Foto på tatueringar

Tatuering hieroglyfer foto

En hieroglyf är en mycket praktisk typ av tatuering. För det första är den diskret och liten i storlek, vilket innebär att den perfekt passar de fans av tatueringar som ännu inte har bestämt sig för att dekorera sig med en stor målning..

För det andra, trots sin blygsamma storlek, har den en rymlig betydelse..

En mystisk uppsättning linjer fälls in i ett bisarrt tecken som kan förmedla ett helt koncept eller till och med uttrycka en filosofisk idé.

Till exempel, tre halvmånar, kompletterade med flera rader och prickar, lägger till hieroglyfen “OM”, vilket betyder “Världens första ljud”..

Kortheten och kapaciteten hos hieroglyfen låter dig skriva hela frasen med bokstavligen fem tecken.

Hieroglyfets vertikala arrangemang ger ytterligare symbolisk betydelse för tatueringen “Vägen till lycka”.

Tatueringshieroglyfer - färdigt arbete med fotot

Tatueringshieroglyfer – färdigt arbete med fotot

Det är inte förvånande att hieroglyftatueringen med sådana uppenbara fördelar alltmer dyker upp på kropparna hos människor som tillhör den västerländska kulturen. Hobbyen för hieroglyfer har dock en baksida. Människor som är giriga efter exotism bryr sig ofta inte om att fördjupa sig i betydelsen av hieroglyfer och i synnerhet innebörden av deras tatuering. Västerländska tatuerare använder sina vanliga rörelser för att injicera en kombination av streck till sina kunder, vilket förmodligen betyder “lycka”, “rikedom”, “skönhet”. Raderna blir inte alltid precis som de ska, och ibland kan du helt glömma bort att skriva en liten linje eller punkt.

Tatueringshieroglyfer – foton och allt du behöver veta

Samtidigt är en hieroglyf inte alls en godtycklig uppsättning rader. Var och en av dess element är signifikant, så om du bara ändrar hieroglyfets kontur något, kommer hela dess betydelse omedelbart att förändras (eller meningen försvinner helt enkelt). Tänk till exempel att en tatueringsälskare som inte är bekant med det ryska alfabetet injicerar sig själv med en stor bokstav “A”, men samtidigt glömde att dra en gräns.

Denna analogi visar en annan “fallgrop” av hieroglyftatueringen. Hieroglyfen ser mystisk och exotisk ut bara för en västerlänning som inte kan kinesiska eller japanska. För invånarna i öst är hieroglyfen ett helt vanligt inslag i skrivandet. Det är förståeligt varför kineser och japaner är hånfulla om den västerländska hobbyen för hieroglyfer. I den meningen är det lättare för oss att förstå deras skepsis, eftersom vi använder det kyrilliska alfabetet, som också ser väldigt exotiskt ut för att skriva latinska bokstäver i Europa och Amerika. Tänk dig en amerikan med “rikedom” skriven på bakhuvudet. Märkligt om inte minst sagt löjligt.

Men det kyrilliska alfabetet, liksom det latinska alfabetet, är ett alfabetiskt alfabet. Kärnan i hieroglyferna är en kvalitativt annorlunda skrivprincip – ideografisk. I denna typ av skrift betecknar hieroglyfer ett helt koncept eller en idé. På Internet kallas hieroglyfer ibland japanska, sedan kinesiska. Ibland finns båda definitionerna i samma text. Så vilken typ av hieroglyfer sticker vi?

Hieroglyfernas hemland är Kina. Japan antog det kinesiska skrivsystemet på 500 -talet e.Kr. NS. De kinesiska tecknen som används i Japan kallas “kanji”. Hieroglyferna rotade sig bra på japansk mark och fick mycket snabbt nationella drag. Stavningen av vissa hieroglyfer har förändrats, några av hieroglyferna har ändrat deras betydelse. Baserat på kinesisk erfarenhet började japanerna skapa sina egna hieroglyfer – kokuji.

Vad har vi för idag? De flesta karaktärerna på det kinesiska och japanska språket har samma stil, vilket inte kan sägas om deras läsning. För västerländska öron förvandlar en japansk accent uttalet av kinesiska tecken till oigenkännlighet. Till exempel läses hieroglyfen pr – “liv, öde” på kinesiska som [niing] ([ming]) och på japanska som [inochi] ([inochi]).

Kanji har två typer av läsning: onyomi – kinesisk läsning och kunyomi – japansk läsning, och för en hieroglyf kan det finnas flera alternativ för både dessa och kunyavläsningar, och valet av korrekt läsning styrs av ett antal komplexa regler.

Några av de karaktärer som lånats från Kina har ändrat deras betydelse på japanska. Till exempel läser hieroglyfen ED * på japanska [oki] och betyder “havet”, det vill säga havskusten, en del av kusten nära havet. På kinesiska uttalas detta tecken [chun] och betyder “gurgla”..

Slutligen finns det så kallade ko-kuji-japanska tecken. Till exempel, det, [tsuji] – “korsväg” eller [toge] – “bergspass”.

Alla foton med hieroglyftatueringar i galleriet nedan

Tatuering med två hieroglyfer längst ner på killens benTatuering med två hieroglyfer längst ner på killens benhieroglyfer tatuering till hands 3hieroglyfer tatuering till hands 3hieroglyfer tatuering till hands 2hieroglyfer tatuering till hands 2hieroglyfer tatuering till hands 1hieroglyfer tatuering till hands 1hieroglyfer tatuering på handleden 8hieroglyfer tatuering på handleden 8hieroglyfer tatuering på handleden 7hieroglyfer tatuering på handleden 7hieroglyfer tatuering på handleden 6hieroglyfer tatuering på handleden 6hieroglyfer tatuering på handleden 5hieroglyfer tatuering på handleden 5hieroglyfer tatuering på handleden 4hieroglyfer tatuering på handleden 4hieroglyfer tatuering på handleden 3hieroglyfer tatuering på handleden 3hieroglyfer tatuering på handleden 2hieroglyfer tatuering på handleden 2hieroglyf tatuering på handleden 1hieroglyf tatuering på handleden 1hieroglyf tatuering bilder 5hieroglyf tatuering bilder 5hieroglyfer tatueringsbilder 4hieroglyfer tatueringsbilder 4hieroglyf tatuering bilder 3hieroglyf tatuering bilder 3hieroglyfer tatueringsbilder 2hieroglyfer tatueringsbilder 2hieroglyf tatuering bilder 1hieroglyf tatuering bilder 1

Svårigheten att rita en hieroglyf är ett annat hinder på vägen för en tatuerare..

Således bör valet av en hieroglyf för en tatuering närmas med särskild omsorg. För ett tecken behöver du naturligtvis inte sätta dig ner vid läroböcker och proppa kinesiska och japanska, för att snabbt försöka gå in på alla funktioner i dessa gamla dialekter, utan ta reda på så mycket som möjligt om “din” hieroglyf . Rådgör med en person som kan orientaliska språk, som kommer att kunna berätta om alla möjliga avläsningar och semantiska nyanser av den valda hieroglyfen på båda språken..

Se till att stilen på “din” hieroglyf är korrekt! Tatuerare är naturligtvis proffs, men kräver inte djup kunskap om kalligrafi av dem, så själva skrivandet av hieroglyfen kommer att förbli på ditt samvete. Var försiktig så att du undviker kränkande incidenter.

Ofta vill kunder på tatueringsstudior skriva in sitt namn med hieroglyfer. Faktum är att japanska personnamn skrivs med kanji. Japanerna lägger förresten stor vikt vid valet av hieroglyfer som kommer att utgöra namnet. Att försöka skriva ner främmande namn med hieroglyfer är dock helt felaktigt, eftersom ljudet av namnet inte kommer att motsvara kanjis betydelse. Det maximala som en utlänning kan göra är att skriva sitt namn med en av de japanska syllabiska alfabeten (hiragana eller katakana), som härstammar från kursiva hieroglyfer.

Varje tecken i ett sådant alfabet betyder en stavelse bestående av en vokal eller en kombination av en konsonant med en vokal.

Du bör också ta hänsyn till de fonetiska förändringarna som kommer att inträffa med ditt namn under translitteration. För det första finns det inget ljud på det japanska språket [l] – i främmande ord ersätts det överallt av ljudet [p]. En annan nyans: på japanska finns det inga slutna stavelser, det vill säga stavelser som slutar på en konsonant, så det finns helt enkelt inga motsvarande symboler för att skriva dem.

Således måste främmande ord anpassas till japanska regler genom att tilldela ett vokalljud till varje konsonant.

Om de många svårigheterna och fallgroparna i samband med hieroglyfer inte skrämde bort dig, fortsätt med att välja en tatuering..

Ta en närmare titt på hieroglyfernas konturer, och du kommer att känna andan från antiken, filosofisk visdom, harmoni och lugn.

foto tatuering hieroglyf från 2015-08-17

OLYMPUS DIGITALKAMERA

Jason tatuering 24 timmar senare – det mesta av rodnaden är från tejpen.

Tatuering med två hieroglyfer längst ner på killens ben Tatuera tre hieroglyfer ovanför armbågen på en man

Tatuering på axeln - abstraktion och hieroglyfer Tatuering med en röd symbol och tre hieroglyfer Tatuering med rundade stora hieroglyfer på armen

Tatuering längs ryggraden på en tjej med små karaktärer (hieroglyfer) Två hieroglyfer och färgad blommatatuering på flickans baksida Tatuering på tjejens rygg - fem kolumner med hieroglyfer

Tatuering av fyra hieroglyfer från halsen till flickans baksida Tatuering med hieroglyfer på baksidan och två rosa blommor Tatuering med hieroglyfer för två armar från handled till armbåge

Tatuering med stora hieroglyfer på baksidan av en ung asiatisk kvinna i en kort kjol Tre svarta hieroglyfer tatueringar på flickans hals (rygg) Två hieroglyfer i en tatuering på en blondines rygg och hals

Tatueringshieroglyfer på halsen nära örat på en man Tre små hieroglyfer tatueringar bakom flickans öra Par tatuering med hieroglyfer för en man och en flicka

tatueringshieroglyfer på halsen som sprickor på torr mark Stor hieroglyf - tatuering för örat för en tjej Stor hieroglyf i en tatuering på hela halsen

titta på videor med hieroglyfer i en tatuering och översättningar

Du kan titta:

VÄRDET AV TATTOO HIEROGLYPH

SKETSER AV EN TATTOO MED HIEROGLYF