Nyheter

Att ha en tatuering på handleden kan störa Apple Watch (Apple Watch)

Om du har en tatuering på handleden (armen – området vid handen) där ett armbandsur vanligtvis bärs bör du överväga att köpa en Apple Watch (Apple Watch) eller någon annan enhet som fungerar på samma princip. Och om beslutet att köpa en Apple Watch (Apple Watch) redan har fattats, var beredd på att klockans arbete kan störas..

Att ha en tatuering på handleden kan störa Apple Watch (Apple Watch) - foto 1

Att ha en tatuering på handleden kan störa Apple Watch (Apple Watch) – information

Det allra första omnämnandet av ett problem med Apple Watch (Apple Watch) på grund av närvaron av en tatuering på armen dök upp på Reddit -nätverket, där användaren beskrev sin sorgliga upplevelse av att köpa en Apple Watch (Apple Watch). Den nya enheten vägrade låsa upp skärmen – det krävde att du anger ett lösenord och pulssensorn fungerade inte.

När köparen skulle kontakta tjänsten för ett garantibyte av enheten bestämde han sig för att testa enheten å andra sidan – allt fungerade korrekt. Detta avslöjade problemet. ursprungligen bar klockan på armen, som var täckt med täta tatueringar från armbågen till handleden, platsen under klockan var tätt skuggad med bläck.

Ägaren fann dessutom själv möjligheten att använda klockan på armen med tatueringar, för detta stängde han av “handdetektorn” i inställningarna, vilket normaliserade klockan på armen med en tatuering, men gjorde det omöjligt att använda Apple Pay -tjänsten och ett antal andra (viktiga) funktioner i Apples elektroniska enhet Watch (Apple Watch).

Att ha en tatuering på handleden kan störa Apple Watch (Apple Watch) - foto 2

Information från support.apple.com

Omedelbart efter att ovanstående information visades på nätverket, på tillverkarens webbplats, i supportavsnittet, kom ytterligare information som förklarar situationen med felaktig användning av enheten hos personer som har tatueringar i handleden.

Materialet indikerar att enhetens funktion påverkas av många instabila faktorer som beror på egenskaperna hos människokroppen och miljön. Bland dem finns den totala blodvolymen och funktionerna i blodtillförseln.

Dessutom indikeras det att tillfälliga förändringar i huden orsakade av utslag eller sjukdom – kan påverka enhetens funktion..

Kontinuerliga förändringar i huden, såsom tatueringar, kommer sannolikt att störa enhetens funktion och förhindra korrekta mätningar. de flesta pigment (tatueringsfärger) som injiceras under huden på grund av deras kemiska sammansättning och egenskaper stör eller blockerar ljusets passage från Apple Watch (Apple Watch) under huden.

Att ha en tatuering på handleden kan störa Apple Watch (Apple Watch) - foto 3

Utväg

Tillverkaren indikerade att lösningen på problemet med driften av enheten i zonen med en tatuering kan lösas genom att kombinera enheten med en extra (extern) sensor som fungerar via bluetooth, och kan ta parametrar om kroppens arbete och annat information – på distans, till exempel genom att vara speciellt installerad i hjärtområdet (Bluetooth -bröstrem).

Om du vill veta mer om din Apple Watch -enhet och kompatibla sensorer kan du gå till här, där det finns fullständig information och priser.

Video – ett problem med Apple Watch (Apple Watch) på grund av en tatuering: