Foto på tatueringar

Betydelsen av en stork -tatuering

Vad är meningen med en tatuering med stork

Tatueringar. Man trodde en gång att tatueringar bärs av antingen sjömän eller kriminella, ofta cyklister. Idag har tatueringar blivit en populär kroppsdekoration för väldigt, väldigt många. Nu visar tatueringar inte bara stjärnor, axelremmar och ankare, utan också emblem, hieroglyfer, symboler, djur och fåglar. Många skulle vilja skilja sig från andra med hjälp av en tatuering, som för att skilja sig åt. Tidigare bar tatueringar främst av män. Nu vill många tjejer ha en tatuering. Vackra, symboliska, snygga. Låt oss försöka räkna ut tatueringstork och vad stork tatuering betydelse idag och tidigare. Låt oss dyka lite in i historia och symbolik för att till fullo studera tatueringsdesignen. Naturligtvis kommer vi att bjuda in dig att bekanta dig med skisser och bilder på färdiga stork -tatueringar.

Betydelsen av en stork -tatuering

Betydelsen av en stork -tatuering

Och det är naturligtvis mycket intressant att veta vad den här eller den där tatueringen betyder. Till exempel en stork. Vilka associationer har du till denna stora, stolta fågel? Wow! Storkarna har kommit! Vår!

Människor ser storken som en skyddsängel i härden. Stork är inte rädd för människor, bygger bo på toppen av träd nära mänsklig bostad, återvänder från år till år till sin gamla plats. Därför är han en symbol för beständighet och välbefinnande. Sedan antiken har bilden av en stork betraktats som en talisman, en positiv symbol. Därför appliceras en stork i en tatuering för att ha en outplånlig amulett och för att skydda sig mot problem och olyckor..

En gammal legend säger att en gång gav Gud sonen Eva en påse och beordrade honom att drunkna i havet. Han var dock nyfiken och öppnade väskan. Ormar, maskar och paddor kröp ur väskan. De kröp mycket snabbt längs marken och fyllde den. Då gjorde Gud, som ett straff, honom till en stork och befallde honom att rena jorden tills han dog..

Betydelsen av en stork -tatuering i olika kulturer

Storken lever av ormar, grodor, möss, förstör onda andar och anses därför vara en kämpe mot ondskan, och bilden av en stork är en symbol för renhet. Storkar gör ofta bon på hustaken. Detta är mycket symboliskt: storken på husets tak symboliserar skydd och beskydd. Detta hus kommer att bli rikt och välmående. Hemmavännen är vanligtvis en kvinna. Det är i hennes makt att skapa värme och komfort i huset, och naturligtvis behöver hon verkligen en skyddsängel hemma, som kommer att ge godhet och lycka till i huset. Stork, en mystisk och vacker fågel.

Värdet på storktatueringen 6 Värdet på stork -tatueringen 1 Betydelsen av storktatueringen 2

I den antika grekiska och romerska mytologin anses storken vara en helig fågel av gudinnan Hera (Juno), moderskapets beskyddare. Det är därför många legender säger att storken tar med en bebis till huset. ”Mamma, mamma, hur föddes jag? Storken förde dig, son, ”hör vi ofta. Och jag vill verkligen tro att detta är sant, att detta verkligen är den sanna innebörden av en stork -tatuering..

I den kristna religionen ansågs storken vara renhetsstandarden. De ortodoxa, som observerade hur storken ofta höjer näbben till himlen och gör tysta ljud, trodde att den höjer böner till Gud. Därför ansåg kyrkofäderna storken vara en symbol för renhet och tro. Och i läger i Östeuropa är storken en symbol för pilgrimsfärd. Stork, som en bevingad rättfärdig man, flyger för att besöka det heliga landet.

Taoisterna uppfattade storkens förmåga att stå orörlig på ett ben länge som en from symbol för kontemplation och meditation. Därför är storken bland taoisterna en symbol för odödlighet, och i Kina är den en symbol för ett välmående liv och en lycklig ålderdom..

tatuering två fåglar bär bokstav - version på benet tatuering två fåglar bär bokstav – version på benet Betydelsen av storktatueringen 4 Värdet på storktatueringen 5

I forntida Egypten, Grekland och Rom är stork en symbol för döttrar och söners hängivenhet. Forntida legender säger att storkbarn hjälper sina äldre föräldrar. De matar dem tillsammans med sina ungar, rengör fjädrarna, tar hand om dem. I antika Rom kallades “storklagen” plikten att ta hand om äldre föräldrar.

Stork är en sol (sol) symbol, men den är också associerad med elementet av vatten. Man tror att han hittar barn i skapelsens vatten när han fångar fisk..

Så vad är denna stork -tatuering? Mycket feminin, vacker tatuering. Hon symboliserar liv, födelse, moderskap. Denna fågel ger lycka. En symbol för vår, förnyelse, en tid för förändring. Detta är en skyddande amulett som ger hälsa, livslängd, rikedom. En symbol för välbefinnande och lycka.

Titta på videon:

Du kan titta:

SKETSAR FÖR TATTOO STOREN

FOTO TATTOO STOR