Nyheter

Elektroniska tatueringar (2019)

Forskare vid College of Engineering vid Carnegie Mellon University och Institute for Systems and Robotics vid University of Coimbra, Portugal, har utvecklat ett effektivt sätt att elektroniskt skapa robusta, mycket flexibla elektroniska tatueringar baserade på användning av datorteknik..

Electronic Tattoos (2019) - Computer Tech Inspiration - Foton

Elektroniska tatueringar (2019) – fakta

En billig process innebär att spåra en elektriskt ledande flytande metalllegering på tatueringspappret som fästs på huden. Ultratunna tatueringar är lika enkla att applicera som barns dekorativa tatueringar.

Andra anordningar för tatuering ger ett särskilt utrustat rum, en separat plats, samt ett speciellt material för produktion av tatueringsbilder på människors hud..

Carmel Majidi, docent i maskinteknik, och Mahmoud Tavakoli, chef för University of Coimbra’s Software and Printed Microelectronics Laboratory, har arbetat nära för att utveckla en metod för direktutskrift av töjbara elektroniska kretsar. Ett nytt sätt att applicera elektroniska tatueringar utvecklades som en del av Strechtonics-projektet, som finns under Carnegie Mellon-Portugal Entrepreneurship Research Program som finansieras av fonden för teknisk utveckling (FCT) under direkt tillsyn av professor Anibal Tras de Almeida.

Docent i maskinteknik Carmel Majidi diskuterar elektroniska tatueringar, som är kretsar av silvernanopartiklar tryckta på samma film som barns tatueringar. Elektroniska tatueringar, som tillämpas med nya principer och teknik, kommer lätt att hitta sin tillämpning på många områden – från program som syftar till att skydda hälsan, till spelindustrin, som personliga elektroniska spelapparater..

Enligt Tavakoli representerar denna elektroniska bilduppfinning ett genombrott inom tryckt elektronik. Resultatet av enheten presenteras i form av bläckstråleskrivna mönster av silvernanopartiklar sintrade vid rumstemperatur genom verkan av en indiumgalliumlegering. Den nya sintringsmetoden eliminerar behovet av höga temperaturer och är jämförbar med användning av tunnfilm och värmekänsliga underlag.

Förutom de låga kostnaderna för bearbetning och produktion har elektroniska tatueringar många andra fördelar och fördelar jämfört med de metoder som används idag. De nya tatueringarnas mekaniska egenskaper påminner om att arbeta med lätta tyger. De böjer sig lätt, viker, tål andra mekaniska påverkan, inklusive stretching, som mänsklig hud är benägen för (inom 30%). 3D-bildmodelleringsalternativ blir tillgängliga för produktion av e-tatueringar.

Ansökningar för den nya elektroniska ultratunna tatueringsteknologin inkluderar bioövervakning, robotprogramvara, mjuka displayer och tryckt elektronik för 3D-avbildning..

Nyheten om framväxten av en ny teknik för elektronisk tatuering publicerades i materialet i en artikel med titeln “Användning av gallium med elektronisk verkan vid rumstemperatur med sintring av silvernanopartiklar för rörliga bläckstråleskrivare och i tunnfilmsarbete elektronik”.

Titta på videon:

Förberedd av: fritext (Denisova Natalya Alekseevna)