Foto på tatueringar

Crown tatuering betydelse

Vad är meningen och innebörden av en krona tatuering

En krona tatuering är inte så vanligt, men krona tatuering betydelse, förtjänar särskild uppmärksamhet. För många människor är kronan en symbol för makt, makt och prestige, indikerar att tillhöra en hög klan. Därför är huvudbetydelsen av en krona tatuering en hög social status i samhället eller önskan om makt. Oftast väljs en sådan tatuering av självförtroende och målorienterade människor. Dessutom måste man komma ihåg att en krona tatuering ofta används i fängelsetatueringar och indikerar att dess ägare har stor auktoritet i den kriminella världen..

Crown tattoo betyder 15

Kron- och diamanttatuering på ryggflickan

Kronatatueringarnas historia

Det finns en kronosymbol i många kulturer och religioner. I gamla kulturer vittnade kronan om den gudomliga principen och var en symbol för olika gudar. I den antika grekiska mytologin var kronan lagerkronan till guden Apollo. I kristendomen jämfördes änglarnas och helgonens gloria med kronan, och kronan är också associerad med tårnet på Jesus Kristus. I katolicismen kallas jungfru Maria himmelens drottning och avbildas med en gloria som liknar en krona. Vi vet att i många länder är kronan en symbol för monarki, makt och finns i heraldiken och attributen i länder där monarkin fanns eller fortfarande existerar. Till exempel visar Spaniens vapen ett lejon med en krona på huvudet. Många monarker har slitit och bär nu en krona som en symbol för sin makt. På medeltiden hittades bilden av kronan ofta på vapen och rustningar av ädla riddare.

Crown tattoo betyder 14

Stort brev och krona i tatuering

Vad betyder krona tatuering?

Krontatueringen symboliserar törsten efter makt, önskan om det, överlägsenhet gentemot andra, viljan att leda dem. Dessutom är kronan ofta avbildad i kombination med andra föremål. Därför beror dess betydelse också på kompositionen, där kronan har överlägsenhet gentemot andra symboler som visas bredvid.

  • Kronan, avbildad med hjärtat, appliceras ofta av älskare och betyder lojalitet, passionerad kärlek, beständighet, hängivenhet.
  • Kronan avbildad ovanför hjärtat symboliserar lycka till, lycka till.
  • Kronan på sköldpaddans huvud är en koreansk symbol för ett lugnt liv och livslängd.
  • Det keltiska armbandet, som består av två händer som håller en krona med ett hjärta, har sin egen betydelse. Händer – vänskap, krona – trohet, beständighet, hjärta – ivrig kärlek.
  • Bilden av en liten krona i en unik originalstil av en tjej indikerar hennes önskan att sticka ut, ge sig själv en elitstatus.
  • Tjejer som vill se ut som prinsessor väljer en liten krona tatuering.

Krontatueringar är ganska utbredda i den kriminella världen och har en speciell innebörd. Oftast indikerar närvaron av en krona i en fånges tatuering hans höga auktoritet i fängelset, liksom ett särskilt allvarligt brott eller ovilja att följa lagarna. Kronan avbildad ovanför ormen är en symbol för en tjuv eller en betraktare. Det är vanligtvis avbildat på bröstet eller axeln. Tigern som håller kronan i tassarna symboliserar begäret efter våld. Om kronan är avbildad på baksidan betyder det förnedring. Kronan, avbildad med röda kort, indikerar att dess ägare är en passiv homosexuell (främst tillämpad med våld, för förnedring).

Oavsett vilken form kronan har, är det i alla fall förknippat med makt, frihet, önskan att styra ditt eget öde. För vissa människor är kronan en symbol för uthållighet, beslutsamhet, självkontroll, seger.

Betydelsen av krontatueringen 13 Skalle i krona tatuering

Du kan titta:

SKETSAR FÖR TATTOO CROWN

FOTO TATTOO CROWN