Εξωραϊσμός

Ανθεκτικά διακοσμητικά γρασίδια – το ροζ χόρτο του Τέξας Muhlenbergia capillaris παρέχει πιτσιλιές χρώματος στον φθινοπωρινό κήπο

ανθεκτικό ziergraeser ροζ σκάλες σχεδιασμός κήπου

Λόγω απλών υλικών πλήρωσης και ελκυστικού φόντου – τα χειμωνιάτικα ανθεκτικά διακοσμητικά χόρτα δημιουργούν μερικές από τις πιο όμορφες εικόνες του κήπου στον φθινοπωρινό κήπο και μπορούν εύκολα να συμβαδίσουν με τα πολυετή και αργά ανθισμένα από άποψη πιτσιλιών χρώματος. Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα ποικιλία σχημάτων επιτρέπει μια ορισμένη ελευθερία σχεδίασης – χρησιμοποιούνται τόσο ως έμφαση στο παρτέρι όσο και ως σολίστ στο βραχόκηπο. Το φιλιγκράν χορτάρι του Τέξας Muhlenbergia capillaris, το οποίο αναπτύσσεται σε ροζ χρώμα το φθινόπωρο και έτσι παρέχει μια βουτιά χρώματος στον κήπο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις μέρες μας. Στις ΗΠΑ, το εργοστάσιο εύκολης φροντίδας έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ταλέντο παντού. Στο άρθρο μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε κατά τη φύτευση και τη φροντίδα του, καθώς και ποιες ρυθμίσεις είναι δυνατές.

Ανθεκτικά διακοσμητικά χόρτα ως έμφαση στον κήπο

ανθεκτικό ziergraeser σπίτι πισίνα corten ατσάλινη πρόσοψη

Τα σκληρά διακοσμητικά χόρτα είναι μια δημοφιλής προσθήκη στην εικόνα του κήπου στις ΗΠΑ – μπορούν να τοποθετηθούν με κομψό τρόπο με πολυετή και δέντρα, να αποτελέσουν το τέλειο υπόβαθρο για δημιουργικά σχέδια παρτέρι και να δώσουν τόσο τον διακριτικό και απλό μινιμαλιστικό κήπο όσο και τον ναυτικό κήπο σχεδιάστε μια νέα πινελιά. Επίσης, αρωματίζουν τον βραχόκηπο και προσθέτουν τις τελευταίες πινελιές στον κήπο του εξοχικού σπιτιού. Το ευρύ φάσμα χρήσεων εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τη μεγάλη ποικιλία ποικιλιών που μπορεί να βρεθεί στην αγορά. Οι κηπουροί χόμπι κάνουν διάκριση μεταξύ ετήσιων και πολυετών καλλωπιστικών χόρτων – τα ετήσια φυτά χρειάζονται μόνο ένα χρόνο από τη βλάστηση έως την εκπαίδευση και το σχηματισμό σπόρων και στη συνέχεια πεθαίνουν. Τα πολυετή διακοσμητικά χόρτα, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά επίμονα – αψηφούν τον άνεμο, τη βροχή και τον παγετό χωρίς προβλήματα και παρέχουν πιτσιλιές χρώματος σε εξωτερικούς χώρους για πολλά χρόνια.

 Το γρασίδι Τέξας Muhlenbergia capillaris έχει ελκυστικό ροζ χρώμα

ανθεκτικά ziergraeser φυτά φράκτη αειθαλή πολυετή φυτά

Το χορτάρι Τέξας Muhlenbergia capillaris (εξακολουθεί να ονομάζεται ροζ χόρτο μαλλιών) ανήκει ακριβώς στη δεύτερη ομάδα – όπως υποδηλώνει το όνομα, το φυτό προέρχεται από τις ΗΠΑ (αλλά τώρα είναι επίσης διαδεδομένο στο Μεξικό) και μεταφέρθηκε αργότερα στην Ευρώπη. Χρειάζεται μια ηλιόλουστη τοποθεσία, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε μερική σκιά. Ο χρόνος φύτευσης αρχίζει τον Ιανουάριο και τελειώνει τον Απρίλιο, το διακοσμητικό γρασίδι παραδίδεται σε μπάλες γλάστρας. Το φυτό στη συνέχεια αναπαράγεται αργότερα με σπορά. Ένα ελαφρώς αργιλώδες, ομοιόμορφα υγρό χώμα με ουδέτερες τιμές pH και ένα ανώτερο πάχος εδάφους περίπου 25 cm είναι οι τέλειες συνθήκες για ταχεία ανάπτυξη. Το γρασίδι του Τέξας φυτεύεται σε ομάδες 4-5 φυτών, η απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων φυτών πρέπει να είναι περίπου 100 cm.

ανθεκτικό ziergraeser ροζ μαλλιά χόρτο πολυετές πολυετές

Το γεγονός ότι το ροζ χόρτο σχηματίζει δρομείς και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα με αυτόν τον τρόπο παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη φύτευση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν να κρατάτε μια ορισμένη απόσταση από άλλα φυτά και γείτονες και να ελέγχετε για δρομείς κάθε χρόνο. Η τοξωτή προεξέχουσα μορφή ανάπτυξης σε σχήμα αγγείου επιτρέπει τόσο τη φύτευση απευθείας στο παρτέρι, όσο και μια διάταξη στο γλάστρα. Το διακοσμητικό γρασίδι αναπτύσσεται μεταξύ Απριλίου και τέλους Ιουλίου και φτάνει το μέγιστο ύψος 100 cm, αλλά συνήθως έχει ύψος περίπου 80 cm – και ως εκ τούτου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως οθόνη προστασίας της ιδιωτικής ζωής για τη βεράντα ή το μπαλκόνι. Η εμφάνιση είναι, ειδικά το φθινόπωρο, απλά εντυπωσιακή – τα λεπτά μαλλιά αυτιά μαγνητίζουν με μια φωτεινή ροζ απόχρωση που προσελκύει αυτόματα την προσοχή. Το ροζ χρώμα μπορεί να φανεί από τα μέσα Αυγούστου, την άνοιξη και στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, το διακοσμητικό γρασίδι με επιμήκη φύλλα είναι πράσινο-και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με λουλούδια που ανθίζουν νωρίς. Ο χρόνος ανθοφορίας ξεκινά από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ανθεκτικά διακοσμητικά χόρτα – η ροζ χλόη μαλλιών είναι εξαιρετικά εύκολη στη φροντίδα

hardy ziergraeser πύλη κήπου σφυρήλατο σίδερο ξύλινος τοίχος κήπου

Όσον αφορά τη φροντίδα, το χόρτο των μαλλιών θεωρείται εξαιρετικά εύκολο στη φροντίδα. Βασικά, μπορεί να ανεχθεί το κλάδεμα την άνοιξη ένα χρόνο μετά τη φύτευση. Το χειμώνα, το φυτό μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως -20 βαθμούς Κελσίου, αλλά μπορεί να αντέξει μόνο τον παγετό σε περιορισμένο βαθμό -για να αναπτυχθεί το Muhlenbergia capillaris, χρειάζεται τουλάχιστον 15 εβδομάδες χωρίς παγετό το χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φυτό θεωρείται ανθεκτικό, αλλά ο χειμώνας σε ένα θερμοκήπιο μπορεί να έχει νόημα υπό ορισμένες συνθήκες.

ανθεκτικό διακοσμητικό γρασίδι φόντο χρώμα παρτέρι πολυετή

Προαιρετικά, το φυτό μπορεί να τυλιχτεί με fleece τους χειμερινούς μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό επιτρέπει στον αέρα να περάσει. Στα βόρεια μέρη της Γερμανίας, για παράδειγμα, το διακοσμητικό γρασίδι μπορεί να φυτευτεί σε γλάστρες – για το σκοπό αυτό χρειάζεστε γλάστρες χωρητικότητας τουλάχιστον 50 λίτρων. Τα φυτά πρέπει επίσης να γονιμοποιούνται κάθε τρεις εβδομάδες με ειδικό λίπασμα για χόρτα. Ο χόμπι κηπουρός θα πρέπει μάλλον να αποφύγει την κατάκλιση – γιατί το διακοσμητικό γρασίδι δεν θα το ανεχτεί. Διαφορετικά, το ροζ χόρτο μαλλιών θεωρείται αρκετά ανεκτικό στο αστικό κλίμα και ως εκ τούτου είναι η τέλεια επιλογή για τη βίλα της πόλης, τη βεράντα του τελευταίου ορόφου ή για το μπαλκόνι με νότιο προσανατολισμό.

Βάλτε ανθεκτικά διακοσμητικά χόρτα στη σωστή θέση

hardy ziergraeser texasgras χαλίκια μονοπάτι κάκτοι

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα διακοσμητικά χόρτα μοιάζουν περισσότερο με δομικά φυτά – δημιουργούν αντιθέσεις με ανθισμένα λουλούδια και δέντρα και αποτελούν το τέλειο σκηνικό για ευφάνταστες συνθέσεις λουλουδιών. Έκοψαν επίσης μια καλή φιγούρα γύρω από τη λίμνη του κήπου – με την προϋπόθεση ότι η λεκάνη της λίμνης είναι καλά σφραγισμένη, έτσι ώστε να μην συμβεί νερό. Μόνο αργότερα, στο τέλος του καλοκαιριού, τα χόρτα μαλλιών όπως το Muhlenbergia capillaris έρχονται στο προσκήνιο και γίνονται το επίκεντρο στον εξωτερικό χώρο. Μέχρι αυτή τη στιγμή το φυτό έχει φτάσει ως επί το πλείστον στο μέγιστο ύψος του και παρουσιάζεται καλύτερα ως σολίστ, περιτριγυρισμένο από πέτρες και χαλίκια.

ανθεκτικό ziergraeser ροζ μαλλιά χόρτο bauerngarten maritim περιοχή γκαζόν

Τα λουλούδια που έχουν ανθίσει αργά μπορεί να υπάρχουν στο παρτέρι, αλλά το χρώμα τους πρέπει να ταιριάζει με τη ροζ-μοβ απόχρωση του φυτού φιλιγκράν. Παρεμπιπτόντως, στις ΗΠΑ, το γρασίδι του Τέξας βρίσκεται συχνά στον βράχο (έρχεται από μόνο του σε σκούρο φόντο όπως γρανίτη), στην Ιταλία και την Πορτογαλία αντικαθιστά τη λεβάντα στον κήπο και προσθέτει μια εξωτική πινελιά στη χώρα -Κήπος στυλ στο Μεξικό είναι το μόνο φυτό που χρησιμοποιείται στον μινιμαλιστικό κήπο λόγω της γλυπτικής του σχεδιαστικής γλώσσας. Οι δυνατότητες είναι πρακτικά ατελείωτες και σχετίζονται στενά με τις δικές σας προτιμήσεις, τον προσανατολισμό στον κήπο και τα άλλα στοιχεία σχεδιασμού.

ανθεκτικό ziergraeser texasgrass φθινοπωρινό κήπο

ανθεκτικό ziergraeser muhlenbergia capillaris χαλίκι μονοπάτι τσιμεντένιο κήπο τοίχου

ανθεκτικό ziergraeser χαλίκι μονοπάτι φράκτες φυτά βήμα κήπο

hardy ziergraeser hairgrass κάκτοι muhlenbergia capillaris