Εξωραϊσμός

10 συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας και ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης του σπιτιού

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας εξοχικό σπίτι τοπίο

Χρησιμοποίησε αυτό Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στον εξωραϊσμό για να μειώσετε τους λογαριασμούς θέρμανσης και να κάνετε τον κήπο σας πιο πράσινο. Το να κάθεστε κάτω από ένα σκιερό δέντρο μια ζεστή μέρα σας κάνει να νιώθετε πιο δροσερό αέρα και το να στέκεστε δίπλα σε έναν τοίχο σε μια κρύα, θυελλώδη μέρα σας κάνει να νιώθετε πιο ζεστά. Φαίνεται αρκετά προφανές. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές είναι ότι μπορείτε να διαμορφώσετε την αυλή σας για να προσφέρετε τα ίδια οφέλη στο σπίτι σας. Χρειάζεται μόνο λίγο προγραμματισμός για το έδαφος, τα δέντρα, τους φράχτες και άλλα στοιχεία.

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας – κόστος και ενεργειακή απόδοση

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας Ελαχιστοποίηση τοπίου κόστους θέρμανσης

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία για να επεξηγήσουν αυτήν την άποψη:

– Ένα καλά τοποθετημένο δέντρο μπορεί να μειώσει την ενέργεια που απαιτείται για τη θέρμανση και την ψύξη έως και 25 τοις εκατό.

– Μια αυλή που σκιάζεται από δέντρα μπορεί να είναι έως 6 μοίρες πιο δροσερή από την ηλιόλουστη αυλή. Ένα σκιερό γκαζόν μπορεί να είναι έως και 25 μοίρες πιο δροσερό από το ηλιόλουστο πεζοδρόμιο.

– Σκιάζοντας την οροφή σας, μπορείτε να αυξήσετε την ενεργειακή απόδοση του συστήματος κλιματισμού σας κατά περισσότερο από 10 τοις εκατό.

– Ένα μόνο δέντρο που παρέχει σκιά ισούται με την ψυκτική ικανότητα 15 κλιματιστικών – και είναι δωρεάν!

– Η προστασία από τον άνεμο μπορεί να μειώσει το κόστος θέρμανσης κατά 10 έως 30 τοις εκατό το χειμώνα.

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στον κήπο

χειμερινός κήπος ηλιόλουστη συρόμενη πόρτα μεγάλη αυλή

Ελαχιστοποιήστε το κόστος θέρμανσης κάνοντας τα εξής:

– Φυτέψτε αειθαλή δέντρα για να μπλοκάρουν τους κρύους χειμωνιάτικους ανέμους. Μια σειρά δέντρων ύψους 10 μέτρων μπορεί να διαλέξει μια περιοχή πλάτους 100 μέτρων. Η πυκνή προστασία από τον άνεμο μπορεί να μειώσει την ταχύτητα του ανέμου κατά 85 τοις εκατό.

Δέντρα κουτιών κοντά στους εξωτερικούς τοίχους

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας Κόστος ενέργειας Δέντρο κουτιών γύρω από το σπίτι

– Φυτέψτε κοντά – αλλά όχι ενάντια – στο σπίτι σας για να δημιουργήσετε χώρο νεκρού αέρα. Αυτός ο χώρος λειτουργεί σαν μονωτικός και επιβραδύνει τη διαφυγή θερμότητας από το σπίτι σας.

– Φυτέψτε φυλλοβόλα δέντρα, ειδικά στη νότια πλευρά του σπιτιού. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως προστασία από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο και ακόμα να αφήσουν το αεράκι να περάσει. Τα φυλλοβόλα δέντρα αφήνουν επίσης τον χειμωνιάτικο ήλιο να φιλτράρει τα κλαδιά όταν είναι γυμνά.

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας – ευθυγράμμιση κατοικιών

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας Η χαμηλότερη θέρμανση κοστίζει το τοπίο των οικιακών δέντρων

– Δημιουργήστε ανοιχτούς χλοοτάπητες στη νότια πλευρά του σπιτιού. Αυτοί οι πράσινοι, ανοιχτοί χώροι δημιουργούν ένα χώρο για τη συσσώρευση χιονιού. Το ανακλώμενο φως από το χιόνι και πάνω στο σπίτι σας μπορεί να προσφέρει ακτινοβόλο θερμαντικό αποτέλεσμα.

Αξιοποιήστε αποτελεσματικά τον ήλιο και τη σκιά

δωρεάν συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας τοπία δέντρων σπιτιού

– Χτίστε έναν υψηλό φράχτη για να επιβραδύνετε τους χειμωνιάτικους ανέμους. Μειώνει το κόστος θέρμανσης, αλλά παρέχει επίσης προστασία σε λιγότερο ανθεκτικά φυτά. Οι μισάνοιχτοι φράχτες επιτρέπουν την κίνηση του αέρα και είναι πολύ αποτελεσματικοί. Οι φράχτες κήπου εκτρέπουν τον αέρα πάνω τους με υπερβολική δύναμη και δημιουργούν ένα εφέ όπως μια σήραγγα ανέμου.

Τα φυλλοβόλα δέντρα και η σκιά τους

φυλλοβόλα δέντρα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι εξωραϊσμού

– Δημιουργήστε περιοχές από πέτρα ή τσιμέντο γύρω από το σπίτι σας, όπως μια βεράντα. Μπορεί να απορροφήσει τη θερμότητα του ήλιου και να τον αντανακλά κατά τη διάρκεια ενός δροσερού βραδιού.

Σκιάστε την οροφή για να δροσιστείτε

ενεργειακά αποδοτικές συμβουλές τοπίου εξοικονόμηση ενέργειας στο κόστος της θέρμανσης στο νοικοκυριό

Μεγιστοποιήστε την αποδοτικότητά σας κλιματισμός, κάνοντας τα εξής:

– Φτιάξτε μια πέργκολα, τοποθετήστε μια τέντα ή άλλη δομή που δίνει σκιά στη δυτική πλευρά του σπιτιού. Είναι ένας ελκυστικός τρόπος για να φιλτράρετε το φως τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Σχεδιάστε το τοπίο γύρω από το σπίτι

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας Ελαχιστοποίηση του κόστους θέρμανσης Εξωραϊσμός

– Δημιουργήστε βεράντες, βεράντες και εσωτερικές αυλές στην ανατολική πλευρά του σπιτιού. Θα ήταν ένα ιδανικό μέρος για καφέ νωρίς το πρωί. Και δεν θα είναι σαν απογευματινή σάουνα.

Ο σχεδιασμός της βεράντας

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στον καναπέ ξύλινου καταστρώματος με βεράντα στον κήπο

– Φυτέψτε δέντρα για να προστατεύσετε τα παράθυρά σας από το άμεσο ηλιακό φως, ειδικά στα νότια και δυτικά. Τα φυλλοβόλα δέντρα είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή εμποδίζουν τον ήλιο σε ζεστό καιρό, αλλά αφήνουν το φως του ήλιου να περάσει σε πιο δροσερό καιρό.

Μικρή λίμνη κήπου για να δροσιστείτε

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας χώρο χαλάρωσης λιμνών κήπων

– Ένα χαρακτηριστικό νερού φέρνει τόσο σωματική όσο και ψυχική ψύξη. Μια μεγάλη λίμνη θα δροσίσει αισθητά τον αέρα σε όλο το τοπίο σας. Μια μικρή λίμνη ή ένα σιντριβάνι μπορεί να δροσίσει μια μικρότερη περιοχή.

Και τελικά

Αφιερώστε χρόνο για να μελετήσετε την κίνηση του ήλιου και του ανέμου γύρω από το σπίτι σας κατά τη διάρκεια των εποχών. Στη συνέχεια θα μπορείτε να τα ελέγξετε με φυτεύσεις και δομές.

 Ξύλινη πέργκολα καλυμμένη με αμπέλια

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας κοστίζει ξύλινη πέργκολα ψύξης βεράντας

Το πέτρινο δάπεδο απορροφά τον ήλιο

Συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας Μειώνοντας το κόστος θέρμανσης βεράντα πέτρινες πλάκες

χτίστε ψηλό τοίχο κήπου

Το κόστος τοίχου κήπου ελαχιστοποιεί την ξύλινη πέργκολα μπάρμπεκιου

Ιδιωτικότητα και προστασία από τον άνεμο

Εξοικονόμηση ενέργειας δαπάνες θέρμανσης των νοικοκυριών