που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με τα παιδιά σας.

Φτιάξτε όμορφα πλοία με παιδιά από ξύλο, κερί, χαρτί και άλλα υπέροχα υλικά

πλοίο-παιδιά-μπουκάλια-πλαστικό

Το πρώτο μας έργο για την κατασκευή πλοίων με παιδιά είναι αυτό το υπέροχο ιστιοφόρο φτιαγμένο από άδεια πλαστικά μπουκάλια. Όταν τα παιδιά σας γλιστρούν τη βάρκα μέσα από τα κύματα στη θάλασσα, συνιστάται να συνδέσετε ένα μακρύ σπάγκο έτσι ώστε το ιστιοφόρο να μην εξαφανιστεί και να κρατηθεί εύκολα. Είναι επίσης ευκολότερο να κατευθύνετε το πλοίο με το κορδόνι. Θα χρειαστείτε επίσης αδιάβροχη κόλλα για να κολλήσετε τα δύο πλαστικά μπουκάλια μαζί, ένα ξύλινο σουβλάκι και αφρώδες ελαστικό ή ένα κομμάτι πλαστικής σακούλας για το πανί. Είστε ευπρόσδεκτοι να τυλίξετε ένα ευρύ κομμάτι αφρώδους ελαστικού γύρω από το πλοίο. Αφήστε τα παιδιά σας να αφήσουν τον ατμό δημιουργικά και διακοσμήστε το ιστιοφόρο με την καρδιά τους. Το να πειράζει ένα πειρατικό πλοίο ή ένα πλοίο Viking, ίσως ακόμα και με έναν καπετάνιο, θα είναι μεγάλη διασκέδαση για τα μικρά παιδιά.

χαρτόνι-συσκευασία-σκάφος-αφρώδες ελαστικό

Όχι μόνο τα άδεια μπουκάλια PET είναι ένα κατάλληλο υλικό ανακύκλωσης για την κατασκευή πλοίων με παιδιά. Η διασκέδαση στο νερό για τα μικρά είναι εγγυημένη με αυτοσχέδια σκάφη από άδεια τετρά πακέτα, πλαστικές συσκευασίες ή κουτάκια. Αυτά τα υλικά είναι αδιάβροχα και προσφέρουν διάφορες επιλογές σχεδιασμού, έτσι ώστε να δημιουργούνται όμορφα πλοία για παιδιά κάθε ηλικίας. Μπορείτε να φτιάξετε ένα όμορφο ατμόπλοιο ή ναυτικό με το παιδί σας από μια άδεια συσκευασία γάλακτος και να το αφήσετε να οδηγήσει στον ύπνο ή στην μπανιέρα.

Χειροτεχνία με παιδιά 2 ετών-20 ιδέες με διαφορετικά υλικά

Κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά έξω – 18 δημιουργικές ιδέες για ελεύθερο χρόνο

Χειροτεχνίες με παιδιά το φθινόπωρο & για Απόκριες με οποιοδήποτε υλικό

πλαστικό-βάρκα-περιτύλιγμα-χαρτί-τσίμπημα

Ξεπλύνετε καλά τη συσκευασία tetra και κόψτε τη μια μακριά πλευρά με ένα μαχαίρι χειροτεχνίας. Αφήστε το παιδί σας να βάψει τη συσκευασία με ακρυλικά χρώματα. Εάν θέλετε να σχεδιάσετε ένα ατμόπλοιο, μπορείτε να φτιάξετε μικρά κουτιά για την καμινάδα και τις καμπίνες και να τα βάλετε στην άδεια συσκευασία. Μόλις το παιδί σας αποφασίσει για το ιστιοφόρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο ραβδί για να φτιάξετε τον ιστό, συνδέοντάς το με το πιστόλι θερμής κόλλας. Μπορείτε να φτιάξετε το πανί από ύφασμα ή Tyvek. Φυσικά, το παιδί σας μπορεί να διακοσμήσει και να ζωγραφίσει το πανί όπως θέλει. Εάν θέλετε να φτιάξετε μικρότερα πλοία με παιδιά, τα πλαστικά δοχεία όπως η συσκευασία τυριού κρέμας είναι ένα κατάλληλο υλικό χειροτεχνίας. Για καλύτερο κράτημα, μπορείτε να βάλετε το τελικό πανί σε ένα φελλό και να το κολλήσετε στο σκάφος.

ιστιοφόρο-αφρός-παιδάκια-τσιγκούνης

Ένα άλλο υλικό χειροτεχνίας από το οποίο μπορούν να κατασκευαστούν υπέροχα σκάφη και ιστιοφόρα χωρίς μεγάλη προσπάθεια είναι το φελιζόλ. Εάν το παιδί σας είναι παθιασμένος συλλέκτης πλοίων, μπορείτε να κόψετε τη γάστρα και τα πανιά στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος από ένα φύλλο φελιζόλ. Το παιδί σας μπορεί να ζωγραφίσει τα μεμονωμένα μέρη του πλοίου και στη συνέχεια να τα συνδυάσει με τη βοήθειά σας. Το υπέροχο πλοίο φελιζόλ είναι μια εξαιρετική διακόσμηση για το φυτώριο και μπορεί να διακοσμήσει και τα ράφια και το γραφείο. Για εσάς που είστε τεχνικά προικισμένοι και επιθυμείτε να πειραματιστείτε, έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε ένα πλοίο με σύστημα πρόωσης. Ένας σωλήνας με φουσκωμένο μπαλόνι κάνει το σκάφος να πηγαίνει γρήγορα.

Το Tinker αποστέλλει παιδιά και διοργανώνει συναρπαστικά παιχνίδια

χαρτί-κολύμπι χυλοπίτες-πλοία-παιδιά-νερό

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μικρά πλοία με παιδιά από τα πλωτά ζυμαρικά, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για τα παιδιά στην πισίνα ή στη θάλασσα. Μπορείτε είτε να κόψετε φέτες από χυλοπίτες κολύμβησης σε διαφορετικά χρώματα είτε να κόψετε τα ζυμαρικά νερού στη μέση και να κόψετε κομμάτια στο επιθυμητό μέγεθος. Κολλήστε ένα ξύλινο σουβλάκι ή ξυλάκι και φτιάξτε τα πανιά από χαρτί ή αφρώδες ελαστικό. Τα πλοία είναι τώρα έτοιμα σε χρόνο μηδέν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διοργάνωση διασκεδαστικών παιχνιδιών στις διακοπές ή σε πάρτι γενεθλίων. Σχηματίστε δύο ομάδες και τοποθετήστε τις βάρκες με τα νουντλς της πισίνας στην άκρη μιας λεκάνης νερού. Τώρα δύο παίκτες μπορούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στο διαγωνισμό πλοίων. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να είστε ο πρώτος που θα φέρει το δικό σας σκάφος στην απέναντι πλευρά φυσώντας δυνατά.

κολύμπι νουντλ-πανί-πειρατής-πλοίο-μεγάλο

Οι μεγάλοι βοηθοί κολύμβησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν γιγάντιες σχεδίες, οι οποίες μετατρέπουν τη θάλασσα ή την εσωτερική πισίνα σε ένα αξέχαστο μέρος για να πιτσιλίζουν και να παίζουν οι μικροί λουόμενοι. Μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη πειρατική σχεδία με τα παιδιά σας από αρκετές χυλοπίτες ολόκληρης της πισίνας. Για αυτό πρέπει να δέσετε τα ζυμαρικά της πισίνας μαζί και να δημιουργήσετε το πανί από πλαστικές ράβδους και ένα κομμάτι ύφασμα. Είστε ευπρόσδεκτοι να διοργανώσετε συναρπαστικούς διαγωνισμούς για τα παιδιά και να κάνετε τη διασκέδαση με το μπάνιο ακόμα πιο αξέχαστη. Με τις αυτοσχέδιες πλωτές σχεδίες και μια άλλη χυλόπιτα ως κουπί, τα παιδιά θα φτάσουν χαρούμενα στην άλλη όχθη.

κεριά-ιστιοφόρα-χαρτί-παιδιά

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κερί για να φτιάξετε πλοία με παιδιά για το καλοκαίρι. Έχετε ήδη μαντέψει από πού προέρχεται το κόκκινο κερί; Μάλλον είστε εξοικειωμένοι με το τυρί Babybel, το οποίο είναι τυλιγμένο σε ένα στρώμα κεριού. Αντί να πετάξετε το κερί αφού το καταναλώσετε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορα έργα χειροτεχνίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε το κερί στα χέρια σας και να διαμορφώσετε μικρά σκάφη. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να παίξουν πλοία που βυθίζονται με τα κεριά. Η αρχή αυτού του παιχνιδιού μπορεί να προέλθει από το όνομά του. Κάθε παίκτης προσπαθεί να βυθίσει το σκάφος του αντιπάλου του πετώντας πέτρες. Οι αντίπαλοι βομβαρδίζουν τους αντιπάλους με μικρές πέτρες. Το ποιος σκάφος κολυμπάει περισσότερο έχει ανακηρυχθεί νικητής.

σφουγγαράκι από καουτσούκ φελλό οδοντογλυφίδα

Ένα άλλο υπέροχο δομικό υλικό για ένα μικρό σκάφος που επιπλέει καλά και δεν βυθίζεται λόγω της χαμηλότερης πυκνότητάς του είναι ο φελλός. Σίγουρα θα υπάρχουν φελλοί κρασιού στο σπίτι σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αυτή τη μεγάλη και απλή ιδέα χειροτεχνίας. Για ένα μικρό σκάφος από φελλό, χρειάζεστε τρεις φελλούς μπουκαλιών, τους οποίους συνδέετε μαζί με δύο ή τρεις λαστιχένιες ταινίες. Για τον ιστό, μπορείτε να κολλήσετε μια οδοντογλυφίδα στο μεσαίο φελλό. Εάν κάνετε χειροτεχνίες για και με μικρά παιδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξυλάκι για παγωτά αντί για οδοντογλυφίδες. Το μόνο που λείπει είναι το πανί, το οποίο κόβετε από χαρτί, ύφασμα ή αφρώδες λάστιχο σε σχήμα τριγώνου και σουβλάκι με οδοντογλυφίδα.

φελλός-σχεδία-ξύλινο σουβλάκι-πανιά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελλούς κρασιού για να φτιάξετε μικρές σχεδίες με αγαπημένα σας πρόσωπα που γλιστρούν εύκολα πάνω στα κύματα. Υπάρχει πάντα κάτι περιπετειώδες στις σχεδίες και τα παιδιά θα απολαύσουν πραγματικά να τα φτιάχνουν και να παίζουν μαζί τους στο νερό. Αρχικά, χρησιμοποιήστε το μικρό τρυπάνι για να τρυπήσετε 12 φελλούς κατά μήκος και στη μικρή πλευρά, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε όλους τους φελλούς σε τέσσερις σειρές με τρεις φελλούς ο καθένας με ξύλινα ραβδιά.

παγωτά μπαστούνια-σχεδία-πανιά-φελλός-τσιμπητής

Τώρα μπορείτε να κόψετε αφρώδες ελαστικό ή χαρτόνι στο μέγεθος του φελλού και να το κολλήσετε στον φελλό και ενδεχομένως να το στερεώσετε με καρφιά ρυζιού. Βάλτε τον ιστό στο μεσαίο φελλό και συνδέστε ένα πανί από χαρτί ή Tyvek, το οποίο τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν σύμφωνα με το γούστο τους.

κουτιά αυγών-βάρκες-παιχνίδι-πανιά

Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε τα αυτοσχέδια πλοία πιο ρεαλιστικά και να αποκτήσετε το απαραίτητο πλήρωμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν καπετάνιο από ένα άδειο ρολό τουαλέτας. Τα παιδιά μπορούν να βάψουν τον χάρτινο σωλήνα σε οποιοδήποτε χρώμα της επιλογής τους και να κολλήσουν χάρτινους βραχίονες στα πλάγια. Μια σφαίρα από αφρώδες ελαστικό χρησιμεύει ως κεφάλι, στο οποίο τα παιδιά δίνουν ένα πρόσωπο.

πλοία-βάρκες-καλαμάκια-πλαστικά πιάτα

Το καλοκαίρι ή τις βροχερές μέρες μπορείτε να φτιάξετε πολλά όμορφα πλοία με παιδιά, ακόμη και αν δεν έχετε πολλά υλικά χειροτεχνίας στο σπίτι και αν τα καταστήματα χειροτεχνίας είναι ήδη κλειστά. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε πιάτα μιας χρήσης από αλουμίνιο και πλαστικό και σχεδιάστε πολύχρωμα σχεδιάκια από καλαμάκια.

πλοίο-χαρτί-παιδιά-νερό

Μπορείτε να διπλώσετε μικρά πλοία από χαρτί με τα παιδιά σας. Τα χάρτινα σκάφη που όλοι γνωρίζουν μπορούν να διπλωθούν πολύ γρήγορα με λίγη εξάσκηση και είναι πολύ συναρπαστικά για τα παιδιά. Τα πλοία, τα οποία είναι κατασκευασμένα από κανονικό χαρτί, απορροφούν νερό και συχνά πηγαίνουν κάτω. Το λεγόμενο aquapaper είναι τώρα διαθέσιμο στα καταστήματα για τα ωραία πλοία origami.

καράβια-τσιγκούνη-παιδιά-χαρτί-κοσμήματα

Το χαρτί aqua είναι ένα αδιάβροχο χαρτί που μπορεί να κολυμπήσει χωρίς να απορροφήσει νερό. Το χαρτί είναι λευκό, αλλά μπορεί να βαφτεί με τα κατάλληλα αδιάβροχα χρώματα όπως επιθυμείτε. Ακόμα και τα μικρά παιδιά κατανοούν και απομνημονεύουν γρήγορα τις οδηγίες βήμα προς βήμα και σύντομα θα διπλώσουν πιο περίπλοκα πλοία από χαρτί όλα μόνα τους.

σχεδία-ξύλο-μπερδεμένο-ύφασμα-λεκάνη

Αν θέλετε να φτιάξετε μια ξύλινη σχεδία με πανί με τα παιδιά σας, χρειάζεστε στεγνά ίσια κλαδιά που κόβετε στο ίδιο μήκος. Τοποθετήστε μερικά κλαδιά δίπλα -δίπλα και τυλίξτε ένα μακρύ νήμα γύρω τους, διασχίζοντας το νήμα μετά από κάθε κλαδί. Στη συνέχεια, στερεώστε δύο ακόμη γρύλους στην κάτω πλευρά της σχεδίας.

κλαδιά-ξύλο-ύφασμα-ψαλίδι-τσίμπημα-σχεδία

Τώρα μπορείτε να στερεώσετε τον ιστό στη μέση της ξύλινης σχεδίας. Στο επάνω μέρος του μπορείτε να δέσετε δύο μακρύτερα νήματα και να τα τυλίξετε στον ξύλινο στύλο μερικές φορές. Μπορείτε να συνδέσετε τα άκρα των νημάτων στα προεξέχοντα άκρα των εγκάρσιων κλαδιών στην κάτω πλευρά της σχεδίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι ύφασμα ή χαρτί για το πανί. Εάν θέλετε να σχεδιάσετε το σκάφος αποκλειστικά από φυσικά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα φύλλα δέντρων για το πανί.

πλοία-διακόσμηση-παρασυρόμενο ξύλο-ύφασμα

Τα όμορφα πλοία που δημιουργούν αίσθηση διακοπών και παραλίας στο διαμέρισμά σας και είναι μια ωραία ιδέα διακόσμησης είναι πλοία από ξύλο παρασυρόμενου ξύλου που έχετε φέρει ήδη μαζί σας από την παραλία ή από μια βόλτα. Μπορείτε είτε να σχεδιάσετε τη γάστρα από ένα ενιαίο, μεγαλύτερο κομμάτι παρασυρόμενου ξύλου, είτε μπορείτε να διαμορφώσετε αρκετά μικρά κομμάτια στο επιθυμητό σχήμα. Τα παιδιά σας μπορούν να διακοσμήσουν το όμορφο ιστιοφόρο με άμμο, πέτρες και όστρακα και να μετατρέψουν το ιστιοφόρο σε υπέροχες αναμνήσεις διακοπών.

λαβές πλοίου-τσιμπήματος-ξύλου-παγωτού

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα για την κατασκευή πλοίων με παιδιά είναι αυτό το μοναδικό μοντέλο φτιαγμένο από ξυλάκια παγωτού. Ειδικά για το επερχόμενο καλοκαίρι, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ξανά τα ξυλάκια παγωτού. Απλώς κολλήστε τα ξυλάκια δίπλα και το ένα πάνω στο άλλο με το πιστόλι κόλλας και αφήστε τα παιδιά να σας υποστηρίξουν ενεργά και να δημιουργήσουν το δικό σας μοντέλο.