Foto på tatueringar

Betydelse av björntatueringar

Betydelse, historia och betydelse av björntatuering

Björnen är ett kontroversiellt och unikt vilddjur. Detta rovdjur kännetecknas av sådana egenskaper som vänlighet och ömhet, styrka och oräddhet, grymhet och bedrägeri, ilska och ilska. Björntatueringen är populär bland starka, självsäkra män. Och bland tjejer är bilden av en björn, en nalle eller en plyschleksak – en björn är naturligtvis populär innebörden av björnens tatuering – skiljer sig åt.

Historien om björntatueringar

Under en lång tid har björnen haft sin egen betydelse i olika kulturer och religioner. Det finns många historier, legender, myter om honom. I Kina betyder en björn maskulinitet, styrka, maskulinitet. I Japan personifierar han rättvisa, tålamod, visdom, välgörenhet. I keltisk kultur symboliserar björnen månen, kvinnlighet, moderskap. Detta rovdjur blev emblemet för de keltiska krigarna. Indianerna ansåg att björnen var ett fredligt, snällt djur och tillskrev den makten över olika naturkatastrofer. Indiska rajah och egyptiska faraoner betraktade detta formidabla djur som en symbol för makt och bar björntatueringar. I antika Rom och forntida Grekland följde björnen med jakt- och fruktbarhetsgudinnan. I islam och kristendomen har björnen snarare betydelsen av en mörk kraft – girig, hämndlysten och grym. Glöm inte att detta djur har varit en nationell symbol för Ryssland länge. Det finns många legender, sagor, olika berättelser om honom. Som regel symboliserar det jaktlycka, mod, manligt mod..

Betydelsen av historien och betydelsen av björnen i tatueringen

Vad betyder björntatuering??

Vad betyder björntatuering?

Eftersom björnen har en särart – den går i viloläge, då anses den vara en symbol för uppståndelse och återfödelse. Dessutom finns det olika typer av björnar: grizzly, panda, brun, vit och andra. Beroende på vilken björn som avbildas, i vilken komposition tolkas tatueringens betydelse. Vanligtvis avbildas en björntatuering som ganska realistisk, så för att applicera en bild av detta djur måste du kontakta en erfaren och skicklig tatuerare..

En isbjörnstatuering betyder ensamhet, kärlek till livet, oräddhet, önskan att överleva i alla situationer. En sådan tatuering kan appliceras med speciell vit färg, vilket är ganska sällsynt inom tatueringskonsten..

Grizzlybjörn symboliserar beslutsamhet, förmågan att klara alla faror som uppstår..

En brun björn avbildad på en skogskant, vilande nära en flod, som ligger under solen, betyder i regel styrka och visdom, ovilja att konflikta.

Bear grin avbildas som modiga, starka, modiga människor, redo att bekämpa alla fiender som uppstår på vägen till önskad.

En vrålande brun björn betyder aggression, grymhet, ilska.

Bilden av en koala eller panda personifierar en persons goda natur och optimism.

Björns tass symboliserar kraft och ett slags mystisk kraft. Klomärket vittnar om militär tapperhet och adel.

Björnen är en symbol för moderskap och fertilitet..

En tatuering som visar en björn appliceras oftast på övre bröstet, axeln, ryggen.

En björntatuering har huvudsakligen en positiv mening, eftersom under detta yttre aggressivitet hos detta djur döljs intelligens, styrka, vänlighet och omtänksamhet.

Du kan titta:

SKETSAR FÖR EN TATTOO MED ETT BJÄRN

FOTO TATTOO BEAR