Foto på tatueringar

Bull tatuering betydelse

Formidabel teckning – vad är meningen med en tjurtatuering

Tjuren vid alla tidpunkter och bland de flesta människor var ofta en symbol för ohämmad brutal kraft och makt. Dessutom identifieras bilden av ett sådant djur med symbolen för den maskulina principen..

Bild av en tjur i olika kulturer

Tjuren är ett ädelt starkt djur, i många kulturer har den inneboende betydelser förknippade med gudarna. Till exempel avbildades Zeus, den antika grekiska kulturens och mytologins högste gud, liksom den antika romerska under namnet Jupiter, ofta i form av en tjur. Sådan tjur tatuering betydelse hade en dubbel betydelse, eftersom det å ena sidan kännetecknar Zeus styrka och kraft, och å andra sidan betonar det hans kärlek, eftersom tjuren bland annat symboliserar fertilitet och sexuell styrka. Zeus var i sin tur mest känd för sina kärleksrelationer med dödliga kvinnor, vilket resulterade i att många stora och kända hjältar från gamla grekiska myter föddes – Hercules, Perseus, Theseus, Achilles och andra.

Bull tatuering betydelse

Bull tatuering betydelse

Tjuren kombinerar kraften hos olika element, vitalitet, storhet och kunglighet – som är dess omedelbara egenskaper. Representanter för olika folk och kulturer förde främst positiva, ädla egenskaper till tjurens bild: i buddhismen är han personifieringen av en person, bland iranierna – världens själ, bland de keltiska folken – makt och styrka. I Indien är tjuren ett heligt, vördnadsfullt djur..

Tjurens zodiakala betydelse är Oxen. Till skillnad från de vanliga egenskaperna i tjursymbolen är Oxen ganska lugna, mjuka och melankoliska människor. Samtidigt är de som är födda under detta tecken praktiska människor som strävar efter att säkerställa sin egen säkerhet, komfort och mys..

Ett exempel på en cool tjurtatuering för en man

Ett exempel på en cool tjurtatuering för en man

Förutom de positiva aspekterna kan bilder av en tjur vara negativa. Detta hänvisar till bilden av en svart tjur, som är personifieringen av döden. Bilden av en svart tjur med brinnande ögon symboliserar mörka krafter, en demonisk enhet.

Vad betyder tjur tatuering??

Som redan nämnts är tjuren en symbol för styrka, maskulinitet, fertilitet och är därför en rent maskulin bild. Svart tjur tatuering med eldiga ögon innebär lek med döden. Bull tjur tatuering betyder tämja och lugna den manliga principen. I allmänhet finns det en uppfattning att en tatuering av en tjur eller en amulett med hans bild skyddar en person, ger vitalitet och energi..

Du kan titta:

SKETSAR FÖR TATTOO BULL

FOTO TATTOO BULL