Εξωραϊσμός

Chelsea Flower Show: Το Ullungdo Stonecrop στέφθηκε φυτό της χρονιάς

Chelsea Flower Show Ullungdo Stonecrop Leaves Stones Ground Cover

Σας παρουσιάσαμε ήδη τα κυριότερα σημεία από αυτό που είναι ίσως η πιο διάσημη έκθεση λουλουδιών στην Αγγλία, η Έκθεση λουλουδιών Chelsea, σε εσάς αρκετές φορές. Επίσης φέτος έχει γίνει τόπος συνάντησης επαγγελματιών και χόμπι κηπουρών. Πολλοί κήποι και βεράντες δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 21 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου. Ένα πραγματικό μεγαλείο λουλουδιών, πολλά αυτοφυή και εξωτικά φυτά καλωσόρισαν τους επισκέπτες. Στο τέλος της έκθεσης, παραδοσιακά στέφθηκαν τα φυτά της χρονιάς. Ενώ η λευκή ορτανσία προκάλεσε αίσθηση πέρυσι, φέτος οι λάτρεις της φύσης ήταν ενθουσιασμένοι με το Ullungdo stonecrop, Sedum takesimense. Στη δεύτερη θέση ήρθε το Dendrobium Stardust της ποικιλίας “Firebird”, η τρίτη θέση ήταν για τον αφρικανικό κρίνο της ποικιλίας “Fireworks”.

Έκθεση λουλουδιών Chelsea: Η Ullungdo stonecrop προκάλεσε αίσθηση

Chelsea Flower Show- Ullungdo stonecrop cover cover ξηρά κίτρινα λουλούδια

Περισσότερα από 20 εργοστάσια ήταν υποψήφια για το πολυπόθητο βραβείο φέτος. Οι νικητές ανακοινώθηκαν στη συνέχεια στο μεγάλο περίπτερο: τιμή για τους κτηνοτρόφους των αντίστοιχων ποικιλιών, επειδή έγιναν δημοφιλείς σε μια νύχτα παγκοσμίως. Σας παρουσιάζουμε τις τρεις πρώτες. Πρώτα και κύρια, φυσικά, είναι το κάλυμμα εδάφους Ullungdo stonecrop. Το φυτό με το βοτανικό όνομα “Sedum takesimense” είναι αρκετά απαράδεκτο, μπορεί να ενσωματωθεί αποτελεσματικά σε οποιοδήποτε στυλ κήπου και προσελκύει την προσοχή με τα κίτρινα λουλούδια και τα πράσινα φύλλα του με ένα ελαφρύ περίγραμμα.

Η πέτρα Ullungdo είναι ένα πολυετές φυτό που προτιμά τις ηλιόλουστες τοποθεσίες και οι ισχυρές ακτίνες του ήλιου ευδοκιμούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ταυτόχρονα, το κάλυμμα του εδάφους είναι ανθεκτικό και δεν χρειάζεται να ξεχειμωνιάσει το φθινόπωρο. Χρειάζεται λίγο νερό και πρέπει να ποτίζεται με φειδώ, αν όχι καθόλου. Ένα ξηρό χώμα με μερίδιο άμμου προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για την ταχεία ανάπτυξή του. Το πέτρινο φυτό φτάνει σε ύψος σχεδόν τα 30 εκατοστά και επομένως είναι η τέλεια προσθήκη στον βραχώδη κήπο που φροντίζεται εύκολα. Έκοψε μια ιδιαίτερα καλή φιγούρα ως σολίστ. Κατά τη φύτευση, πρέπει να προγραμματίσετε μια ελάχιστη απόσταση 40 cm μεταξύ των μεμονωμένων φυτών. Η περίοδος ανθοφορίας αρχίζει τον Ιούνιο και διαρκεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Το φυτό σχηματίζει πολλά μικρά κίτρινα άνθη, σε κάθε περίπτωση δεν διασκορπίζει κανένα άρωμα.

Chelsea Flower Show Ullungdo Stonecrop

Chelsea Flower Show: Το Dendrobium Stardust είναι μια υβριδική ορχιδέα

Chelsea Flower Show Dendrobium Stardust Orchid Red Flowers

Η δεύτερη θέση πήγε στο όμορφο υβριδικό φυτό Dendrobium Stardust. Φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 50 εκατοστά και σχηματίζει μακριά, στενά κίτρινα-πορτοκαλί-κόκκινα άνθη και αφήνει μήκος έως 8 εκατοστά. Η περίοδος ανθοφορίας ξεκινά από τον Οκτώβριο και διαρκεί μέχρι το τέλος Μαΐου. Το φυτό εσωτερικού χώρου λατρεύει τον ζεστό καιρό και τα φωτεινά δωμάτια, αλλά δεν μπορεί να ευδοκιμήσει στις ισχυρές ακτίνες του ήλιου το καλοκαίρι. Ένα βοηθητικό τραπέζι κοντά στο παράθυρο, για παράδειγμα, έχει αποδειχθεί ιδανικό. Το περβάζι είναι λιγότερο κατάλληλο για αυτό. Βασικά, όσο πιο έντονο είναι το άμεσο ηλιακό φως, τόσο λιγότερο αναπτύσσεται το φυτό.

Chelsea Flower Show Dendrobium Stardust ψηλό φυτό κοκκινωπό κίτρινο λουλούδι

Η υγρασία από 40% έως 60% προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για μια μακρά περίοδο ανθοφορίας. Όταν η υγρασία είναι κάτω από 40%, τα φύλλα κιτρινίζουν και πέφτουν. Εάν είναι πάνω από 60%, η μούχλα μπορεί να επιτεθεί στο φυτό. Είναι επομένως σημαντικό να αερίζετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Η ορχιδέα χρειάζεται μεταμόσχευση κάθε 2-3 χρόνια. Ο καλύτερος χρόνος για να γίνει αυτό είναι τον Μάιο, αμέσως μετά το τέλος της περιόδου ανθοφορίας. Ένα νεαρό φυτό πρέπει επίσης να ποτίζεται τακτικά. Τα πολυετή φυτά πρέπει να ποτίζονται μόνο αφού στεγνώσει εντελώς το χώμα. Κατά τη φύτευση θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στην αποστράγγιση.

Chelsea Flower Show Dendrobium αστερόσκονη κόκκινα άνθη ορχιδέας

Chelsea Flower Show: The African Lily

Έκθεση λουλουδιών Chelsea δημιουργώντας αφρικανικό κήπο εξοχικού σπιτιού

Chelsea Flower Show Αφρικανικές ιδέες φύτευσης κήπων κρίνων

Ο Αφρικανικός κρίνος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά δοχείων στη Γερμανία. Η νέα ποικιλία “Πυροτεχνήματα” εντυπωσιάζει με έναν συνδυασμό λευκού και μοβ. Όσον αφορά τη φροντίδα, δεν διαφέρει σχεδόν από τις άλλες διακοσμητικές ποικιλίες κρίνων. Λατρεύει τις ηλιόλουστες και προστατευμένες τοποθεσίες. Ένα αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση προσφέρει τις βέλτιστες συνθήκες για την ταχεία ανάπτυξή τους. Το λουλούδι μπορεί να περάσει με λίγο νερό, ακόμη και το καλοκαίρι είναι απολύτως επαρκές εάν το ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίπασμα μία φορά το μήνα.

Chelsea Flower Show Αφρικανικό κρίνο μοβ λευκό λουλούδι

Αφού πέσουν τα λουλούδια, οι μίσχοι πρέπει να κλαδευτούν προσεκτικά πριν σχηματίσουν σπόρους. Αυτό θα παρατείνει τον χρόνο ανθοφορίας. Τα λουλούδια στη συνέχεια ξεχειμωνιάζουν σε ξηρά, δροσερά και σκοτεινά σημεία. Το υπόγειο είναι λιγότερο κατάλληλο για αυτό καθώς είναι συχνά υγρό. Το γκαράζ ή το υπόστεγο του κήπου είναι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Είναι επίσης σημαντικό η θερμοκρασία στο δωμάτιο να μην υπερβαίνει τους 8 βαθμούς. Από τις αρχές Απριλίου επιτρέπεται στα φυτά να βγουν ξανά έξω. Μπορούν να ευδοκιμήσουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και η ελαφρά βροχή δεν μπορεί να τους βλάψει. Εάν είναι απαραίτητο, το λουλούδι μπορεί στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε ένα μεγαλύτερο δοχείο την άνοιξη.

Chelsea Flower Show African Lily Purple White Blossoms Garden

Από το γοητευτικό εξώφυλλο Ullungdo stonecrop, μέχρι την όμορφη υβριδική ορχιδέα Dendrobium Stardust, μέχρι την ίριδα της ποικιλίας “Πυροτεχνήματα”: Φέτος η έκθεση λουλουδιών Chelsea έκανε τις καρδιές των χόμπι κηπουρών να χτυπήσουν πιο γρήγορα. Η ποικιλία λουλουδιών, θάμνων και δέντρων δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη. Φυτά από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν έτσι ώστε ο καθένας να βρει κάτι κατάλληλο για τον δικό του ονειρικό κήπο. Όχι μόνο τα φυτά, αλλά και οι διακοσμήσεις κήπου και τα έπιπλα κήπου προκάλεσαν αίσθηση στην έκθεση. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες στιγμές για εσάς. Μπορείτε να δείτε το άρθρο μας σχετικά με το θέμα για να δείτε ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στον εξωραϊσμό. Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από αυτό!

Chelsea Flower Show Αφρικανική κρίνος λευκά μπλε λουλούδια