Foto på tatueringar

Betydelsen av en påfågeltatuering

Påfågel intar en speciell plats bland fåglar – ta reda på vilken påfågel tatuering betydelse i kroppens konstvärld. Han har alltid förknippats med skönhet, stolthet, storhet och nåd. På grund av dessa och andra attribut som tillskrivs den har påfågeln varit vördad och har sin egen symbolik i olika kulturer. Till exempel i Persien ansågs denna fågel vara en symbol för härskarens makt. I Indien anses påfågeln vara ett djur av guden Brahma. Förresten, i Indien är detta djur mycket vördat. Hinduer tror att påfågeln skyddar dem från både giftiga ormar och onda andar. Det finns till och med en speciell plats för påfåglar i hinduiska tempel. I antiken ansågs påfågeln vara en symbol för solen och förknippades med gudinnan Hero. I Kina tilldelades en påfågelfjäder för särskild förtjänst, som ett tecken på kejsarens fördel..

Betydelsen av en påfågeltatuering i en tatuering

Ett exempel på en tatuering med en påfågel på en flickas axelblad

I kristendomen associeras påfågeln med helgon och deras gärningar. Man tror att påfågelns utbredda svans är som en gloria och symboliserar oförgängligheten i själen eller evigt liv..

Vad är meningen med en påfågeltatuering?

Påfågel i vid bemärkelse kan betyda stolthet, värdighet, styrka och liknande egenskaper. Det kan också symbolisera skönhet, kärlek och dess renhet. Oftast fylls en påfågeltatuering av människor med en ljus personlighet, människor som lockar uppmärksamhet till sig själva, människor som tänker utöver det vanliga. En sådan tatuering är mer lämplig för excentriska, chockerande människor..

Ett exempel på en påfågeltatuering

Ljusfärgad påfågeltatuering

Precis som en påfågel sticker ut från andra fåglar sticker ägaren till en sådan tatuering ut från andra människor. En person som fyller en sådan tatuering bör vara redo för andras åsikter, i princip om han tog ett sådant beslut är han förmodligen redan en märkbar person.

Ibland avbildas bara en påfågel svans som en tatuering, eller en separat fjäder. Fjädern symboliserar ömhet, lätthet och nåd. En sådan tatuering är mer lämplig för det rättvisa könet..

Påfågelfjäder på hela ryggen - tatuering

Ett exempel på en stor påfågeltatuering på ryggen

En påfågel eller fjäder tatuering är vanligtvis avbildad med många färger. Sådana tatueringar är vanligtvis mycket ljusa och färgglada..

Du kan titta:

SKETSAR FÖR TATTOO MED EN HÖGA

FOTO TATTOO PAVLIN

“>påfågel tatuering mönster