Εξωραϊσμός

84 ιδέες για την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στον κήπο – σταθεροποίηση κλίσης και εντυπωσιακό

ο Τείχος αντιστήριξης στον κήπο είναι ένα στοιχείο σχεδιασμού και τοπίου κεντρικής σημασίας. Κατά την ανέγερση του τοίχου του κήπου, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η βέλτιστη εμφάνιση του τοπίου του κήπου.

Τείχος αντιστήριξης στον κήπο βεράντα-σκάλες-γκαζόν

Δεδομένου ότι οι τοίχοι αντιστήριξης συνήθως δεν είναι αισθητοί και μερικές φορές ακόμη και ορατοί, πολλοί κηπουροί επιλέγουν φθηνά υλικά. Ωστόσο, δεν μπορούν να γίνουν συμβιβασμοί όσον αφορά τη σταθερότητά τους.

Σχεδιασμός φύτευσης στην πλαγιά του λόφου: ποια εδαφοκάλυψη είναι κατάλληλα?

Ρύθμιση δακτυλίων φυτών – 20 ιδέες και συμβουλές για το σχεδιασμό του κήπου

Ταράτσα στον κήπο – πρακτικές συμβουλές και ιδέες για έναν όμορφο κήπο στην πλαγιά ενός λόφου

Ανέγερση τοίχου αντιστήριξης στον κήπο: πολλές επιλογές σχεδίασης

Διατήρηση τοίχου-κήπου-πέτρες-κρεμαστά-φυτά-wpc-φράχτη απορρήτου

Ενας Τείχος αντιστήριξης στον κήπο μπορεί να κατασκευαστεί από γρανίτη, gneiss, ασβέστη και ψαμμίτη σε διαφορετικές μορφές. Ο τύπος του τοίχου αντιστήριξης που εφαρμόζεται συχνότερα στην πράξη είναι ο τοίχος από ξερολιθιά, ο οποίος αποτελούσε πάντα μέρος της γνωστής εμφάνισης των ευρωπαϊκών σπιτιών. Ένας τοίχος από ξερολιθιά αποτελείται από άγριες πέτρες, π.χ. από αλπικό ασβεστόλιθο, και είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση στις τετράγωνες πέτρες. Ένα θετικό αποτέλεσμα των μικρότερων λίθων είναι η σημαντικά εκλεπτυσμένη εμφάνιση του τοίχου του κήπου. Παρά τη σχετικά χαμηλή τιμή του, αυτός ο τύπος τοίχου είναι πολύ ποιοτικός. Το πλεόνασμα δομικού υλικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τη δημιουργία ενός περιγράμματος ανακύκλωσης κρεβατιού. Με ένα χειροποίητο τοίχο από ξερολιθιά, η πράσινη όαση σας φαίνεται πάντα όμορφη και τέλεια.

Στήστε έναν τσιμεντένιο τοίχο

Τείχος αντιστήριξης-κήπος-σκυρόδεμα-διαφορετικά-διακοσμητικά-γρασίδι-τύποι-καθένα-βεράντα

Η τοιχοποιία από σκυρόδεμα φαίνεται μοντέρνα και κομψή στον κήπο σας ταυτόχρονα. Τα βιομηχανικά κατασκευασμένα στοιχεία από σκυρόδεμα χρησιμεύουν ως τοίχος αντιστήριξης και τοίχος καθίσματος που ταιριάζει με τη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική. Μια πολύ δημοφιλής παραλλαγή είναι η ενίσχυση της κλίσης με πέτρες αναπήδησης. Με ένα παιχνιδιάρικο σχέδιο φέρνετε ποικιλία σε επίπεδες επιφάνειες.

Πιάνοντας την πλαγιά – ιδέες για εξωραϊσμό και βελτιστοποίηση του κήπου

Ενίσχυση κλίσης από ξύλο ή πέτρα – πρακτικό τοπίο με φυσικά υλικά

Σκυρόδεμα ενίσχυσης κλίσης – ιδέες για λειτουργικό τοπίο

Τείχος κήπου Gabion

Τείχος αντιστήριξης-κήπος-γκαμπόν-βεράντα-χαλίκι

Τα Gabions είναι μια εναλλακτική λύση στους τυπικούς τοίχους αντιστήριξης. Αυτά είναι καλάθια από συρματόπλεγμα γεμάτα με φυσικές πέτρες. Μπορούν εύκολα να αναλάβουν μια σημαντική λειτουργία στην κηπουρική και τον εξωραϊσμό ως στοιχεία σχεδιασμού – όπως προστασία της ιδιωτικής ζωής και θορύβου, διαχωριστικά δωματίων, τοίχους αντιστήριξης και φράχτες κήπου. Στο μεταξύ, όχι μόνο η φυσική πέτρα χρησιμοποιείται ως υλικό πλήρωσης. Το γυαλί και το ξύλο είναι επίσης μια συχνά επιλεγμένη παραλλαγή, η οποία μπορεί επίσης να συνδυαστεί με πέτρα.

Ενίσχυση κλίσης με πράσινες πέτρες αναχώματος

Τείχος αντιστήριξης-κήπος-πράσινο-τσιμέντο-μπλοκ

Είναι ένας υπέροχος συνδυασμός διακόσμησης και λειτουργίας. Ασφαλίζουν απότομες πλαγιές και χρησιμεύουν ως στηρίγματα βεράντας. Τα φυτικά δαχτυλίδια προσφέρουν επίσης παρόμοιο αποτέλεσμα. Τα κενά καθιστούν δυνατή τη φύτευση του τοίχου στήριξης. Αυτό το κάνει να φαίνεται πιο φυσικό και γι ‘αυτό ακριβώς επιλέγεται. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία από καλύμματα εδάφους και λουλούδια για φύτευση για έναν ανθισμένο τοίχο όλο το χρόνο.

Ασφαλής στερέωση – τοίχος αντιστήριξης με μπλοκ ξυλότυπου

ανέγερση τοίχου κήπου φυσική πέτρα στερέωση κλίσης-ξύλινη οθόνη απορρήτου

Με μινιμαλιστικό σχεδιασμό σπιτιού και κήπου, είναι σημαντικό ο τοίχος αντιστήριξης στον κήπο να έχει επίσης ένα κατάλληλο στυλ. Το σκυρόδεμα είναι συνήθως η τέλεια επιλογή. Αυτό μπορεί να σχεδιαστεί με διάφορους τρόπους. Από τη μία πλευρά υπάρχει η απλή, μονόχρωμη επιφάνεια, η οποία μπορεί να είναι γκρι ή λευκή. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν ενδιαφέροντα μοτίβα, όπως σε αυτό το παράδειγμα, όπου μιμήθηκαν ξύλινες σανίδες. Το δομικό υλικό μπορεί επίσης να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο υλικό, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε πύλη κήπου.

Τείχος αντιστήριξης από σκυρόδεμα

Διορθώστε την κλίση σκυρόδεμα τοιχοποιία σταθερό ανέγερση φθηνή κηπουρική

Το απλό σκυρόδεμα φαίνεται επίσης πολύ ελκυστικό. Τα διακοσμητικά χόρτα, που είναι χαρακτηριστικά του μοντέρνου και μινιμαλιστικού σχεδιασμού του κήπου, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά μπροστά από τον απλό τοίχο. Σε αυτό το παράδειγμα μπορείτε να δείτε έναν ωραίο συνδυασμό με ατσάλι Corten αντί για ξύλο. Το ύψος του τοίχου του κήπου εξαρτάται επίσης από την κλίση. Εάν η κλίση δεν είναι πολύ απότομη, αρκεί μια χαμηλή.

Ασφαλίστε την κλίση με τοίχους από σκυρόδεμα

Ιδέες συγκράτησης τοίχων από τσιμεντένιο κήπο βιομηχανικής κατασκευής

Εάν ο τοίχος αντιστήριξης στον κήπο είναι υψηλότερος από το αναμενόμενο ή αν τον σχεδιάζετε συνειδητά λίγο ψηλότερα, χρησιμοποιήστε θάμνους ή άλλα ψηλά φυτά για να τους διακοσμήσετε. Το μπαμπού είναι επίσης πολύ κατάλληλο και δεν είναι κατάλληλο μόνο για το ασιατικό στυλ κήπου, αλλά και για το μοντέρνο. Στην μπροστινή περιοχή μπορείτε να συνδυάσετε με μερικά χαμηλότερα είδη φυτών.

Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης – ιδέες

ξύλινη επένδυση με βεράντα στον κήπο με λόφους

Εάν η εξωτερική περιοχή αποτελείται από μια πολύ απότομη κλίση, είναι απαραίτητος ένας ψηλός τοίχος. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό περιορίζει την περιοχή και δεν φαίνεται ιδιαίτερα ευχάριστο, θα πρέπει εναλλακτικά να σχεδιάσετε διάφορα επίπεδα, όπως έγινε και στο παραπάνω παράδειγμα. Χάρη στον τοίχο αντιστήριξης, έχετε πολλά υπερυψωμένα κρεβάτια στον κήπο που παρέχουν υφή και είναι επίσης εύκολο να εργαστείτε.

Τείχος κήπου – μοντέρνος και χαρούμενος σχεδιασμός

Φτιάξτε τη δική σας οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων από ξύλο τοίχου φθηνά

Αυτό το πρωτότυπο είναι κατάλληλο για όλους τους λάτρεις του χάλυβα Corten. Δεν υποστηρίζετε μόνο ένα υψηλότερο επίπεδο, αλλά λαμβάνετε επίσης μια όμορφη και μοντέρνα διακόσμηση κήπου που θα διαρκέσει για πάντα. Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε έναν ψηλό μεταλλικό τοίχο προσθέτοντας μερικούς κάδους. Έτσι, ο σχεδιασμός δεν φαίνεται πλέον τόσο γυμνός και επίσης πιο φυσικός. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε χάλυβα Corten για άλλα στοιχεία για να δημιουργήσετε μια ενδιαφέρουσα αλληλεπίδραση.

Ο ξύλινος τοίχος του κήπου έχει αυστηρό γραφικό αποτέλεσμα

Χτίζοντας έναν τοίχο αντιστήριξης στον πάγκο τσιμεντένιο πάγκο που ενσωματώνεται σε ξύλο

Εδώ είναι μια άλλη μεγάλη ιδέα για ψηλότερους τοίχους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ελεύθερες επιφάνειες τοίχου για να προσθέσετε έναν πάγκο. Αυτό είναι δυνατό με οποιοδήποτε στυλ με τον κατάλληλο σχεδιασμό. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν γλάστρες και γλάστρες ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κάθετο κήπο με κρεμαστές γλάστρες. Ο τοίχος αντιστήριξης στον κήπο δεν πρέπει απαραίτητα να έχει επίπεδη επιφάνεια. Εναλλακτικό ξύλο και σκυρόδεμα διαφορετικού πάχους. Αυτό χαλαρώνει τον εξωτερικό χώρο και το κάνει να φαίνεται πολύ πιο ευχάριστο.

Τοίχος κήπου από ξύλο

Κτίριο τοίχου αντιστήριξης στην πλαγιά του κήπου-ξύλινες σανίδες-που τρέχουν οριζόντια

Εάν προτιμάτε το ξύλο, αυτό είναι φυσικά και μια παραλλαγή. Ο τοίχος είναι καλύτερα κατασκευασμένος από σκυρόδεμα ή άλλο στερεό υλικό. Στη συνέχεια, ο τοίχος του κήπου είναι απλώς ντυμένος με το επιλεγμένο ξύλο. Το υλικό προσαρμόζεται ιδιαίτερα καλά στη φυσικότητα του κήπου, αλλά καταρχήν είναι κατάλληλο για οποιοδήποτε στυλ κήπου.

Ρουστίκ ξύλινος τοίχος κήπου

Ιδέες εξωραϊσμού - ανέγερση τοίχων αντιστήριξης με μπλοκ ξυλότυπου

Το ξύλο μπορεί να έχει μια μοντέρνα εμφάνιση, αλλά μπορεί επίσης να έχει μια ρουστίκ εμφάνιση όπως αυτή. Αυτό προσαρμόζεται ιδιαίτερα καλά στο περιβάλλον. Ανεξάρτητα από το σχήμα, το ξύλο χρειάζεται τη σωστή φροντίδα. Μια ετήσια προστατευτική επίστρωση το προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες και εγγυάται μακροχρόνια χρήση. Μας αρέσει πολύ αυτή η ρουστίκ ιδέα με μια καταπράσινη πλαγιά και το μονοπάτι με χαλίκια που διατρέχει τον χαμηλό τοίχο του κήπου.

 Ακανόνιστη τοιχοποιία με στρώσεις

συμβουλές κηπουρικής που διατηρούν το τοπίο ιδεών οικοδόμησης τοίχων

Τοίχος αντιστήριξης με γκαμπόν

Ασφαλείς πέτρες σταθεροποίησης κλίσης Ο κήπος Gabions δημιουργεί ιδέες

Οι πέτρες μπορούν να πρασινίσουν διακριτικά

Η λίμνη κήπου δημιουργεί τοίχους αντιστήριξης μεγάλα κομμάτια πέτρας

Τείχος αντιστήριξης για έναν κήπο σε μια απότομη πλαγιά

στην απότομη κλίση κήπο ιδέες στερέωσης πλαγιάς κήπου

Πολυστρωματικά μπλοκ από φυσική πέτρα σε διαφορετικές διαστάσεις

Ενισχύσεις πλαγιάς Ανάχωμα πέτρινο εξοχικό στυλ μονοπάτι κήπου

Σταθεροποίηση κλίσης τοίχου αντιστήριξης

Ιδέες τοίχων συγκράτησης για σταθεροποίηση κλίσης κηπουρικής

Τοίχοι με σύστημα φύτευσης

Τείχος αντιστήριξης στον κήπο διακοσμητικά στοιχεία από σκυρόδεμα

Πέτρινος τοίχος πεδίου

Ο τοίχος αντιστήριξης με τα παραθυρόφυλλα-κηπουρική δημιουργεί μονοπάτι στον κήπο

Τείχος αντιστήριξης στον αναβαθμισμένο κήπο

Κατασκευή διακοσμητικών τοίχων αντιστήριξης - πολλά σχέδια με ξύλο

Οι σπασμένοι πέτρινοι τοίχοι φαίνονται λίγο ανήσυχοι

ιδέες κλίση οχύρωση-φυσική πέτρα τοίχο κτίριο στρώματα τοιχοποιία-βεράντα

Το σκυρόδεμα και το χαλίκι αποτελούν ένα χαρακτηριστικό του κήπου

βιομηχανικά κατασκευασμένος μινιμαλιστικός κήπος από σκυρόδεμα τοιχοποιίας στην πλαγιά ενός λόφου

Τάση Gabion μέσω σχημάτων και μεγεθών

σύγχρονες ιδέες σχεδιασμού κήπου gabions σταθεροποίηση κλίσης σταθεροποίηση κλίσης

Τοιχοποιία από φυσική πέτρα

Τοίχος φυσικής πέτρας, μεσαίου ύψους, διαφορετικά κομμάτια σπασμένης πέτρας

πέτρινο τοίχο στρωματοποιημένο φυσικό πέτρινο τετράγωνο-φύτευση τοίχων

Ο πολύχρωμος τοίχος των λουλουδιών δημιουργεί οπτική ένταση

πλαγιά κήπου στοιχεία τσιμεντένια στοιχεία αναλημματικού τοίχου όρθια κηπουρική

κήπο τοίχο κλίση τοποθεσία δέντρο φυτεύσιμο σύστημα τοίχου

ιδέες σχεδιασμού Στρώσεις φυσικής πέτρας μπλοκ τοίχο κήπου με ανοίγματα

Ασφαλίστε την πλαγιά αντιστήριξης τοίχου από σκυρόδεμα γκαζόν Συμβουλές κηπουρικής

ανέγερση υλικών αντιστήριξης-φθηνά σκαλοπάτια από χαλίκια

Τείχος αντιστήριξης στον κήπο ιδέες φθηνή οικοδομική πέτρα τοιχοποιία

Προϊστάμενα ψαμμίτη – φυτά και έντομα εγκαθίστανται στις αρθρώσεις

τοίχος αντιστήριξης ψαμμίτης αφεντικά-φυτά έντομα εγκατάσταση

Βιομηχανικά κατασκευασμένος τοίχος από σκυρόδεμα

Σταθεροποίηση κλίσης σκυρόδεμα τοιχοποιία λευκή μινιμαλιστική βεράντα

Μονοπάτι κήπου χωματόδρομος που τοποθετεί μεταλλική πλάκα τοίχου αντιστήριξης

Καμπύλος τοίχος από ξερολιθιά

ξερολιθιου τοιχου κτιριο-καμπυλο σχήμα κατασκευής τύπου λατομείο πέτρινη τοιχοποιία

Στήσιμο πέτρινο τοίχο

Ξηρός πέτρινος τοίχος φυτεμένος φυσικός πέτρινος τοίχος Βρίσκει φυσικούς λίθους

ιδέες τοίχων κήπου οθόνη απορρήτου κατασκευάστε μόνοι σας ξύλινα πάνελ

Όρθια κρεβάτια βεράντας με ξύλινα στοιχεία τοίχου κήπου

Τοιχοποιία λατομείου 

ιδέες οικοδόμησης τοίχων αντιστήριξης κήπου μπορντούρα

ξεροί τοίχοι ψαμμίτη τοίχο κήπο εγκατασταθούν

Ακανόνιστη τοιχοποιία με στρώσεις 

ακανόνιστα στρώσεις τοιχοποιία κήπου από φυσική πέτρα

Τείχος αντιστήριξης με φυτικές πέτρες

κήπος στην πλαγιά οχύρωση ανάχωμα πέτρες εξωτικά φυτά

ζιγκ -ζαγκ σταθεροποίηση κλίσης τοίχου κήπου φυτεμένα στοιχεία από σκυρόδεμα

Μικτή τοιχοποιία

Χτίσιμο κουβόιδων ψαμμίτη, τοίχοι κήπου από φυσική πέτρα

Ιδέες τοίχου κήπου-σκυρόδεμα-κατασκευή ιδιωτικής οθόνης από ξύλο

Ιδέες τοίχων κήπου σταθεροποίηση κλίσης γκαζόν περιοχή χαλίκι

Τσιμεντένιος τοίχος με δυνατότητα φύτευσης

Φτιάξτε έναν τοίχο κήπου από σκυρόδεμα

Friesenwall

Friesenwall με ανοιχτούς αρμούς για φύτευση

Τοιχοποιία Ashlar 

τοίχος φυσικής πέτρας ακανόνιστη οχύρωση τοιχοποιίας κήπων

Οι τοίχοι στον κήπο στερεώνουν την ξύλινη τράπουλα από φυσική πέτρα

Το σύστημα φύτευσης τοίχων

Σύστημα τοίχου-μοντέρνα στοιχεία σχεδιασμού κήπου από υλικά

πέτρινος τοίχος όρθιος τοίχος αντιστήριξης ιδέες οθόνης-φυτεμένη βεράντα

Τσιμεντένιο τοίχο κήπου στην πλαγιά ασφαλές σχέδιο κήπου μοντέρνο

τοίχο κήπου πολυεπίπεδη τοιχοποιία ενσωματωμένη πάγκος φυσική πέτρα

σκυρόδεμα τοιχοποιία εξωραϊσμός διαμορφωμένα φυτά εξωτικά

τα υλικά κατασκευής τοίχων κήπου επιλέγουν υψηλή ποιότητα

έπιπλα βεράντας ιδέες προστασίας της ιδιωτικής ζωής προστασία ξύλου δυνατότητα πρασίνισης

Ξύλινος πάγκος τοίχων αντιστήριξης τοίχων Gabion

Gabions στον κήπο ως ενίσχυση κλίσης γεμάτη με φυσικές πέτρες

Φυτευμένο σύστημα τοίχων

Δημιουργήστε έναν κήπο-σε-πλαγιά-χτίστε έναν τοίχο αντιστήριξης

Τοίχος από φυσική πέτρα κατασκευασμένη από διαφορετικά ευρήματα

Ιδέες κατασκευής τοπίου κήπου από ψαμμίτη τοιχοποιίας τοιχοποιίας

έπιπλα κήπου μπαστούνι καναπές αφίσα μαξιλάρι πράσινο τοίχο

Κήπος λοφώδες τοπίο οχυρώστε με τοίχο αντιστήριξης όρθιο-σκυρόδεμα τοιχοποιία

Ενισχύσεις κλίσης με τσιμεντόλιθους

κλίση κήπου οχύρωση τσιμεντένιο τοίχο χτίσιμο θεμέλιο

Συμβουλές σχεδιασμού βεράντας κήπου Στήριξε έναν ανεμοφράκτη τοίχο

Φυσικά και τσιμεντένια τετράγωνα

Κηπουρική Υποστήριξη τοίχων - βεράντες μπορντούρα - στερέωση κάθετου πράσινου τοίχου

Ιδέες για γκαμπόν τοίχου κήπου για αποτελεσματικά σύνορα προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Τείχος αντιστήριξης κήπου με πυκνή βλάστηση

σύγχρονες ιδέες κήπου εξωραϊσμού υλικά αντιστήριξης τοίχων φθηνά

Σχεδιασμός κήπου σκαλοπατιών από σκυρόδεμα με όρθια προστασία τοίχου προστασίας από το θόρυβο

Σχεδιασμός κήπου ξύλινη τοιχοποιία κατάστρωμα στις φυτείες στην πλαγιά του λόφου

μοντέρνα παρτέρια κήπου μπορντούρα-προστασία πλαγιάς-υλικά

Τα υλικά περιγράμματος κρεβατιού διαμορφώνουν καμπύλο σχεδιασμό κήπου

Λουλούδι κρεβάτι γκαζόν μονοπάτια κήπο σύνορα ιδέες

Κήπος σχεδιασμός παρτέρια σύνορα ιδέες περίφραξη κήπο ξύλινα μπλοκ

Τοπίο κήπου-μινιμαλιστικός σχεδιασμός χαμηλού τοίχου κήπου

γκαζόν, περίγραμμα κρεβατιού, κήπος, στοιχεία τοπίου, ιδέες για κτίρια

Τείχος κήπου χαμηλό ξύλινο περίγραμμα με κρεβάτι

Τείχος αντιστήριξης στον κήπο που ανεγείρει σχέδιο από σκυρόδεμα-βεράντα

Χτίσιμο τοίχου αντιστήριξης στον κήπο Κατασκευάστε μικτή ταράτσα-μεσογειακή βεράντα

Τσιμεντένια στοιχεία τοίχων με φύτευση κηπουρικής

φυσικές πέτρες τοίχος gabion ψηλός κήπος με δυνατότητα φύτευσης

Ασφαλίστε τις απόκρημνες πλαγιές με τοίχο αντιστήριξης στην πλαγιά - με πέτρες αναχώματος