Nyheter

Ulyanovsk: en man fick en böter på 1000 rubel för en nazistisk tatuering på armen

Enligt resursen ulgrad.ru, i juni 2017, på gatan. Melekesskaya, 4, Ulyanovsk, en man häktades som öppet visade på den synliga delen av sin högra hand en tatuering med ett kors, som har kanter böjda i en vinkel på 90 grader, lutande medurs. Genom sina handlingar propagandiserade och demonstrerade mannen öppet nazistiska symboler.

Det är värt att notera att mannen under rättegången förklarade att han hade applicerat ritningen med ett hakkors på handen i ung ålder, utan att han insåg att ritningen kunde få sådana konsekvenser. Enligt situationen tillade han att han inte hade för avsikt att visa tatueringen, han försöker alltid dölja det, men den dagen var det varmt ute och han var i en kortärmad T-shirt. Han erkände sin skuld och ångrar sig från sin gärning.

mannen fick en böter på 1000 rubel för en nazistisk tatuering på armen - foto - Ulyanovsk

Zavolzhsky -domstolen i staden Ulyanovsk, efter att ha behandlat materialet, fann mannen skyldig till ett administrativt brott. Med beaktande av identiteten, förekomsten av en sjukdom och ånger, valde domstolen ett straff som inte var relaterat till administrativt gripande och utdömde ett böter på 1 000 rubel.

Vad kan straffet vara för en tatuering med nazistiska symboler?

Modern lagstiftning föreskriver straff för propaganda och visning av symboler som är förbjudna enligt lag, inklusive nazister.

Följande typer av straff ges för ett brott:

  • För medborgare: från 1000 till 2000 rubel – böter, administrativt gripande upp till 15 dagar
  • För tjänstemän: från 1000 till 4000 rubel böter
  • För juridiska personer: från 10 000 till 50 000 rubel böter

Om det fanns en tillverkning eller försäljning av symboler, förvärv för ytterligare marknadsföring, ökar bötesbeloppet flera gånger.