Εξωραϊσμός

Δημιουργώντας ένα παρτέρι στον κήπο του εξοχικού σπιτιού: έτσι δημιουργείτε μια όαση με γοητεία εξοχικού σπιτιού!

Ο κήπος του εξοχικού σπιτιού αποπνέει αγροτική γοητεία και συνδυάζει τις αρχές σχεδιασμού του γαλλικού κήπου εξοχικών κατοικιών με αυτές του κλασικού αγγλικού τοπίου. Το επίκεντρο του κήπου της εξοχικής κατοικίας είναι η φυσικότητα. Πολύχρωμα πολυετή, πλούσια ανθοφόρα αναρριχώμενα φυτά και δέντρα είναι εξίσου ένα μέρος μιας αρμονικής συνολικής εικόνας στο στυλ της εξοχικής κατοικίας με τα παρτέρια. Ένα παρτέρι σε εξοχικό στιλ φαίνεται φυσικό και ταυτόχρονα κερδίζει πόντους με προσεκτικά σχεδιασμένο σχεδιασμό. Σας προσφέρουμε διάφορα σχέδια κήπου και εξηγείτε πώς μπορείτε να συνδυάσετε επιδέξια τα φυτά.

Δημιουργία παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας: οι βασικές αρχές του σχεδιασμού μιας όασης στο στυλ του αγγλικού εξοχικού σπιτιού

Δημιουργία παρτέρι σε στυλ εξοχικού σπιτιού Συνδυάζοντας λουλούδια

Ο κήπος του εξοχικού σπιτιού είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές σχεδιασμού κήπου. Παρόμοια με τον κλασικό αγγλικό κήπο, δίνεται μεγάλη σημασία σε μια σαφή διαίρεση του εξωτερικού χώρου σε διαφορετικές ζώνες. Αυτή η συγκεκριμένη τυπικότητα χαλαρώνει από τον οργανικό σχεδιασμό των επιμέρους στοιχείων. Πολύχρωμα διακοσμητικά κρεβάτια με λιβάδια λιβάδια και πλούσιους θάμνους προσθέτουν στη γοητεία του στυλ του κήπου. Στο τέλος, ο κήπος του σπιτιού φαίνεται παιχνιδιάρικος, ελεύθερος και φυσικά όμορφος. Παρεμπιπτόντως, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του κήπου της εξοχικής κατοικίας είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε μικρά όσο και σε μεγάλα οικόπεδα. Ωστόσο, ο χόμπι κηπουρός θα πρέπει να λάβει υπόψη μερικά πράγματα κατά τη φύτευση. Αυτές είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός παρτέρι σε στιλ χώρας:

Δημιουργία παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας Συμβουλές για χόμπι κηπουρούς

 • Επιλέξτε λουλούδια και φυτά που καλλιεργούνται με ευχαρίστηση και ανθίζουν. Μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό κόλπο: Φυτέψτε τα λουλούδια ενός είδους κοντά μεταξύ τους. Επιλέξτε μεσαίου ύψους έως υψηλά λουλούδια που χωρίζουν οπτικά τις επιμέρους περιοχές στον κήπο ο ένας από τον άλλο.
 • Συνδυάστε φυτά σε παστέλ χρώματα ή φυτά από την ίδια παλέτα χρωμάτων για να δημιουργήσετε μια αρμονική συνολική εικόνα.
 • Κατά το σχεδιασμό, δώστε προσοχή στους χρόνους ανθοφορίας των διαφόρων φυτών και σχεδιάστε το παρτέρι έτσι ώστε να υπάρχει λαμπρότητα λουλουδιών καθ ‘όλη τη διάρκεια της κηπουρικής περιόδου.
 • Βασιστείτε σε ταχέως αναπτυσσόμενα κλασικά όπως τριαντάφυλλα ή κατιφέδες.
 • Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ένα κομψό περίγραμμα για το κρεβάτι. Εκτελεί πολλές λειτουργίες ταυτόχρονα: μπορεί να διαχωρίσει το παρτέρι από το γκαζόν ή από το μονοπάτι του κήπου, κάνοντας την κηπουρική πολύ πιο εύκολη. Δίνει επίσης τη δομή του παρτέρι και το φέρνει στο επιθυμητό σχήμα. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το περίγραμμα του κρεβατιού φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά όπως πέτρα ή ξύλο για το σκοπό αυτό.
 • Φυτέψτε όχι μόνο οπτικά ελκυστικές ποικιλίες, αλλά και αρωματικά φυτά και κομμένα λουλούδια.

Σχεδιασμός παρτέρι σε κήπο εξοχικού σπιτιού: η φυσικότητα είναι κορυφαία προτεραιότητα

Δημιουργήστε ένα παρτέρι σε στιλ χώρας και επιλέξτε λουλούδια που σπέρνετε μόνοι σας

Όταν σχεδιάζετε ένα παρτέρι σε στυλ χώρας, δεν ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με το συνηθισμένο. Τα ψηλά λουλούδια δεν χρειάζεται να φυτευτούν αυτόματα στο πίσω μέρος, κατανέμονται ομοιόμορφα στο παρτέρι. Ο στόχος: Το παρτέρι πρέπει να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Βασιστείτε σε ετήσια λουλούδια όπως οι μαργαρίτες λιβαδιών που σπέρνουν τον εαυτό τους. Αυτοί οι επισκέπτες έκπληξη είναι ευπρόσδεκτοι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας και εξασφαλίζουν μια αρμονική συνολική εικόνα. Παρεμπιπτόντως, αυτό περιλαμβάνει επίσης το διακοσμητικό καλάθι, το βυζαντινό Siegwurz και τον βίκο. Με αυτά τα λουλούδια του λιβαδιού, ο ρομαντισμός είναι εγγυημένος ότι θα μπει στον κήπο.

Μαργαρίτες και λιβάδια στο παρτέρι δίπλα στο μονοπάτι του κήπου

Επίσης, ξεχάστε τις αρχές σχεδιασμού του σύγχρονου τοπίου. Στον κήπο του εξοχικού σπιτιού, η φυσικότητα είναι πολύ σημαντική. Τα μονοπάτια του κήπου και τα παρτέρια με σαφείς γραμμές είναι επομένως εκτός τόπου. Αν θέλετε να δομήσετε τον κήπο, μπορείτε να φυτέψετε πυξάρι στην άκρη του παρτέρι.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν μικρό κήπο σε εξοχικό στιλ, μπορείτε να το κάνετε χωρίς το γκαζόν και να φυτέψετε διακοσμητικό γρασίδι στο παρτέρι αντ ‘αυτού. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και σχεδιάστε ένα παρτέρι απευθείας στον φράκτη του κήπου.

Ο κήπος στην πλαγιά του λόφου αποτελεί σημαντική πρόκληση για τους περισσότερους κηπουρούς χόμπι. Αντί να χωρίσετε το οικόπεδο στην πλαγιά του λόφου σε διάφορα επίπεδα, όπως συμβαίνει συχνά με τον μινιμαλιστικό κήπο, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια φυσική μετάβαση μεταξύ των φυτών.

Δημιουργία παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας: Έτσι συνδυάζετε τα λουλούδια για μια αρμονική συνολική εικόνα

Δημιουργία παρτέρι σε στυλ εξοχικού σπιτιού Συμβουλές για χόμπι κηπουρούς

Για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό παρτέρι, επιλέξτε πρώτα αρκετά φυτά που ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του κήπου της εξοχικής κατοικίας και δώστε έμφαση στο σχήμα τους. Τα άφθονα ανθοφόρα πολυετή φυτά όπως οι ορτανσίες μπορούν να παίξουν τον κύριο ρόλο στο σύνολο. Η ορτανσία του αγρότη “Altona” είναι συμπαγής, βαθμολογείται με μεγάλη περίοδο ανθοφορίας από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο και παράγει σκοτεινό ροζ έως γαλάζιο λουλούδια. Η μπάλα ορτανσία “Anabelle” είναι ένα απόλυτο κλασικό στον κήπο του εξοχικού σπιτιού. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τα μεγάλα, σφαιρικά άνθη του σε λευκό χρώμα και τον μεγάλο χρόνο ανθοφορίας του από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Η ορτανσία πανικού “Vanille Fraise” είναι ένα πραγματικό βλέμμα στον κήπο του εξοχικού σπιτιού. Τα λουλούδια του αλλάζουν χρώμα από ροζ σε σκούρο κόκκινο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Φυτέψτε το παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας με λεβάντα στην άκρη

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σχεδιασμού στο παρτέρι είναι τα αρωματικά φυτά. Ένας φράχτης λεβάντας, για παράδειγμα της «μπλε» ποικιλίας, στην άκρη του παρτέρι εκπληρώνει διάφορες λειτουργίες: πλαισιώνει οπτικά το μονοπάτι του κήπου, είναι ένα υπέροχο θέαμα και ταυτόχρονα κρατά τις αφίδες μακριά από τα άλλα λουλούδια. Παρεμπιπτόντως, ο τέλειος συνεργάτης για τον φράκτη λεβάντας είναι τα τριαντάφυλλα.

Δημιουργία παρτέρι στον κήπο του εξοχικού σπιτιού Φροντίδα τριαντάφυλλων

Τα τριαντάφυλλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη ενός παρτέρι σε στιλ εξοχής. Στο κέντρο του κήπου διατίθεται μεγάλη ποικιλία ποικιλιών. Πολυετή φυτά όπως η ποικιλία “Getrude Jekyll” και “Munstead Wood” ή “Madame Hardy” είναι πολύ στιβαρά και είναι ιδανικά για ένα μεγάλο παρτέρι. Το τριαντάφυλλο αναρρίχησης “Kiftsgate” είναι επίσης ένα πραγματικό βλέμμα, ειδικά όταν το παρτέρι είναι στρωμένο γύρω από ένα ψηλό δέντρο. Η ποικιλία “The Albrighton Rambler” έχει μια συμπαγή συνήθεια και ως εκ τούτου είναι ιδανική για ένα μικρό παρτέρι, για παράδειγμα δίπλα στη βεράντα. Ανθίζει επίσης αρκετές φορές το χρόνο και ως εκ τούτου εξασφαλίζει τη σωστή εμφάνιση κήπου εξοχικού σπιτιού καθ ‘όλη τη διάρκεια της κηπουρικής περιόδου.

Δημιουργία παρτέρι στο εξοχικό κήπο του εξοχικού σπιτιού

Τα πολυετή φυτά είναι ιδανικά για τις γωνίες του ανθισμένου κρεβατιού σε εξοχικό στιλ. Μπορείτε να συμπληρώσετε κενά και να προσθέσετε έγχρωμες πινελιές με λουλούδια όπως δελφίνιο, μουριά, γαρύφαλλο, γαρύφαλλο κορώνας και αστεροειδή ομπρέλα.

Ο γερανοφόρος κήπος “Ann Folkard” κόβει μια ωραία φιγούρα στην άκρη του παρτέρι. Το λουλούδι βαθμολογείται με έντονη ανάπτυξη και όμορφη μοβ άνθηση με μαύρο μάτι.

Λουλούδια όπως η ποικιλία γαρίφαλου “Totatlly Tangerine”, που ανθίζει όλο το καλοκαίρι και είναι επίσης κατάλληλο ως κομμένο λουλούδι, και η λειβαδιώτικη οδός “Black Stockings” προσθέτει ποικιλία στο σύνολο λουλουδιών.

Τέλος, μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικά φυτά με όψιμη ανθοφορία στη διάταξη. Η ντάλια, που θεωρείται η βασίλισσα του κήπου του εξοχικού σπιτιού, το καπέλο του ήλιου, που δημιουργεί χαρούμενη διάθεση με τα φωτεινά λουλούδια του και το ψευδοκαπέλο, που είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για τις πεταλούδες, ανθίζουν μέχρι τον Οκτώβριο. Το φθινοπωρινό κυκλάμινο μπορεί να ολοκληρώσει αποτελεσματικά το φθινοπωρινό σύνολο.

Δημιουργήστε ένα παρτέρι σε στυλ εξοχικού σπιτιού: Αυτά τα λουλούδια είναι τέλεια ως τόνους στον κήπο της εξοχικής κατοικίας

Δημιουργία παρτέρι σε στυλ εξοχικού σπιτιού Συμβουλές και κόλπα

Το παρτέρι σε εξοχικό στιλ αποτελείται κυρίως από εποχιακά λουλούδια, αρωματικά φυτά και φυτά που προσελκύουν μέλισσες και πεταλούδες. Για αλλαγή, μπορείτε να εμφανίσετε ζαρντινιέρες και καμάρες με τριαντάφυλλα στην άκρη του παρτέρι. Τηρήστε τον κανόνα: Ο κήπος πρέπει να φαίνεται πλούσιος. Αυτά τα φυτά τίθενται υπό αμφισβήτηση:

 Ντάλια

Ρουστίκ παρτέρι λουλουδιών ντάλια

Οι ντάλιες είναι από εκείνους που αγαπούν τον ήλιο. Ευδοκιμούν καλύτερα σε πλήρη ηλιοφάνεια και χρειάζονται ένα χούμο πλούσιο χώμα που είναι διαπερατό στο νερό. Ο σωστός χρόνος φύτευσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία, αλλά για τους περισσότερους είναι τέλη Μαΐου. Οι ντάλιες είναι τέλειες σαν κομμένα λουλούδια και αναδίδουν ένα απαλό άρωμα που προσελκύει τις μέλισσες και τις πεταλούδες στον κήπο.

Μπεγκόνια

Δημιουργήστε έναν κήπο εξοχικής κατοικίας που ανθίζει μπιγκόνιες στο κρεβάτι

Οι μπιγκόνιες είναι ιδανικές για τον μικρό κήπο. Ευδοκιμούν τόσο σε σκιερή όσο και σε μερική σκιά. Οι μπιγκόνιες είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά σε γλάστρες, στο παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας έκοψαν μια καλή φιγούρα ως περίγραμμα στην άκρη.

Γλαδιόλα

Φύτευση λουλουδιών γλαδιόλας στον κήπο της εξοχικής κατοικίας

Η ποικιλία σχημάτων είναι καθοριστική για έναν κομψό κήπο σε εξοχικό στιλ. Τα γλαδιόλια μεγαλώνουν σε ύψος και ως εκ τούτου μπορούν να δημιουργήσουν συναρπαστικές αντιθέσεις. Συνδυάστε τα με ροδόδεντρα και μικρά φυτά. Τα γλαδιόλια αναπτύσσονται γρήγορα σε ένα ηλιόλουστο σημείο. Είναι κατάλληλα ως κομμένα λουλούδια. Στον κήπο της εξοχικής κατοικίας, φαίνονται ιδιαίτερα καλά στην άκρη του παρτέρι.

Φυματίωση

Δημιουργήστε ένα παρτέρι στον κήπο του εξοχικού σπιτιού Φυτέψτε φυματίωση

Οι φυματίνες αναδίδουν ένα έντονο άρωμα και προσελκύουν πεταλούδες και μέλισσες στον κήπο στο σπίτι. Λατρεύουν τις ηλιόλουστες και σκιερές τοποθεσίες και είναι ο τέλειος σύντροφος για τα γλαδιόλια.

Δημιουργία παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας: Παράδειγμα ενός υπέροχου συνδυασμού λουλουδιών

Ιδέες σχεδιασμού εξοχικού κήπου για συνδυασμούς φυτών

Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς μπορείτε να συνδυάσετε αποτελεσματικά τα μεμονωμένα λουλούδια στον κήπο της εξοχικής κατοικίας, σας προσφέρουμε μια ιδέα σχεδίασης σε στυλ εξοχικού σπιτιού. Τα φυτά προτιμούν μια ηλιόλουστη έως σκιερή τοποθεσία και ένα χαλαρό, πλούσιο σε χούμο χώμα με καλή αποστράγγιση. Αυτά είναι τα λουλούδια και τα φυτά με μια ματιά:

Δημιουργήστε ένα παρτέρι δίπλα στο φράχτη του κήπου σε στυλ εξοχικού σπιτιού

 • Το κόκκινο γαρίφαλο της ποικιλίας “Clifford Moor”. Το λουλούδι του λιβαδιού είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω των ροζ λουλουδιών του και ως εκ τούτου βρίσκεται συχνά σε φυσικούς κήπους. Έχει πολύ μεγάλο χρόνο ανθοφορίας και μπορεί να παράγει λουλούδια μέχρι τον πρώτο παγετό.
 • Το ανοιξιάτικο γαρίφαλο της ποικιλίας “Firewitch” είναι ένα λουλούδι με συμπαγή ανάπτυξη και βαθιά χαραγμένα λουλούδια. Το γαρύφαλλο φτερού προσελκύει τις μέλισσες και τις πεταλούδες στον φυσικό κήπο.
 • Η πλούσια αρωματική πέτρα είναι ο τέλειος σύντροφος για τα γαρίφαλα στον εξοχικό κήπο. Το φυτό σχηματίζει μικρά λευκά άνθη που αναδίδουν ένα γλυκό άρωμα στον κήπο.
 • Το phlox είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πολυετή φυτά στον κήπο της εξοχικής κατοικίας. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών ποικιλιών ποικιλιών ποικιλιών λουλουδιών φλόγας. Στα κέντρα κήπου μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από πρώιμες ανθοφορίες έως ανθεκτικές στον παγετό ποικιλίες φλοξ.
 • Η παπαρούνα της Καλιφόρνιας εξασφαλίζει την ανθισμένη αίγλη τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα άνθη του λάμπουν σε χρυσοκίτρινο χρώμα και τραβούν αυτόματα την προσοχή.

Δημιουργία παρτέρι στον κήπο της εξοχικής κατοικίας Συμβουλές για χόμπι κηπουρούς

Πριν από τη φύτευση, τοποθετήστε ένα στρώμα αποστράγγισης από διογκωμένο πηλό. Στη συνέχεια, μοιράστε τα λουλούδια σε ομάδες τριών ατόμων στο κρεβάτι. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των ομάδων είναι 30 cm. Λιπάνετε τα άνθη με οργανικό λίπασμα σε υγρή μορφή. Τα φυτά χρειάζονται τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα με άμεσο ηλιακό φως και πρέπει να ποτίζονται κάθε τρεις ημέρες για το πρώτο έτος. Κατά το δεύτερο έτος, μπορείτε να τα ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα. Κόψτε τα μαραμένα λουλούδια τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι τα λουλούδια σχηματίζουν νέα άνθη γρήγορα και παρατείνουν τον χρόνο ανθοφορίας.