DIY

Ανεμογεννήτρια Tinker – 8 απλές ιδέες με οδηγίες

Pinwheel tinker ideas paper-kids-scrapbooking-craft paper-DIY-χάρακα-καλαμάκι-διακόσμηση-παιχνίδια

Τα δημοφιλή παιχνίδια του 19ου αιώνα ήταν αυτά που κατασκευάστηκαν απλά από χαρτί ή ξύλο. Ποιος στις εποχές των μεγάλων παιχνιδιών στο δρόμο ένας Ανεμογεννήτρια Tinker εντυπωσίασε ιδιαίτερα τους φίλους του. Όχι μόνο ένα αντικείμενο παιδικής νοσταλγίας, αλλά και ένα μαγευτικό διακοσμητικό ή δημιουργικό αξεσουάρ μαλλιών, είναι μια απλή ιδέα να φτιάξετε τον εαυτό σας. Τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτό μπορείτε να τα βρείτε στο επόμενο συρτάρι στο σπίτι. Σας δίνουμε 8 ιδέες για την κατασκευή ανεμόμυλων από χαρτί και διάφορα υλικά.

Υλικά και εργαλεία για την ανεμογεννήτρια

Pinwheel tinker ideas υλικά-scrapbooking-χαρτί-καλαμάκια-βελόνες-μολύβι-ψαλίδι-χάρακας

Όλοι έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για ένα τέτοιο έργο στο σπίτι:

  • ένα ψαλίδι ή ένα κόφτη
  • Χαρτόνι για να κόψετε τα πρότυπα
  • Rawάθινο ή ξύλινο ραβδί για τη λαβή
  • Καρφίτσες για στερέωση
  • Χάρακας και μολύβι
  • Μοτίβο χαρτόνι, χαρτί scrapbooking ή άλλα ανάλογα με την επιλεγμένη ιδέα.

Λόγω της απλότητάς του, το pinwheel είναι διασκεδαστικό να κάνει χειροτεχνίες με παιδιά, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την επιδεξιότητά τους. Το πολύχρωμο αποτέλεσμα μαγεύει με την περιστροφική του κίνηση στον αέρα, τείνει να παρατηρεί τη φύση και αφήνει τους ανοιξιάτικους ανέμους να παίζουν χαρούμενοι στον κήπο σας.

Οι ανεμόμυλοι Tinker δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα

Pinwheel tinker ιδέες χαρτί-πάρτι-διακόσμηση-μπλε-κόκκινο-λευκό-γυαλί-δώρο-τσάντα

Συνδυασμοί μοτίβου μοτίβου και μονόχρωμου χαρτονιού μπορούν να δημιουργηθούν καλά εάν δημιουργείτε διακοσμήσεις δώρων και τραπεζιών με ανεμόμυλους. Επιλέξτε ανάλογα χρώματα και μοτίβα ανάλογα με το θέμα του φεστιβάλ, όπως φαίνεται παραπάνω. Το κόκκινο, το μπλε και το λευκό είναι η τέλεια χρωματική τριάδα για ένα παιδικό πάρτι γενεθλίων. Γυάλινα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα από γήινο χρώμα δείγμα χαρτιού με λευκή πλάτη.

Ιδέα για βύσματα κήπου με πλαστικούς ανεμόμυλους

Pinwheel tinker ιδέες-πλαστικό-κήπος-διακόσμηση-βύσμα κήπου-DIY-αδιάβροχο-μπλε-κόκκινο-μοβ

Οι ανεμογεννήτριες είναι τέλειες ως διακόσμηση για τον κήπο, γιατί απλώς γυρίζει από τον άνεμο. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε όμορφα βύσματα κήπου που δίνουν παιχνιδιάρικες πινελιές στον εξωτερικό χώρο. Θα πρέπει να βρείτε μια κατάλληλη θέση στον κήπο για τις ανεμογεννήτριες, όπου υπάρχει αρκετό ρεύμα. Επομένως, τα μέρη που προστατεύονται από τον άνεμο θεωρούνται ακατάλληλα για τέτοιους ήχους.

Για να δημιουργήσουμε αέρος και αδιάβροχα βύσματα κήπου, χρησιμοποιούμε πλαστικό υλικό από πολύχρωμους φακέλους, καρφίτσες ή πινέζες σε αντίστοιχα χρώματα και ξύλινα μπαστούνια – μήκους περίπου 1 μέτρου. Παρακάτω ακολουθούν απλές οδηγίες για την κατασκευή ανεμογεννήτριας από πλαστικό φάκελο.

Μια υπέροχη ιδέα – να χρησιμοποιήσετε έναν πλαστικό φάκελο ως υλικό χειροτεχνίας 

Pinwheel tinker ιδέες πλαστικό-οδηγίες-DIY-μπλε-τετράγωνο-χάρακα-γωνίες-thumbtacks

Ένα τετράγωνο – το σχήμα της κλασικής ανεμογεννήτριας – κόβεται από κάθε κάλυμμα του πλαστικού φακέλου. Από κάθε γωνία, διαγώνιες περικοπές γίνονται έως δύο εκατοστά από το κέντρο. Όπως φαίνεται, μια τρύπα ανοίγει στις 4 αντίθετες γωνίες 45 ° χρησιμοποιώντας μια διάτρηση. Στη συνέχεια, αυτές οι γωνίες τοποθετούνται η μία πάνω στην άλλη με τις τρύπες στη μέση και στερεώνονται σε ένα ξύλινο ραβδί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να καρφώσετε την ανεμογεννήτρια στη θέση της και λίγη κόλλα για να την στερεώσετε στο ξύλινο ραβδί.

  Pinwheels σε παστέλ χρώματα ως διακοσμήσεις πάρτι στον κήπο

Pinwheel-tinkering-ideas-paper-kids-birthday-decoration-DIY-pastel-colour-fence

Με αυτήν την ιδέα μπορείτε να διακοσμήσετε έναν βαρετό φράχτη σε όμορφα χρώματα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να φτιάξετε πολλές ανεμογεννήτριες σε οποιοδήποτε χρώμα και να τις συνδέσετε στο φράχτη χρησιμοποιώντας σύρμα ή ξύλινα ραβδιά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τη διακόσμηση για το πάρτι στον κήπο αντί να αγοράσετε έτοιμα διακοσμητικά. Αφήστε τον άνεμο να διασκεδάσει τους καλεσμένους σας!

Με ένα ευγενές άγγιγμα στο κέντρο

Pinwheel-tinker-ideas-paper-party-garden-decoration-vintage-do-it-yourself-rhinestone-straw

Αν θέλετε πραγματικά να φτιάξετε όμορφες διακοσμήσεις για ειδικές περιστάσεις με έναν τροχό, οι μικρογραφίες κρύβονται από κολλημένα αξεσουάρ σε αντίστοιχους τόνους – τριαντάφυλλα, κουμπιά, στρας κλπ. Οι ιδέες είναι απλώς ατελείωτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε περίσταση και οποιοδήποτε θέμα. Απλά βεβαιωθείτε ότι το χρώμα και ο σχεδιασμός του κεντρικού κομματιού ταιριάζουν με τον τροχό σας. Έτσι βάζετε τις τελευταίες πινελιές στη σπιτική διακόσμηση.

Ανεμογεννήτρια 6 σημείων-όπως 1-2-3

Pinwheel-tinker-ideas-paper-table-διακοσμηση-κατσαρολα-παιδια-παιχνιδια-ροζ-κίτρινο

Οι ανεμογεννήτριες έχουν διαφορετικά μεγέθη και σχήματα και ως εκ τούτου μπορούν να κονκερβοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από τον τυπικό σχεδιασμό 4 σημείων, υπάρχουν και αυτοί με 6 ή περισσότερα σημεία. Εάν θέλετε να φτιάξετε μια τέτοια ανεμογεννήτρια, ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα κατάλληλο πρότυπο. Εκτυπώστε το πρότυπο που δίνεται παρακάτω, τοποθετήστε το σε ένα φύλλο από χαρτόνι με διασκεδαστικά χρώματα, κόψτε τα σχήματα και συνδέστε το κάθε 6 κομμάτια μαζί.

Πρότυπο για ανεμογεννήτρια 6 σημείων

Pinwheel-tinker-ideas-template-paper-cut-out-punch-out-hole

Οδηγίες για να το κάνετε μόνοι σας σε 4 βήματα

Pinwheel-tinker-ideas-paper-scrapbooking-sample-paper-do-it-yourself-οδηγίες-καρφίτσα-κολλητική ταινία-ξύλινο ραβδί

Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες, αν σας άρεσαν οι 6άκτινοι τροχοί ως βύσμα για γλάστρα ή ένα αστείο δώρο για παιδιά. Στο παράδειγμα που δίνεται, τα στοιχεία χαρτιού είναι προσαρτημένα σε ένα ξύλινο ραβδί με μια καρφίτσα και κολλητική ταινία. Για μικρότερα μοντέλα, μπορείτε ακόμη και να ανακυκλώσετε ξυλάκια και να κάνετε μόνοι σας μια βιώσιμη διακόσμηση.

Η τρισδιάστατη γιρλάντα ανήκει στη διακόσμηση του πάρτι στον κήπο

Pinwheel-tinker-ideas-plastic-pink-white-stripes-garden-party-decoration-λουρί

Αν ψάχνετε για όμορφες ιδέες για DIY διακοσμήσεις πάρτι, τότε το έχετε βρει εδώ. Φρεσκάρετε το πάρτι στον κήπο με μια αλυσίδα από πλαστικούς καρφίτσες με έντονα χρώματα – τραβήξτε μια γραμμή στο κέντρο κάθε τροχού και αφήστε τον να κρεμάσει στην πλατεία. Εάν υπάρχει άνεμος, οι ανεμογεννήτριες περιστρέφονται και δημιουργούν παιχνιδιάρικα εφέ στον εξωτερικό χώρο. Για αυτό το έργο μπορείτε να φτιάξετε όσες ανεμογεννήτριες θέλετε σε διαφορετικά μεγέθη και να τις χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση. Ταιριάξτε τα χρώματα με την υπόλοιπη διακόσμηση έτσι ώστε η συνολική εικόνα να είναι όμορφη.

Τυλίξτε ένα καλαμάκι με τόξα και χρησιμοποιήστε το ως λαβή

Pinwheel-tinker-ιδέες-χαρτί-καλαμάκια-παιδιά-διακόσμηση-τραπέζι-διακόσμηση-πάρτι-γενέθλια-παστέλ-χρώματα

Κατά την κατασκευή ελαφριών διακοσμήσεων τραπεζιού, οι ανεμογεννήτριες συνδέονται συχνότερα σε καλαμάκια. Για αυτό, ωστόσο, οι τροχοί πρέπει να είναι μικρότεροι και κατασκευασμένοι από ελαφρύ υλικό. Το χαρτί είναι μια καλή επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός σε παστέλ τόνους ταιριάζει ιδιαίτερα με το baby shower ή τα παιδικά πάρτι γενεθλίων.

 Στους ανθρώπους του πάρτι αρέσει έντονα πολύχρωμο!

Pinwheel-tinker-ideas-paper-straws-kids-party-birthday-birthday-pink-blue-πολύχρωμο

Ωστόσο, οι ανεμογεννήτριες δεν είναι κατάλληλες μόνο για διακοσμήσεις μπαλκονιών ή κήπων, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για διακοσμήσεις τραπεζιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε απλά καλαμάκια και να τα σχεδιάσετε δημιουργικά. Με διαφορετικά χρώματα μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχους συνδυασμούς και μοτίβα που συμβάλλουν σε μια ατμοσφαιρική διακόσμηση. Όταν πρόκειται για την επιλογή υλικών και χρωμάτων για τη δημιουργία ανεμόμυλων, η ποικιλία είναι απίστευτα μεγάλη. Δεν φέρνει μόνο μια χαρούμενη διάθεση, αλλά δίνει επίσης στη διακόσμηση του τραπεζιού μια παιχνιδιάρικη πινελιά.

Παπαρούνες φτιαγμένες από κόκκινο χαρτόνι

Pinwheel-tinkering-ideas-paper-παπαρούνας-οδηγίες-κόκκινο-καλαμάκι-βάζο-διακόσμηση

Αυτά τα τρισδιάστατα λουλούδια μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν από ένα ζευγάρι ανεμόμυλων που συνδέονται προς τα πίσω μεταξύ τους με έναν σφιγκτήρα brads. Για το σωστό λουλουδάτο σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρότυπο με στρογγυλεμένες άκρες των κλαδιών. Μπορείτε να διακοσμήσετε βάζα με λουλούδια και να οργανώσετε δημιουργικές συνθέσεις λουλουδιών με χειροποίητα λουλούδια από χαρτί. Τα αιώνια φρέσκα μπουκέτα λουλουδιών είναι υπέροχα κατάλληλα ως διακόσμηση για το διαμέρισμα ή το μπαλκόνι και μπορούν να καλυφθούν σε διάφορα χρώματα.

Pinwheel-tinkering-ideas-paper-παπαρούνας-οδηγίες-κόκκινες-γωνίες-brads-clip-fastening

Για μια παπαρούνα χρειάζεστε συνολικά δύο κόκκινες ανεμογεννήτριες ίδιου μεγέθους. Θα πρέπει πρώτα να φτιάξετε έναν τροχό από ένα τετράγωνο φύλλο χαρτιού ακολουθώντας τις οδηγίες της εικόνας. Στη συνέχεια, σκουπίστε με τη δεύτερη ανεμογεννήτρια και στερεώστε και τις δύο μαζί με τον σφιγκτήρα brads, έτσι ώστε οι σκοποί της άνω ανεμογεννήτριας να βρίσκονται μεταξύ εκείνων της κάτω ανεμογεννήτριας. Τώρα η παπαρούνα είναι έτοιμη.

Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε παπαρούνες αλλά και άλλα λουλούδια από έναν τροχό, χρησιμοποιήστε χαρτόνι σε διάφορα χρώματα – ροζ μωρό για τριαντάφυλλα, έντονο κίτρινο για ηλιοτρόπια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χαρτί με μοτίβο ή να βάψετε διαφορετικά μοτίβα μόνοι σας σε λευκό χαρτί.

Φτιάξτε μια ανεμογεννήτρια και αγκαλιάστε τη βιωσιμότητα

Pinwheel-tinkering-ideas-plastic-pet-bottles-DIY-μπαλκόνι-κήπος-διακόσμηση-ζεστή κόλλα

Αν θέλετε να φτιάξετε ανεμογεννήτρια, μπορείτε να ανακυκλώσετε διάφορα υλικά αντί για χαρτί. Για παράδειγμα, αστείες ανεμογεννήτριες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά μπουκάλια PET, τα οποία χρησιμοποιούνται ως έμφαση στο σχεδιασμό του κήπου ή του μπαλκονιού. Τέτοια έργα βοηθούν τα παιδιά να εκπαιδευτούν στις ιδέες της προστασίας της φύσης και να εξακολουθούν να λειτουργούν ως ένα απλό ανεμόμετρο.

Για αυτό το έργο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπουκάλια ΡΕΤ οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος και να μετατραπούν σε ατμοσφαιρικούς ήχους. Θα πρέπει πρώτα να κόψετε κάθε μπουκάλι στη μέση. Οι ανεμογεννήτριες μπορούν να κατασκευαστούν και από τα δύο μέρη. Τώρα κόψτε τις μεμονωμένες λεπίδες ρότορα με ψαλίδι και λυγίστε τις αργά τη μία μετά την άλλη και φέρτε τις στην επιθυμητή θέση. Στη συνέχεια, βιδώστε μια τρύπα στο καπάκι έτσι ώστε η ανεμογεννήτρια να μπορεί να περιστραφεί.

Διακόσμηση μπαλκονιού από μπουκάλια PET

Pinwheel-tinkering-ideas-plastic-pet-bottles-DIY-μπαλκόνι-κήπος-διακόσμηση

Εάν χρησιμοποιείτε διαφανή μπουκάλια PET, μπορείτε να τα βάψετε με χρώμα της επιλογής σας και να τα σχεδιάσετε ξεχωριστά. Με αρκετές ανεμογεννήτριες, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη διακόσμηση για το μπαλκόνι που σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή των γειτόνων.

Tinker pinwheels ως αξεσουάρ μαλλιών με χαρούμενη διάθεση

Pinwheel-tinker-ideas-feel-hair-band-do-it-yourself-button-pink-round ελαστικό

Αφήστε τον άνεμο να παίξει στα μαλλιά σας. Δώστε του όμως το σωστό παιχνίδι. Ένας λεπτός τροχός μπορεί να γίνει από δύο στρώματα υφάσματος και να διακοσμηθεί με ένα όμορφο κουμπί στη μέση. Κατάλληλα υλικά για αυτό είναι τσόχα ή τεχνητό δέρμα για το χειμώνα και μετάξι ή βαμβάκι για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το χρωματικό δίδυμο για τα αξεσουάρ μαλλιών εξαρτάται από τη φαντασία σας.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις οδηγίες εδώ: 1. Ανεμογεννήτρια κατασκευασμένη από πλαστικό φάκελο

2. Ανεμογεννήτρια 6 σημείων

3. Παπαρούνες