Εξωραϊσμός

Ιδέες για φράχτη Gabion – 30 παραλλαγές από πέτρα, ξύλο και γυαλί

Σήμερα μιλάμε για τον ολοένα και πιο δημοφιλή φράχτη gabion και έχουμε μερικές ιδέες για σχεδιασμό κήπου με γκαμπόν για εσάς. Ο πέτρινος φράχτης χρησιμεύει στην πραγματικότητα ως θόρυβος, άνεμος και προστασία της ιδιωτικής ζωής, ειδικά κοντά σε αυτοκινητόδρομους ή άλλους πολυσύχναστους δρόμους. Αλλά αυτοί δεν είναι πλέον οι μόνοι τομείς εφαρμογής. Ο φράκτης, γεμάτος με πέτρες ή άλλα αποτελεσματικά διατεταγμένα υλικά, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και επιλέγεται ως ελκυστική εναλλακτική λύση στο φράχτη ή στον τοίχο. Και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να προσαρμόσετε το δικό σας φράχτη και ακόμη και να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια.

λευκές πέτρες ιδέες φράχτη gabion ψηλό τοίχο σπίτι σπίτι

Σχεδιασμός κήπου Gabions – ιδέες με κοχύλια

κοχύλια υλικό gabion φράχτη τουλίπες κήπο ιδέα

Επιλέξτε πέτρες διαφορετικού χρώματος, μεγάλες ή μικρές και συνδυάστε τις όπως σας αρέσει. Δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό τα γκαμπόν να γεμίζουν με πέτρες. Υπάρχουν επίσης ωραίες παραλλαγές με ξύλο ή άλλα υλικά. Εάν δεν έχετε ακόμα σαφή ιδέα, αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Συγκεντρώσαμε 30 ιδέες για φράχτες gabion για εσάς παρακάτω που σίγουρα θα ερωτευτείτε και που μπορούν να χρησιμεύσουν ως έμπνευση.

Ιδέες για φράχτη Gabion – η κλασική παραλλαγή με πέτρες

Bauzaun μοντέρνα πέτρες φράχτη gabion σχεδιασμό ιδέα DIY

Εδώ μπορείτε να δείτε έναν φράχτη gabion που είναι κλασικά γεμάτος πέτρες. Με αυτόν τον τρόπο, ο κατά τα άλλα διαφανής φράχτης γίνεται μια τέλεια οθόνη απορρήτου, η οποία μπορεί να ποικίλει σε μήκος κατά βούληση. Οι ελαφριές πέτρες εξασφαλίζουν ότι το σκούρο μέταλλο έρχεται από μόνο του, κάτι που δεν θα συνέβαινε χωρίς γέμιση.

Gabions ως διακόσμηση στον κήπο – τοίχοι και άλλες ιδέες

Gabions στον κήπο – φτιάξτε μόνοι σας υπερυψωμένα κρεβάτια, πάγκους και φράχτες gabion

Φράκτης Gabion στον κήπο – φέρτε ένα κομμάτι φύσης στο σπίτι σας!

Ιδέα για το φράχτη γκαμπιών με μεγάλες πέτρες

ιδέες τοίχου gabion φράχτη πύλη μεταλλική σκουριά πέτρα

Το μέγεθος των λίθων μπορεί επίσης να επιλεγεί ελεύθερα. Εδώ είναι ένα παράδειγμα όπου οι μεγάλες πέτρες χρησιμοποιήθηκαν και τοποθετήθηκαν σαν παζλ. Οι πέτρες έχουν λεπτές αποχρώσεις του γκρι, του κόκκινου και του κίτρινου, πράγμα που σημαίνει ότι η μοντέρνα πύλη σκουριάς τονίζεται στο έντονο κόκκινο-καφέ χρώμα της.

Ιδέες φράχτη Gabion κατασκευασμένες από τούβλο

ιδέες φράχτη gabion σύρμα από πέτρα κισσού

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν χαμηλότεροι τοίχοι ή ακόμη και πλακόστρωτα. Το υπέροχο με αυτά είναι ότι δεν προσφέρονται μόνο σε διαφορετικά μεγέθη, αλλά και σε διαφορετικά χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο, με λίγη φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα σχέδια συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα. Αυτό έγινε επίσης σε αυτό το παράδειγμα. Μπορείτε να δείτε γκρίζες, κιτρινωπές και κόκκινες πέτρες.

Φράκτης Gabion από χρωματιστό γυαλί

γυάλινες πέτρες μπλε φράχτη ιδέες φράχτη τέχνη κήπο

Οι φράχτες απορρήτου και οι τοίχοι που είναι γεμάτοι με γυαλί είναι σίγουρο ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα. Το χρώμα μπορεί να επιλεγεί ελεύθερα και πάλι εδώ. Αποφασίζετε μόνοι σας εάν θέλετε να σχεδιάσετε έναν μονόχρωμο φράχτη ή έναν πολύχρωμο. Βεβαιωθείτε ότι ο φράχτης είναι αρκετά φαρδύς για να χωρέσει αρκετό γυαλί για να είναι αδιαφανές.

Φράκτης Gabion από πέτρες με μοτίβο σε μορφή δέντρου

μοτίβο δέντρο gabion φράχτη ιδέα σχεδιασμός πέτρες κήπος

Τα κλασικά γκαμπόν με πέτρες μπορούν επίσης να αρωματιστούν και να προσφέρουν ένα τέλειο υπόβαθρο για έργα τέχνης. Και τι θα ταιριάζει καλύτερα με τον μοντέρνο σχεδιασμό φράχτη από το ατσάλι Corten; Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μοτίβων κατασκευασμένων από αυτό το υλικό που μπορούν να στερεωθούν στο μεταλλικό φράχτη. Επιλέξτε έναν αρκετά ελαφρύ τύπο πέτρας για τη γέμιση, έτσι ώστε τα μοτίβα να μπορούν επίσης να έρθουν μόνα τους.

Παραλλαγή για το φράχτη gabion σε συνδυασμό ξύλου και πέτρας

ξύλινες λευκές πέτρες μοτίβο φράχτη φράχτη σχέδιο τοπίου

Οι γρίλιες μπορούν ακόμη και να γεμιστούν με ξύλο. Το ξύλο έρχεται από μόνο του όταν το συνδυάζετε με πέτρα ή άλλο υλικό. Στο παραπάνω παράδειγμα, η κομψή λευκή πέτρα χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Λόγω της διαφοράς χρώματος μεταξύ των δύο υλικών, αναδεικνύουν τέλεια το ένα το άλλο. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε γέμιση γυαλιού ή κελύφους.

Ξύλο σε ατσάλινο πλαίσιο

ιδέες φράχτη ξύλου gabion μεταλλική κατασκευή αποτελεσματική

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το ξύλο φαίνεται λιγότερο ελκυστικό χωρίς άλλα υλικά. Χρησιμοποιήστε ξύλινους δίσκους διαφορετικών μεγεθών και μηκών για να βρείτε χώρο στο πλέγμα και ταυτόχρονα να τον γεμίσετε καλά. Με λίγη υπομονή και φαντασία, ακόμη και ενδιαφέροντα μοτίβα ή σχέδια μπορούν να δημιουργηθούν με τη βοήθεια των διαφορετικών διαμέτρων.

Κούτσουρα ξύλου σε μια μεταλλική σχάρα

διακόσμηση σπιτιού οικιστική δομή κήπος βεράντα φράχτη ιδέες φράχτες πέτρες καφέ

Perhapsσως έχετε ακόμα κάποια κούτσουρα διαθέσιμα και θα προτιμούσατε να τα χρησιμοποιήσετε αντί των ξύλινων δίσκων. Αυτό δεν είναι απολύτως κανένα πρόβλημα! Μην ξεχνάτε ότι ο σχεδιασμός είναι απόλυτα σύμφωνα με το γούστο σας. Ωστόσο, ορισμένα υλικά, όπως η πέτρα, διαρκούν πολύ περισσότερο από το ξύλο, για παράδειγμα.

Ενσωμάτωση πάγκου

τοίχο κτίριο πάγκος γκαμπόν φράχτη σύρμα σύρμα φοίνικες

Οι ιδέες περί φράχτη Gabion μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως τοίχος αντιστήριξης για ακίνητα σε πλαγιά. Όχι μόνο χωρίζουν και υποστηρίζουν ένα υψηλότερο επίπεδο με έναν ελκυστικό τρόπο, αλλά επίσης διακοσμούν την εξωτερική περιοχή ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε ένα κάθισμα στο φράχτη όπως εδώ. Εάν ο τοίχος στήριξης είναι χαμηλότερος, ένα κάθισμα από ξύλινες σανίδες μπορεί απλά να τοποθετηθεί στο φράχτη από γκαμπόν.

Υποστήριξη τοίχων σε μια πλαγιά

οικόπεδο φράχτη gabion βότσαλο μονοπάτι πισίνα γκαζόν

Φυσικά, φαίνονται πολύ ωραία ακόμη και χωρίς πάγκους. Όχι μόνο τα ψηλά κρεβάτια μπορούν να υποστηριχθούν με αυτόν τον τρόπο. Χρησιμοποιήστε οποιεσδήποτε ιδέες για φράχτες gabion για υπερυψωμένες βεράντες ή χώρους πισίνας, κρεβάτια με σκελετό και χώρους καθιστικού ή σκεφτείτε κάτι δημιουργικό μόνοι σας.

Οθόνη απορρήτου από πέτρα και ξύλο

σπίτι σύνορα gabion ιδέες φράχτη ξύλινα πηχάκια πρανή γκαζόν

Μπορεί να βρείτε ψηλούς τοίχους από πέτρες γεμάτους γκαμπόν πολύ μαζικούς και βαρετούς. Στη συνέχεια, ο σχεδιασμός μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μια οθόνη απορρήτου από ξύλο. Απλώς εναλλάξτε σανίδες και γκαμπόν με πέτρα, όπου τα γκαμπόν χρησιμοποιούνται επίσης ως θεμέλιο. Η εμφάνιση γίνεται ποικίλη και μοντέρνα.

βότσαλα πυλώνες ξύλινος φράκτης gabion φράχτη ιδέες φυτευτής

Αυτός ο φράκτης απορρήτου είναι μια παρόμοια παραλλαγή. Ωστόσο, τα ξύλινα στοιχεία βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο εδώ. Στους ίδιους τους Gabions μπορεί επίσης να δοθεί μια ενδιαφέρουσα δομή και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ευθείες. Σε αυτόν τον τοίχο, για παράδειγμα, μιμούνται κολώνες, μεταξύ των οποίων είναι προσαρτημένα τα ξύλινα πάνελ.

Φράκτης Gabion με γκρίζες πέτρες

λευκό φράχτη ιδέες πέτρες γκρι κήπος μονοπάτι σχεδιασμός τοίχου

Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε να παίξετε τόσο με το ύψος όσο και με το πλάτος του φράχτη και έτσι να το προσαρμόσετε στις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Εάν θέλετε να διαχωρίσετε μόνο ορισμένες περιοχές και δεν εκτιμάτε την ιδιωτικότητα, χρησιμοποιήστε απλά το συνηθισμένο ύψος για φράχτες κήπου.

Ένας μικρός φράχτης gabion ως έμφαση στη βεράντα

έμφαση κήπος βεράντα αίθριο gabion φράχτη καρέκλα φοινικόδεντρα

Ιδέες για φράχτη Gabion – φόντο στο σιντριβάνι με καταρράκτη

ιδέες σχεδιασμού τοπίου gabion φράχτη τετράγωνο καταρράκτη συντριβάνι

σχέδιο τοπίο gabion φράχτη-γυαλί μπλε συνδυασμός ξύλινος φράχτης

βεράντα τοίχο καθιστικό περιοχή gabion πέτρες φράχτη τραπεζαρία

δέντρα κήπου πέτρες οικοδόμηση γκαμπόν φράχτη ιδέες σχεδιασμός βεράντα

ιδέες φράχτη gabion μισό ύψος τοίχου μεγάλες πέτρες χρώματα συνδυασμός

ιδέα σχεδίασης πλαίσιο φράχτη gabion λευκές πέτρες πισίνα

μοτίβο κύμα λευκό φράχτη gabion πέτρα καφέ ροκ κήπο ιδέα graeser

Τα κούτσουρα του ξύλινου φράχτη φράχτη σχεδιασμό νερού χαρακτηριστικό βεράντα τράπεζα

σχέδιο κήπου υάκινθος λευκές πέτρες-βρύα φράχτη gabion

gabion ιδέες φράχτη χαμηλή σκουριά οπτικά μέταλλο πέτρινη βίλα

gabion ιδέες φράχτη ιδιωτικότητα οθόνη ιδέα σιντριβάνι νερό χαρακτηριστικό κήπο προφορά

gabion ιδέες φράχτη μοντέρνο σχέδιο πέτρινο δέντρο μπροστά κήπο μοντέρνο

γκάμπιον φράχτη ιδέες γκρι πέτρα λευκές πλάκες τονίζει χλοοτάπητα τοίχο αντιστήριξης

ιδέες φράχτη gabion πάγκο ξύλο λωρίδες μοντέρνο σχεδιασμό τοπίο