Nyheter

Skytte i en tatueringssal

Polistjänsten har lämnat in en ansökan till domstolen om att se över beslutet som tillåter att två medborgare tidigt släpps. Överträdelsen av en av dem registrerades för några dagar sedan.

Skytte i tatueringssalongen - polisen beslutade att överklaga det faktum att motorcykeln släpptes - foto 1

Frisläppanden av påstådda kränkare

Åklagare sa att den 33-årige mannen släpps på tisdag. Ytterligare en 25-årig medborgare, tidigare häktad, släpptes den 18 oktober.

Fallet i fråga har genererat förväntad ilska bland polisen, särskilt mot bakgrund av att de senaste åren i förhållande till cyklister har använts ganska strikta utredningsmetoder..

Brottets art

Mannen i rampljuset anklagas för att ha öppnat eld direkt i tatueringsrummet. Samtidigt hade skytten med sig nycklarna till klubben, där medlemmar i den lokala gangstergruppen samlades då och då..

Den 33-årige fången Yevgeniy Kimchenkov släpptes direkt från rättssalen. Detta förhindrades inte ens av de fakta att den tilltalade avsiktligt gav olämplig information om sig själv, inklusive om sin faktiska bostad..

Den åtalade åtalades för att ha öppnat eld inne i tatueringssalongen tidigare i år. Att Kimchenkov har en tatuering på kroppen som försämrar polisens värdighet gör situationen särskilt pikant. En annan tatuering ses som ett hämndbudskap “öga för öga”.

Polisen betraktade händelsen som en skrämsel från ett gäng cyklister. Under händelsen registrerade övervakningskameror en cyklist som hade hjälm och en transparent skjorta, som körde i en cirkel runt kabinen i 4 minuter. Sedan stannade föraren på tatueringssalongens innergård framför ytterdörren, klev sakta av cykeln och fixade den med ett fotstöd. Efter det tog den unge mannen en pistol ur fickan på sin ryggsäck och sköt två gånger in i fönstret i rummet..

Skytte i tatueringskammaren - polisen beslutade att överklaga det faktum att motorcykeln släpptes - foto 2

Mottagande av hot mot offren

Polisen har information om att salongens ägare, ett gift par som nyligen kom från utlandet, hotades upprepade gånger av medlemmar i en lokal gangstergrupp. Distriktspoliserna hävdade att hot började komma direkt efter att salongen öppnades. Det har föreslagits att tatueringsverksamheten i detta och omgivande områden var helt under kontroll av ett cykelgäng. Att skapa ett nytt uttag kan orsaka kundkramper, vilket ansågs oacceptabelt. Därför vidtogs alla åtgärder för att eliminera konkurrenter inom detta område..

Tidigare berättade ägaren till tatueringssalongen för en lokaltidning att hot mot honom och hans fru började komma tillbaka i april, den första månaden efter öppnandet. Sedan, efter att skotten ringde, flyttade anläggningen till ett annat område..

Ägarens fru hävdade i en intervju med den lokala pressen att gängmedlemmarna regelbundet hotade dem och lovade att skapa stora problem och till och med döda dem. Bikers uppgav att tillstånd att öppna en sådan salong måste begäras direkt från dem..

Frisläppande av de tilltalade i rättssalen

I går försökte polisrepresentanter bevisa att särskilda åtgärder bör vidtas mot cyklister för att förhindra att gängmedlemmarna undviker ansvar, särskilt för att förhindra att Kimchenkov släpps ur häktet i rättssalen. Men domaren Petrova uppgav att hon inte hade tillräckliga bevis på den tilltalades inblandning i gängets verksamhet. Många brottsbekämpande tjänstemän ansåg att kvinnan var för lojal mot den påstådda gärningsmannen. Samtidigt lämnade polisen bevis på att Kimchenkov upprepade gånger träffade medbrottslingar, var medlemmar i deras klubb och hade distinkta klädfärger..

Kimchenkovs advokat insisterade på att hans klient bara av misstag korsade vägar med gängmedlemmar i en bar, utan att ha en direkt relation till dem. Detta var tillräckligt för att domaren skulle kunna dra slutsatser om den tilltalades inblandning i cykelgänget..

Förberedd av: yaponochka (Trefilova Elena Vladimirovna)