Nyheter

Egyptisk mamma med mystiska tatueringar har förbryllat forskare

I en av de egyptiska byarna, som heter Deir el-Medina, lyckades moderna arkeologer hitta en kvinnas kropp, vars kropp var rikt dekorerad med tatueringar med en religiös touch. Fyndet tillkännagavs offentligt vid ett möte med antropologer i Stanford.

Tidskriften Nature återgav på sina sidor ord från Anne Austin från Stanford University (USA), som sa att tatuering på den tiden var det mest smärtsamma, och för att kunna applicera mer än 30 tatueringar fick hon utstå otrolig plåga. Ann kunde bara hitta en förklaring till denna handling – djup religiositet och vikten av ritningar på kroppen..

Egyptisk mamma med mystiska tatueringar förbryllade forskare - foto 2

Egyptisk mamma med mystiska tatueringar förbryllade forskare – foto 2

Det är värt att notera att några av de äldsta tatueringarna upptäcktes av en slump, under processen att studera mumier av franska forskare, som begravdes under perioden 1300-1070 f.Kr. och upptäcktes på 1800 -talet i “Kungarnas dal”.

Vilka tatueringar har en mamma och vad de betydde för Egypten?

Kvinnans kropp, som Ann hade en chans att undersöka, förstördes nästan helt med tiden, och det var inte så lätt att hitta en tatuering på den. Ann märkte konstiga band i nacken, som hon bestämde sig för att undersöka med en infraröd lampa. Forskning har bekräftat att linjerna var en del av en tatuering som applicerades under huden medan han fortfarande levde. Vidare hittades cirka 30 tatueringsdesigner på kvinnans kropp på olika platser..

Mammas axlar dekorerades med teckningar av bavianer, armarna dekorerades med kor, och i det intima området, nära höfterna, fanns det lotusblommor..

Egyptisk mamma med mystiska tatueringar – Ritningar:

I området med nacke, axel och nacke applicerades olika versioner av “uajits” – “Horus ögon”. Ritningen med “Horus öga” användes som en talisman och applicerades inte bara på kroppen utan också på smycken och hushållsartiklar..

Egyptisk mamma med mystiska tatueringar förbryllade forskare - foto 1

Egyptisk mamma med mystiska tatueringar förbryllade forskare – foto 1

Det noterades på konferensen att sådana tatueringar hittades för första gången och det är omöjligt att med säkerhet fastställa deras innebörd och kvinnans roll i samhället..

Austin tror att tatueringarna på denna kvinna uteslutande talar om hennes sociala status, forskaren föreslår att kvinnan var en prästinna.

Forskare planerar en serie studier som syftar till att studera mumier som hittades på 1800 -talet för att hitta nya tatueringar..