Foto på tatueringar

Kobratatueringens innebörd

Kobratatueringens innebörd för alla som funderar på en sådan tatuering. I materialet kommer vi att analysera ritningens historia och de möjliga alternativen för kobratatueringens betydelse. Vi kommer också att erbjuda dig för granskning:

  • Bilder kobra tatuering
  • Skisser för kobratatuering

Vad är kobratatueringens mening, historia och betydelse idag

Betydelsen av en kobratatuering - färdiga foton

I många kulturer är kobran vördad som den mest heliga och farliga giftormen. Man tror att kobran personifierar följande egenskaper: visdom och återfödelse, fara och elakhet, kraft, fertilitet och fri sexualitet..

I forntida Egypten ansågs kobran vara ett heligt djur som bevakade freden hos de avlidna faraonerna. Ett bevis på detta är kobran som hittades vid utgrävningen av Tutankhamuns grav, som fungerade som en symbol för skyddet av den stora härskaren. Den inte mindre berömda drottningen Kleopatra använde också sitt gift för att döda och läka, eftersom det har både dödliga för människor och helande egenskaper. Den mest skrämmande och farligaste av alla typer av kobra – kungskobran, har alltid avbildats på faraonernas kronor. Dessutom var hon förknippad med solguden Ra själv, i form av hans allseende och alltid brinnande öga. Människor från den tiden behandlade henne alltid med oro, eftersom de trodde att hon kunde ta och rädda liv, vilket tydligen orsakades av hennes gifts dubbla egenskaper. Hon avbildades också på murarna i tempel och gravar, som en symbol för tecken och makt, vilket återigen bevisar den respekt som kobran behandlades med i forntida Egypten..

I Indien, sedan urminnes tider, ansågs kobran också vara ett heligt djur, där den symboliserar suverän makt. I indisk mytologi finns det till och med en magisk kobra gudom – Naga, som bevakade otaliga skatter i ett gammalt tempel. Eftersom dessa ormar är en utmärkt utrotare av gnagare, är det ett gott tecken att se en kobra på nära håll i Indien. I buddhismen, liksom i det forntida Egypten, är denna orm vördad som en väktare och beskyddare. Det finns en myt som beskriver en kobra som skyddade den sovande Buddha från den ljusa solen med sin huva. I Kambodjas kultur är kobran med sju huvuden känd, som identifieras med regnbågen, som en symbol för förening av jord och himmel..

Vad betyder en kobratatuering??

Kobran på tatueringen är ofta avbildad i ljusa färger, med huven uppåt, utstrålande fara och hänsynslöshet, redo att gräva sina giftiga huggtänder i offret. Hon visar att hennes bärare är full av energi och vitalitet och är redo att vidta avgörande åtgärder. Därför väljs en skiss av en kobra oftast av unga människor med en klart definierad livsposition och icke-standardiserad livssyn. Eftersom kobras gift har både en dödlig effekt och helande egenskaper, symboliserar själva ormen både positiva och negativa betydelser. Av de negativa värdena bör fara och elakhet särskiljas, eftersom hennes bett är dödligt och hon själv leder en hemlig livsstil och väntar tills hennes byte tappar vaksamhet. I sin tur kan visdom, fertilitet, kraft och återfödelse särskiljas från positiva betydelser. Symbolen för återfödelse beror på att kobran, som är fallet med alla ormar, har förmågan att kasta sin hud och därigenom återfödas igen och igen. Kraft är associerad med kobraens vördnad, i många kulturer, som ett heligt djur, vilket beskrivs med hjälp av det antika Egyptens exempel, eftersom kobran hade nära till faraonerna och kungarna i den antika världen, och detta är det enda orm som tilldelades den kungliga titeln. Fertilitet är snarare den feminina betydelsen av en tatuering, som är karakteristisk för alla ormtatueringar, eftersom en orm har en feminin nåd och utstrålar en sexualitet som frestar människor och avslöjar deras onda sida av själen. Slutligen beror visdom på det faktum att en kall och passionerad kobra kan vidta avgörande och balanserade handlingar, oavsett känslor, och bara styras av sunt förnuft..

Betydelsen av en kobratatuering - färdiga fotonBetydelsen av en kobratatuering – färdiga fotonBetydelsen av kobratatueringen 23453454567Betydelsen av kobratatueringen 23453454567Betydelsen av kobratatueringen 5464675678Betydelsen av kobratatueringen 5464675678Betydelsen av kobra tatuering 3425435647Betydelsen av kobra tatuering 3425435647Betydelsen av kobratatueringen 2343454567Betydelsen av kobratatueringen 2343454567Betydelsen av kobratatueringen 345467567Betydelsen av kobratatueringen 345467567Betydelsen av kobra tatuering 234234234Betydelsen av kobra tatuering 234234234Betydelsen av kobratatueringen 123245346Betydelsen av kobratatueringen 123245346Betydelsen av kobra tatuering 12342556Betydelsen av kobra tatuering 12342556Kobratatueringens innebörd 6756345Kobratatueringens innebörd 6756345Betydelsen av kobra tatuering 3464754Betydelsen av kobra tatuering 3464754

Du kan titta:

COBRA TATTOO SKETSAR

FOTO TATTOO MED COBRA