Foto på tatueringar

Slaviska tatueringar och deras betydelse

Slaviska tatueringar och deras betydelse har blivit ett extremt populärt ämne med tanke på den politiska situationen i världen och uppkomsten av kulturella värden bland ryska medborgare. Många uppmärksammar historien och det förflutna, vissa har gått längre och är inte bara intresserade av innebörden av slaviska tatueringar, utan applicerar också aktivt sådana ritningar på kroppen..

Slaviska tatueringar och deras betydelse

Slaviska tatueringar och deras betydelse

Slaviska tatueringar och deras betydelse idag

Om du inte överväger en sådan tatuering ur synvinkel av dess privata betydelse, som ägaren introducerade i den, kommer den slaviska tatueringen att vara ett religiöst attribut, det kommer att vittna om en persons inställning till andligt liv och religiösa värderingar. Men ändå lägger många, förutom den sanna innebörden av symbolen för den slaviska tatueringen, något mer i det – något eget …

Runesymboler i en slavisk tatuering

Dessa symboler inkluderar bilder som innehåller följande element:

Runernas symboler (tecken)

Gamla kyrkliga slaviska stjärnor

Hakkors som var av särskild betydelse för våra förfäder

Geometriska former och mönster

Sådana symboler kallas run idag, men tidigare kallades de “tamgas”. Khantimansi -människor använder fortfarande dessa symboler i en tatuering, som är utformad för att indikera att tillhöra klanen..

Slaviska tatueringar och deras betydelse 6 Slaviska tatueringar och deras betydelse 6 Två symboler i en manlig slavisk tatuering på bröstet Slavisk tatuering på axeln av en man Slavisk tatuering på axeln av en man Slaviska runor i en tatuering på handleden Slaviska runor i en tatuering på handleden Hela tatuering med en krigare och en runa - slavisk stil Hela tatuering med en krigare och en runa – slavisk stil

Forntida slavisk prydnad i en tatuering

Smidiga linjer och sammanvävning av slaviska mönster i en tatuering symboliserar natur, fertilitet och enhet med världen. Sådana mönster är mer acceptabla för kvinnliga slaviska tatueringar. I en sådan tatuering är mönster harmoniskt sammanflätade med runor eller kors..

Drake i slavisk tatuering

Oavsett hur tråkig draken i asiatiska tatueringar är det en symbol för den slaviska tatueringen. Draken var allestädes närvarande i forntida kultur och var viktig. På ritningarna var draken ofta spänd till en plog, som talade om en oemotståndlig styrka och vilja, som i slutändan eftersträvar goda mål..

Charm och amuletter

Slavarna i det förflutna var extremt realistiska om dagens fantastiska karaktärer, som vampyrer, ghouls, sjöjungfrur och andra. Det var för att skydda mot dem att olika amuletter och amuletter användes, som kunde bäras inte bara i form av ett föremål, utan också i form av ett mönster på kroppen (tatuering) som en person aldrig skildes med.

Slavisk tatuering – religiös tatuering

Med kristendomens tillkomst hade den nya religionen svårt att trycka tillbaka gamla trosuppfattningar, som människor inte hade bråttom att överge, och ofta var rädda för att göra det. Tatueringar på kroppen var en uppenbar “fiende” för kristendomens framsteg och en aktiv kamp fördes med dem, vilket blev början på den gradvisa glömskan av slaviska tatueringar, som kultur.

Tidigare slaver, de som inte ville ge upp och gå med i kristendomen, använde mycket aktivt en tatuering som ett verktyg för motstånd mot en främmande tro. Kanske – den lever i den slaviska stilen med tatueringar idag.

Du kan titta:

SLAVIC TATTOO SKETCHES

FOTO TATTOO SLAVIC