Nyheter

Sergej Polunins meddelanden om Putin sätter sociala nätverk i en svans

Den världsberömda dansaren Sergei Polunin tog flera Instagram-inlägg för att tappa nåd i hemlandet Ukraina, en krasch lika dramatisk som hans gravitation trotsar hopp.

Sergej Polunins meddelanden om Putin sätter sociala nätverk i en svans – allt det roliga

Stjärnan hade redan fått sig smeknamnet “ballettens bad boy” när han chockade dansvärlden 2012 genom att sluta med Royal Ballet bland rapporter om droganvändning och våldsam fest..

År 2015 fick en YouTube -video av Polunins dans till Khoziers låt “Take Me to Church” mer än 25 miljoner visningar.

Han medverkade sedan i Kenneth Branaghs Mord på Orient Express och tillsammans med Jennifer Lawrence i den ryska spionthrillern Red Sparrow..

Hans beröm till Vladimir Putin har väckt ilska och misstro hemma, precis som spänningarna med Ryssland eskalerar över beslagtagandet av tre ukrainska fartyg och deras besättningar..

“Jag ser ljuset när jag ser det”.

Eftersom Polunin inte är främmande för misstag reagerade sociala medier försiktigt i september när han laddade upp en video till Instagram där han dansade på Moskvas röda torg och förklarade att han ville “förena England, Ryssland och Ukraina”..

Vissa Facebook -användare har hävdat att hans hängivenhet till konst gjorde honom lite medveten om händelserna som äger rum hemma. “Denna förment oskyldiga handling visar hur den är i kontakt med verkligheten”, sa en användare..

Men ett annat Instagram -inlägg den 20 november – hans 29 -årsdag – utlöste omedelbara motreaktioner.

Han sa att massmedierna “i vissa delar av världen” behandlade Vladimir Putin orättvist och sa: “Jag ser ljuset när jag ser det.”.

Vissa användare av sociala medier reagerade med misstro och antydde att hans sida hade hackats, men de flesta var rasande..

”Låt våra soldaters mödrar sjunga en ode till dig”, sa en av dem med hänvisning till konflikten i Donbassene-regionen i östra Ukraina, som delvis överskreds av ryskstödda uppror..

Putins tatuering.

Fem dagar senare gick Polunin ännu längre, lade upp ett foto på bröstet dekorerat med Putins tatuering och tackade “Vladimir och alla som står för gott”..

Den ukrainska välkända webbplatsen Tabloid noterade att det var denna dag som Ukraina kom ihåg de miljoner som dog av hunger i den sovjetiska Holodomor på 1930-talet. President Putin berömmer ofta Sovjetunionens prestationer.

De flesta online -kommentarerna i Ukraina var arga, och en användare av sociala medier föreslog att dansaren borde ha tatuerat ett “hakkors på ryggen”..

Det fanns flera meddelanden som uttryckte sympati för artisten. “Jag är ukrainare, men jag stöder Serhiy, som är en fantastisk person och inte är rädd för opinionen”, skrev en av dem..

Dansaren svarade dagen efter: “gott borde vara lika aggressivt som ont”, varefter den ukrainska tv -kanalen “One Plus One” publicerade en bild av samma tatuering.

Polunins nästa steg var tillkännagivandet att han blivit medborgare i Ryssland, och

Den 30 november lade han upp ett foto av sitt nya pass.

“Jag är glad över att bli rysk och ta ställning mot de onda och principlösa människorna som skapar revolutioner och krig i Ukraina, Georgien och många andra länder”, skrev han och väckte ilska på sociala nätverk.

Krigskultur.

Polunin kan ses som det senaste offret i “kulturkriget”, vilket ekar efter den verkliga konflikten mellan Ryssland och Ukraina..

Från och med oktober har den ukrainska statliga biografbyrån förbjudit nästan 800 ryska filmer och tv -serier som den säger förhärliga den sovjetiska militären och underrättelsetjänster eller skildra Sovjetunionen i ett gynnsamt nostalgiskt ljus..

Mer än hundra ryska artister har också svartlistats av Ukrainas säkerhetstjänst sedan 2014 som “utgör ett hot mot den nationella säkerheten” för en resa till annekterade Krim eller rebellstyrda områden i Donbass, för offentligt stöd för president Putins politik gentemot Ukraina.

Ukrainare som fortsätter att uppträda i Ryssland som Eurovision -deltagare Ani Lorak, eller uttrycker någon sympati för annekteringen av Ukraina, kritiseras också hemma..

Krim -tatariska filmregissören Akhtem Seitablaev kallade dessa artister för “horor” i en intervju med YouTube, och vice premiärminister Vyacheslav Kirilenko varnade för att de skulle kunna presenteras med särskilda skatteräkningar.

Ganska nyligen försökte Polunin förklara att båda länderna behöver varandra..

Den 1 december publicerade han ett foto av sina två pass som visar att “Ryssland och Ukraina alltid kommer att vara tillsammans, oavsett hur hårt de försöker.”.

Förberedd av: lordy111 (ILee)