Foto på tatueringar

Betydelsen av klöverens tatuering

Betydelsen av en klöver -tatuering – bilden av en fyrklöver

Clover har länge ansetts vara en mystisk växt. Han har alltid tillskrivits olika egenskaper och utrustats med olika symboliska betydelser. Beroende på den specifika kulturmiljön kan det dessutom ha olika betydelser. I sin vidaste bemärkelse symboliserar klöver den gudomliga treenigheten, människosjälens och världens treenighet. Om klövern är fyrbladig symboliserar den lycka till..

Clover tattoo betyder 1

Ett exempel på en svartvit klöver -tatuering på benet

I forntida Egypten var klöver en symbol för gudarna Osiris och Isis. Hinduer såg kardinalpunkterna i en blomma, och buddhister såg enhet mellan själ och kropp. I Kina har denna blomma alltid ansetts vara en symbol för sommaren, och druiderna ansåg att den var en symbol för vårdagjämningen..

Betydelsen av klöverens tatuering 2

Foto av tatueringar med klöver på magen på en tjej

Efter att traditionen med att plantera klöver på de dödas gravar föddes började det också symbolisera farväl, omvändelse och förlust..

I kristendomen har klöver alltid ansetts vara en symbol för Guds trefaldiga väsen. Ett kronblad symboliserade Gud Fadern, det andra – Gud Sonen och det tredje – den Helige Ande. Denna symbolik har sitt ursprung efter att, enligt legenden, Saint Patrick kom för att predika på Irland och med hjälp av denna blommas exempel förklarade för människor essensen av Gud..

Vad betyder en klöver tatuering?

Som en tatuering kombinerar en klöverblomma flera betydelser samtidigt. Var och en av dess kronblad har sin egen betydelse. Den ena symboliserar tro, den andra – hoppet och den tredje – kärleken. Således symboliserar en tatuering nästan huvudkomponenterna i mänskligt liv. Om det finns ett fjärde kronblad, symboliserar det lycka till..

Betydelsen av klöverens tatuering 3

Klöver- och hästsko -tatuering för lycka till

Fyrklöverblomman har på grund av sin sällsynthet alltid förknippats med lycka till. Man trodde att en person som hittade denna sällsynta växt skulle förvänta sig lycka och lycka. Så en tatuering med hans image betyder först och främst lycka till. Hon associeras också med något speciellt, sällsynt, unikt. Därför förväntar sig en person som har fyllt sig med en fyrklöver att det kommer att ge honom lycka och framgång..

Du kan titta:

SKETCHES TATTOO CLOVER

FOTO TATTOO KLÄVER