Nyheter

Tatueringar och teknik

Tatueringar och teknik – innovativa tatueringslösningar

Som ni vet finns det inga hinder eller förbud för innovation. Håller handen i modern teknik, de öppnar alla dörrar, utökar effektivitetshorisonter, “tvingar” att gynna människor på många sätt ett visst konstområde – tatuering.

Om tidigare bilder tillämpades enbart för att avslöja den inre världen genom symboler, eller för att ge en uppfattning om en persons position bland vissa sociala skikt, dominerar nu naturlig pragmatism, eftersom tatueringar har blivit digitala.

Innovativa riktningar inom tatueringskonsten 1

Bilden visar ett exempel på arbetet med en hybridtatuering och en smartphone för att bestämma indikatorerna för mänsklig vital aktivitet.

Ett av de lovande områdena i deras applikation är funktionen att låsa upp en smartphone med ett unikt nyckelklistermärke – vivalnk. Uppfattningen av bilden går på trådlös NFC -teknik utan att använda en kamera. Enheten appliceras helt enkelt på tatueringen. Den ovanliga mekanismen för att låsa upp låset tar mindre än en sekund. Det enda besväret med tatueringsnyckeln måste ändras var femte dag, så tillverkaren föreslår att man köper uppsättningar om 10 stycken..

Utvecklarna av Epidermal Electronics -projektet satte en helt annan teknisk betydelse i tatueringen. Huvuduppgiften för en digital bild på huden är att förmedla information om hälsotillståndet: puls, tryck, andning och några andra biometriska data. De läses och känns igen av smarttelefonen. Utsikterna för implementering och förbättring är uppenbara här..

Innovativa riktningar inom tatueringskonsten 2

Framtidens framtida tatueringsteknik

QR -koder kan också läsas snabbt, vilket kan betraktas som tatueringar med krypterade personuppgifter. Massentusiasmen för detta tatueringskonst främjades av tillverkare av prylar med inbyggd teknik för igenkänning. 2D -bilden tillämpas på traditionellt sätt. Dess huvuduppgift handlar om ett helt annat plan, nämligen förmågan att dela statisk information i synnerhet om dig själv och om världen i allmänhet..

Således tappar den vanliga förståelsen av innebörden av tatueringar och symbolik gradvis betydelse. Konsten blir teknologisk och pragmatisk.