Foto på tatueringar

Betydelsen av en lejontatuering med en krona

I detta material kommer vi att ge dig intressant information om innebörden av lejonetatueringen med en krona, historien och betydelsen av denna populära tatueringsdesign. För dem som går till en session med en tatuerare och letar efter en idé för en tatuering, erbjuder vi två material från vår katalog om detta ämne:

 • Foto av lejontatuering med krona
 • Skisser för tatueringslejon med krona

Betydelsen av en lejontatuering med en krona - information om ritningens historia och exempel på tatueringar på fotot

Betydelsen av en lejontatuering med en krona – information om ritningens historia och exempel på tatueringar på fotot

Lejonets betydelse, historia och mening med en krona tatuering

Bland representanterna för djurvärlden, vars bilder vanligtvis appliceras på kroppen som tatueringar, är bilden av ett lejon verkligen en av de vanligaste. Det finns väldigt många alternativ för en lejontatuering. Det kan vara en bild i full storlek eller bara huvudet på ett rovdjur. Ritningen kan utföras på det mest realistiska sättet, eller det kan vara en stilistisk bild. Bildens storlek, dess placering på kroppen, djurets hållning etc. kan variera. Liksom alla tatueringar har bilder av ett lejon sina egna dolda betydelser. Här kommer vi att överväga ett exempel på en lejontatuering med en krona, vars betydelse är imperiousness och royalty, multiplicerat med visdom, adel och styrka hos denna majestätiska rovdjur..

Lejonets bild i historien

Under århundradena och årtusenden har bilden av ett lejon hittats i många kulturer av olika folk i världen..

 • I Kina ansågs lejonet vara en symbol för makt, fungerade som lagens och rättvisans väktare.
 • I buddhismen förknippades detta djur med visdom, mod, andlig upplysning. Tjänade som en av Buddhas inkarnationer.
 • I gudarna i det forntida Egypten var det en lejonhuvudgudinna Sekhmet, som personifierade solens brinnande låga och straffade syndare.
 • I antika grekiska och romerska mytologier fungerade lejonet som följeslagare till många gudar.
 • Under den tidiga kristna tiden symboliserade lejonet ofta Jesus Kristus. Men han var också en av djävulens bilder..
 • I judendomen var lejonet symbolen för den största av Israels tolv stammar – Judas stam.

Detta är inte en fullständig lista över länder, religioner och kulturer där lejonet hade en eller annan symbolisk betydelse, som bildade meningen med lejonetatueringen med en krona. Det är inte förvånande att med en så rik historia förblir bilden av detta djur populär än idag, inklusive tatueringar..

Exempel på foton:

lejon tatuering med kronalejon tatuering med kronaLejontatuering med en krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringLejontatuering med en krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronaLejontatuering med en krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejontatuering med krona - foto för en artikel om betydelsen av en tatueringlejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med kronalejon tatuering med krona

Lejonkronatatuering: betydelser och beskrivning

Oftast är denna tatuering ett lejonhuvud toppat med en krona. Sedan urminnes tider har kronan i sig betraktats som en symbol för högsta makt och makt, som en oumbärlig egenskap hos kungar och härskare i många stater. Samtidigt vet alla att lejonet ofta kallas kungen av djur, vilket innebär att en sådan prydnad på hans huvud ser ganska lämplig ut. Tatueringen kan också åtföljas av olika inskriptioner som är utformade för att betona ägarens individualitet och hjälpa till att förmedla den mening som han lägger i den till andra..

Bilden av ett lejon kan kombinera olika betydelser. Visdom och rättvisa, oräddhet och grymhet, maskulinitet och makt. Lejonet, avbildat med ett lidande uttryck, symboliserar lugn styrka, självförtroende, medan ett gnällande eller blottat djur kan innebära aggression, otillgänglighet, ett dolt hot mot fiender. Kronan understryker den kungliga värdigheten hos en ädel rovdjur, antyder önskan att kontrollera andra.

Bland de intressanta fakta kan vi nämna att det kronade lejonet finns på Spaniens vapen..

Video:

Andra alternativ för lejontatueringar

Som nämnts ovan finns det många variationer av tatueringar med leontema. Här är några av dem:

 • Kinesiskt lejon. Den stiliserade bilden av ett lejon, som kom från länderna i Asien.
 • Ritning gjord i stamstil. Sådana tatueringar var vanliga i Afrika..
 • Zodiac Leo. En tatuering som visar symbolen för konstellationen Leo kan hittas hos människor födda under detta tecken..
 • Lejoninna. En bild som symboliserar moderskap och omsorg om nära och kära. Bilden av en lejoninna appliceras som regel på kroppen av det fina könet..

Således är valet av tatueringar som visar ett lejon ganska stort. Man bör dock inte glömma att varje tatuering har sin egen betydelse, och innan du använder någon ritning måste du noggrant förstå dess innebörd..

Förberedd av: Menshikov Mikhail