Nyheter

Forskare från USA fann att tatueringar orsakar hudcancer

Forskare från USA har funnit att tatueringar blir orsaken till hudcancer och sedan dödsfall av en person av denna sjukdom. Tack vare undersökningar visade det sig att ju större en person har ett område där tatueringar gjordes, desto mer sannolikt är det att en person kommer att möta denna sjukdom..

Ingen kan påstå att tatueringar är helt säkra för kroppen. Under injektion av bläck under huden kan det kompletteras för att bli smittad med AIDS och hepatit.

Forskare från USA fann att tatueringar orsakar hudcancer - foto 1

Forskare från USA fann att tatueringar orsakar hudcancer – foto 1

Bläcket som används för tatueringar är skyldig. De innehåller giftiga element som inte bara kan leda till hudcancer, utan också leda till ett mycket stort antal olika hälsoproblem. Tatueringar med blått bläck anses särskilt giftiga. Kompositionen innehåller mycket aluminium och kobolt. Rött tatueringsbläck innehåller kvicksilversulfid. Och färgade tatueringar som använder olika bläck kan innehålla krom, nickel, bly, kadmium och andra tungmetaller..

Hudläkare och studieförfattare Jane Root hävdar att inte alla som har en tatuering kommer att uppleva hudcancer. Men risken att utveckla sjukdomen ökar definitivt flera gånger..

Det rekommenderas inte att tatuera sig för personer med nedsatt immunförsvar..

Hudläkaren säger också att många tatuerare använder arsenik som en extra smärtstillande. Det har en bieffekt i form av snabbare åldrande av huden. Unga människor tänker inte på hur detta kan vara farligt. Dessutom är det farligt om bläcket går djupt, det kan skada muskler eller till och med leda till hudinfektion..

Statistik säger att av tio personer kan åtta utveckla hudcancer. Även inom själva gruppen finns det undergrupper av människor som löper större risk..

Risken ökar särskilt om tatueringen gjordes på en mullvad. Det rekommenderas inte heller att tatuera sig där det finns intercostala nerver. Dessutom kan du inte tatuera dig för allergiker, och oavsett vad personen är allergisk mot.

Förberedd av: julia0891 (Osadchaya Yulia Petrovna)