Foto på tatueringar

Innebörden av en svaltatuering

Betydelsen av en sväljtatuering: dess betydelse, historia och exempel på färdiga tatueringar

Vår, hopp, kärlek, ungdom, lycka till – allt detta symboliseras av svalen. Denna lätta, mjuka, vackra fågel ger vår, värme, glädje på sina vingar. Svälj tatueringar kan väljas av både tjejer och killar. Men med tanke på den här fågelns kvinnlighet, väljs svalertatueringen ändå oftare av det rättvisare könet. Sväljtatuering appliceras på alla delar av kroppen och ser bra ut, svälja tatuering betydelse, kan vara tvetydig.

Allt om vad en sväljtatuering betyder

Här kan du ta reda på allt om svaltatueringen och se exempel på färdiga verk.

Svälja tatuering historia

Historien om denna tatuering är ganska rik. Länge, för sjömän, symboliserade svaltatueringen en säker hemkomst. Och än i dag är det populärt bland människor som arbetar till sjöss, reser. Svalan påminner om hem, familj, hemland. I olika länder sedan antiken har svalen också associerats med en mängd olika koncept, såsom lojalitet, snabbhet, tur, etc. I den antika grekiska och romerska mytologin trodde man att svalen fungerar som budbäraren till kärleksgudinnan – Venus (Afrodite). I Kina betyder svalen lojalitet, gynnsamma förändringar i livet, våg, men ibland var det förknippat med risk och fara. Japanerna lägger vikt vid denna fågel som hemmafru, hängivenhet och omtanke om familjen. I det gamla Egypten följde svalor med den stora modern – Isis. I den antika sumeriska kulturen och på Kreta personifierade svalen de stora mödrarna. I kristendomen är svalen en symbol för nytt liv och uppståndelse..

Vad betyder sväljtatuering?

Som redan nämnts är svaltatueringen mer populär bland tjejer. Ibland väljs svalttatueringar av människor som har haft en stor förlust i sina liv. I detta fall symboliserar svalen hopp. Beroende på svalltatueringens sammansättning och stil ges olika betydelser, men alltid bara positiva. Tänk på de vanligaste bilderna på en svala och deras betydelse.

  • En svala i flygning symboliserar renheten i en persons tankar, livets impetuositet.
  • Svalan i boet är en symbol för kärlek och lojalitet mot familjen..
  • Bilden av en svala med en hästsko eller med en fyrklöver betyder lycka till, lycka till.
  • En svala med en blomma i näbben symboliserar vår, ungdom, skönhet, hopp.
  • En svala som svävar på himlen betyder önskan om självständighet, frihet.

Ibland kombineras en svaltatuering med en inskription som har en speciell betydelse för en person..

Ofta appliceras svaltatueringen av människor som släppts från fängelset för att inte återvända dit. Ibland kan bilden av en svala ses på nävarna på boxare. Man tror att svalor ger slagen hastighet och snabbhet..

Sväljtatueringen är av särskild betydelse för sjömän. Eftersom svalen är en fågel som alltid återvänder hem till sitt bo, använde sjömännen en sådan tatuering för att återvända hem säkert. Man trodde att även om en sjöman dör till sjöss kommer svalen att ta hans själ till himlen..

Svalotatueringen ser bra ut på alla delar av kroppen – på armen, axeln, nedre delen av ryggen, på bröstet och på magen, på benet. Men varhelst en sådan tatuering appliceras, överallt ser den vacker, graciös, lyxig ut.

Du kan titta:

SKETCHES TATTOO SVÄLG

FOTO TATTOO SVÄLG