Εξωραϊσμός

Κάνοντας τη λίμνη κήπου ασφαλή για παιδιά – μια επισκόπηση των επιλογών

Φτιάξτε λίμνη κήπου για παιδιά ασφαλή λίμνη-ασφάλεια-παιδικό-κήπο-παιχνίδια-ψάρεμα

Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει και οι ηλιόλουστες μέρες μας ενθαρρύνουν να περάσουμε περισσότερο χρόνο στον κήπο και στη λίμνη του κήπου με την οικογένεια. Το νερό είναι πάντα ελκυστικό για τα παιδιά, αλλά υπάρχουν και κίνδυνοι που κρύβονται γύρω από τη λίμνη. Για να αποφύγετε ατυχήματα που χαλούν την καλή διάθεση, θα πρέπει να το κάνετε εγκαίρως Κάντε τη λίμνη κήπου ανθεκτική στα παιδιά. Στο άρθρο συνοψίζουμε τις παραλλαγές για την ασφάλεια των παιδιών στη λίμνη και παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα σχέδια που μπορείτε να λάβετε υπόψη. Από απλές και φθηνές έως πιο περίτεχνες και διακοσμητικές παραλλαγές, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές ιδέες.

Κάντε τη λίμνη κήπου ανθεκτική στα παιδιά με έναν φράκτη γύρω από τη λίμνη

Φτιάξτε τη λίμνη κήπου αδιάβροχη ιδιοκτησία-περίφραξη-φράχτη-λίμνη-κιόσκι

Οι περισσότεροι γονείς ξεκινούν την ασφάλεια των παιδιών στο σπίτι πριν καν γεννηθούν. Όταν το παιδί μεγαλώσει και μπορεί ήδη να περπατήσει, θα πρέπει να ασφαλίσει τις περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πτώσης. Η προστασία της ασφάλειας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε κήπους με λίμνες και χαρακτηριστικά νερού. Μια πιθανότητα θα ήταν να περιφράξετε στη λίμνη του κήπου. Μια μεγάλη ποικιλία από φράχτες διαφορετικών υψών, χρωμάτων και σχεδίων μπορούν να βρεθούν στην αγορά. Ο φράκτης πρέπει να είναι αρκετά σφιχτός ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να περάσουν αλλά να κοιτάξουν ακόμα το νερό.

Βύσμα φράχτη για λίμνη – κάντε τη λίμνη κήπου αδιάβροχη

Φτιάξτε λίμνη κήπου αδιάβροχη λίμνη-πέτρα-φράχτη-ξύλινο σκοινί

Μια καλή παραλλαγή για έναν απλό φράχτη γύρω από τη λίμνη του κήπου είναι ο φράκτης plug-in. Είναι εύκολο στη συναρμολόγηση και δεν απαιτεί σκυροδέτηση. Οι στύλοι απλώς εισάγονται στο έδαφος και στη συνέχεια αγκυρώνεται ο φράκτης plug-in. Εάν δεν θέλετε μεταλλικό φράχτη στον κήπο, μπορείτε να συνδέσετε ξύλινους στύλους με σχοινί και να τους χρησιμοποιήσετε για να περιφράξετε τη λίμνη με τρόπο που να προστατεύει τα παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν μπορούν να ανέβουν κάτω ή πάνω από το φράχτη.

Ωραίο κάλυμμα για την ασφάλεια των παιδιών στη λίμνη του κήπου

Φτιάξτε λιμνούλα κήπου για παιδιά, κινητό-μάσκα-κάλυμμα-στρογγυλό-όμορφο-σχέδιο

Η κάλυψη της λίμνης του κήπου με χαλύβδινο πλέγμα είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στο φράχτη. Οι δυνατότητες για σχέδια είναι πολλές – μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε στρογγυλά ή τετράγωνα σχήματα, διαφορετικά χρώματα, μοτίβα και ύψη της μάσκας. Με μια προστατευτική μάσκα, μπορείτε να κάνετε τη λίμνη κήπου αδιάβροχη και ταυτόχρονα να συμβάλλετε σε έναν όμορφο σχεδιασμό κήπου. Η μάσκα είναι πραγματικά πολύ όμορφη.

Ασφαλίστε τη λίμνη κήπου με ένα επίπεδο ατσάλινο κάλυμμα

Κάντε τη λίμνη στον κήπο ασφαλή για παιδιά

Το κάλυμμα της λίμνης διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών, αλλά εμποδίζει την τακτική συντήρηση της λίμνης στον κήπο. Εάν τα διακοσμητικά ψάρια σας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, είναι πολύ δύσκολο να τα αφαιρέσετε από τη λίμνη, καθώς μερικά χαλύβδινα πλέγματα είναι αγκυροβολημένα στο έδαφος ή στην άκρη της λίμνης. Κατά τη σίτιση, από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν προβλήματα επειδή τα περισσότερα καλύμματα δεν είναι πολύ σφιχτά.

Κάντε τη λίμνη του κήπου σας ανθεκτική στα παιδιά – ένα διαφανές κάλυμμα από ατσάλι

Garden-pond-make-child-safe-cover-grids-small-children-look at διακοσμητικά ψάρια

Τα μικρά παιδιά αναμφίβολα αγαπούν το νερό και όλους τους κατοίκους του, αλλά ένας φράχτης γύρω από τη λίμνη του κήπου τους εμποδίζει λίγο πολύ να το κοιτάξουν. Με ένα κάλυμμα από ατσάλι, από την άλλη πλευρά, τα παιδιά μπορούν να δουν με ασφάλεια τα διακοσμητικά ψάρια και τα φυτά στη λίμνη από ψηλά. Σκεφτείτε προσεκτικά εκ των προτέρων εάν αυτή είναι η σωστή επιλογή, επειδή το κόστος απόκτησης μπορεί να είναι αρκετά υψηλό.

Μέτρο ασφάλειας για παιδιά – εγκαταστήστε μόνοι σας πλέγμα λίμνης

κήπος-λιμνούλα-κάνουν-για-παιδί-ασφαλή-κινητή-λίμνη-ασφάλεια-πλέγμα-χάλυβα

Η συναρμολόγηση ενός καλύμματος λιμνούλας δεν είναι απαραίτητα καθήκον για τον ειδικό. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη λίμνη κήπου αδιάβροχη μόνοι σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε το σωστό πλέγμα για τη λίμνη σας ή να το φτιάξετε και να το διορθώσετε. Το πλέγμα φαίνεται ιδιαίτερα κομψό όταν δεν είναι απλώς ξαπλωμένο στη λίμνη, αλλά προεξέχει σαν θόλος, όπως ήταν εδώ.

Κάντε τη λίμνη κήπου ανθεκτική στα παιδιά – στραγγίστε το νερό

κήπος-λίμνη-κάνει-παιδί-ασφαλής-λιμνούλα-άδειο-μικρό-ρέμα-ας

Αν στα παιδιά σας αρέσει να παίζουν με το νερό, μπορείτε απλά να στραγγίξετε το μεγαλύτερο μέρος του νερού από τη λίμνη του κήπου και να αφήσετε μόνο ένα μικρό ρέμα ή το νερό ρηχό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περάσετε τις ζεστές μέρες στη λιμνούλα για τα παιδιά χωρίς κίνδυνο να πέσετε. Φυσικά, αυτή είναι μόνο μια παραλλαγή εάν η λίμνη σας δεν κατοικείται από ψάρια και φυτά. Όσο λιγότερο νερό, τόσο πιο γρήγορα θερμαίνεται, κάτι που θα ήταν θανατηφόρο για όλους τους τύπους ζωντανών όντων.

Γεμίστε τη λίμνη του κήπου με πέτρες

κήπος-λιμνούλα-παιδιά-ασφαλή-γεμίζουν-πέτρες-ρηχά-νερά-παιδιά

Εάν θέλετε να φτιάξετε μια μεγαλύτερη λίμνη κήπου που να προστατεύει τα παιδιά από τον κήπο, μπορείτε να την γεμίσετε με πέτρες που μειώνουν σημαντικά τη στάθμη του νερού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλες ή μικρές πέτρες που βρίσκονται τόσο πάνω όσο και κάτω από το νερό. Σε νερό με ύψος μέχρι τον αστράγαλο δεν υπάρχει κίνδυνος πνιγμού και μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά να παίξουν ήρεμα. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι ακόμη και με τον καλύτερο γονικό έλεγχο, τα νήπια χρειάζονται επίβλεψη ενηλίκων. Δεν μπορεί κανείς να είναι πολύ προσεκτικός για τα παιδιά!

Ασφάλεια παιδιών για τη λίμνη – βάλτε ένα δίχτυ ασφαλείας κάτω από το νερό

κήπος-λιμνούλα-κάνει-παιδί-ασφαλή-ρεύμα-κήπος-υποβρύχια-δίχτυ-ξύλο-λωρίδες-φυτά

Ένα δίχτυ ασφαλείας κάτω από την επιφάνεια του νερού μπορεί να διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν θα πέσουν στο νερό, χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός της λίμνης του κήπου. Αυτή η συσκευή ασφαλείας για παιδιά είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για βαθύτερες λίμνες όπου υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Επιπλέον, το δίχτυ δεν φαίνεται και είναι καλά κρυμμένο κάτω από το νερό, ειδικά αν υπάρχουν ακόμα κάποια υδρόβια φυτά. Εκτός από τα βρεγμένα πόδια, δεν υπάρχει τίποτα που να ανησυχείτε με αυτόν τον τύπο προστασίας. Ένα πλέγμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αντί για ένα δίχτυ.

Το Hochteich προσφέρει ασφάλεια παιδιών

κήπος-λίμνη-ασφαλής για παιδιά-φτιάξτε-υψηλή-λίμνη-σχεδιασμός-καταρράκτης-νούφαρα

Μια λίμνη με προστασία παιδιών θα πρέπει να εμποδίζει την πρόσβαση των μικρών παιδιών, αλλά θα επιτρέπει την εύκολη φροντίδα των φυτών και των ψαριών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια υπερυψωμένη λίμνη, η κατασκευή της οποίας είναι κάπως πιο περίπλοκη, αλλά εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών. Έτσι, εάν δεν είστε ακόμα κάτοχος της λίμνης, αλλά εξακολουθείτε να την σχεδιάζετε, αυτή είναι μια υπέροχη επιλογή που μπορείτε να εξετάσετε. Οι εξωτερικοί τοίχοι πρέπει να είναι αρκετά ψηλοί ώστε το παιδί να μην μπορεί να ανέβει πάνω τους.

Δημιουργήστε μια λίμνη κήπου που είναι ασφαλής για τα παιδιά στη βεράντα

κήπος-λιμνούλα-φτιάξτε-για-παιδί-λιμνούλα-ενυδρείο-σχέδιο-διακοσμητικά-ψάρια-νούφαρα

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε μια λίμνη κήπου στη βεράντα σαν ένα μεγάλο ενυδρείο. Πρέπει να βρείτε ένα κατάλληλο δοχείο, να αγοράσετε όμορφα διακοσμητικά ψάρια, να φυτέψετε νούφαρα και άλλα φυτά και τελικά να το γεμίσετε με νερό. Αυτή η εναλλακτική λύση για τις λίμνες κήπου είναι ασφαλής για τα παιδιά και χρησιμεύει ως μια ωραία διακόσμηση για τη βεράντα.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για λίμνη υπερυψωμένη ή βεράντα, λάβετε υπόψη ότι το γεγονός ότι η λίμνη δεν είναι στο έδαφος σημαίνει ότι θα ζεσταθεί γρηγορότερα. Ο ζεστός αέρας όχι μόνο ζεσταίνει το νερό από πάνω, αλλά και τα πλευρικά τοιχώματα. Ως εκ τούτου, συνιστάται εδώ μια ελαφριά αλλά σκιερή τοποθεσία. Είναι καλύτερο να λάβετε συμβουλές από έναν έμπορο ποια φυτά και ψάρια είναι κατάλληλα εάν θέλετε να κάνετε τη λίμνη κήπου ασφαλή για τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο.

Παιδική ασφάλεια για τη λίμνη κήπου με καταρράκτη

κήπος-λίμνη-φτιάξτε-ασφαλή για παιδιά-καταρράκτη-πέτρες-στραγγίζοντας-νερό-ασφαλή-παιχνίδια

Σίγουρα δεν υπάρχει κανείς που να μην του αρέσουν τα χαρακτηριστικά του νερού στον κήπο. Τα μικρά παιδιά ιδιαίτερα γοητεύονται από τους καταρράκτες και θέλουν πάντα να παίζουν μαζί τους. Με μια εγκατάσταση για τον καταρράκτη, μπορείτε να κάνετε τη λίμνη κήπου αδιάβροχη. Με μια τέτοια τεχνολογία, το νερό μπορεί να αποστραγγιστεί γρήγορα και έχει μείνει μόνο αρκετό στη λίμνη για να βραχούν τα πόδια σας.

Λίμνη με ασφάλεια για παιδιά στον κήπο με ρηχή πύλη ασφαλείας για παιδιά

κήπος-λίμνη-φτιάξτε-ασφαλές για παιδιά-λιμνούλα-φύλακας-κήπος-καθιστικό

Για μια φυτεμένη λίμνη, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πλέγμα λίμνης που δεν είναι πολύ πυκνό έτσι ώστε τα ψηλά φυτά να μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από το κάλυμμα. Το πλέγμα χρησιμεύει ως συσκευή ασφαλείας για παιδιά, αν και δύσκολα φαίνεται και δεν χαλάει τον όμορφο σχεδιασμό του κήπου. Επαρκές ηλιακό φως και οξυγόνο διεισδύουν επίσης στην πισίνα, έτσι ώστε τα φυτά και τα ψάρια να είναι καλά εφοδιασμένα.

Κάντε τη λίμνη κήπου ανθεκτική στα παιδιά με μια ψηλή μεταλλική μάσκα

κήπος-λιμνούλα-αδιάβροχα για παιδιά-μέταλλο-πλέγμα-υδρόβια φυτά υψηλής σχεδίασης

Μπορείτε να επιλέξετε μόνοι σας το σχέδιο και το ύψος του καλύμματος. Εάν θέλετε να αφήσετε ελεύθερο χώρο για τα φυτά έτσι ώστε να μην αναπτυχθούν μέσα από τη μεταλλική μάσκα, απλώς ρυθμίστε το ύψος της συσκευής ασφαλείας του παιδιού στο ύψος τους. Είναι σημαντικό να στερεώσετε πλέγματα που χρησιμοποιούνται σαν κουκούλα στο πάτωμα. Τα παιδιά είναι περίεργα και πρόθυμα να πειραματιστούν και θα μάθουν γρήγορα αυτό και πώς να μετακινήσουν το πλέγμα.

Κινητό κάλυμμα από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι για τη λίμνη κήπου

κήπος-λίμνη-αδιάβροχη-παιδική-κάλυμμα-γυαλισμένο-ανοξείδωτο-ατσάλι-αφηρημένο σχέδιο

Μπορείτε επίσης να επιτύχετε μια σύγχρονη προστασία λιμνών με ένα κινητό κάλυμμα από γυαλισμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Τέτοια χαλύβδινα πλέγματα μπορούν να εγκατασταθούν και να αποσυναρμολογηθούν γρήγορα και το εξάρτημα στη λίμνη κήπου ασφαλίζεται με λουκέτο. Αυτή η παραλλαγή είναι κατάλληλη εάν οι επισκέπτες με μικρά παιδιά έρχονται να σας επισκεφτούν και ένα μόνιμο σύστημα δεν είναι απαραίτητο ή εάν δεν θέλετε να αφαιρέσετε τη μόνιμη προστασία των παιδιών στον κήπο, αλλά μάλλον να την αφαιρέσετε σε λίγα χρόνια.

Όμορφος και ασφαλής σχεδιασμός κήπου – ένα κάλυμμα για τη λίμνη στον κήπο

κήπος-λίμνη-φτιάξτε-ασφαλές για παιδιά-χάλυβα-πλέγμα-μαύρο-φυτεμένο-λιμνούλα

Θέλετε να κάνετε τη λίμνη κήπου αδιάβροχη, αλλά να μην εγκαταλείψετε το όμορφο σχέδιο. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν πλεξούδες με ενδιαφέροντα σχήματα ή μοτίβα φτιαγμένα σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη, τα οποία καθιστούν δυνατή την εξατομικευμένη σχεδίαση του κήπου και ακόμη και κάνουν τον εξωτερικό χώρο πολύ πιο ρομαντικό. Αυτά τα καλύμματα έχουν επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα. Προστατεύετε τη λίμνη από τα φύλλα του φθινοπώρου. Έτσι, αν πρέπει να σταθείτε κοντά σε ένα δέντρο από το οποίο τα φύλλα πέφτουν στο νερό κάθε χρόνο, θα λάβετε διακοσμητική προστασία.

Κάντε τη λίμνη του κήπου σας ανθεκτική στα παιδιά – ένα πλέγμα λιμνών με κομψό σχεδιασμό

κήπος-λίμνη-κάνει-παιδί-ασφαλής-σχέδιο-πλέγμα-μπάλες-μοντέρνος-κήπος

Για τους σύγχρονους κήπους, οι γρίλιες λιμνών με κομψά σχέδια όπως τα σχήματα κυμάτων είναι μια κατάλληλη απόφαση. Η ασφάλεια των παιδιών στη λίμνη είναι εγγυημένη και το κάλυμμα ταιριάζει με την ατμόσφαιρα στον κήπο ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι δεν πρέπει να λείπουν οι διακοσμήσεις σε οποιοδήποτε στυλ κήπου, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ο σχεδιασμός δεν είναι ούτε πολύ παρεμβατικός ούτε πολύ πομπώδης, αλλά εξακολουθεί να προσελκύει την προσοχή και καθιστά τη λίμνη ένα ιδιαίτερο βλέμμα, ενώ ταυτόχρονα καθιστά τη λίμνη του κήπου αδιάβροχη.

Το κάλυμμα της λίμνης κήπου εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών και την προστασία των φυτών

κήπος-λίμνη-φτιάξτε-ασφαλές για παιδιά-αίθριο-περιοχή-γωνιακή-πλέγμα-κάλυμμα-φυτά-νούφαρα

Το κάλυμμα με ένα χαλύβδινο πλέγμα όχι μόνο θα κάνει τη λίμνη κήπου ανθεκτική στα παιδιά, αλλά και θα προστατεύει τα φυτά και τα ψάρια στη λίμνη από άλλα ζώα. Αν έχετε, για παράδειγμα, γάτα, ίσως την έχετε πιάσει να «ψαρεύει». Παρόλο που τα περισσότερα ψάρια λιμνών γνωρίζουν πώς να προστατευτούν, μερικά έμπιστα ψάρια θα μπορούσαν να γίνουν θύματα. Ένα πλέγμα εμποδίζει τη γάτα να έχει άμεση πρόσβαση στο νερό και τα ζώα που είναι ακόμα μωρά δεν μπορούν να πέσουν στο νερό ενώ ρομπάνε στον κήπο.

Ένα εναλλακτικό κάλυμμα για τη λίμνη κήπου – το δίχτυ ασφαλείας

κήπος-λίμνη-φτιάξτε-ασφαλές για παιδιά-δίχτυ-λίμνη-νερό-κρίνο-ψάρι-κάλυμμα

Αν ψάχνετε για μια απλή και φθηνή παραλλαγή για την ασφάλεια των παιδιών στη λίμνη στον κήπο, μπορείτε να επιλέξετε ένα δίχτυ ασφαλείας. Είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και ασφαλίζει τη λίμνη από το να πέσει στο νερό των παιδιών. Ένα μειονέκτημα είναι η όχι τόσο όμορφη εμφάνισή του, η οποία πιθανότατα δεν ταιριάζει σε έναν σύγχρονο κήπο. Ωστόσο, το δίχτυ μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να επανασυνδεθεί ανά πάσα στιγμή όσο το χρειάζεστε. Αν λοιπόν δεν θέλετε να επενδύσετε πολλά χρήματα σε μια προσωρινή λύση εάν θέλετε να κάνετε την λίμνη του κήπου αδιάβροχη, τότε ένα απλό δίχτυ είναι πολύ κατάλληλο. Βεβαιωθείτε ότι το δίχτυ είναι καλά τεντωμένο και προσαρτημένο στην άκρη της πισίνας σε επαρκή σημεία για να αντέξει το βάρος σε περίπτωση πτώσης.