Nyheter

Modevisning i Vetements -kollektionen i Paris: kläder med kriminella tatueringar, kupoler och matta

Föreställningen skilde sig ursprungligen från det vanliga formatet för ett sådant evenemang, istället för standardens främre rad, satt gästerna vid ett långbord täckt med en vit duk, som liknade en festlig tillställning, som en födelsedag eller en examensfest. Det fanns inga alkoholhaltiga och läckra rätter, men det fanns tillräckligt med pikanta nyheter.

Modevisning av Vetements -kollektionen i Paris - kläder med kriminella tatueringar, kupoler och matta - foto 2

Kläder med kriminella tatueringar, kupoler och matta från Vetements

Demna Gvasalia erbjöd denna gång sina gäster långa klänningar och badlons med tatueringar, teckningar med kupoler och annan kriminell folklore. Klänningar från halsdukar med ett karakteristiskt mönster, jackor i nationalflaggans färg och klädnader med kyrilliska, ofta “obscena”.

En jacka med ett porträtt av musiker V. Tsoi förtjänade särskild uppmärksamhet från publiken..

Showen glädde fans med nyheter, till exempel kläder med inskriptioner på modersmålet för designern Vetements – “georgiska”. Bland modellerna fanns också de som hade ett klart kaukasiskt utseende – tydligen är detta inte heller en olycka..

Kritiker efter showen noterade att Demna Gvasalias shower nyligen blivit mer och mer okomplicerade, och meddelandena är inte dolda..

Modevisning av Vetements -kollektionen i Paris - kläder med kriminella tatueringar, kupoler och matta - foto 1

“Hörn” skräddarsydd efter storlek

Långärmad eller turtleneck, som tydligt är dekorerad med sovjetiska fängelsetatueringar, som inte saknar särskild mening, uppfattades av den utländska allmänheten utan mycket förståelse, eftersom för dem är det bara en turtleneck -tatuering, som dök upp på 90 -talet, teckningarnas innebörd och denna fängelsekultur måste förklaras för var och en för sig.

Demna Gvasalia, förklarade att det var denna turtleneck, med fängelsetatueringar som är begripliga för alla från före detta Sovjetunionen: kupoler, otritsalovstjärnor på axlarna – han dedikerade till minne av sin barndom tillbringade i Georgien och Abkhaz -konflikten, som är speciell betydelse för honom.

Modevisning av Vetements -kollektionen i Paris - kläder med kriminella tatueringar, kupoler och matta - foto 3

Topp från Vetements – häckande dockor, kupoler och mer för 45 000 rubel

Föremål från showen har nått Ryssland. I DLT, en topp med imitation av fängelsetatueringar: sjöjungfrur, kupoler, häckande dockor och en märkbar inskription “Här är du, ät den!”, Du kan köpa “för roliga” 45 000 rubel.

Modevisning av Vetements -kollektionen i Paris - kläder med kriminella tatueringar, kupoler och matta - foto 4

På tredje våningen i DLT kan du köpa andra föremål från showen, inklusive hoodies och T-shirts med QR-koder som leder till material om inbördeskriget i Georgien.

Men köp klassiska t-shirts för kvinnor online till ett rimligt pris kan du följa vår ledtråd.