Nyheter

NBA kommer att böta Jay R. Smith

De skandalösa nyheterna i basketens värld bedövade alla fans och fans av detta spel. Försvarare för den amerikanska klubben “Cleveland” Jay R. Smith NBA tänker böta för en tatuering med bilden av ett känt varumärke. Supreme är en välkänd tillverkare av kläder, skor, utrustning för sportaktiviteter. Det var den här logotypen som dök upp på spelarens ben..

År 2015 införde National Basketball Association en klädkod som passar ligans krav. En av paragraferna säger att det är förbjudet att tillämpa märken eller logotyper på någon del av hans kropp..

För ett år sedan gjordes ändringar i reglerna. Nu kan du bära tillverkarens logotyp, men högst 1 st i en begränsad storlek. Smith har faktiskt 2 logotyper. Spelaren har ett val: att stanna antingen med tatueringslogotypen på benet eller med logotypen på shortsen. Förresten han är upprättad, inom en snar framtid kommer vi att se JR Smith på banan utan byxor, men med en tatuering på benet..

Alternativet att ”dölja skammen” passar inte Smith. Kanske förstår han verkligen inte vad allt väsen handlar om? Eller bara låtsas vara en sådan enkelhet?

Nu har spelaren två alternativ: att stanna i NBA och spela med en tatuering täckt med ett armband. Eller betala en stor böter för varje inträde till webbplatsen. När allt kommer omkring har Supreme inget kontrakt med föreningen, och NBA tänker inte genomföra en gratis reklamkampanj..

Det kan finnas ett annat alternativ: spelaren går för att spela under en utländsk flagga, till exempel Kina eller Azerbajdzjan. I det här fallet förblir pengarna för reklam för varumärket intakta och superspelarens ambitioner kvarstår..

Smith -incidenten är inte den enda i “skandals spargris”. 2013 tvingade föreningen Smiths lagkamrat I. Shumpert att ta bort märket Adidas som är rakat på huvudet. År 2001 beslutade föreningen att Portland Trail Blazers -spelaren Wallace inte kunde gå in på banan med den berömda chokladstångstatueringen..

För rättvisans skull skulle jag vilja säga att det finns fakta om att bära “reklam” -tatueringar, som National Basketball Association ger sitt tysta samtycke till. Till exempel har Martin Gortat en tatuering på benet i form av Jordaniens emblemlogotyp. Carmelo Anthony har en tatuering med logotypen Warner Brothers.

Återgå till den ödesdigra Supreme-tatueringen, jag skulle vilja säga att ingenting är omöjligt. Om företaget vill att logotypen ska visas på matcherna, måste det betala Smiths böter. Men är varumärkesägarna redo för sådana utgifter? Tiden kommer att visa!

Förberedd av: alisamedvedeva (## FIO ##)