Εξωραϊσμός

10 θεαματικοί λαβύρινθοι και λαβύρινθοι – συναρπαστική τέχνη στον κήπο

Λαβύρινθους αντιστάθμισης λαβύρινθους longleat Ηνωμένο Βασίλειο

ο  Λαβύρινθους και λαβύρινθους ήταν ένα συναρπαστικό στοιχείο της τέχνης στον κήπο από την αρχαιότητα. Οι λαβύρινθοι αντιστάθμισης ήταν πολύ δημοφιλείς στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα και την Αναγέννηση. Αυτοί οι καταπληκτικοί κήποι δεν χρησιμεύουν μόνο ως ένα ενδιαφέρον χόμπι, αλλά και ως σημείο εστίασης για σκέψεις σχετικά με την πηγή της ζωής, την ανθρώπινη μοίρα και τη θέση μας στο σύμπαν. Τον 17ο και 18ο αιώνα, η Λαβύρινθους και λαβύρινθους ακόμα πιο πληθωρικό και περίπλοκο. Ο σχεδιασμός των λαβυρίνθων του κήπου συχνά περιελάμβανε τυφλές απολήξεις, διακοσμητικά “δωμάτια” ή ακόμα και πισίνες και σιντριβάνια. Alsoταν επίσης πιο δύσκολο να λυθούν.

Forταν εδώ και αιώνες Λαβύρινθους και λαβύρινθους συναρπαστικό και εμπνευσμένο για την ανθρωπότητα. Και αυτή η τάση έχει εξαπλωθεί και εκτός Ευρώπης. Οι πιο διάσημοι αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο ήθελαν να εντυπωσιάσουν και να εμπνεύσουν τους επισκέπτες με τα σχέδιά τους. Ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους συναρπαστικούς λαβύρινθους αντιστάθμισης και τις υπέροχες εικόνες από την πανοραμική θέα.

1. Λαβύρινθους και λαβύρινθοι στη Γαλλία – Λαβύρινθος καλαμποκιού Reignac-sur-Indre

συναρπαστική τέχνη κήπου Reignac-sur-Indre λαβύρινθος καλαμποκιού Γαλλία

Αυτός ο λαβύρινθος θεωρείται ο μεγαλύτερος στον κόσμο και δημιουργήθηκε το 1996 στην Τουράν της Γαλλίας. Εκείνη την εποχή, 85.000 επισκέπτες ήρθαν να θαυμάσουν αυτούς τους καταπληκτικούς κήπους και να χάσουν τον εαυτό τους στη μέση του λαβύρινθου 4 στρεμμάτων. Κάθε χρόνο δημιουργείται ένας λαβύρινθος από καλαμπόκι ή ηλίανθους, συγκομίζεται το φθινόπωρο και στη συνέχεια εμφανίζεται σε διαφορετικό σχήμα το επόμενο έτος, χάρη σε μια αποδεδειγμένη τεχνική σήμανσης.

2. Ο λαβύρινθος στο παλάτι Schönbrunn, Βιέννη, Αυστρία – συναρπαστικοί λαβύρινθοι και λαβύρινθοι

Λαβύρινθοι και λαβύρινθοι αντισταθμίζουν τους τρόπους που έκλεισε ο Schönbrunn

Ο πρώτος λαβύρινθος αντιστάθμισης στο Schönbrunn τοποθετήθηκε μεταξύ 1698 και 1740. Αποτελούμενο από τέσσερα διαφορετικά μέρη, οι επισκέπτες μπορούσαν να φτάσουν σε ένα περίπτερο με έναν πύργο παρατήρησης στη μέση και να θαυμάσουν ολόκληρο τον λαβύρινθο από ψηλά. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα ο λαβύρινθος και οι φράκτες καταστράφηκαν. Ο σημερινός λαβύρινθος ξαναχτίστηκε το 1998 και καλύπτει έκταση 1715μ2. Το Schönbrunn διαθέτει επίσης έναν λαβύρινθο – μια έκταση 2700μ2 αφιερωμένη σε παιχνίδια και παζλ.

3. Ο λαβύρινθος στη Βίλα Πισάνι, στην ιταλική περιοχή Βένετο

Λαβύρινθοι και λαβύρινθοι παγκοσμίου φήμης βίλα pisani ital hedge maze

Σχεδιασμένο το 1720 από τον Gerolamo Frigimelica, ο λαβύρινθος hedge διασκεδάζει τους επισκέπτες με τα περίπλοκα μονοπάτια του που θεωρούνται τα πιο δύσκολα στον κόσμο. Οι ψηλοί φράκτες φυτεύονται σε εννέα ομόκεντρους κύκλους και συσκοτίζουν πυκνά τα πάντα εκτός από τον κεντρικό στόχο.

Λαβύρινθοι και λαβύρινθοι europe vila pisani italy

Ένας λευκός πύργος με δύο μικρές σπειροειδείς σκάλες στην κορυφή όπου βρίσκονται τα αγάλματα της Μινέρβα, θεάς της σοφίας και προστάτιδα όλων των τεχνών. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ναπολέων έχασε τον εαυτό του εδώ μια φορά!

4. Λαβύρινθος Ανανά στη Χαβάη Λαβύρινθοι και λαβύρινθοι παγκόσμιος κήπος τέχνης Χαβάη ανανά

Λαβύρινθους και λαβύρινθους φυτά Χαβάη

Ο μεγαλύτερος λαβύρινθος του κόσμου, σύμφωνα με το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες 2001, ο λαβύρινθος φράχτη ανανά προσφέρει μονοπάτια τριών μιλίων σε τρία στρέμματα. Αντί για έναν παραδοσιακό αγγλικό φράκτη, φυτεύεται με 14.000 φωτεινά χρώματα της Χαβάης, συμπεριλαμβανομένου του ιβίσκου, του κρότωνα, του παναξ, του ανανά και της ελικονίας..

5. Snakes Maze στη Μεγάλη Βρετανία

Λαβύρινθους και λαβύρινθους σχεδιασμός φιδιού

Ο Μάικλ Μπλι, 62 ετών, χρειάστηκε αρκετούς μήνες για να δημιουργήσει αυτόν τον λαβύρινθο αντιστάθμισης έξι στρεμμάτων στο Gore Farm στο Upchurch, κοντά στο Ρότσεστερ, Κεντ. Οι φράχτες του μεγαλώνουν 3 μέτρα ύψος. Αυτός είναι ο δέκατος και ο πιο περίπλοκος λαβύρινθος που έχει κάνει ποτέ ο κ. Μπλι.

6. Hampton Court Maze στη Μεγάλη Βρετανία

Λαβύρινθοι αντιστάθμισης λαβύρινθους hampton μεγάλη Βρετανία

Το Hampton Court, το βασιλικό παλάτι στον Τάμεση στο δυτικό Λονδίνο, είναι ίσως το πιο διάσημο στη Μεγάλη Βρετανία. Ο λαβύρινθος τοποθετήθηκε ως μέρος των κήπων για τον William of Orange μεταξύ 1689 και 1695 από τους George London και Henry Wise. Καλύπτει μια έκταση περίπου 1350 m², με μονοπάτια και φράχτες που έχουν μήκος πάνω από 0,8 χιλιόμετρα.

7. Peace Maze στην Ιρλανδία

Λαβύρινθοι και λαβύρινθοι yew hedges irland ειρηνευτικός λαβύρινθος

Αυτός ο ιρλανδικός λαβύρινθος φράχτη άνοιξε επίσημα το 2001. Ο μεγαλύτερος μόνιμος λαβύρινθος στον κόσμο καλύπτει έκταση 11.000 m2. Το μήκος της διαδρομής είναι 3147μ. Οι φράκτες αποτελούνται από 6.000 φράχτες ζιζανίων που φυτεύτηκαν από ανθρώπους από όλη τη Βόρεια Ιρλανδία τον Δεκέμβριο του 2000.

8. Longleat Maze στη Μεγάλη Βρετανία

Λαβύρινθοι και λαβύρινθοι europe longleat hedges μεγάλη Βρετανία

Λαβύρινθους και λαβύρινθους τέχνη κήπου σε όλη την Ευρώπη Ευρώπη

Από περισσότερους από 16.000 αγγλικούς φράκτες ζαχαροπλαστικής, ο εντυπωσιακός λαβύρινθος αντιστάθμισης Longleat – ο μακρύτερος στον κόσμο – τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1975 από τον σχεδιαστή Greg Helle. Ο λαβύρινθος εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 6000 m2 με συνολικό μήκος διαδρομής 2,72 km. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συμβατικούς λαβύρινθους φράχτη, είναι στην πραγματικότητα τρισδιάστατος, με έξι ξύλινες γέφυρες που προσφέρουν δελεαστική θέα προς το κέντρο του λαβύρινθου.

9. Ashcombe Maze and Lavender Maze στην Αυστραλία

Mazes and Labyrinths Australia Ashcombe Lavender Garden Maze

Ο μεγαλύτερος και παλαιότερος λαβύρινθος στην Αυστραλία, τρία μέτρα ύψος και δύο μέτρα πλάτος. Οι κήποι έχουν επίσης τον παλαιότερο λαβύρινθο τριαντάφυλλου στον κόσμο, όπου 217 ποικιλίες τριαντάφυλλων ανθίζουν σαν παραμύθι σε 1.200 θάμνους.

10. Davis Mega Labyrinth, Sterling, USA Λαβύρινθο λαβύρινθος Davis Mega λαβύρινθος Sterling USA

Παιχνίδια γεφυρών Davis mega mis maze bridges

Το Davis Mega Maze είναι ένας καταπληκτικός λαβύρινθος καλαμποκιού στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Κάθε χρόνο καταπλήσσει τους επισκέπτες με ένα φρέσκο ​​σχέδιο του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή Adrian Fisher. Τα θέματα έχουν αλλάξει πολύ – από δεινοσαύρους το 2001, μέσω της Άγριας Δύσης (2004) έως την Εκδίκηση του Blackbeard (2011). Ο λαβύρινθος έχει περισσότερες γέφυρες από οποιαδήποτε άλλη, συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής διπλής γέφυρας. Είναι επίσης ο μόνος λαβύρινθος καλαμποκιού στον κόσμο που έχει την ικανότητα να αλλάζει κάθε μέρα. Αυτό κάνει κάθε εμπειρία απολύτως μοναδική.

Λαβύρινθοι λαβύρινθοι καλαμποκιού usa davis mega κήπος λαβύρινθος

davis mega mazes και labyrinths usa διαφορετικά θέματα

Λαβύρινθος καλαμπόκι λαβύρινθος Γαλλία reignac-sur-indre